Evans: "Contador is te verslaan"

Niels (DerMeister)
Cadel Evans gaat volgende week zaterdag als één van de kanshebbers voor de eindzege van start in de Tour de France. De Australiër, die tweede werd in de Dauphiné Libéré, denkt dat Alberto Contador te verslaan is tijdens de komende editie.

Evans vertelt in een intervieuw met Cyclingnews: "Ik denk dat Contador te verslaan is de komende Tour. Ik verwachtte meer van hem in de Dauphiné. Ik versloeg hem twee keer in de tijdrit, wat ook al een teken is dat hij verslaanbaar is. Het is zaak voor mij dat ik een regelmatige Tour zal rijden en niet te veel tijd moet verliezen in de ploegentijdrit. Als dat zo is, is alles mogelijk."

Evans rekent zichzelf de komende editie, in tegenstelling tot vele anderen, niet als één van de favorieten om de Tour de France op zijn naam te schrijven: ""Ik voel niet de druk die ik vorig jaar had. Vorig jaar was ik de topfavoriet voor de zege omdat Contador niet mee mocht doen met zijn ploeg. Dat is dit jaar anders. Hij zal de druk van het moeten winnen nu op zich voelen. Persoonlijk heb ik ook een rustigere voorbereiding kunnen hebben op de Tour dan vorig jaar. Het winnen van de Tour houdt in dat je je weken en maanden goed moet plannen in de voorbereiding. Dat is nu gebeurd."