Rossi belooft Assen fraaie show

MotoGP-coureur Valentino Rossi heeft de fans in Assen een fraaie show beloofd. Vorig jaar kwam de Italiaan er niet aan te pas, maar dit jaar wil hij met zijn Yamaha vlammen. In Assen kan hij historie schrijven door de honderdste overwinning uit zijn carrière te pakken.

"Assen is een zeer speciaal circuit voor alle rijders en het is een geweldige plek om een motor te rijden, hoewel het beter was voordat ze de lay-out veranderden. Vorig jaar was dit het dieptepunt van mijn seizoen, dus dat wil ik graag goedmaken met een goed optreden. De fans zijn bijzonder gepassioneerd en ze verdienen een goede show. Na Barcelona weten we hoe sterk we zijn, maar dat zijn onze rivalen ook. We kunnen dus niet op onze lauweren rusten," zei Rossi die in Spanje de overwinning in extremis pakte door in de laatste bocht zijn teamgenoot Jorge Lorenzo nog te passeren.

"Montmelo was fantastisch, één van mijn beste zeges, maar in het kampioenschap staan we met z'n drieën erg dicht bij elkaar, dus we moeten opnieuw zien te winnen en de leiding nemen. We zijn er nog lang niet en we moeten constant blijven."