Boek: Eugenio Fuentes - Het bloed van engelen

Patrick (maduropa)
Julián Monasterio is een beetje een pechvogel. Zijn vrouw verliet hem plots en nu is ook nog zijn moeder overleden. Dit alles is niet bevorderlijk voor zijn dochtertje, die bij hem woont. Als dan tijdens de inboedel-verdeling van zijn moeder een pistool opduikt, levert hij het niet in bij de politie maar legt hij het in zijn bankkluis. De volgende dag hoort hij dat de kluis niet goed was afgesloten, bij controle van de inhoud merkt hij dat het pistool weg is, aangeven bij de politie zal moeilijk zijn dus besluit hij dat niet te doen. Maar dan wordt het pistool gebruikt, de gymleraar van de school van zijn dochter wordt vermoord. Julián beseft al gauw dat het zijn pistool is geweest, welke voor de moord is gebruikt en schakelt de privédetective Ricardo Cupido in. Cupido komt er al snel achter dat er allerlei vetes lopen tussen de leraren, behalve tegen de gymleraar zelf.

Eugenio Fuentes is een Spaanse schrijver die sinds 1990 actief bezig is met schrijven. Zijn boeken handelen zich in het algemeen af rond het plaatsje Breda, gesitueerd in noord-oosten van Spanje, in Catalonie. Maar niet alleen de plaats Breda speelt een grote rol in zijn verhalen, ook de privédetective Ricardo Cupido is een terugkerend karakter. Het bloed van engelen is het derde verhaal waarin deze privédetective een rol speelt. Het verhaal is al in 2001 verschenen, maar is nu pas vertaald in het Nederlands.


Eugenio Fuentes


Het boek opent een beetje voorzichtig, de hoofdrolspelers worden geïntroduceerd en je komt er al snel achter, wat voor onzekerheden er allemaal schuilen in Julián. Maar dit gebeurt niet op een vervelende of overheersende manier, alles behalve. Pas als de ellende compleet lijkt te zijn komt de privédetective in het verhaal. Vanaf dat moment word je getrakteerd op een hele reeks motieven, behalve de motieven voor de moord op het slachtoffer zelf. Wat daar wel een beetje verwarrend in kan zijn, zijn de vele namen die constant de revue passeren. Maar het verhaal blijft verder zeer prettig leesbaar. Daarnaast is het absoluut geen voorspelbaar verhaal, de nodige realistische plotwendingen volgen elkaar op en leiden uiteindelijk tot een spannende thriller.

Uitgever: De Geus ISBN: 9789044507751 Pagina's: 317
Waardering:

Kijk voor meer boeken in Boeken.