Zweden en Italië bereiken de halve finale

Niels (DerMeister)
Op het Europese kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar hebben Italië en gastland Zweden ten koste van Servië en Wit-Rusland de halve finale bereikt. Namens de Zweden waren Eredivisie-spitsen Marcus Berg en Ola Toivonen erg verdienstelijk.

Eredivisie-spelers scoren

Binnen de eerste vijftien minuten bracht FC Groningen-spits Berg zijn ploeg namelijk al op een 2-0 voorsprong tegen Servië. Hij bewees zijn Torinstinkt door al na zeven minuten te scoren. In de vijftiende minuut deed hij dit opnieuw door een strafschop te benutten.

Gojko Kacar vond in de 28 minuut de aansluitingstreffer voor Servië, maar PSV'er Toivonen scoorde slechts een minuut later de 1-3. Daarmee leek de wedstrijd al vroeg beslist.

De Serviërs toonden zich een uiterst slecht verliezer. De ploeg uit de Balkan pakten niet minder dan negen gele en twee rode kaarten.

Acquafresca, goudhaantje van Italië

Tegen Wit-Rusland kwam Italië op slag van rust op een achterstand te staan, maar wist tevens nog voor het theedrinken de gelijkmaker te vinden.

Sergei Kislyak opende de score, maar nog geen minuut later schoot Robert Acquafresca vanaf elf meter raak.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd bewees de spits van Cagliari zijn waarde nogmaals: hij verzorgde de winnende 1-2 en de Italië eindigde als nummer één van groep A.