Zwarte dozen Airbus toch niet gevonden

De signalen die ten noordoosten van Brazilië uit de diepten van de Atlantische Oceaan zijn opgepikt, zijn niet van de zwarte dozen van het Air France-vliegtuig dat 1 juni is verongelukt. Dat heeft een medewerker van de Franse minister van verkeer Jean-Louis Borloo vandaag gezegd, zo stelt persbureau AP.

Marineschepen die in het gebied aan het zoeken zijn hebben ‘geluiden gehoord’, maar het zijn niet de signalen van de voice of data recorders van de verongelukte Airbus, zei de medewerker.’De zwarte dozen zijn niet opgespoord.’

Eerder op de dag meldde de Franse krant Le Monde dat Franse schepen de zwarte dozen van de Airbus A330 van Air France, die op 1 juni neerstortte tijdens een vlucht van Rio de Janeiro naar Parijs, gelokaliseerd hadden.

De zoektocht naar de zwarte dozen, die belangrijke vluchtgegevens en opnamen van gesprekken uit de cockpit bevatten, gaat gewoon door. De dozen kunnen een belangrijke rol spelen bij het vaststellen van de oorzaak van de ramp. Het toestel, met aan boord 228 mensen, verdween op 1 juni onder zeer slechte weersomstandigheden van de radar.