Twéé Duke Nukem titels in ontwikkeling

Tim (Timsel)
In mei ging 3D Realms kopje onder, en even leek het erop dat het faillissement van 3d Realms het definitieve einde zou betekenen voor Duke Nukem Forever. Het was de bedoeling dat de game in 1998 zou verschijnen, maar de game is nooit afgemaakt. Toch lijkt het er op dat Duke Nukem nog enige stuiptrekkingen vertoont.

Take Two heeft de Franchise-rechten overgekocht, en uit het contract en een brief van Dan Emerson blijkt dat er nog gewerkt wordt aan de serie, en dat Take Two daarmee de halthouding van verdere ontwikkeling negeert. We hebben het nu niet alleen over Duke Nukem Forever, maar ook over Duke Nukem Begins, een titel die in 2007 in ontwikkeling is gegaan als financiële reddingsboei voor Duke Nukem Forever. Daarvoor had 3D Realms $6 miljoen uitgetrokken en het zou uitgegeven worden rond 2010. Toen het te besteden bedrag gehalveerd was, werd het 3D Realms te veel.

Take Two heeft -tegen het contract in- de ontwikkeling van Duke Nukem Begins weer opgepakt. Maar dat is niet alles, ook wil Take Two verder met Duke Nukem Forever. Er wordt gesproken over een voortzetting van de port naar de Xbox 360, waarbij een multiplayer modus toegevoegd zal worden.

3D Realms is niet blij met deze ontwikkeling en begint een rechtszaak tegen Take Two Games. Scott Miller, oprichter van Take Two maakt zich geen zorgen om de rechtszaak:

"We're always innocent, and we always win. This one is no exception. Give it a year, then the truth will come out."


Niet één, maar twee Duke Nukem Games nu in ontwikkeling