Berlusconi 'betaalde nooit voor seks'

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft naar eigen zeggen nog nooit iemand betaald voor seks. "Ik zie niet in wat er leuk aan is, zonder het plezier van de verovering", zegt Berlusconi in een interview met het Italiaanse weekblad Chi, dat morgen verschijnt.

De 72-jarige regeringsleider en zakenman Berlusconi ligt al enkele maanden zwaar onder vuur vanwege zijn vermeende slippertjes. De Italiaanse justitie onderzoekt vijf feestjes die in landhuizen van Berlusconi zouden zijn gehouden. De gasten zouden daar prostituees hebben ontvangen en cocaïne hebben gebruikt. Een van de escortdames zei vorige week dat ze 2000 euro heeft gekregen om seks te hebben met Berlusconi, maar volgens de premier heeft ze juist geld gekregen om dat te zeggen.

Eerder dit jaar vroeg Berlusconi's vrouw een echtscheiding aan, omdat hij een ongepaste relatie zou hebben met een 18-jarig model. Berlusconi noemt de scheiding pijnlijk, maar hij zegt dat het voormalige echtpaar "zeker een grote liefde heeft, en ware liefde laat zich nooit uitwissen."