Dodental botsing metro's Washington bijgesteld

Het dodental als gevolg van de botsing tussen twee metro's in de Amerikaanse hoofdstad Washington is naar beneden bijgesteld tot zeven. Dat heeft burgemeester Adrian Fenty van Washington vandaag gezegd. Eerder hadden lokale autoriteiten over negen doden gesproken.

De botsing had bovengronds plaats tijdens de avondspits tussen de metrostations Fort Totten en Takoma Park, nabij de grens van Washington en de staat Maryland. Door de klap kwam een van de twee metrostellen boven op het andere te staan.

Ongeveer 75 mensen raakten gewond. Volgens Fenty zijn twee gewonden er slecht aan toe. Circa tweehonderd brandweerlieden moesten uitrukken om de gewonden te helpen. Ook moesten beknelde reizigers uit de treinstellen gered worden.

De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. Het lijkt erop dat de eerste trein een sein kreeg te stoppen, waarna de tweede metro op het stilstaande voertuig botste, aldus de woordvoerder van het metrobedrijf. De bestuurster van de tweede metro kwam om het leven.

President Barack Obama liet kort na het incident weten mee te leven met de slachtoffers. "Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de families en vrienden die door deze tragedie geraakt zijn", aldus Obama. Hij sprak ook dank uit aan de "moedige" reddingwerkers die op het spoor aan het werk zijn.

Federale instanties zijn direct met een onderzoek naar de oorzaak begonnen. Het spoor is afgezet en zal mogelijk een aantal dagen niet toegankelijk zijn.

  (foto: ANP)