'Berg op weg naar Ajax'

donroyco
FC Groningen-spits Marcus Berg zal de eerste grote aankoop van Ajax worden, zo claimt althans De Pers. De Amsterdammers zouden tien miljoen euro willen betalen aan FC Groningen, dat het nieuws bekend wil maken zodra de noorderlingen een opvolger voor de 22-jarige Berg hebben gevonden.

Berg was afgelopen seizoen wederom dè aanvalsleider van FC Groningen en schitterde onlangs namens zijn land Zweden tijdens het EK onder 21. Clubs als Manchester United, Liverpool, Chelsea en Arsenal, alsmede het door Berg geliefde Lazio zouden de aanvaller willen inlijven.

Ajax en FC Groningen zouden reeds een akkoord hebben bereikt over de overgang van Berg, die een tijdje geleden liet doorschemeren graag in Amsterdam te willen voetballen. Volgens De Pers zouden bronnen binnen de Ajax-leiding bevestigen dat FC Groningen het nieuws naar buiten brengt wanneer er een opvolger voor Berg is gevonden.

Mocht Berg inderdaad komen, dan wordt het steeds waarschijnlijker dat Ajax komend seizoen in een systeem met twee spitsen gaat spelen. Bij FC Groningen gedijt de jonge Zweed prima met een aanvalspartner vlakbij hem. Trainer Martin Jol liet onlangs al weten dat hij 4-4-2 serieus overweegt.