'Portugese versterking voor RKC Waalwijk'

FC Porto-aanvaller Helder Barbosa zal het komende seizoen zijn kunsten kunnen laten zien op het voetbalveld, maar niet in Portugal, omdat de club de 22-jarige speler heeft uitgeleend aan RKC Waalwijk. De voormalige U21-speler werd vorig seizoen verhuurd aan Trofense.

Volgens de site Record heeft FC Porto bedacht dat de speler meer speeltijd en ervaring nodig heeft en dus heeft de Portugese grootmacht ervoor gekozen Barbosa in de Eredivisie te stallen, met een optie tot koop aan het eind van het seizoen.

Men denkt dat het verlengen van het contract van de aanvaller tot 2011 is ingegeven om aan het eind van het seizoen toch nog een transfersom te kunnen incasseren, mocht RKC de optie tot koop willen lichten.

Porto versterkte zich voor het komende seizoen met Orlando Sa (Sporting Braga) en Varela (Estrela da Amadora) die het komende seizoen voor de doelpunten moeten zorgen. Hierdoor was er geen plaats meer voor Barbosa.

Volgens de diverse sites onderhouden FC Porto en RKC goede banden met elkaar. In het seizoen 2006/2007 werd Tarik Sektioui ook al door Porto aan RKC uitgeleend.