Spokend Friesland

Vandaag trof ik een opmerkelijk nieuwsbericht aan op het internet. In Aalsum een dorpje vlakbij Leeuwarden heeft een koster al diverse malen aangifte gedaan wegens grafschennis. Tot zover nog niet heel bijzonder hooguit sneu.
Maar de koster was het zat en wou de dader graag ontmaskeren en dus besloot hij een camera op te hangen. Nadat de 450 kilo wegende tegel weer van het graf verwijderd was bekeek hij de camerabeelden. En op die camerabeelden was te zien dat die tegel van 450 kilo zichzelf 1 meter verplaatste in slechts een aantal seconden.

Het NFI is er bij geweest en die weten ook niet hoe het komt. Dit lijkt mij dus de uitgelezen kans voor die enge Derek Ogilvie of Char of voor mijn part het hele team van het 6de zintuig of alle verwante geesten om te laten zien wat ze kunnen. Dus hup in een bus met die lui en dan live uitzenden op televisie en internet en alle andere mediakanalen.

Dan kan iedereen zien of die zogenaamde mediums nu echt contact hebben met 'iets' of 'iemand' of dat het toch allemaal een knap staaltje oplichtingswerk is.

Wat mij ook een idee lijkt voor die koster is om dit filmpje op YouTube te plaatsen. Want echt gedetailleerd is het nieuwsbericht ten slotte niet.

Al met al een vreemd berichtje waar tot nu toe weinig aandacht aan is besteed. Misschien wel omdat iedereen denkt dat het dikke onzin is. Of omdat mensen dit soort van berichten eng vinden. Persoonlijk denk ik dat de koster een soort van aandachtskreet slaat en dat hij hoopt dat dit graf straks in het rijtje van het monster van Loch Ness en een huilend Maria beeld komt.