Chris Brown: wel schuldig, geen cel

Rapper Chris Brown heeft gisteren bekend schuldig te zijn aan de mishandeling van zangeres Rihanna, zijn ex-vriendin. Brown ging akkoord met een schikkingsvoorstel van 180 uur werkstraf en vijf jaar voorwaardelijke celstraf, meldden Amerikaanse media maandag.

De 20-jarige Brown pleitte schuldig tijdens een hoorzitting voor een rechtbank in Los Angeles. Hij stond terecht wegens mishandeling en bedreiging van de 21-jarige popster Rihanna op de avond van de uitreiking van de Grammy Awards in februari. Er verschenen later foto’s in de pers waarop het gehavende gezicht van Rihanna te zien was.

De rechtbank zal het vonnis tegen Brown op 5 augustus officieel bekrachtigen. Wanneer de rapper tijdens zijn proeftijd opnieuw in de fout gaat, wacht hem vier jaar celstraf. Bovendien ontving Brown een contactverbod om te voorkomen dat hij zijn ex-vriendin opnieuw lastig valt.

Browns advocaat had vorige week tevergeefs geprobeerd uitstel aan te vragen voor de hoorzitting van maandag. Door het schikkingsvoorstel van de aanklagers te accepteren voorkwam Brown dat Rihanna in een officiële rechtszaak een belastende getuigenis tegen hem zou afleggen.


Chris Brown: wel schuldig, geen cel  (foto: DAG)