Timmer: "Ik gokte en verloor"

Albert Timmer heeft in de vijfde etappe van de Tour de France een uitstekende prestatie neergezet. De renner van Skil-Shimano was lange tijd voor met vijf medevluchters, maar in het zicht van de haven geen antwoord op de demarrage van Thomas Voeckler.

"Ik heb gegokt en verloren," was de eerste reactie van Timer na afloop van de etappe. Skil-Shimano laat zich in de eerste week van La Grande Boucle op een positieve manier zien. In de derde rit was het Koen de Kort, die aan een lange ontsnapping deelnam.

Een aantal kilometers voor de finish koos Voeckler het hazenpad. Timmer hoopte dat een andere vluchter de aanval zou pareren, aangezien de renner al twee keer een gat had dicht gereden. "Ja, je moet op een gegeven moment even passen. Je zit met Ignatjev, als die eenmaal op gang is, is-ie ook moeilijk terug te krijgen. Ik dacht dat die andere jongen nog fris genoeg was om achter Voeckler aan te springen, maar dat gebeurde niet. Ik heb gegokt en verloren."

Uiteindelijk koos Timmer er toch voor om achter Voeckler aan te gaan, maar toen was het al te laat. "Ik viel op een kilometer van de streep stil, terwijl ik zag dat hij bleef rijden. Ik houd een dubbel gevoel over aan deze etappe, op dit moment baal ik vooral dat ik in de finale nog ben ingelopen door het peloton. De ploegentijdrit van gisteren was een dag om snel te vergeten, maar vandaag ging het gelukkig weer goed."