Seks, alcohol en misdaad niet weggelegd voor de Avatars

Kevin (KoosyNL)
In 2008 kwam Microsoft met de NXE waarin het hele dashboard van de Xbox 360 werd versimpeld. Hiermee kwam ook de introductie van de Avatar, een poppetje die je aan kunt passen en aan kunt kleden naar jouw eigen stijl. Deze zullen, net als de Mii's, in verschillende games terugkomen zoals één tegen honderd. Toch wil Microsoft niet dat elke developer zomaar alles doet met de Avatar want ze hebben een aantal gedragsregels opgesteld.

Volgens Microsoft is de Avatar een representatie van de speler zelf en is het voor developers verboden om de Avatar interactie te laten hebben met de speler (aangezien deze "dezelfde persoon" zijn). Om dezelfde reden is het niet toegestaan om de Avatar te laten praten.

Het is toegestaan om de Avatar pijn te doen mits dit niet samengaat met verminkingen en/of bloedvergieten.

Cartoon violence is allowed. Violence is allowed as long as there is no blood, gore, dismemberment, decapitation, maiming, or mutilation. An example of allowable injuries includes injuries that might befall an avatar in a sporting event such as American football. Avatars can die temporarily to depict failure.

Moet elk mens in de wereld eens in de zoveel tijd naar de WC, Avatars mogen dit niet. Het is namelijk niet toegestaan om "lichaamsvloeistoffen" uit de Avatar te laten komen. Seksuele handelingen of houdingen zijn uit den boze en het gebruik van alcohol, drugs en sigaretten zal niet worden getolereerd.

Maar dat is nog niet alles. Het is voor develoepers ook verboden om de Avatar in verband te brengen met criminaliteit, agressiviteit, pesten, racisme of een andere bedreigende manier. Ook het gebruik van obscene gebaren is niet toegestaan en de "vorm" van de Avatar moet altijd hetzelfde blijven. Je zult dus niet snel een Avatar met langere benen of een groter hoofd tegen komen.