Heerenveen begrijpt niets van Pranjic

Voorzitter van SC Heerenveen, Yme Kuiper, is verbaasd over de uitlatingen van oud-speler Danijel Pranjic. De Kroaat liet maandag weten dat hij zeven ton uit eigen zak heeft betaald om de transfer naar Bayern München mogelijk te maken.

Kuiper laat via de website van de club weten: "Als de transfer via de normale weg zou zijn verlopen, was er geen onduidelijkheid geweest. Normaal gaan eerst de clubs om tafel om tot een akkoord te komen. Maar tot onze verbazing gebeurde dat in dit geval niet."

De voorzitter vervolgt: " Danijel sloot, voorafgaand aan de onderhandelingen tussen de clubs, al een persoonlijk akkoord voor drie jaar met Bayern. Hij wist op dat moment onze minimumprijs. Pas nadat Danijel al gekeurd was, nam Bayern München contact met ons op."

Volgens Kuiper heeft Heerenveen zich wel goed opgesteld: "Uiteindelijk hebben de clubs een overeenkomst kunnen sluiten, waarbij Heerenveen zich zeker soepel heeft opgesteld. Op de terugreis hoorden wij dat Pranjic salaris bij Bayern had moeten inleveren ten opzichte van zijn eerdere persoonlijke akkoord met de club."

De voorzitter snapt niet dat Pranjic met het bericht kwam dat hij zeven ton uit eigen zak heeft betaald: "De suggestie die nu ontstaat dat Pranjic aan SC Heerenveen zeven ton uit eigen zak zou betalen klopt dus absoluut niet. Hoe Bayern dat met Pranjic heeft geregeld is hun zaak, wij hebben ons heel netjes opgesteld. We betreuren het dat Danijel daar nu iets over roept, want dat is echt iets tussen Bayern en Pranjic."