Button: "We moeten weer winnen"

Peterselieman
BrawnGP-coureur Jenson Button zegt dat zijn team bij de volgende race in Duitsland moet winnen na wat Red Bull Racing presteerde in Groot-Brittannië. De Brit kende in eigen land problemen met de banden, terwijl Red Bull haar dominantie op Silverstone wist te tonen.

Button weet dat zijn team moet reageren op de gebeurtenissen, want de titelstrijd is weer helemaal open. "Ik heb drie punten verloren op mijn teamgenoot Rubens Barrichello en het gat naar hem is nog steeds 23 punten, wat veel is. We kunnen niet voor de derde of vierde plaats gaan, want er liggen kapers op de kust. Ik had hier 32 punten voorsprong (op Red Bull-coureur Vettel, red.) en je kunt er nooit gerust op zijn."

"Zij waren hier erg snel en ik weet zeker dat ze competitief zullen zijn in de andere races, maar zo groot als hier zal het verschil niet meer worden," zei Button die worstelde met de bedrijfstemperatuur van de banden. "Zij waren hier veel sneller dan ons, want het vroor zo ongeveer. De zon kwam er pas na de race bij; bedankt Brits weer."

Toch maakt de Brit zich geen zorgen, ondanks de grote vooruitgang die bij Red Bull te noteren viel. "Ik weet dat hun pakket goed is, maar ik maak me geen zorgen. Ik weet dat het weer om zal draaien en daar zijn vele redenen voor. Op de Nürburgring zullen we er weer helemaal bij zitten."