IJsstokjesboot: Muiterij op de Thor! (update)

 Het is een tijdje erg stil geweest rond Kapitein Rob. Laatste bericht op de weblog was van begin Mei. In dat blogje konden we lezen dat golven best wel eng zijn als je op een zelfgemaakt bootje zit. Zeker als je de woeste Zuiderzee op moet.

Het wordt hoog tijd voor een update over de Kapitein Rob en zijn queeste om de overkant te halen. Net nu vaste volger en liefhebber Dirkh op vakantie is, zijn er nieuwe ontwikkelingen.

Wat heeft Kapitein Rob de laatste anderhalve maand allemaal uitgespookt. Je zult het niet geloven maar de IJsstokjesboot is daadwerkelijk op pad gegaan. Groot feest in heel Nederland toen de boot eindelijk de haven van Urk verliet. De opgeluchtte havenmeester zwaaide Rob en zijn bemanning graag uit.

Na een paar dagen varen, wist het bootje de mooie haven van IJmuiden te bereiken. Zou het hem gaan lukken, zou hij daadwerkelijk de overkant kunnen halen? Zouden we Dirkh heel hard uit kunnen lachen?

Alle hens aan dek en laten we snel eens kijken wat de volgende haven is die Kapitein Rob aan gaat doen. Welke haven heeft de eer om deze boot te mogen verwelkomen? Die eer heeft de haven van Zeebrugge.

Daar ligt de IJsstokjesboot momenteel voor anker. En als je dit bericht in de Telegraaf leest, dan blijft het bootje daar nog wel even liggen. Want wat zijn de nieuwste ontwikkelingen:

Er is een muiterij gaande op de Thor! Eindelijk beseffen de meevarende matrozen dat Kapitein Rob heel veel dingen roept en dat al vele jarenlang. Maar echte vooruitgang wordt niet geboekt.

"De bemanningsleden van ijsstokjesschip de Thor hebben kapitein Robert McDonald deze week in de steek gelaten. Dat zei McDonald donderdag. Ze hadden na alle vertragingen geen tijd meer om aan het project mee te werken."

Maar gelukkig onze Kapitein is een echte ras optimist: "Ik heb dus geen haast. En ik doe één belletje naar een tv-station en nieuwe professionele bemanningsleden staan in de rij om mee te varen.”  Wat zeg je nou Kapitein, bedoel je dat de vorige crew niet professioneel was? Dat deze amateurs voor niets hun hele ziel en zaligheid in jouw droom gelegd hebben?

Dat hij geen haast heeft, dat weten wij al lang. Dit bootjesdrama loopt ondertussen alweer een paar jaar. En zo als het er nu naar uitzoekt, zullen er nog wel verschillende updates gaan volgen.

Dus houd je TV de komende periode in de gaten, wie weet kom je een oproep tegen om mee te varen. Ohja, Dirkh lig je per ongeluk met je pik in het zand in de buurt van Zeebrugge? Dit is jouw kans om de woeste wereldzeeën te bevaren met Kapitein Rob...

Update 23 juni: [insert tromgeroffel] De grote dag is gekomen! De PZC brengt het heugelijke nieuws dat morgen eindelijk de grote dag is. Morgen begint Kapitein Rob aan de laatste etappe van zijn wereldreis naar Londen. Hoe hij dat gaat doen is mij nog niet helemaal duidelijk. Verleden week liet zijn crew hem nog hopeloos in de steek. Onder het mom van "best wel druk zo in je eentje" gaat hij de oversteek wagen.

Dus met z'n allen naar Breskens om onze Kapitein uit te zwaaien. Zou hij de weg naar Londen weten te vinden? Zou hij op de Noordzee hogere golven tegen komen dan op het IJsselmeer? Ik heb zo'n gevoel dat dit niet de laatste keer is, dat we iets van hem horen.

foto: Bert van der Kuijl