FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 18 juni 2008

Bell: "Het komt goed met Renault"

Technisch directeur van Renault Bob Bell denkt dat het dit jaar nog goed komt met het team. Renault toonde zich na de aerodynamische update in Barcelona al op diverse circuits competitief, maar wist dit nog nauwelijks te vertalen in goede resultaten in de race. Renault staat nu zevende in de stand om het constructeurskampioenschap met negen punten.

Bell: "In het team is er duidelijk wat frustratie over het feit dat we onze competitiviteit nog niet hebben kunnen omzetten in punten. Maar tegelijkertijd putten we ook hoop uit het feit dat onze wagen goed presteert en het feit dat we met Fernando Alonso een geweldige coureur hebben. We moeten gewoon gefocust blijven en hard blijven werken aan de ontwikkeling van onze auto. Het slechtste wat we nu kunnen doen, is angstig worden en ons aandacht voor detail verliezen. We moeten gewoon geconcentreerd blijven werken en dan komt alles wel goed met ons."

Renault zal in Frankrijk veel nieuwe onderdelen introduceren. Bell: "We hebben behoorlijk wat nieuwe onderdelen voor Magny-Cours, die we vorige week hebben getest in Barcelona. Het betreft een paar aanpassingen aan de voorvleugel en aan de achterkant van de auto. Verder hebben we een paar nieuwe ontwikkelingen voor de wielophanging gereed. Het is dus een aardig pakket aan veranderingen en ik hoop dat deze ons opnieuw een stap verder naar voren kunnen brengen."

Prost wil GP in Parijs

Alain Prost wil dat de Grand Prix van Frankrijk in de toekomst gehouden gaat worden in Parijs. Momenteel wordt de race nog gehouden op Magny Cours, maar Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft aangegeven dat het na dit jaar afgelopen is voor dat circuit.

Prost, die viervoudig wereldkampioen is, zei in een interview met PA Sport dat hij hoopt dat de Grand Prix van Frankrijk op de kalender blijft staan: "Het is voor een land als Frankrijk belangrijk om een Grand Prix te hebben. Het gaat hier namelijk om meer dan alleen een race. Het gaat hier ook om een evenement dat erg belangrijk is voor de auto-industrie. Dit is echter niet mijn beslissing, dit is aan Ecclestone. Ik weet niet wat er dan in 2009 moet gaan gebeuren met deze race. Na juni zullen we hier waarschijnlijk een antwoord op krijgen."

De Fransman is geen voorstander van te veel races buiten Europa: "Het is van essentieel belang dat de historische races van Europa op de kalender blijven. De Formule 1 is hier begonnen en er rijden veel Europese constructeurs mee. Frankrijk is ook een belangrijk land in de Formule 1-historie, met al haar teams en coureurs. We moeten de Grand Prix dus zien te behouden. Of de race nu in Magny-Cours wordt gehouden of in Parijs, dat is een andere discussie. Al zou het wel gemakkelijker zijn om de race in Parijs te hebben. Een race in Parijs heeft meer prestige en er zijn daar meer hotelkamers. Ik denk dat 2009 nog iets te vroeg is daarvoor, maar 2010 moet lukken."

Vrouw gewond door string

Een string heeft een Amerikaanse vrouw ernstig verwond. Bij het aantrekken van het pikantje broekje schoot een metalen onderdeel hiervan in haar oog. Volgens de 52-jarige Macrida Patterson is hierdoor haar hoornvlies beschadigd.

Genoeg redenen voor de Amerikaanse om Victoria's Secret, de fabrikant van de string, aan te klagen. Volgens haar advocaat heeft de vrouw namelijk dagenlang niet kunnen werken door het voorval en heeft ze blijvende schade opgelopen. Victoria's Secret krijgt echter niet de kans het ondergoed aan een onderzoek te onderwerpen, want Pattersons advocaten willen het ondergoedje niet overhandigen.

Tussenstand FOK! EK Pool

Vanavond werden de allerlaatste groepswedstrijden van die EK gespeeld, die in Poule D. Griekenland moest nog een nederlaag incasseren tegen Spanje (1-2) en de Russen versloegen de Zweden met 2-0. De nieuwe stand van de FOK! EK Pool vind je hieronder.

Bovenaan staat nog steeds Seus met 1490 punten. Er zit nu meer afstand tussen met de nummer twee, FabFabFabFab die met 1365 punten een plek geklommen is. En ineens is de top vijf binnengedrongen op de derde plek, Luutgaert. Hij haalde 1350 punten tot nu toe. SpankTheMonkey staat met 1330 punten op de vierde plaats en de nummer ťťn van gisteren, SnuggLe staat op de vijfde plaats met 1325 punten.

Tussen de subleagues zijn ook wat verschuivingen, de eerste plek is nu voor CUZOPJEBEELDSCHERM! met 1255 punten. Die heeft stuivertje gewisseld met ONLINE ELITE (1215 punten.) De derde plaats is voor TakTakTak en Deathrow, zij haalden 1190 punten tot nu toe. De nummer vier, Zeeland United, is gezakt en zij hebben nu 1185 punten, dus een kleine achterstand. En dan vinden we nog net Maringo in de top vijf, met 1160 punten.

Let op! Je kunt je voorspellingen nu voor alle kwartfinales invullen. Portugal - Duitsland op donderdag 19 juni en KroatiŽ - Turkije op vrijdag 20 juni. Daar zijn vandaag bij gekomen: Nederland - Rusland op zaterdag 21 juni en Spanje v. ItaliŽ op zondag 22 juni. Vergeet ook de antwoorden op de vragen niet in te vullen, daarmee zijn veel extra punten te verdienen. De antwoorden op die vragen en de bijbehorende punten worden, in tegenstelling tot wat gisteren is gezegd, direct na het sluiten van de vragen bijgeschreven.

Opel Kadett in 10 dagen 2 keer gejat

Een Zeeuwse vrouw staat het huilen nader dan het lachen. Het is namelijk nu al de tweede keer in tien dagen tijd dat haar autootje is gejat.

De twintigjarige Zeeuwse had vanmiddag net haar teruggevonden Opel Kadett opgehaald bij het politiebureau. Zij parkeerde hem vervolgens bij haar huis in Vlissingen en sloot deze zorgvuldig af. Groot was dan ook haar verbazing toen de auto binnen een half uur alweer spoorloos bleek te zijn verdwenen.

Extra lullig was dat de auto op acht juni ook al was gestolen. Het Opeltje werd echter twee dagen geleden teruggevonden in het Brabantse Waalwijk.

Mallya: "Leren van onze fouten"

Force India-eigenaar Vijay Mallya wil dat het team leert van de fouten uit het verleden en dat het team in Frankrijk een vrijwel probleemloos weekend kent. De afgelopen twee races haalde het team de finish niet en in 2008 is het team nog puntloos.

"We moeten ervoor zorgen dat we de fouten die we in de vorige races hebben gemaakt, niet opnieuw maken. Het is niet erg als je een keer een foutje maakt, want dat kan nu eenmaal een keer gebeuren, maar dan moet je er wel van zien te leren. We moeten ons zien te verbeteren en kijken of we een foutloos weekend kunnen hebben in Frankrijk," aldus de IndiŽr.

"Ik voorzie een mooie toekomst voor dit team en ik denk dat we volgend jaar voor een sensatie kunnen zorgen, dankzij de nieuwe regels. Om die mooie toekomst te bewerkstelligen, moeten we nu echter wel alles uit de kast halen. In dat opzicht is elke race dus een belangrijke leerervaring voor het team."

Belgen woest om weervrouw in boerka

Bij onze zuiderburen is verbolgen gereageerd op een weervrouw bij de regionale tv-zender Télé Bruxelles. Tijdens de uitzending van gisteren verscheen de vrouw in een boerka.

Een schandaal, vinden de liberale politici in het bestuur van de omroep. Over twee dagen hebben zij dan ook een gesprek gepland met de directeur van de omroep. Deze heeft zelf inmiddels toegegeven dat deze uitzending niet door de beugel kon. Des te meer omdat het dragen van een boerka in Brussel is verboden.

In november kwam Télé Bruxelles met een leuk initiatief. Kijkers mochten zelf proberen een dag een weerpraatje te houden. De weersverwachting van gisteren werd gedaan door ene Fadila. Zij voorspelde het weer voor vandaag in een boerka, zodat de kijker alleen een glimp kon opvangen van haar ogen.

Eindstand poule D

Zojuist zijn de allerlaatste groepswedstrijden op Euro 2008 gespeeld. In poule D streden Zweden en Rusland om de tweede plaats (achter Spanje) die recht geeft op de kwartfinales.

Uitslagen
Spanje - Rusland 4-1
Griekenland - Zweden 0-2
Zweden - Spanje 1-2
Griekenland - Rusland 0-1
Griekenland - Spanje 1-2
Rusland - Zweden 2-0

Eindstand poule D

#LandGespeeldWGVPDVDT
1Spanje*3300983
2Rusland*3201644
3Zweden3102334
4Griekenland3003015

EK: Uitslagen poule D

Rusland is de tegenstander van Nederland in de kwartfinale op Euro 2008. De Russen versloegen Zweden met 2-0 en eindigen op plaats twee in poule D. De Spanjaarden, die al zeker waren van een plaats in de kwartfinale, namen het met een sterk gewijzigd team op tegen de scheidend Europees kampioen, Griekenland. Ook met dit team wisten de Spanjaarden te winnen. 

Rusland - Zweden
Zweden begon gelijk aanvallend aan de wedstrijd die zij niet hoefden te winnen om de kwartfinale te halen. Het waren echter de Russen, die onder leiding van de nieuwe man Arshavin, de eerste kansen kreeg. Maar de ploeg van Guus Hiddink zocht naar de te moeilijke oplossingen. Door het veelvuldig naar binnen trekken van de vleugelspelers van Rusland creëerden ze een vrij man op het middenveld wat vaak resulteerde in gevaarlijke aanvallen van de Russen. Hierdoor vielen er steeds vaker gaten in de defensie van Zweden.

Zo nam Rusland in het begin van de eerste helft het initiatief over van Zweden wat gelijk resulteerde in een grote kans in de 21e minuut voor Zirkov maar zijn inzet verdween millimeters naast de paal. Drie minuten later was het dan wel raak. Uit een mooie aanval over de rechterflank wist Pavljoetsjenko de bal knap langs Isaksson te schuiven, 1-0.

Gelijk na dit doelpunt kreeg Henrik Larsson de uitstekende gelegenheid om de stand gelijk te trekken. De 36-jarige aanvaller zag echter zijn kopbal op de lat uiteen spatten. Met de stand van 1-0 zou Zweden uitgeschakeld zijn. Het was te verwachten dat de Zweden de aanval zouden zoeken maar het was Rusland dat ook na de 1-0 de aanval koos.

Door deze aanvallende instelling van Rusland was het wachten op de volgende kansen voor de Russen. De eerste kwam in de 35e minuut op naam van Zjirkov die de bal na balverlies van Ibrahimovic op de paal schoot. In het slot van de eerste helft probeerde Zweden toch om meer druk op de verdediging van Rusland te zetten. Maar was niet in staat om veel uitgespeelde kansen te creëren.

Na rust ging Zweden door waar het mee geëindigd was in de eerste helft, aanvallen.
Het was echter Rusland dat voor de tweede keer het net wist te vinden. Na een slecht genomen vrij trap van Zweden kwam Rusland er razendsnel uit. Na korte passes van Zjirkov en Zyrjanov belande de bal voor de voeten van de spelmaker Arshavin die hem onberispelijk in de hoek schoof, 2-0.

Na het tweede doelpunt zakt Rusland wat in en is het Zweden dat naar de opening zoekt. Met de frisse Kim Källström voor D.Andersson zoekt het nadrukkelijk het doel van Akinfejev. Maar mede door goed verdedigend werk van onder andere Zjirkov blijft Rusland in deze periode staande. Maar ook dankzij het zwakke optreden van onder andere Ljunberg en de licht geblesseerde Ibrahimovic komt Zweden niet tot het aanvalsspel waarmee het won van Griekenland en nipt verloor van Spanje.

Zelfs met de extra aanvallende krachten van Allbäck is het Rusland dat er gevaarlijk uitkomt met Arshavin en Saenko die de bal op de paal en net naast plaatsten. Het was dus eerder wachten op de 3-0 dan op de aansluitingstreffer van Zweden. Het einde van de wedstrijd werd nog erg fel met charges van Svensson en Mellberg, die eigenlijk geel verdienden maar niet werden bestraft door de inconsequent fluitende Frank de Bleeckere.

Het enige wat Rusland zichzelf kan aanrekenen na de de overwinning op Zweden, zijn het aantal kansen dat het niet benutte in de tweede helft. Als Rusland wat beter was in de afronding, had onder andere Arshavin de score veel hoger kunnen laten uitvallen.

Karakteristieken

Rusland - Zweden 2-0
24’ Pavljoetsjenko 1-0
50’ Arshavin 2-0

Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Frank De Bleeckere
Stadion: Tivoli Neu, Innsbruck
Gele kaart: Anjoekov, Arshavin, Kolodin (Rusland), Isaksson, Elmander (Zweden)

Opstellingen

Rusland: Akinfejev, Anyukov, Ignasjevitsj, Kolodin, Zjirkov, Zyrjanov, Semak, Semsjov, Biljaletdinov (Saenko/65), Pavljoetsjenko (Bystrov/89) en Arshavin.

Zweden: Isaksson, Stoor, Mellberg, Hansson, M.Nilsson (Allbäck/78), Elmander, D.Andersson (Källström/55), A.Svensson, Ljungberg, Larsson en Ibrahimovic.

 


Griekenland - Spanje
De eerste helft werd, ondanks dat Spanje de gehele tijd de bovenliggende ploeg was, in Grieks voordeel beslist. Spanje, dat met uitzondering van Andrés Iniesta in de B-opstelling aantrad, had het betere van het spel. De ploeg van Luis Aragonés speelde echter nooit een aanval goed uit, en schoot vrijwel uitsluitend van afstand. Gelegenheidsaanvoerder Xabi Alonso was hierbij het gevaarlijkst. De middenvelder van Liverpool was bijna maker van een fabelachtige goal, ware het niet dat zijn schot vanuit de middencirkel door de Griekse goalie Antonis Nikopolidis ternauwernood gered werd. In de slotfase kreeg Griekenland een vrije trap, die zowaar werd binnengekopt. Giorgos Karagounis' inbreng vond het hoofd van Angelos Charisteas, die vervolgens reservedoelman Pepe Reina passeerde: 1-0.

Ook in de tweede helft was Spanje de ploeg die het beste van het spel had. Dat resulteerde na een uur spelen eindelijk in de treffer voor La Selección. Daniel Güiza legde terug op de inkomende Rubén de la Red, die op zijn beurt de bal snoeihard via Nikopolidis en de lat in het Griekse doel ramde. Güiza, topscorer van de Primera División, had de hele wedstrijd nodig om zijn draai te vinden. Vlak voor tijd kreeg hij toch zijn doelpunt. De spits stond helemaal vrijgelaten voor Nikopolidis, en kon een voorzet van ... rustig binnenkoppen voor de 1-2. Zondag speelt Spanje de kwartfinale tegen Italië in Wenen. Griekenland kan naar huis, nadat het in dire groepsduels geen enkel punt wist te vergaren.

Karakteristieken

Griekenland - Spanje 1-2
42' Angelos Charisteas 1-0
61' Rubén de la Red 1-1
88' Daniel Güiza 1-2

Toeschouwers: 30.883
Scheidsrechter: Howard Webb (ENG)
Stadion: Wals-Siezenheim, Salzburg
Gele kaart: Giorgos Karagounis, Angelos Basinas, Loukas Vintra (Griekenland), Dani Güiza, Álvaro Arbeloa (Spanje)

Opstellingen

Griekenland: Nikopolidis; Vintra, Kyrgiakos (Antzas/62), Dellas, Spirolpoulos; Basinas, Katsouranis, Karagounis (Tziolis/74); Salpigidis (Giannakopoulos/86), Charisteas, Amanatidis.

Spanje: Reina; Arbeloa, Raúl Albiol, Juanito, Navarro; De la Red, Xabi Alonso; Sergio García, Fàbregas, Iniesta (Cazorla/58); Güiza.


Eindstand poule D

#LandGespeeldWGVPDVDT
1Spanje*3300983
2Rusland*3201644
3Zweden3102334
4Griekenland3003015

Voor meer EK-nieuws kijk je op de FOK!EK Pool!

Uitslag Rusland - Zweden

Rusland heeft als laatste de kwartfinale van het EK behaald. In de beslissende partij waren de mannen van Guus Hiddink met 2-0 te sterk voor Zweden. Rusland neemt het in de kwarfinale op tegen Nederland.

Zweden begon gelijk aanvallend aan de wedstrijd die zij niet hoefden te winnen om de kwartfinale te halen. Het waren echter de Russen, die onder leiding van de nieuwe man Arshavin, de eerste kansen kreeg. Maar de ploeg van Guus Hiddink zocht naar de te moeilijke oplossingen. Door het veelvuldig naar binnen trekken van de vleugelspelers van Rusland creŽerden ze een vrij man op het middenveld wat vaak resulteerde in gevaarlijke aanvallen van de Russen. Hierdoor vielen er steeds vaker gaten in de defensie van Zweden.

Zo nam Rusland in het begin van de eerste helft het initiatief over van Zweden wat gelijk resulteerde in een grote kans in de 21e minuut voor Zhirkov maar zijn inzet verdween millimeters naast de paal. Drie minuten later was het dan wel raak. Uit een mooie aanval over de rechterflank wist Pavljoetsjenko de bal knap langs Isaksson te schuiven, 1-0.

Gelijk na dit doelpunt kreeg Henrik Larsson de uitstekende gelegenheid om de stand gelijk te trekken. De 36-jarige aanvaller zag echter zijn kopbal op de lat uiteen spatten. Met de stand van 1-0 zou Zweden uitgeschakeld zijn. Het was te verwachten dat de Zweden de aanval zouden zoeken maar het was Rusland dat ook na de 1-0 de aanval koos.

Door deze aanvallende instelling van Rusland was het wachten op de volgende kansen voor de Russen. De eerste kwam in de 35e minuut op naam van Pavljoetsjenko die de bal na balverlies van Ibrahimovic op de paal schoot. In het slot van de eerste helft probeerde Zweden toch om meer druk op de verdediging van Rusland te zetten. Maar was niet in staat om veel uitgespeelde kansen te creŽren.

Na rust ging Zweden door waar het mee geŽindigd was in de eerste helft, aanvallen. Het was echter Rusland dat voor de tweede keer het net wist te vinden. Na een slecht genomen vrij trap van Zweden kwam Rusland er razendsnel uit. Na korte passes van Zhirkov en Zyrjanov belande de bal voor de voeten van de spelmaker Arshavin die hem onberispelijk in de hoek schoof, 2-0.

Na het tweede doelpunt zakt Rusland wat in en is het Zweden dat naar de opening zoekt. Met de frisse Kim KšllstrŲm voor Andersson zocht het nadrukkelijk het doel van Akinfejev op. Maar mede door goed verdedigend werk van onder andere Zhirkov bleef Rusland in deze periode goed staande. Maar ook dankzij het zwakke optreden van onder andere Ljunberg en de licht geblesseerde Ibrahimovic komt Zweden niet tot het aanvalsspel waarmee het won van Griekenland en nipt verloor van Spanje.

Zelfs met de extra aanvallende krachten van Allbšck is het Rusland dat er gevaarlijk uitkomt met Arshavin en Saenko die de bal op de paal en net naast plaatsten. Het was dus eerder wachten op de 3-0 dan op de aansluitingstreffer van Zweden. Het einde van de wedstrijd werd nog erg fel met charges van Svensson en Mellberg, die eigenlijk geel verdienden maar niet werden bestraft door de inconsequent fluitende Frank de Bleeckere.

Het enige wat Rusland zichzelf kan aanrekenen na de de overwinning op Zweden zijn het aantal kansen dat het niet benutte in de tweede helft. Als Rusland wat beter was in de afronding, had onder andere Arshavin de score veel hoger kunnen laten uitvallen.


Karakteristieken

Rusland - Zweden 2-0
24’ Pavljoetsjenko 1-0
50’ Arshavin 2-0

Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Frank De Bleeckere
Stadion: Tivoli Neu, Innsbruck
Gele kaart: Anyukov, Arshavin, Kolodin (Rusland), Isaksson, Elmander (Zweden)

Opstellingen

Rusland: Akinfejev, Anyukov, Ignasjevitsj, Kolodin, Zhirkov, Zyrjanov, Semak, Semsjov, Biljaletdinov (Saenko/65), Pavljoetsjenko (Bystrov/89) en Arshavin.

Zweden: Isaksson, Stoor, Mellberg, Hansson, M.Nilsson (Allbšck/78), Elmander, D.Andersson (KšllstrŲm/55), A.Svensson, Ljungberg, Larsson en Ibrahimovic.

Werkzaamheden F1-manager in volle gang

Zoals bekend zijn er problemen met de FOK! F1-manager. Door deze problemen is het nog altijd niet mogelijk om te wisselen. We zijn momenteel druk bezig om deze problemen op te lossen.

Hoe lang we hier nog voor nodig hebben, durven we niet te zeggen. Uiteraard hopen we hier zo snel mogelijk mee klaar te zijn zodat iedereen nog tijd heeft om te kunnen wisselen voor de GP van Frankrijk. Wellicht onnodig te zeggen; wissels die je desondanks toch maakt zullen worden teniet gedaan.

Mocht je desondanks vragen of opmerkingen hebben kun je dit kwijt in de feedback op FOK!sport, of in het FOK!sport feedback topic op het forum. Uiteraard kun je ons ook gewoon mailen op sport@fok.nl.

Uitslag Griekenland - Spanje

Spanje heeft net als KroatiŽ en Nederland alle punten in de groepsfase gepakt. De laatste wedstrijd tegen Griekenland werd op het nippertje winnend afgesloten. Het werd 1-2 in Salzburg.

De eerste helft werd, ondanks dat Spanje de gehele tijd de bovenliggende ploeg was, in Grieks voordeel beslist. Spanje, dat met uitzondering van Andrťs Iniesta in de B-opstelling aantrad, had het betere van het spel. De ploeg van Luis Aragonťs speelde echter nooit een aanval goed uit, en schoot vrijwel uitsluitend van afstand. Gelegenheidsaanvoerder Xabi Alonso was hierbij het gevaarlijkst. De middenvelder van Liverpool was bijna maker van een fabelachtige goal, ware het niet dat zijn schot vanuit de middencirkel door de Griekse goalie Antonis Nikopolidis ternauwernood gered werd. In de slotfase kreeg Griekenland een vrije trap, die zowaar werd binnengekopt. Giorgos Karagounis' inbreng vond het hoofd van Angelos Charisteas, die vervolgens reservedoelman Pepe Reina passeerde: 1-0.

Ook in de tweede helft was Spanje de ploeg die het beste van het spel had. Dat resulteerde na een uur spelen eindelijk in de treffer voor La Selecciůn. Daniel GŁiza legde terug op de inkomende Rubťn de la Red, die op zijn beurt de bal snoeihard via Nikopolidis en de lat in het Griekse doel ramde. GŁiza, topscorer van de Primera Divisiůn, had de hele wedstrijd nodig om zijn draai te vinden. Vlak voor tijd kreeg hij toch zijn doelpunt. De spits stond helemaal vrijgelaten voor Nikopolidis, en kon een voorzet rustig binnenkoppen voor de 1-2. Zondag speelt Spanje de kwartfinale tegen ItaliŽ in Wenen. Griekenland kan naar huis, nadat het in dire groepsduels geen enkel punt wist te vergaren.


Karakteristieken

Griekenland - Spanje 1-2
42' Angelos Charisteas 1-0
61' Rubťn de la Red 1-1
88' Daniel GŁiza 1-2

Toeschouwers: 30.883
Scheidsrechter: Howard Webb (ENG)
Stadion: Wals-Siezenheim, Salzburg
Gele kaart: Giorgos Karagounis, Angelos Basinas, Loukas Vintra (Griekenland), Dani GŁiza, Ńlvaro Arbeloa (Spanje)

Opstellingen

Griekenland: Nikopolidis; Vintra, Kyrgiakos (Antzas/62), Dellas, Spirolpoulos; Basinas, Katsouranis, Karagounis (Tziolis/74); Salpigidis (Giannakopoulos/86), Charisteas, Amanatidis.

Spanje: Reina; Arbeloa, Raķl Albiol, Juanito, Navarro; De la Red, Xabi Alonso; Sergio GarcŪa, Fŗbregas, Iniesta (Cazorla/58); GŁiza.

Vrouw verstopt kilo coke onder pruik

In Noorwegen wist een vrouw met een enorme haardos de aandacht te trekken van de politie. Omdat zij het zaakje niet vertrouwden, besloten zij de vrouw staande te houden.

En terecht, zo bleek later. Het haar bleek niets meer te zijn dan een pruik, waaronder de Britse vrouw een kilo cocaïne had verstopt.

De arrestatie verliep niet zonder slag of stoot. Doordat de drugs zo stevig zaten vastgelijmd aan het echte haar van de vrouw, moest zij eerst naar het ziekenhuis om deze te laten verwijderen.

Overheid tegen GP AustraliŽ

Het bestuur van het City of Port Phillip, waar het circuit van Albert Park gelegen is, heeft de staat Victoria gevraagd de race te verwijderen van de Formule 1-kalender. Enkele dagen geleden heeft Bernie Ecclestone echter aangegeven dat hij op het punt staat het contract voor de Australische Grand Prix wil verlengen tot 2015, waar dit nu nog 2010 is.

De burgemeester van City of Port Phillip, Janet Cribbes, is duidelijk over het schrappen van de Australische Grand Prix: "Na veertien jaar zijn onze inwoners het meer dan zat. Waarom zouden zij nog meer hinder moeten ondervinden van een race in een park, waarvan het prijskaartje vorig jaar 41,3 miljoen Australische dollars (ruim 25 miljoen euro) bedroeg? Om economische, maatschappelijke en milieutechnische redenen heeft het voor ons geen zin meer om dit evenement te blijven houden."

Fothen wint na val van Schleck

Marcus Fothen heeft de vijfde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. Igor Antůn behield de leiding in het algemeen klassement.

In de etappe over vier cols deed Stijn Devolder tijdens de laatste beklimming als eerste een aanval op de leidende positie van Antůn. Zijn aanval was echter niet krachtig genoeg. Fršnk Schleck slaagde er wel in te ontsnappen en hij kreeg daarbij gezelschap van Markus Fothen. De twee leken samen om de dagzege te gaan strijden totdat Schleck in de afdaling over de vangrail duikelde. Hij raakte in een bocht de controle over zijn fiets kwijt, gleed weg, reed tegen de vangrail en viel er zelf overheen. Men vreesde even het ergste, maar enkele minuten later zat Schleck alweer op de fiets. Fothen reed vervolgens solo naar de finish.

Brandweer knipt dief uit kledingbak

Een dief die dacht op een gemakkelijke manier aan tweedehands kleding te komen, is van een koude kermis thuisgekomen. De 25-jarige dief bleef namelijk vastzitten in een kledingcontainer in het Belgische Overboelare. Via deze kledingbak wordt tweedehands kleding ingezameld voor hen die het minder hebben.

Voor de Belg zat er niets anders op dan om hulp te vragen. Deze arriveerde enige tijd later in de vorm van brandweerlieden. Deze bevrijdden de boef met een hydraulische schaar uit zijn benarde positie. De Belg heeft aan het bedrijfsongeval ernstige verwondingen aan zijn armen overgehouden.

Toso vertrekt bij Renault

De baas van de Aerodynamica-afdeling van Renault, Dino Toso, vertrekt bij het team. De Nederlander was acht jaar werkzaam bij het team, waarbij hij in 2005 en 2006 successen kende door de wereldtitels van Fernando Alonso.

De Aerodynamica-specialist van 2005 wordt opgevolgd door Dirk de Beer. Renault had al in maart laten weten dat Toso opgevolgd zou worden door De Beer en dat Toso wel werkzaam zou blijven voor het team. Toso heeft echter zelf besloten nu te vertrekken bij het team.

Hij richt een dankwoord aan het team waarbij hij successen kende: "Graag wil ik Flavio Briatore en Bob Bell bedanken voor hun professionele en persoonlijke steun tijdens onze gezamenlijke tijd bij Renault waarin we grote successen hebben gekend." Toso’s laatste klus binnen Renault was de update die in Barcelona op de auto verschenen is.

Toso, die in de Formule 1 bij Jordan begonnen is, geeft aan dat hij toe is aan een nieuwe omgeving binnen de autosport: "Mijn passie voor de autosport heeft zich altijd geconcentreerd op de aerodynamica, en dan met name de innovatieve kant ervan. Ik wil weer doen wat ik echt leuk vind: de spanning van competitie ervaren."

Ljubicic onderuit in Rosmalen

Titelverdediger Ivan Ljubicic is uitgeschakeld in Rosmalen. Hij verloor in de tweede ronde van Viktor Troicki.

Troicki, die via de kwalificaties het hoofdtoernooi haalde, won met 7-5, 4-6 en 6-7 (5). Ljubicic kwam in de beslissende tiebreak nog wel met 3-0 voor maar slaagde er vervolgens niet in het af te maken. "Ik kwam maar niet in mijn ritme en kon geen oplossingen vinden," aldus de Kroaat die zich nu zo snel mogelijk gaat richten op Wimbledon. "Ik moet nu meteen de knop omzetten, al durf ik net na deze nederlaag geen al te hoge verwachtingen uit te spreken."

Seizoen Woods voorbij

Tiger Woods zal dit seizoen niet meer in actie komen. De Amerikaan moet opnieuw aan zijn knie worden geopereerd.

Acht weken geleden werd Woods ook al die knie geopereerd en was weer net op tijd fit voor de US Open afgelopen weekend. Ondanks de nodige pijn wist hij dat toernooi te winnen. Uit nader onderzoek is nu gebleken dat de linkerknie ernstiger beschadigd is dan aanvankelijk werd gedacht. De pijn komt vooral van een probleem met de achterste kruisband. De revalidatie na de operatie is voor de veertienvoudig Major-winnaar direct een gelegenheid om een stressfractuur in zijn linker scheenbeen te laten helen.

FP-Poll over jouw seksleven tijdens EK

Het EK is in volle gang en veel dingen moeten wijken voor het voetbal, zoals gezond eten, voldoende slapen en natuurlijk seks. Wij willen wel eens weten hoe het met jouw seksleven staat tijdens het EK. En vooruit, ook masturberen verstaan wij onder een seksleven.

Misschien heb je wel meer seks, misschien minder of masturbeer je extra vaak op Sylvie Meis deze dagen. Ook kunnen wij het ons voorstellen dat je de koffer induikt met de buurvrouw die net zo dronken is na een wedstrijd als jij. Of wellicht ga je voor een wedstrijd even naar de hoeren zodat je thuis niet uren hoeft te verdoen aan voorspel. Dus laat weten hoe jouw seksleven is tijdens het EK. Stem nu! 

Disclaimer: FOK!kers hebben in de vorige poll beslist dat de nieuwe poll hierover moest gaan.Lekker masturberen op Sylvie Meis.

Claudia de Breij bevallen van zoon

Claudia de Breij is gistermiddag bevallen van een zoontje. De presentatrice en cabaretière was pas in juli uitgerekend, waardoor het kind een maand te vroeg geboren is. De Breij is getrouwd met Conny Kraaijeveld, presentatrice bij RTV Utrecht.

In een verklaring zegt het stel dat hun geluk "grenst aan hondsdolheid". Het jongetje heeft de naam Bing Cornelis Bram de Breij gekregen. De vader van het kind is een kennis van het lesbische stel. Moeder en zoon maken het goed.

Claudia de Breij kan het nog even rustig aan doen, haar eerste cabaretoptreden staat gepland op 27 september. Het gerucht gaat dat De Breij de zendtijd van Dolf Jansen op 3FM overneemt met ingang van september. Twee weken geleden werd bekend dat Jansen vanaf het nieuwe seizoen de publieke zender moet verlaten.

FOK!games voorspelt uitslagen XII

Bij FOK!games doen ze ook aan het EK voetbal. In een game, wel te verstaan. FOK!user en gamesredacteur SocialDisorder heeft met het spel UEFA Euro 2008 voor de PlayStation 3 de wedstrijden van vandaag gesimuleerd.

Gisteren is er per ongeluk geen voorspelling geplaatst, daarvoor werd Nederland - RoemeniŽ 0-0 en Frankrijk - ItaliŽ 3-2 gegeven. Daar klopte dus niet veel van, voor Nederland maar goed ook. Die voor vandaag zijn:

Griekenland - Spanje 1-1
19' Charisteas 1-0
64' David Villa 1-1 (penalty)Rusland - Zweden 3-0
14' Arshavin 1 - 0
21' Semshov 2 - 0
71' Pavlyuchenko 3 - 0

Met deze standen wordt Spanje groepswinnaar in Poule D, dat waren ze al, en Rusland tweede omdat ze winnen. Zweden heeft ook nog een kans om door te gaan. Griekenland hoeft nergens meer op te rekenen.

We zullen afwachten wat er van waar is, kloppen de uitslagen zoals een computerspel ze voorspelt? Of kan een spel geen potje (voetbal) breken? De bal is natuurlijk rond. Kijk vanavond naar de wedstrijden en lees de verslagen op de FOK!sport EK-site. Morgen zal er weer een voorspelling zijn.

Voor meer gamesnieuws ga je natuurlijk naar FOK!games!

Opstellingen Rusland - Zweden

Vanavond spelen Zweden en Rusland hun laatste groepsduel in groep D. Zowel Rusland als Zweden hebben nog kans om de kwartfinale te halen. Hieronder vind je de opstellingen.

Rusland: Akinfejev, Anjoekov, Ignasjevitsj, Kolodin, Zjirkov, Zyrjanov, Semak, Semsjov, Biljaletdinov, Pavljoetsjenko en Arsjavin.


Zweden: Isaksson, Stoor, Mellberg, Hansson, M.Nilsson, Elmander, D.Andersson, A.Svensson, Ljungberg, Larsson en Ibrahimovic.

EK-finale prooi voor Frank Snoeks

Helaas pindakaas voor oudgediende Evert Ten Napel, maar zijn collega Frank Snoeks verzorgt op 29 juni het tv-commentaar bij de EK-finale. Het wordt al de derde grote voetbalfinale die de 52-jarige Snoeks van commentaar mag voorzien. In 2004 deed hij ook al de EK-finale en in 2006 de WK-finale.

Helemaal missen hoeven we Evert overigens niet. Want Ten Napel zal een mogelijke halve finale van Nederland van commentaar voorzien. De kwartfinale van Oranje tegen Zweden of het Rusland van Guus Hiddink, wordt verzorgd door Jeroen Grueter.

Frans Snoeks werd eerder door lezers van het Algemeen Dagblad uitgeroepen tot beste tv-commentator tijdens het EK. "Zolang Oranje presteert, pruimt het publiek mij ook", luidde het commentaar van Snoeks op zijn uitverkiezing.

Lagerbšck vreest Nederland niet

Bondscoach Lars Lagerbšck van Zweden vreest Nederland niet in het geval beide ploegen elkaar treffen in de kwartfinale.

"Ze hebben tot nog toe fantastisch gespeeld, maar het zijn allemaal goede teams die doorgaan. Hun spel past ons best goed. Alle wedstrijden die ik tegen Nederland heb meegemaakt, waren goede wedstrijden," aldus Lagerbšck in Aftonbladet.

Zweden zal eerst echter nog wel de kwartfinale moeten zien te bereiken en daarvoor moet de Scandinavische ploeg vanavond minimaal gelijkspelen tegen Rusland.

Ook in 2004 stonden Nederland en Zweden in de kwartfinale tegenover elkaar. Oranje won destijds pas na strafschoppen.

Bosbrand teisterde Cyprus

Het zuiden van Cyprus werd vanmorgen geteisterd door een bosbrand. Door een krachtige wind greep het vuur snel om zich heen en waren zes dorpen uit voorzorg geëvacueerd. De brandweer probeerde met man en macht de brand onder controle te krijgen.

De brandweer had hulp aangeboden gekregen van een Britse militaire basis en zo was er ook hulp vanuit Griekenland gekomen. De Britten hadden helikopters ingezet en Griekenland had twee blusvliegtuigen beschikbaar gesteld. Honderden brandweermannen bestreden het vuur en men trachtte het weg te houden bij de steden Larnaca en Limassol.

De brand ontstond 40 kilometer ten westen van Larnaca, maar de exacte oorzaak van de brand is nog niet bekend. Cyprus kampt echter wel met een enorme droogte, de ergste sinds jaren. Zo heeft Cyprus onlangs nog besloten om drinkwater uit Griekenland te importeren.

Inmiddels heeft de Cypriotische brandweer het sein brandmeester gegeven. Met ruim vijfhonderd brandweermannen, helikopters en blusvliegtuigen heeft men vanavond de bosbrand weten te bedwingen. De hoge temperatuur van 37 graden en de harde wind heeft het blussen erg lastig gemaakt. Zeven brandweermannen zijn gewond geraakt en naast de bossen zijn ook vijf huizen volledig door het vuur verwoest.

 

Opstellingen Griekenland - Spanje

De wedstrijd tussen Griekenland en Spanje gaat vanavond enkel nog om de eer. De Grieken liggen er al uit, terwijl de Spanjaarden zich al als groepswinnaar hebben geplaatst.

Griekenland: Nikopolidis; Vintra, Kyrgiakos, Dellas, Spirolpoulos; Basinas, Katsouranis, Karagounis; Salpigidis, Charisteas, Amanatidis.

Spanje: Reina; Arbeloa, Raķl Albiol, Juanito, Navarro; De la Red, Xabi Alonso; Sergio GarcŪa, Fŗbregas, Iniesta; GŁiza.

"Sulejmani snel naar Ajax"

SC Heerenveen-speler Miralem Sulejmani speelt volgend seizoen in het shirt van Ajax. De Servische aanvaller heeft persoonlijk een akkoord bereikt met de Amsterdammers. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Jovica Radonjic vandaag. Volgens de belangenbehartiger van de vleugelspeler zijn ook de clubs er bijna uit.

Radonjic zegt dat Heerenveen en Ajax nog steeds in onderhandeling zijn. "De onderhandelingen lopen al sinds begin mei. Beide clubs zijn nu echter heel dicht bij een akkoord. Voor het einde van de week komt er witte rook. Of dat voor zaterdag is kan ik uit professionele overwegingen niet zeggen," aldus Radonjic exclusief tegenover Goal.com.

Sulejmani heeft zich afgelopen seizoen bij Heerenveen ontpopt tot publiekslieveling. De geboren ServiŽr speelde in alle competitiewedstrijden van de Friezen mee en scoorde daarin vijftien doelpunten. Daarnaast gaf hij tien maal een voorzet waaruit een medespeler doel trof. De manager ontkent dat Sulejmani zelf liever naar een andere club wil vertrekken omdat het te lang duurt. "Ajax is nog steeds zijn eerste keus. Hij wil volgend seizoen dat shirt dragen."

Maandag gaf Heerenveen-voorzitter Yme Kuiper in weekblad Voetbal International aan dat zij Sulejmani niet zomaar laten gaan. Enkel voor ‘Wesley Sneijder-achtige’ bedragen zou de club zwichten. Real Madrid betaalde vorig jaar 27 miljoen euro aan Ajax voor Sneijder. Geconfronteerd met de uitspraken van Radonjic wil Kuiper vandaag geen toelichting geven.

De term ‘Sneijder-achtige bedragen’ verbaast Radonjic. "Dat bedrag is niet waar. Zo veel geld voor een speler van Heerenveen is haast surrealistisch."

Kate Moss in doorschijnende jurk naar tentoonstelling

Topmodel Kate Moss is in een zwart doorschijnende jurk naar de opening van een tentoonstelling in Istanbul gegaan. In het bijzijn van haar vijfjarige dochter Lila Grace en vriend Jamie Hinch, die er overigens een stuk conservatiever bij liepen, koos ze er ook voor om geen ondergoed te dragen onder haar toch al opzienbarende jurk.

Turkije heeft een lange islamitische traditie en met een moslimbevolking van rond de 94 procent, mag het topmodel van geluk spreken dat Turkije een modern en voornamelijk seculier land is. Een Europese kledingstijl is dan ook de mode. Het blijft wel een zeer opvallende jurk waarmee Kate Moss alle aandacht voor zich opeiste, al hadden velen dit natuurlijk niet verwacht.

 Klik hier om de foto's van Kate Moss in haar jurk te bekijken.

Top of Flop User's Choice: Aart Lus & Ed Lip

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De vorige Top of Flop kreeg maar weinig bijval: Kristina - Nisem tvoja lutka was een flop,  dus. LittleTortillaBoy verwoordde jullie mening nog als beste: "muziek is Flopclip is flopvrouwtje is wel ok"

De tip van vanavond is van een anonieme submitter:

"Check deze videoclip ff, lekker nummertje!"

Yao Jie naar de rechter na afwijzing OS

De Nederlandse badmintonbond NBB gaat in beroep tegen het besluit van NOC*NSF om Yao Jie niet naar de Olympische Spelen te sturen. Dit maakte de bond dinsdag bekend. Volgens de NBB verdient Jie een startbewijs.

De 31-jarige geboren Chinese slaagde er op de afgelopen EK met een vijfde plaats net niet in vormbehoud te tonen, maar voldeed wel aan de internationale eis. Bovendien klopte Jie in februari olympisch kampioene Ning Zhang uit China, de nummer twee van de wereld. Ook won ze in mei bij de WK voor landenteams van de wereldkampioene en nummer ťťn van de wereld, Xingfang Xie uit China.

Vanwege een zware blessure zakte Jie uit de top vijf van de wereld, maar nu ze weer fit is, maakt ze volgens de NBB in Beijing kans op een medaille. De bond had gehoopt dat NOC*NSF de nominatie toch zou goedkeuren, maar de sportkoepel was onverbiddelijk.

Belediger profeet Mohammed ter dood veroordeeld

In Pakistan is vandaag een man ter dood veroordeeld wegens het beledigen van de islamitische profeet Mohammed. De rechtbank was uiterst streng voor de belediger, want naast de doodstraf kreeg hij ook nog eens levenslange celstraf opgelegd alsmede een boete van omgerekend bijna 50.000 euro wegens koranschennis.

Het Pakistaanse wetboek maakt het mogelijk om een ieder die de euvele moed heeft zich beledigend uit te laten over de in 632 overleden Mohammed, ter dood te veroordelen.   Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch riep Pakistan onlangs nog op de doodstraf af te schaffen.

FOK!Blog Babe Battle #83

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Ivette en in de rechterhoek June. Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Grimmige sfeer in Legendary screenshots

Dieven verpesten de huidige maatschappij, dankzij hun krijgen we nooit een soort utopia. Een dief die in de wereld van Legendary leeft had dat eigenlijk moeten weten, voordat hij Pandora's doos ging stelen. De game vertelt het verhaal van een kunstdief genaamd Charles Deckard. Op het moment dat hij de gestolen doos opent, breekt de hel los. Het gevolg: weerwolven en griffioenen komen een bezoekje brengen aan de wereld van Legendary en de mens dreigt uit te sterven. De enige die de mensheid kan redden, is Charles Deckard.Legendary moet in het derde kwartaal van dit jaar uitkomen. Het spel komt voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 uit.

EK-finale prooi voor Frank Snoeks

Helaas pindakaas voor oudgediende Evert Ten Napel, maar zijn collega Frank Snoeks verzorgt op 29 juni het tv-commentaar bij de EK-finale. Het wordt al de derde grote voetbalfinale die de 52-jarige Snoeks van commentaar mag voorzien.  In 2004 deed hij ook al de EK-finale en in 2006 de WK-finale.

Helemaal missen hoeven we Evert overigens niet. Want Ten Napel zal een mogelijke halve finale van Nederland van commentaar voorzien. De kwartfinale van Oranje tegen Zweden of het Rusland van Guus Hiddink, wordt verzorgd door  Jeroen Grueter.

Frans Snoeks werd eerder  door lezers van het Algemeen Dagblad uitgeroepen tot beste tv-commentator tijdens het EK. ''Zolang Oranje presteert, pruimt het publiek mij ook'', luidde het commentaar van Snoeks op zijn uitverkiezing.

Voor meer EK-nieuws kijk je op de FOK! Euro 2008-site!

Brabander vier jaar de cel in voor misbruiken kind

Een 43-jarige man uit Waalre moet vier jaar de gevangenis in voor seksueel misbruik van een 9-jarig meisje en het bezit en verspreiden van kinderporno. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag bepaald. Het OM had zes jaar cel geëist.


De Brabander bezat of verspreidde tussen 2004 en vorig jaar zo'n tweehonderd films en foto's met kinderporno in Waalre. Ook acht de rechtbank bewezen dat hij samen met een vrouw uit Waalwijk en een Belgische man ontucht pleegde met de 9-jarige dochter van de Belg. De Belg werd in 2005 aangehouden omdat hij zijn twee minderjarige dochters op internet aanbood voor seksuele handelingen. De Brabantse man en vrouw hebben de ontucht gefilmd..
De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij 'verwerpelijke, mensonterende handelingen met kinderen in stand houdt en zelfs bevordert'. Hij werd ook verdacht van verkrachting van een 18-jarige vrouw, maar dat kon uiteindelijk niet voldoende worden bewezen.

Tegen de 30-jarige vrouw uit Waalwijk is vorige week vijftien maanden cel geëist, waarvan vijf voorwaardelijk. De rechtbank doet 24 juni uitspraak. De Belg wordt in zijn vaderland berecht.

Twee jaar cel voor stenengooier A28

Een man die op 11 september vorig jaar werd betrapt toen hij stenen gooide naar auto's op de A28, heeft daarvoor twee jaar cel gekregen. De rechtbank achtte de man schuldig aan poging tot zware mishandeling.

Op de bewuste avond reed omstreeks 23.35 uur een automobilist over de A28 in de richting Utrecht. Ter hoogte van een viaduct bij Soesterberg voelde en hoorde hij plotseling dat hij een voorwerp raakte. De man reed de vluchtstrook op en zag dat beide banden aan de rechterzijde van zijn auto plat waren. Een bestuurder die achter hem had gereden, had gezien dat hij over een stuk steen was gereden ter grootte van een voetbal.

Korte tijd daarvoor had een getuige op het bewuste viaduct een man zien staan bij een fiets. Naast deze man, op ongeveer een meter afstand, lag een aantal brokken steen. De getuige vond de situatie verdacht en belde de politie. Terwijl de politie onderweg was, kwam de melding binnen dat er een steen op de snelweg was gegooid. Op het viaduct trof de politie de verdachte aan, die nu nog één steen naast zich had liggen.

De stenengooier, die zich van verschillende identiteiten bedient, verklaarde dat hij was ontslagen uit het detentiecentrum Kamp Zeist en dat hij boos was over zijn behandeling in Nederland. Hij was daarom naar Soest gefietst en had stukken beton in zijn fietstassen gedaan om iets kapot te gooien in Kamp Zeist. Toen dat niet lukte reed hij naar de A28, waar de stenen volgens hem uit zijn fietstas waren gevallen.

De rechter was niet onder de indruk van het verweer van de man en achtte poging tot mishandeling bewezen. Eerder had de officier van justitie vier jaar geëist wegens poging tot moord.

Drie jaar cel geŽist in 'bizarre' incestzaak

Tegen een 60-jarige man is woensdag drie jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor mensenhandel, ontucht en bezit van kinderporno. Hij wordt ervan verdacht zijn 5-jarige dochter seksueel te hebben misbruikt, terwijl hij en twee medeverdachten zich ook vergrepen aan een 10-jarig meisje uit Roemenië. Zij was meegenomen uit haar vaderland als oppas voor de dochter van de hoofdverdachte. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Utrecht laten weten.

Het OM spreekt van een bizarre zedenzaak. Het misbruik vond volgens justitie tegen betaling plaats in de woning van een van de twee medeverdachten. Deze verdachten, 53 en 93 jaar, worden omschreven als twee vrienden van de hoofdverdachte. De 93-jarige man hoorde woensdag een jaar cel tegen zich eisen. Ook eiste het OM een jaar voorwaardelijk en opname in een beschermde woonomgeving. De zaak tegen de derde man wordt later voortgezet.

Het drietal zou ook foto's hebben gemaakt van blote kinderen. Ook waren ze volgens het OM in het bezit van kinderporno. "U heeft de lichamelijke integriteit van de meisjes ondergeschikt gemaakt aan uw eigen lustgevoelens, en dat alles onder het mom van kunst, kinderliefde en liefdadigheid", zei de officier van justitie tegen de hoofdverdachte. "Maar u bent geen kunstenaar; u bent een pedofiel die schade aanricht bij jonge kinderen."

De hoofdverdachte zou zijn gedrag bagatelliseren en zijn kunstenaarsactiviteiten gebruiken als dekmantel voor pedoseksueel handelen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Dodelijke teek slaat toe in Turkije

Turkije raakt steeds meer in de ban van een dodelijk virus dat wordt overgedragen door teken. Dit jaar zijn al meer dan twintig mensen omgekomen als gevolg van tekenbeten, aldus het centrum voor infectieziekten in Istanbul vandaag.

De beestjes, behorend tot het tekengeslacht Hyalomma, brengen de virusziekte Krim-Congokoorts over, die gepaard gaat met inwendige bloedingen. De afloop is dodelijk als er niet snel wordt ingegrepen, aldus het centrum.

Jansen definitief naar Cambuur

SC Cambuur-Leeuwarden neemt verdediger Rudy Jansen definitief over van Excelsior. De speler kwam dit seizoen al op huurbasis uit voor de ambitieuze Friezen.

De 29-jarige Jansen wordt ook komend seizoen nog gehuurd door Cambuur. Hij tekende een contract dat hem vanaf de zomer van 2009 voor twee jaar aan de Friese club bindt.

De bij FC Utrecht opgeleide Jansen debuteerde in het seizoen 1998/99 als prof namens Heracles Almelo. Hij speelde tot 2006 bij die club, waarna Excelsior hem voor vier seizoenen vastlegde. Jansen speelde echter slechts 14 competitieduels voor de Rotterdammers, die hem vorig seizoen dus ook al aan Cambuur verhuurden. In Friesland speelde Jansen vervolgens 37 competitiewedstrijden.

NAC gaat verder met Gorter

NAC Breda gaat verder met huurling Donny Gorter. De middenvelder wordt overgenomen van PSV, waar hij nog tot 2009 onder contract stond.

Gorter doorliep de jeugdopleiding van NAC, maar vertrok toen naar PSV. Afgelopen seizoen bewandelde de zoon van ex-prof Edwin Gorter op huurbasis de omgekeerde weg. De 20-jarige middenvelder kwam slechts ťťn keer binnen de lijnen in een competitieduel. Desondanks heeft NAC hoge verwachtingen van hem. Gorter tekende een contract voor ťťn seizoen, met een optie op nog eens twee seizoenen.

Haarlem haalt Ten Heuvel terug

Haarlem heeft een nieuwe aanvalsleider gevonden. Spits Laurens ten Heuvel komt transfervrij over van RBC Roosendaal. Ten Heuvel tekende voor twee jaar.

De 32-jarige spits speelde tussen 2004 en 2006 al eens voor Haarlem. Zijn goede prestaties daar leverden hem een transfer naar RBC Roosendaal op. In Roosendaal kon Ten Heuvel zelden volledig overtuigen. De Brabanders verhuurden hem in de tweede seizoenshelft dan ook aan Stormvogels / Telstar.

Ten Heuvel debuteerde in 1995 als prof bij FC Den Bosch. Na een periode in Engeland en Oostenrijk keerde hij in 2000 terug naar de amateurs. Bij DCG speelde hij zich toen weer in de kijker van profclubs. Ten Heuvel maakte in 2001 een uiterst succesvolle rentree als prof, door namens Stormvogels / Telstar twintig keer te scoren in de eerste divisie. Een nieuw Engelse avontuur werd vervolgens geen succes, waarna hij via De Graafschap in 2004 dus bij Haarlem neerstreek. Ten Heuvel schoot in 56 competitieduels toen 22 keer raak namens Haarlem.

Afscheid van de "kampioen"

Vanavond speelt de huidig Europees kampioen, Griekenland, zijn laatste wedstrijd op het EK 2008 waarin het zeker iets heeft recht te zetten. De onttroonde kampioen is tot op heden het enige team dat nog geen doelpunt maakte en geen enkel punt pakte. Griekenland is na twee wedstrijden dan ook al uitgeschakeld.

Tijdens het EK 2004 in Portugal was Griekenland nog de grote verrassing. Het team haalde tot verbazing van velen de finale en versloeg hierin het gastland. De Duitse bondscoach van Griekenland, Otto Rehhagel, mag ondanks de uitschakeling aanblijven in zijn functie.

Griekenland neemt het vanavond op tegen Spanje. Otto Rehhagel moet mogelijk schuiven met zijn opstelling vanwege blessures. Doelman Nikopolidis speelt vanavond zijn laatste interland aangezien hij na het EK stopt als international.

De Spaanse coach Luis Aragones heeft het vanavond gemakkelijker. Spanje is al geplaatst voor de kwartfinale, waardoor hij enkele spelers rust zal kunnen geven.

Drie omgevingen uit Pirates vs Ninjas Dodgeball in beeld

Al bijna een jaar is de vrij jonge studio Blazing Lizard bezig met de game Pirates vs Ninjas Dodgeball voor Xbox Live Arcade. In deze game zal eindelijk de eeuwenoude strijd tussen piraten en ninja's (en robots en zombies) beslecht worden. In de screenshots die vandaag zijn vrijgegeven kun je drie van de omgevingen bekijken; de fabriek, de begraafplaats en het bos.
EU akkoord over opsluiting illegalen

Het Europese parlement is akkoord gegaan met nieuwe regels voor de opsluiting van illegalen. Het maximum is gesteld op achttien maanden, derhalve zal opsluiting voor onbepaalde tijd niet meer mogelijk zijn.

Illegalen mogen in Nederland nog wel voor onbepaalde tijd opgesloten worden. Het ministerie van Justitie gaat daarom bekijken of de Nederlandse wet moet worden aangepast. De nieuwe regels konden destijds niet rekenen op de steun van de linkse partijen, omdat zij voor kinderen een opsluiting van achttien maanden te lang vonden.

Het CDA en de VVD hebben aangegeven blij te zijn met de goedkeuring van de nieuwe regels. Zij vinden dat door het ontbreken van Europese binnengrenzen een dergelijke regelgeving voor de aanpak van illegalen noodzakelijk is.

EK: Boulahrouz blijft bij Oranje

Khalid Boulahrouz, die vanmiddag de uitlooptraining van Oranje voortijdig onder politiebegeleiding verliet, blijft bij de selectie van Oranje. Dat heeft de KNVB bekendgemaakt.  De 'Kannibaal' verliet de training eerder vanwege familieomstandigheden.

De voetbalbond wil verder niet uitweiden over de familieomstandigheden. Wel bevestigt de KNVB dat Boulahrouz bij de selectie van het Nederlands elftal in Zwitserland blijft.   Andere bronnen weten te melden dat de verdediger de training verliet omdat zijn  vrouw is opgenomen in het ziekenhuis van Lausanne vanwege complicaties bij de zwangerschap.

Voor meer EK-nieuws kijk je op de FOK! Euro 2008-site!

Festival van het Proletenlied

We leven toch maar in een vreemd landje. Wanneer er mensen optreden met de naam ´Wesley´of ´Charlene´ dan lijkt onder ieder putdeksel nabij de plaats van optreden een woonwagenbewoner vandaan te komen. Zonnebankbruine pubers aan wiens ketting je de naam van henzelf of hun partner kunt aflezen, mannen die gezien hun verkleurde tatoeages op buik en arm te vaak in de zon zitten en plompe vrouwen van middelbare leeftijd in witte strakke broeken, gaan allen los op hits van C-artiesten. Ikzelf mocht ook profiteren van een proletenfeest, ik mocht namelijk consumptiebonnen verkopen aan alle Shirly’s, Priscilla´s en Donny´s die in Tilburg samen waren gekomen voor het ´Festival van het Levenslied.´

Krajicek naar kwartfinale in Rosmalen

Tennister MichaŽlla Krajicek heeft de kwartfinale van de Ordina Open bereikt. In de tweede ronde had ze totaal geen problemen met Sania Mirza: 6-2 en 6-2. De Indiase was geen moment opgewassen tegen de sterke service van Krajicek.

De Nederlandse brak in totaal vier keer de service van haar tegenstandster."Na een heel moeilijke eerste ronde was dit wel lekker", reageerde Krajicek na afloop. Dit was al weer de vierde onderlinge overwinning, nog nooit verloor ze van Mirza.

"Maar vandaag ging het nog gemakkelijker dan normaal. We hebben een beetje hetzelfde type spel, maar zij speelt meer alles-of-niets. Ik kijk uit naar de kwartfinale en hopelijk de halve!"

In die kwartfinale ontmoet Krajicek of de Amerikaanse Ashley Harkleroad, of de Thaise Tamarine Tanasugarn. "Ik heb tegen hen allebei nog nooit gespeeld. Ik ga die wedstrijd zeker kijken."

Frankrijk gaat illegale downloaders afsluiten

Wie in Frankrijk illegaal bestanden downloadt via internet, riskeert afsluiting van de digitale snelweg. President Nicolaz Sarkozy maakte vanmiddag bekend dat een nieuw instituut moet zorgen dat internet niet langer een wetteloos medium is.

Wie betrapt wordt op illegaal muziek of films downloaden, zal een waarschuwing per e-mail ontvangen, gevolgd door een officiële brief. Mensen die de waarschuwing herhaaldelijk negeren worden afgesloten en indien nodig strafrechterlijk vervolgd. Voor illegaal downloaden kan in Frankrijk een boete van 300.000 euro opgelegd worden of een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

Het plan van het Franse kabinet is gemaakt in samenwerking met veertig organisaties uit de film-, muziek- en internetindustrie. In het najaar moet het parlement de plannen goedkeuren.

Tweede stemronde Golden Joystick Awards geopend

Er zijn ongelofelijk veel prijzen te verdienen als gamedeveloper. Vrijwel elke beurs heeft zijn awardshow en elk medium ziet wel een excuus om een prijzengala te organiseren. Onder de chaos van prijzen is er wel een prijs die bijna bestempeld mag worden als de Oscars van de game-industrie en dat zijn de Golden Joystick Awards. Dit jaar zullen ze voor de 26e keer uitgereikt worden. Inmiddels is de eerste open stemronde voorbij en is er een kleinere selectie overgebleven van titels waar we op kunnen stemmen in de verscheidene categorieŽn. Inmiddels hebben al bijna 100.000 mensen gestemd en dat zal nog flink oplopen, want uit elke 10.000 stemmen wordt iemand uitgekozen die er met een leuke prijs vandoor gaat.

Wil je ook jouw stem laten horen voor een van de grootste awardshows in de industrie. Dan kun je naar de site van de Golden Joysticks.Kabinet zet in op Noordzee als energiebron

De Noordzee wordt een belangrijke duurzame energiebron. Het kabinet wil met windparken de olie- en gaswinning verder uitbreiden. Dat staat in het Energierapport 2008 dat de ministers van Economische Zaken, Buitenlandse Zaken en Milieu woensdag naar de Tweede Kamer hebben gestuurd.

De verschillende toekomstmogelijkheden voor de Noordzee worden nog verkend. Daarbij kijkt het kabinet ook naar de mogelijkheid om een energie-eiland aan te leggen, inclusief een grootschalige elektriciteitsopslag.

De regering investeert de komende drie jaar bijna 7,5 miljard euro in de energievoorziening. Zo wil de regering onder meer de relatie versterken met energieproducenten Rusland, Kazachstan, Algerije en Saoedi-Arabië. Wereldwijd wordt vanwege het klimaatprobleem steeds meer geïnvesteerd in de bouw van kerncentrales, stelt het rapport. Het kabinet vindt dat de ontwikkeling van kernenergie niet stil mag staan, maar een nieuwe kerncentrale komt er niet.

Ook blijft aardgas de komende decennia een belangrijke rol spelen in de elektriciteitsopwekking. Voor potentiële investeerders in kolencentrales is Nederland aantrekkelijk vanwege de kustlocaties. EnergieNed vindt dat het kabinet in het rapport een 'ambitieus beeld schetst' van de energievoorziening. Halvering van de CO2-uitstoot in 2050 is volgens de vereniging van energieproducenten-, handelaren en retailbedrijven mogelijk maar dan moet het kabinet wel snel knopen doorhakken. "De investeringen die vandaag de dag worden gedaan in de energievoorziening zijn immers al bepalend voor 2050."

Brancheorganisatie voor netbeheerders Enbin zegt dat er in de overgang naar duurzame energie een 'logische taak' voor Enbin is weggelegd. Vanwege de overgang moet volgens de organisatie de infrastructuur wel worden aangepast. "De netbeheerders moeten daarom de mogelijkheden krijgen om de netten aan te passen aan de wensen van het kabinet."

[Upd] Boulahrouz verlaat training

Khalid Boulahrouz heeft vandaag de training van het Nederlands elftal niet afgemaakt. De verdediger werd onder politiebegeleiding en in een auto van de organisatie afgevoerd. De KNVB kon niet vertellen waarom de verdediger het trainingsveld vroegtijdig verliet.

De uitlooptraining van vandaag na de wedstrijd tegen RoemeniŽ verliep kalm totdat Boulahrouz weggevoerd werd. De spelers die tegen de Roemenen in de basis stonden deden wat rek- en strekoefeningen terwijl de rest wat afwerkte op het doel. Boulahrouz begon nog wel samen met de overige basisspelers aan de uitlooptraining maar moest vroegtijdig afhaken.

Update
Het vertrek van Boulahrouz heeft te maken met familieomstandigheden. Zijn vrouw is opgenomen in het ziekenhuis van Lausanne vanwege complicaties bij de zwangerschap.

'Sporadische' holding Glen Mills om de dag

De Glen Mills School in Wezep heeft vorig jaar 183 keer de methode holding toegepast tegen de leerlingen. Het vastpakken en tegen de grond drukken van agressieve leerlingen is in een open instelling als Glen Mills niet toegestaan.

Minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin noemde de cijfers vandaag in antwoord op vragen van de Tweede Kamer. De Inspectie Jeugdzorg tikte de heropvoedingsinstelling in maart nog op de vingers voor het gebruik van de verboden methode. Glen Mills stelde toen nog holding slechts ''zeer sporadisch'' toe te passen. Dat 'zeer sporadisch' is in Glenn Mills dus zeker drie keer per week.

Glen Mills, de 'School voor winnaars', zoals de studenten hun eigen school volgens de schoolleiding beschouwen, is bedoeld voor jongens vanaf 14 jaar die in bendeverband actief zijn en delinquent gedrag vertonen in groepsverband.

Luchtmacht gooit cement door dak

Geld komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar cement wel. In Rusland in ieder geval. Daar werd een huishouden opgeschrikt door een zak cement van vijfentwintig kilo, die zo door het dak van de woning viel. De zak was door de Russische luchtmacht uit een vliegtuig gegooid.

De Russische luchtmacht gooit wel vaker cement uit vliegtuigen. Dit, op het eerste gezicht raar lijkend gebruik, dient om regen te voorkomen, doordat het cement door de wolken opgenomen moet worden. Dat gebeurde in dit geval dus absoluut niet. Volgens waterspecialisten is dit overigens pas de eerste keer in twingtig jaar dat het verpoederen van cement in de wolken mislukt.

De eigenaresse van het huis is niet verzekerd, maar neemt de schadevergoeding, die ze van de luchtmacht aangeboden kreeg, niet aan. Ze wil een proces aanspannen vanwege zowel de materiële, als morele schade die ze heeft opgelopen.

Duitse met brievenfobie vangt bot bij rechter

Een vrouw die zegt dat ze een fobie voor officiële brieven heeft is door een rechter in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts in het ongelijk gesteld. De vrouw was naar de rechter gestapt omdat ze geen toeslag meer krijgt voor haar dochter. De betaling daarvan werd vorig jaar stopgezet omdat ze niet reageerde op een brief waarin haar om bepaalde gegevens werd gevraagd.


Ook op een brief waarin stond dat ze geen kindertoeslag meer zou krijgen, maar dat ze een maand de tijd had om tegen die beslissing in beroep te gaan reageerde de vrouw niet. Ze voerde aan dat een fobie haar ervan weerhield brieven van officiële instanties te openen. Deze angst zou haar al veel geld hebben gekost. Ze zegt wel te hebben overwogen om psychische hulp te zoeken, maar dat uit schaamte uiteindelijk niet te hebben gedaan.

De rechter toonde zich niet gevoelig voor het betoog van de vrouw en zei dat ze ruim de tijd had gehad om hulp te zoeken.

'Immuniteit van de VN is niet grenzeloos'

De rechtbank in Den Haag gaat zich buigen over de vraag of ze bevoegd is een oordeel te geven over de rol van de Verenigde Naties bij de val van de Bosnische moslimenclave Srebrenica in 1995 en de massamoord daarna.

De VN beroepen zich op immuniteit. Maar de advocaten van ruim zesduizend nabestaanden stellen dat die immuniteit niet grenzeloos is en zeker in dit geval van genocide niet opgaat.

De Verenigde Naties lieten zich vandaag vertegenwoordigen door de landsadvocaten G.J. Houtzagers en A. van Blankenstein van de Nederlandse Staat. Zij betoogden dat de VN hun taken zoals vredesmissies niet kunnen uitvoeren als de organisatie geen immuniteit zou hebben. In het VN-handvest is de onmogelijkheid tot vervolging juist opgenomen om te voorkomen dat rechters in afzonderlijke landen zich in de taken van de VN mengen. Als dat wel zou kunnen, doorkruiste dat een effectief optreden van de VN om bijvoorbeeld schending van de mensenrechten tegen te gaan, aldus de landsadvocaten.

Belgische campagne tegen besnijdenis op vakantie

In België is vandaag een campagne begonnen die waarschuwt voor het besnijden van meisjes van Afrikaanse afkomst tijdens de vakanties.

Onder andere de Groupe pour l'Abolition des Mutilations Sexuelles féminines (GAMS) gaat affiches plakken en folders voor ouders uitdelen in kraamklinieken, op kinderafdelingen van ziekenhuizen en op consultatiebureaus.

De GAMS is vooral bang dat de clitoris van meisjes wordt afgesneden als de familie er tijdens het vakantiebezoek achter komt dat de kinderen nog niet besneden zijn. Volgens een schatting van de Wereldgezondheidsorganisatie zijn tussen de 100 en 140 miloen vrouwen slachtoffer van seksuele verminking en lopen jaarlijks 3 miljoen meisjes het risico besneden te worden.

[Upd] Ribťry heeft verzwikte enkel

Fransman Franck Ribťry moest in de wedstrijd tegen ItaliŽ (0-2) het veld verlaten na een botsing met de Italiaan Gianluca Zambrotta. De sterspeler moest al binnen tien minuten worden vervangen door Samir Nasri.

Ribťry rende achter Zambrotta aan en raakte hem van achter. Vervolgens gingen zowel Zambrotta als de aanvaller van Bayern MŁnchen naar de grond en greep de laatste naar zijn linkerbeen.

Ribťry werd per brancard het veld af gedragen. Naar het zich laat aanzien is het de enkel die geblesseerd is geraakt.


Update 10.25u
Ribťry werd gisterenavond in het ziekenhuis van ZŁrich opgenomen en volgens de Duitse zender ZDF heeft hij een kuitbeenbreuk opgelopen. Bondscoach Raymond Domenech sprak gisteren nog over een knieblessure.

Update 14.35u
Franck Ribťry kan opgelucht ademhalen. Hij heeft geen kuitbeenbreuk, maar 'slechts' een gekneusde enkel. Even werd er gevreesd dat Ribťry lang uit de roulatie zou zijn, maar bondscoach Raymond Domenech kon woensdag alle twijfels wegnemen. "Hij heeft zijn enkel flink verzwikt. Hij loopt op krukken en kan geen gewicht op zijn voet zetten," aldus Domenech.

Boulahrouz verlaat training

Khalid Boulahrouz heeft de uitlooptraining van Oranje woensdag niet afgemaakt. De verdediger, die alle drie de pouleduels in de basis begon, stapte voortijdig van het trainingsveld. In een auto van de organisatie en onder politiebegeleiding verliet Boulahrouz het stadion in Lausanne. Een woordvoerder van de KNVB kon geen uitsluitsel geven over de reden van zijn vertrek.

De training verliep tot dan toe kalm. De basisspelers van het duel tegen Roemenië hielden een rustige uitlooptraining met rek- en strekoefeningen. De overige spelers deden vooral oefenvormen met afwerken op doel.

Woensdagavond weet Oranje wie zaterdag de tegenstander in de kwartfinale wordt. Zweden en Rusland maken in een onderling duel uit wie tweede wordt in groep D. Zweden heeft daarbij voldoende aan een gelijkspel. De Russen van Guus Hiddink moeten winnen om door te gaan.

Donderdag duidelijkheid over Frings

De Duitse bondscoach Joachim LŲw zal pas vlak voor het kwartfinaleduel met Portugal beslissen of hij middenvelder Torsten Frings zal opstellen of niet. Frings brak in de wedstrijd tegen Oostenrijk een rib en het is hoogst twijfelachtig of hij dit EK nog zal kunnen spelen.

De Duitsers blijven echter hoop houden en willen Frings vooralsnog niet afschrijven. "We wachten met onze beslissing tot we de opstelling moeten inleveren," aldus de Duitse teammanager Oliver Bierhoff woensdag.

"Als de medici zeggen dat hij een serieuze blessure kan oplopen, gaan we dat niet riskeren. Maar hij wil zelf graag spelen," vervolgde Bierhoff zijn verhaal.

De middenvelder van Werder Bremen is een belangrijke speler voor de ploeg van LŲw en het zal derhalve een groot verlies voor die Mannschaft zijn wanneer hij niet in staat is om aan te treden tegen de sterke Portugezen.

Lahm voelt zich prettig in rol underdog

Duitsland stuit donderdag in de kwartfinale van het EK op Portugal, de winnaar van groep A. De Duitsers wisten in de groepsfase niet te imponeren en zijn daardoor niet de favoriet voor het duel met de sterke Portugezen.

Philipp Lahm vindt het echter wel prettig dat die Mannschaft als een outsider wordt gezien. "Het doet ons heel goed dat we niet de favoriet zijn. We zijn nu de kleine underdog," zei de verdediger van Bayern MŁnchen in Bild.

Lahm kent overigens geen angst voor Cristiano Ronaldo, die hij donderdag waarschijnlijk veel tegen zal komen. "Daar verheug ik me op," vertelde Lahm over de duels die hij met de sterspeler van Manchester United zal moeten gaan uitvechten.

Oranje traint met fitte groep

Het Nederlands elftal blijft voorlopig gevrijwaard van blessures. Het keurkorps van bondscoach Marco van Basten verscheen woensdag volledig fit op het trainingsveld.

Alle 23 spelers betraden het trainingsveld in Lausanne. De training van Oranje was enkel toegankelijk voor de media, terwijl buiten enkele tientallen fans een glimp probeerden op te vangen van de spelers. Nederland neemt het komende zaterdag op tegen Rusland of Zweden.

Twee duels schorsing voor Volkan

Turkije-keeper Volkan Demirel komt dit EK waarschijnlijk niet meer in actie. De sluitpost is door de UEFA voor twee duels geschorst na aanleiding van zijn rode kaart tegen TsjechiŽ. In de slotfase gaf Volkan TsjechiŽ-spits Jan Koller een fikse duw.

Hij kreeg een directe rood kaart en moet nu boeten. Alleen wanneer Turkije de finale haalt, kan de doelman nog in actie komen. In de kwartfinale tegen KroatiŽ zal oudgediende RŁştŁ ReÁber het doel verdedigen. De Turkse bond kreeg bovendien nog een boete van ruim 27.000 euro vanwege wangedrag van de Turkse supporters.

EK Pieter Vink waarschijnlijk voorbij

Het EK zit er voor de Nederlandse scheidsrechter Pieter Vink zeer waarschijnlijk op.

De Zweed Peter FrŲjdfeldt en de Italiaan Roberto Rosetti zijn vandaag door de UEFA aangewezen als scheidsrechters voor de eerste twee kwartfinales op het EK. Omdat ook het Nederlands elftal de kwartfinales heeft bereikt, komt Vink niet in aanmerking voor de wedstrijd van Oranje (zaterdag tegen Zweden of Rusland) en het duel Spanje - ItaliŽ, waarvan de winnaar in de halve eindstrijd mogelijk Nederland tegenkomt. Morgen wordt bekend welke scheidsrechter de twee andere kwartfinales fluiten.

Beenhakker mag blijven

Ondanks de vroege uitschakeling van Polen op het EK mag Leo Beenhakker aanblijven als bondscoach. Dat heeft voorzitter Michal Listkiewicz van de Poolse voetbalbond vandaag laten weten in het dagblad Rzeczpospolita.

Het contract van Beenhakker loopt nog tot eind november 2009, maar als Polen zich plaatst voor het WK wordt dit contract automatisch verlengd. "Ik ben niet van plan om het contract met Leo te verbreken", aldus Listkiewicz. Meer positief nieuws voor Beenhakker: een peiling wees uit dat 57 procent van de Poolse bevolking wil dat hij aanblijft.

Austria Wien hoopt op Koller

Austria Wien heeft de hoop spits Jan Koller te kunnen aantrekken. De lange aanvaller was actief op het EK in Oostenrijk en Zwitserland, maar werd met TsjechiŽ door Turkije in de groepsfase uitgeschakeld.

Volgens verschillende Oostenrijkse media moet Koller, die bij 1.FC NŁrnberg onder contract staat, ťťn miljoen euro opbrengen. Daarnaast heeft ook Kollers' oude ploeg Sparta Praag belangstelling voor de boomlange aanvaller. De inmiddels ex-international begon zijn loopbaan bij Sparta Praag en speelde vervolgens voor Lokeren, Anderlecht, Borussia Dortmund en AS Monaco. Sinds het afgelopen seizoen staat de spits onder contract bij NŁrnberg, dat het voorbije jaar degradeerde naar de Tweede Bundesliga.

Barcelona biedt 30 miljoen voor Adebayor

Barcelona heeft een bedrag van dertig miljoen euro over voor spits Emmanuel Adebayor van Arsenal.

De Togolees zou mogelijk weg willen bij de Engelse topclub en wordt begeerd door onder meer Barcelona. Ook AC Milan zou in de race zijn voor de jonge aanvaller, maar de Italianen lijken de spits niet te kunnen betalen.

Volgens Marca heeft Barcelona wel voldoende geld en zou het liefst 30 miljoen euro op tafel willen leggen. De Catalanen willen deze zomer een grote schoonmaak houden en trainer Josep Guardiola gaf dinsdag al aan dat de club verder zal gaan zonder Samuel Eto'o, Deco en Ronaldinho.

Ook AC Milan en Inter willen Cassano

Hoe snel kan het gaan! Waar Antonio Cassano tot enkele weken geleden blij mocht zijn met een kans bij Sampdoria, zit nu zo'n beetje de complete Italiaanse top achter hem aan.

De 25-jarige spits heeft zich bij ItaliŽ uit het niets opgewerkt tot basisspeler en wil meer. De speler, die na zijn vertrek bij AS Roma een moeilijke periode kende bij Real Madrid, ondertekende onlangs een nieuw contract bij Sampdoria. Bij die club mag de international echter vertrekken voor een bedrag van vijftien miljoen euro. Eerder trok dit al de aandacht van Juventus, maar volgens Tuttusport hopen nu ook AC Milan en Inter Cassano in te lijven.

Chelsea slijt Sidwell aan Villa

Chelsea heeft Steve Sidwell weten te slijten aan Aston Villa. De 25-jarige middenvelder kwam vorige zomer transfervrij over van Reading, maar wist zoals vooraf ook verwacht werd geen basisplaats te veroveren op Stamford Bridge.

De rossige speler verkast nu naar Aston Villa, waar hij de mogelijke opvolger moet worden van Gareth Barry, die waarschijnlijk naar Liverpool gaat. Chelsea, dat Sidwell slechts ťťn jaar onder contract had staan, ontvangt zo'n 7,5 miljoen euro van de club van Wilfred Bouma.

AC Milan wil Miguel Veloso

AC Milan hoopt zich te versterken met middenvelder Miguel Veloso van Sporting Lissabon.

Veloso is de laatste seizoenen een van de uitblinkers bij Sporting en maakt ook deel uit van de Portugese selectie tijdens dit EK. De 22-jarige speler is in Europa dan ook een van de meest gewilde jonge spelers. Naast Milan staat de international ook in de belangstelling van onder meer Manchester United.

"Ik kan de interesse van Milan bevestigen," aldus zaakwaarnemer Barbosa tegenover Teleradiostereo. "Sporting heeft een ontsnappingsclausule van 30 miljoen euro in het contract opgenomen, maar na het EK kunnen de onderhandelingen starten."

Chivu: "Gewoon te moe"

RoemeniŽ verloor dinsdag verrassend genoeg vrij kansloos van het Nederlands elftal. Hierdoor liep de ploeg van bondscoach Victor Piturca kwalificatie voor de kwartfinale mis.

Een groot deel van de voetballiefhebbers had zich tijdens de wedstrijd verwonderd over de makke Roemenen, die geen moment voor de winst leken te willen gaan. Aanvoerder Cristian Chivu had hier wel een verklaring voor. "We waren gewoon te moe.''

RoemeniŽ zou zich bij winst op Nederland hebben geplaatst voor de kwartfinale. "Dat zat er vanaf het begin niet in," zei Chivu na afloop. "In zekere zin waren we op na de slopende duels met ItaliŽ en Frankrijk."

De verdediger van Inter vond het jammer dat Marco van Basten zoveel spelers had gespaard. "We hadden liever tegen de A-keuze gespeeld. Die hadden hetzelfde programma achter de rug als wij."

"Oranje stelde allemaal fitte spelers op. Dat was het verschil. Deze jongens wilden graag. Wij konden niet meer."

Een lichtpuntje voor Chivu vormt de wetenschap dat hij zich nu aan zijn gekwetste schouder kan laten opereren. "Ik heb veel last van mijn schouder en kon slechts met een injectie spelen. Even rust zal me geen kwaad doen."

Spanje vreest ItaliŽ

Italia, siempre Italia: ItaliŽ, altijd ItaliŽ. Aan de kop van de grootste Spaanse krant El PaŪs is te merken dat de Spanjaarden niet blij zijn met de tegenstander in de kwartfinale van het EK. De statistieken liegen er niet om.

Spanje en ItaliŽ speelden tot nu toe 27 keer tegen elkaar. De laatste ontmoeting dateert van 26 maart dit jaar. Toen won Spanje met 1-0 dankzij een treffer van topscorer David Villa. MŠŠr, zo benadrukt El Pais, dat was een vriendschappelijk duel.

Spanje heeft een zeer slechte historie tegen de Squadra Azzuri in officiŽle wedstrijden. De laatste serieuze ontmoeting was op het WK van 1994 in de Verenigde Staten, toen de Italianen met 2-1 wonnen in de kwartfinale en Luis Enrique een forse dreun op zijn neus kreeg van Mauro Tassotti. De goals in deze kraker werden gescoord door de gebroeders Baggio. Dat Spanje revanche wil nemen is wel duidelijk, zeker omdat de huidige bondscoach van ItaliŽ, Roberto Donadoni, veertien jaar geleden ook van de partij was.

De laatste officiŽle overwinning van La Roja op de Azzurri dateert van 1920. Tijdens de Olympische Spelen van Antwerpen won het destijds met 2-0. Sindsdien volgden er acht wedstrijden die eindigden in drie gelijke spelen en vijf nederlagen.

"Het is niet de tegenstander die ik het liefste wil tegenkomen, maar in deze fase moet je van iedereen winnen", reageerde bondscoach Luis Aragonťs realistisch. "Het is de wereldkampioen en een heel gecompliceerde rivaal."

Hulp voor bedreigde mannen

De vier grote steden gaan de komende tijd elk tien opvangplaatsen realiseren voor mannen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld of eerwraak. Het gaat om een proef van achttien maanden.

Dat staat in een convenant dat Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezonheid) vandaag ondertekenen in Amersfoort.

In sommige steden zijn al opvangplaatsen voor bedreigde mannen, maar niet genoeg. Een van de doelen van het project is om zicht te krijgen op hoeveel heren worden bedreigd of mishandeld door familieleden. Het kabinet geeft elke stad 200.000 euro voor de opvangplekken. Zelf trekken ze er een zelfde bedrag voor uit.

Ruzie in TON over geld

Politica Rita Verdonk heeft vandaag fel uitgehaald naar Ed Sinke, tot voor kort haar persoonlijk adviseur. Ze is woedend omdat Sinke de publiciteit heeft gezocht met een conflict tussen hen.

Ook beticht het Tweede Kamerlid haar oud-adviseur van gesjoemel met campagnegeld van de beweging Trots op Nederland (TON).

Verdonk overweegt de zakenman voor de rechter te dagen voor compensatie van de schade die hij de politieke beweging zou hebben toegebracht. Ze eist daarnaast dat Sinke geen vertrouwelijke stukken van TON meer naar buiten brengt. Dat heeft Verdonk vandaag geschreven in een nieuwsbrief aan haar achterban.

Sinke stapte eind mei geheel onverwacht op als adviseur van Verdonk en bestuurder van een stichting die de opbouw van haar partij ondersteunt. In weekblad Elsevier vertelt hij deze week dat een conflict met Verdonk de reden van zijn vertrek was.

Metal Gear Solid 4 breekt records in Japan

Er werd van te voren veel van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots verwacht. Een aantal maanden geleden kwam zelfs het gerucht dat de game meer dan ťťn miljoen keer zou moeten verkopen op de eerste dag om winstgevend te zijn. Of deze miljoen is gehaald weten we niet. Wat we wel weten is dat de game records heeft gebroken in het land van de rijzende zon.

Volgens Famitsu werd de game in de eerste vier dagen na de release 476,334 keer verkocht. Dit gaat dan om alle verschillende versies van de game. Dit zijn de normale versie, de speciale editie, de Playstation 3 + normale versie bundel en de Playstation 3 + speciale editie bundel. Door deze aantallen is het de snelst verkopende Playstation 3 game in Japan ooit.

Ook zorgde de game voor meer verkopen van de Playstation 3. Met de komst van Metal Gear Solid 4 gingen er maar liefst 77,208 consoles over de toonbank, terwijl in een "normale" week de teller niet hoger kwam dan de 10,000.

Saudi-ArabiŽ wil gebouw van 1,6 km hoog bouwen

Saudi-Arabië wil een wolkenkrabber bouwen die twee keer zo hoog wordt als het hoogste gebouw dat nu in aanbouw is. De Burj Dubai is straks met 800 meter het hoogste gebouw ter wereld, maar de Saudi willen een gebouw van 1,6 kilometer hoog.

Het gebouw, dat de 'Mile-High Tower' moet gaan heten, is het geesteskind van de steenrijke prins al-Walid bin Talal, lid van de Saudische koninklijke familie. Volgens zakenblad Forbes is de prins goed voor 14 miljard euro, waarmee hij op plek negentien staat in de lijst van 's werelds rijksten.

De reusachtige toren zou moeten verrijzen in een stadje bij de haven van Jeddah. De Britse firma Hyder Consulting zou de toren gaan bouwen. De kosten bedragen zo'n 6,25 miljard euro.

En dan 2x zo hoog

Toetsenbord in je schoot met de Keyboardjeans

Het blijft onhandig; een los toetsenboard dat overal rondslingert en als je hem nodig hebt kun je hem niet vinden of zit je niet echt gemakkelijk. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in als het aan ontwerper Erik de Nijs ligt.

Hij heeft namelijk de Keyboardjeans ontworpen, een redelijk normale spijkerbroek met daarin een muis, toetsenbord en zelfs een joystickaansluiting verwerkt. De muis draag je in je kontzak en het toetsenbord zit in de spijkerbroek zelf verwerkt. Achter de rits zit een aansluiting voor je joystick of gamepad. De speakers zitten ter hoogte van je knieŽn dus ook je multimedia kun je feilloos afspelen met je hippe broek.

Het is nog onbekend of dit stukje mode ooit in de winkels komt te liggen en wat het zal moeten kosten. Ook wordt niet duidelijk hoe de broek met je computer communiceert en of hij PS3-compatible is.

Dronken Zweed schopt herrie in vliegtuig

De Koninklijke Marechaussee heeft vanochtend op Schiphol een man aangehouden. Hij zou voor ernstige overlast aan boord van een vliegtuig hebben gezorgd. De dronken, 46-jarige Zweed zou medepassagiers hebben uitgescholden, stewardessen hebben betast en zijn broek hebben laten zakken. Dat maakte woordvoerder Robert van Kapel bekend.

De man was niet voor rede vatbaar, waardoor de bemanning zich genoodzaakt zag hem in de boeien te slaan. Daaraan moest zelfs een van de piloten te pas komen. Bij aankomst op Schiphol vatte de marechaussee de vervelende passagier in de kraag. Het vliegtuig was op weg van een Afrikaans land naar Amsterdam.

Het is niet voor het eerst deze maand dat de marechaussee op Schiphol in actie moest komen omdat passagiers amok maken. Begin deze maand hield zij een dronken, Ierse vrouw aan die medereizigers en bemanningsleden op een vlucht naar Schiphol zou hebben geslagen.

Eerder deze week riep een verwarde, Nederlandse inzittende van een gereedstaand vliegtuig dat hij explosieven bij zich had. De marechaussee moest het toestel met speurhonden doorzoeken, waardoor de vlucht vertraging opliep.

"Wij nemen het hoog op", aldus de woordvoerder van de marechaussee over dit soort incidenten. Hij zei blij te zijn dat passagiers en bemanningsleden grote bereidheid tonen aangifte te doen. Mede daardoor zit de Ierse vrouw bijvoorbeeld nog steeds vast. "Ze komen er niet vanaf met een schikking."

Einde staking streekvervoer lijkt nabij

Het heeft er alle schijn van dat de stakingen in het streekvervoer binnenkort afgelopen zijn. Wyb Kusters, bestuurder bij vakbond CNV, zei vandaag 'ontzettend verheugd' te zijn over de extra rijksinvestering van zestien miljoen euro in het streekvervoer.

Kusters verwacht dat de buschauffeurs morgen weer volgens dienstregeling rijden, dankzij de financiële injectie door staatssecretaris Tineke Huizinga. "Een zucht van verlichting gaat door Nederland", aldus Kusters. "Bij de reizigers en bij onze chauffeurs. Want de bussen rijden morgen weer de volledige dienstregeling."

De vakbonden en de werkgevers moeten volgens hem nog wel een aantal details regelen, voordat de vorige week vrijdag overeengekomen cao een feit is.

'Belasting is diefstal' mag niet op de radio

De Reclame Code Commissie heeft deze week een radiocommercial van het Haags Juristen College (HJC) verboden omdat die in strijd is met de Nederlandse reclamecode. De tekst van het spotje luidt: ''Belasting is diefstal! Belastingontwijking loont voor ondernemers en consultants met een winst boven 20.000 euro. Meer weten? Haags Juristen College.nl''.

De commissie stelt: ''Door het heffen van belasting als diefstal te bestempelen wordt een verkeerde moraal bevorderd waarbij het normaal wordt gevonden niet zelf bij te dragen aan de samenleving waarvan men zelf profiteert. Bovendien wordt belasting niet gestolen maar geheven op basis van een zogenaamd sociaal contract.''

Toine Manders, directeur van de Haags juristen, zegt zich door de uitspraak in zijn vrijheid van meningsuiting beknot te voelen. Volgens hem mankeert er niets aan zijn eigen moraal, maar des te meer aan de moraal van de staat: ''Je kunt hoog of laag springen, maar belasting is en blijft gelegaliseerde roof. Dat is een waarheid als een koe. De burger wordt onder bedreiging van geweld gedwongen zijn bezittingen af te staan.''

Manders gaat in hoger beroep tegen de in zijn ogen verwerpelijke vorm van censuur. Hij verwacht er overigens weinig van omdat de deskundigen van het College van Beroep door dezelfde organisaties worden aangewezen als de reclame commissie zelf. 

Met dank aan TubewayDigital voor de submit.

'Onderzoek bevestigt marteling gevangenen door VS'

Medisch onderzoek van voormalige gedetineerden in de Abu Ghraib-gevangenis in Irak en in Guantanamo toont aan dat deze mensen zijn mishandeld en gemarteld en daar ernstige lichamelijke en psychische klachten aan over hebben gehouden. Dat zegt de organisatie Artsen voor Mensenrechten (PHR) in een woensdag uitgebracht rapport.

PHR heeft elf voormalige gedetineerden uitgebreid medisch laten onderzoeken. Op grond van de uitslag beschuldigt de groep de Verenigde Staten van marteling en oorlogsmisdaden en maakt zij legerartsen het verwijt dat zij de mishandeling van de gevangenen hebben toegelaten en vertrouwelijke medische informatie hebben doorgespeeld aan ondervragers, die daar gebruik van maakten.

"Sommige van deze mannen zijn nu, verscheidene jaren later, echt heel erg beschadigd", zei Barry Rosenfeld, een professor psychologie die zes van de ex-gevangenen heeft onderzocht. "Dat bewijst hoe bar de omstandigheden waren en hoe persoonlijk de mishandeling was."Een van de gevangenen, de Irakees Yasser, vertelde driemaal aan elektroshocks te zijn onderworpen en anaal te zijn gepenetreerd met een stok. Zijn duimen vertoonden littekens die kenmerkend zijn voor elektroshocks. Een anaal onderzoek werd door Yasser geweigerd.

De manier waarop de VS omgaat met gevangenen buiten zijn eigen grondgebied stond al opnieuw ter discussie door een onderzoek dat de senaatscommissie voor de strijdkrachten uitvoert. Volgens ingewijde bronnen komt daar uit naar voren dat het leger militaire psychologen inhuurde om hardere verhoormethoden te ontwikkelen, waaronder het bang maken van gevangenen met grommende honden, hen dwingen zich uit te kleden en hen lang op één plek laten staan. Ook zou blijken dat voormalig minister van defensie Donald Rumsfeld toestemming gaf voor de verhoormethoden, hoewel advocaten van het leger hadden gewaarschuwd dat ze mogelijk in strijd zijn met de regels.

In het rapport van PHR vertelt de Irakees Rahman dat hij werd gedwongen vrouwenondergoed te dragen, naakt te paraderen voor vrouwelijke bewakers en foto's te bekijken van andere naakte gevangenen. Psychologisch onderzoek toonde aan dat hij lijdt aan posttraumatische stressstoornis en door de vernederingen seksuele problemen heeft opgelopen.

Vroege niertransplantatie verlengt leven

Nierpatiënten die in een vroeg stadium van hun ziekte een nier van een donor krijgen, leven langer dan patiënten die eerst dialyseren. Op die conclusie promoveert donderdag Ylian Liem van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Vroege transplantatie kan voor jonge patiënten zeven tot bijna tien extra levensjaren opleveren. Bij patiënten van 70 jaar oud bedraagt die winst vier tot zes jaar.

Liem onderzocht de effecten op de levensverwachting van drie nierfunctievervangende therapieën: hemodialyse, peritoneaaldialyse (buikspoeling) en niertransplantatie. Patiënten hebben op de korte termijn meer voordeel van peritoneaaldialyse, maar als de behandeling langer wordt toegepast of als de patiënt suikerziekte krijgt, verdwijnt dit voordeel.

Liem vergeleek de overlevingskans van nierpatiënten die eerst dialyse hadden ondergaan met die van patiënten die direct een nieuwe nier kregen. Daaruit bleek dat een niertransplantatie een duurzamere oplossing biedt. n Nederland lijden zo'n veertigduizend mensen aan een nieraandoening. Van hen zijn 5600 afhankelijk van dialyse, terwijl 1084 nierpatiënten op een wachtlijst staan voor transplantatie. De gemiddelde wachttijd is vier jaar. In de tussentijd krijgen zij een vorm van dialyse.

Maandag maakte actualiteitenprogramma Nova bekend dat de afgelopen drie jaar zo'n vijftig Nederlanders in België een nieuwe nier hebben gekregen, omdat de wachtlijsten daar korter zijn. Volgens minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) komt het ruimere aanbod van Belgische donornieren niet door het andere donorsysteem, maar door de manier waarop ziekenhuizen zijn georganiseerd. Alle Belgen zijn automatisch donor, tenzij ze bezwaar maken. Klink ziet niets in dit systeem.

'Strijd bij SP gaat tussen Kant en De Wit'

De strijd in de SP om Jan Marijnissen op te volgen als fractievoorzitter lijkt te gaan tussen Agnes Kant en Jan de Wit. Harry van Bommel en Ronald van Raak, die in de wandelgangen ook vaak werden genoemd, zijn niet beschikbaar.

Van Bommel meldde zich gisteren al af. Ex-senator Van Raak liet vandaag weten dat de post van fractievoorzitter vervuld moet worden door iemand die meer politieke ervaring heeft dan hij. Net als het merendeel van de 25-koppige SP-fractie zit Van Raak pas sinds 2006 in de Tweede Kamer.

Kant en De Wit maken al tien jaar deel uit van de Kamerfractie van de SP. Geen van beiden heeft tot dusver publiekelijk te kennen gegeven zich kandidaat te zullen stellen voor het fractieleiderschap. ''Ik houd het nog even onder de pet'', aldus De Wit vanmorgen. De kandidaatstelling sluit donderdag om 12.00 uur.

Marijnissen kondigde gistermiddag aan zijn functie om gezondheidsredenen neer te leggen. Hij blijft wel in de Kamer.

Kant zit al tien jaar in de Kamerfractie van de SP

Oranje geit in weiland gevonden

Een boer in Tolkamer vond gistermorgen tussen zijn pony's een oranje geit in het weiland. Het is nog onduidelijk van wie de geit is, waar hij vandaan komt en hoe hij in het weiland van boer Harry de Jonge terecht is gekomen. Harry heeft dan ook de eigenaar opgeroepen zich te melden en langs te komen voor een kop koffie.

Volgens boer Harry zal de oranje verf op de vacht en hoorns de geit niet tot last zijn. “Die gaat er bij het eerste de beste regenbuitje vanzelf weer af,” aldus een verbaasde boer. Als niemand zich meldt en de geitenbok zich goed voelt tussen de pony's, mag hij van boer Harry gewoon tussen de pony's blijven staan.

[Update] Heavenly Sword 2 ontwikkeling ook stop gezet?

[Update]
Kotaku heeft naar aanleiding van dit gerucht contact gezocht met Sony. Hun antwoord was vrij eenvoudig; ze weigeren in te gaan op geruchten, zeker als die geruchten gaan over een game die nooit officieel is aangekondigd.

Originele bericht
Een tijdje terug kondigde Sony Europa aan dat ze de ontwikkeling had stopgezet van The Getaway en Eight Days voor de PlayStation 3. Dit vanwege gebrek aan budget en resources. Nu gaat het gerucht dat ook het vervolg voor de game Heavenly Sword nooit het daglicht zal zien. Dat werd gemeld aan Kotaku door een bron binnen de ontwikkelstudio. Het nieuws werd intern bekend gemaakt tijdens een spoedvergadering van het Sony Cambridge Team.

Voorlopig doet zelfs Kotaku het af als een gerucht. Hoewel Heavenly Sword namelijk commercieel geen supersucces was, kreeg het ook geen onaardige kritieken van de media. Het grootste minpunt volgens ons was toendertijd dat de game te kort was, maar daar stond tegenover dat de ervaring fantastisch was. Een vervolg zou dit dan ook meer dan goed kunnen maken. Het is dus afwachten of Sony Europa zelf binnenkort nog met nieuws hieromtrent naar buiten komt.

Twee maanden later examen door fout van school

Havo-scholiere Sandra Visser had net als andere leerlingen vandaag herexamen aardrijkskunde moeten doen. Helaas vergat het Capelse Comenius College het herexamen voor haar aan te vragen en kan zij pas in augustus deelnemen aan het staatsexamen.

Sandra was al gezakt en ook het herexamen zou daar geen verandering meer in brengen, maar ze kan nog wel de onvoldoende voor het vak wegpoetsen. Een belangrijk gegeven voor Sandra die volgend jaar volwassenenonderwijs gaat volgen. “Als ze het vak nu haalt, hoeft ze dat volgend jaar niet meer te doen. Voor haar is het al vervelend dat ze is gezakt. Dan komt dit er ook nog eens bij”, zegt vader Garnt Visser.

Namens de school heeft Harry Jansen aan Sandra en haar ouders excuses aangeboden. “Wij hebben direct naar de exameninspectie gebeld of er nog wat te regelen was, maar dat kon helaas niet. Gelukkig mag Sandra wel aan het staatsexamen meedoen op 12 augustus. Ze kan dus voor het begin van het volwassenenonderwijs de onvoldoende wegwerken. Jammer van een verder vlekkeloze examenperiode. Hopelijk kan ze zich nu goed voorbereiden op het herexamen.”

Rondvliegende ledematen in Dead Space screenshots

Eind oktober komt EA met Dead Space, een horrorshooter in een science-fiction-jasje. In de game speel je Isaac Clarke, een monteur die de opdracht krijgt om de communicatiesystemen van een afgelegen schip te repareren. Zoals te verwachten valt blijkt de bemanning van het schip overvallen te zijn door een buitenaards ras en moet Clarke zien te overleven op een schip vol monsters, schaduwen en stilte.


De game wordt 31 oktober verwacht voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Sony zal Trophies en ingame XMB brengen met firmware V2.4

De geruchten gaan nu al maanden dat Sony updates naar de PlayStation 3 gaat brengen, waarmee je ingame toegang krijgt tot de XMB (XrossMediaBar) en waarmee je trophies kunt verdienen. De XMB-verbetering zou zorgen dat je niet meer de game die je speelt hoeft af te sluiten om toegang te krijgen tot zaken als je friends list. De werking zou gelijkwaardig worden aan het systeem dat Xbox Live ook kent. De Trophies zouden het equivalent moeten worden van de Achievements op de Xbox 360.

Nu is Sony alweer een tijdje druk aan het patchen en leek het er op dat update 2.40 binnenkort zou moeten verschijnen. Niets bleek minder waar, eerst zal Sony een 2.36 versie brengen, waarmee stabiliteit voor bepaalde PlayStation-games verbeterd zou moeten worden. Gelukkig was dat het niet het enige dat Sony bekend maakte. V2.40 zal namelijk inderdaad de ingame XMB brengen en de langverwachte Trophies.

We're also happy to officially report that the 2.40 system software update for PS3 will include XMB access in-game. The update will also include trophies, an exciting new feature that we'll be providing more details on soon, as well as some other new enhancements.

Helaas meldde Sony nog niet wat ze nu exact voor invulling aan deze zaken zal gaan geven. Evenmin wilde het bedrijf een launchdatum bekend maken. Er is dus niet bekend of je bijvoorbeeld je muziek kan afspelen tijdens het gamen, of toegang hebt tot het internet. Evenmin is duidelijk of het Trophies-systeem nu daadwerkelijk een concurrent moet zijn voor de Achievements in de zin dat ze je punten gaan opleveren. Het enige dat duidelijk is, is dat je driedimensionale beeldjes krijgt die je in Home zult kunnen bekijken. Maar aangezien Home is vertraagd tot het einde van dit jaar, weten we momenteel dus nog niks.

Game-industrie gaat jaarlijks 10% groeien tot 2012

Volgens een rapport van PricewaterhouseCoopers (PwC) "Global Entertainment and Media Outlook: 2008-2012" dat binnenkort verschijnt zal de game-industrie de komende jaren nog flink gaan groeien. Door een stijging van 10% per jaar zal de globale omzet groeien van $41,9 miljard in 2007 naar $68,3 miljard in 2012. Dit is een stijging van 10,3% per jaar, meer dan elke andere media sector op online advertenties na. De grootste groei zal behaald worden in online en draagbare games, deze zullen respectievelijk 16,9 en 19% groeien per jaar. De omzet op online games zal stijgen van $6,6 miljard in 2007 naar $14,4 miljard in 2012 en voor draadloze games zal er een stijging zijn van $5,6 miljard naar $13,5 miljard.

Toch gaat niet alles in de game-industrie een rooskleurige toekomst tegemoet. De omzet die gedraaid wordt op PC-games zal in de komende jaren gaan zakken. De omzet die nu $3,8 miljard is zal gaan terugvallen naar $3,6 miljard. Hier staat tegenover dat consoles een prachtige toekomst hebben. Daarop zal de omzet stijgen van $24,9 miljard naar $34,7 miljard.

Volgens PwC is de groei toe te wijzen aan een aantal ontwikkelingen:

Mobiele telefoons bieden de mogelijkheid games te downloaden en weer te geven in sterke grafische kwaliteit.
Een flinke groei in het aantal huishoudens met breedband internet.
De toenemende populariteit van MMO-games die omzet draaien door abonnementen en microtransacties.

Hoe individuele games het zullen gaan doen in de toekomst deed PwC nog geen uitspraken over. Wel verwacht het bedrijf dat sequels het net als altijd goed zullen doen. Ze noemen hierbij games als Grand Theft Auto, Halo, Guitar Hero en Spider-Man.

Huiszoeking bij Jean-Marie Pfaff

Justitie in Vlaanderen doet onderzoek naar vermeende fiscale fraude tegen de vroegere nationale voetbalkeeper van België, Jean-Marie Pfaff. Eind maart heeft een huiszoeking in de villa in Brasschaat plaatsgevonden, waarbij fiscale documenten in beslag zijn genomen. Het Antwerpse parket wil echter niet veel over de zaak loslaten, omdat het onderzoek nog in volle gang is.

Het ANP meldt dat er een belastinggeschil betreffende enkele honderdduizenden euro's zou zijn. De echtgenote van de keeper, Carmen Pfaff, snapt er allemaal niks van: "Ik vraag me af waarom de belastingen altijd bij ons langskomen."

De huiszoeking zou het gevolg zijn van een aanhoudende discussie tussen Pfaff en de fiscus, betreffende een belastinggeschil van enkele honderdduizenden euro's, aldus Het Laatste Nieuws. Pfaff heeft in het verleden enkele mislukte zakendeals op zijn naam gehad waarbij een aantal bedrijven failliet zijn gegaan. Voor de belastingdienst werd de wirwar van papieren en bedrijven te groot en ze konden er geen wijs meer uit. Eerder kwam de nieuw opgerichte vennootschap D.K.L.C. (Debby, Kelly, Lyndsey, Carmen) ook al in de rode cijfers, en het eigen vermogen van Jean-Marie Pfaff zou eveneens negatief zijn.

Sinds 2001 heeft Jean-Marie Pfaff een eigen realitysoap. Hoewel de het de Pfaffs voor de wind ging, bleef de fiscus argwaan houden. Er was met name veel onduidelijkheid over alle voordelen in natura en de sponsordeals die het gezin aan de serie overhield. Voor de fiscus is het nu van belang te achterhalen hoe alle spullen van de Pfaffs verkregen zijn; zelf gekocht of gekregen?

Isabelle Tant, belastingspecialiste, illustreert dat met een voorbeeld: "Een BV staat model voor een reclamefolder van een reisbureau en krijgt in ruil een gratis citytrip. Dan moet de BV de normale prijs van die citytrip aangeven als belastbaar inkomen. De fiscus doet dikwijls moeilijk over deze voordelen in natura, leert mijn ervaring. Moet ook de partner belast worden als die mee mag op citytrip? Of mag de citytrip als beroepskosten worden aangegeven?"

Er is nog niemand in verdenking gesteld op het moment. Carmen Pfaff laat weten dat alles uitgelegd is aan de belastingdienst, en daarmee opgehelderd. "Je moet er niet te veel woorden aan vuil maken," meldt de voetbalvrouw.

Take Two reageert op uitstel deadline Electronic Arts

Electronic Arts kondigde onlangs aan de deadline voor haar overnamebod op Take Two uit te stellen, vanwege een onderzoek dat de Federal Trade Comittee doet naar de overname. De officiŽle deadline was 16 juni, maar EA heeft op dit moment pas 7,9% van de aandelen. Het bestuur van Take Two reageert nu op het uitstel. Het bedrijf blijft er bij dat het bod Take Two onderwaardeert en blijft dan ook bij haar standpunt dat aandeelhouders niet moeten verkopen. Het bestuur zal ook blijven proberen om te zoeken naar alternatieven, waarbij het doel is onafhankelijk te blijven. Ben Feder, CEO van het bedrijf, meldde het volgende:

Take-Two's vast potential to create and enhance stockholder value has become even more evident in recent weeks, with the runaway success of Grand Theft Auto IV, a product pipeline that is one of the strongest and most creative in our history, and continued operational and financial progress. We believe that any alternative we consider must fully reflect the value we are creating and capture that value for the benefit of our stockholders.

De strijd is voorlopig nog niet gestreden. Electronic Arts heeft momenteel nog een kleine twee maanden waarin ze zal proberen om Take Two over te nemen. Of daarna het bod omhoog gaat of dat ze zich terugtrekken is nog niet bekend. Het tweede zou naar verwachting wel funest zijn voor de aandelen van Take Two, welke omhoog schoten toen het eerste bod kwam in maart van dit jaar.

Boek: Robert Crais - De lijfwacht

Een rijke erfgename racet met een gevaarlijke snelheid door de stad. Als ze eindelijk langzamer rijdt, verschijnt er uit het niets een auto en een botsing is onvermijdelijk. Terwijl ze de andere partij wil helpen verdwijnen deze alweer in de nacht, maar pas nadat zij heeft kunnen zien wie er in de auto zaten. Een projectontwikkelaar met zijn vrouw en een onbekende man. Een paar dagen later herkent ze de man op de politiefoto’s en vanaf dat moment is haar leven niet meer veilig. Via via wordt Joe Pike ingehuurd om Larkin, de rijke erfgename, te beschermen. Haar wereld van iPod’s, designerkleding en uitgaan lijkt totaal niet op het leven dat Joe Pike leidt. Maar omdat haar leven constant in gevaar is laat dat Joe koud. Hij komt er al snel achter dat een heleboel feiten verdraaid zijn en dat het leven van Larkin koste wat kost moet worden beschermd.

Call of Duty 5 debut trailer dit weekend op Live Marketplace

Call of Duty 4: Modern Warfare is een hit. De graphics zijn uiterst realistisch en de multiplayer is de meest gespeelde game op Xbox Live en het Playstation Network. Toch gaat Treyarch met Call of Duty 5 weer terug naar de Tweede Wereldoorlog.

Gisteren werden al de eerste screenshots vrijgegeven en vandaag is bekend geworden dat we dit weekend de eerste bewegende beelden kunnen zien in een trailer. Deze zal exclusief verschijnen op de Xbox Live Marketplace.


Dekker wellicht toch naar NK

Thomas Dekker zal volgende week zondag wellicht toch aan de start verschijnen van het NK wielrennen in de gemeente Dinkelland.
De avond voor de wedstrijd zal de Tour-ploeg van Rabobank in Twente worden gepresenteerd. "Als ik er dan toch ben, dan kan ik net zo goed meerijden", aldus Dekker. "Al zal het ook wel weer lastig zijn, omdat ik pas heel kort voor het NK uit de PyreneeŽn terugreis, waar ik Tour-etappes ga verkennen."

Dekker had eerder al aangegeven de landelijke titelstrijd te laten schieten vanwege die verkenningstocht met Denis Menchov. Ook het relatief vlakke parcours in Twente kon de Noord-Hollander niet bekoren.

Lara zich laat van haar beste kant zien in tweetal scans

Lara Croft. Wie is niet groot geworden met haar piramidevormige gepixeleerde voorgevel? Gelukkig voor ons gamers zijn met de voortgang van de techniek ook haar twee grootste sterke punten een stuk verbeterd.

Tombraider lijkt door de release van Tombraider Aniversary twee jaar geleden weer helemaal terug te zijn. De nieuwste game in de serie zal Tombraider Underworld worden waarin we weer ouderwets kunnen klauteren en zwemmen met Lara. In onderstaande scans zijn een aantal nieuwe screenshots te zien en is er meer informatie te lezen over de game.
Heitinga: "Aanvoerder Nederland iets extra's"

John Heitinga was zeer te spreken over het feit dat hij de aanvoerdersband gisteren mocht dragen.

"Om op een eindtoernooi de band te dragen is iets extra’s", aldus de verdediger tegenover de NOS. "Tegen de Roemenen hebben we voornamelijk in de tweede helft goed gespeeld. Daarvoor waren we onzorgvuldig. Vooral de passing van achteruit was niet goed. Na de pauze moest RoemeniŽ meer komen, doordat ItaliŽ op voorsprong stond. Wij kregen meer ruimte en dat hebben we goed uitgespeeld."

Dat Heitinga aan het begin van het EK uiteindelijk niet bij de basiself bleek te zitten, was een domper voor de inmiddels ex-Ajacied: "Daar heb ik flink van gebaald."

"Je weet dat je met drieŽntwintig spelers bent en niet allemaal kunt spelen. De bondscoach maakt de keuzes en die waren negatief voor mij. Dan kun je teleurgesteld gaan zitten doen, maar ik ben hier om het EK te winnen."

Kelder en Moszkowicz begraven strijdbijl

Jort Kelder en Bram Moszkowicz zullen niet langer in een rechtszaak tegenover elkaar staan. Er is in goed overleg besloten om de zaak die Moszkowicz tegen kelder had aangespannen niet door te laten gaan. Kelder mag Moszkowicz geen maffiamaatje meer noemen en daar was het de advocaat in eerste instantie om te doen.

Begin 2007 noemde Kelder Moszkowicz een maffiamaatje in het radiopragramma Stand.nl. Verder beschuldigde de voormalige hoofdredacteur van Quote Moszkowicz ervan te innige banden met Willem Holleeder te onderhouden en zwart geld van Willem Endstra te hebben aangenomen. De avdocaat pikte dit niet en spande zonder succes een civiel- en strafrechtelijke zaak aan. De enige uitspraak in het voordeel van Moszkowicz had betrekking op de term 'maffiamaatje'.

Een aantal dagen na de uitspraak ging Moszkowicz in hoger beroep en liet zich verdedigen door advocaat Gerard Spong. Die zaak is nu afgeblazen. "De term maffiamaatje mag niet en dat was voor ons het belangrijkst. De rest hoeft niet meer zo nodig", aldus Spong. Kelder reageert hierop: "Wat zou ons dit beter maken? We belasten de rechterlijke macht en dat lijkt me niet nodig. Het viel toch niet te winnen."

 

CD: Jethro Tull - This Was Deluxe Edition

Meer dan veertig jaar geleden stond er nog Jethro Toe op de hoes van de single 'Sunshine Day'. Een spelfout die de single nu een collectors item maakt. Er had uiteraard Jethro Tull moeten staan, een band die vernoemd is naar de uitvinder van een fijn stukje landbouwtechniek. Op hun eerste studio-album This Was stond de naam wel juist vermeld en na veertig jaar is dit innovatieve staaltje muziekvermogen opnieuw uitgebracht in een Deluxe Edition en daarop staat nu ook de opname van 'Sunshine Day'.

Nederlandse horecabaas 'afgeslacht'

Het eiland Curaçao is in de greep van de angst. Voorheen vonden moord- en slachtpartijen op het eiland alleen in het drugscircuit plaats, maar sinds kort zijn ook hardwerkende ondernemers slachtoffer van roofmoordenaars. Slechts een kleine maand geleden is een winkelier op brute wijze vermoord en afgelopen maandagnacht is Pim Timmermans (59), een gerenommeerde restauranthouder, met kogels doorzeefd.

Zanger Lee Towers, een goede vriend van Timmermans, noemt het 'heel beangstigend'. "Het kan nu iedereen overkomen" vertelt de zanger. Volgens hem is het een teken dat de criminaliteit op het eiland zich verplaatst. Door de aanpak van drugsgerelateerde criminaliteit heeft het geweld zich verplaatst. Volgens de zanger zoeken de criminelen hun prooi nu ergens anders. Dit kan volgens hem dus iedereen overkomen.

Timmermans was eigenaar van het restaurant Larousse in Willemstad. Veel bekende, maar ook onbekende Nederlanders, schoven bij hem aan voor de uitstekende Franse keuken. Onder zijn gasten waren zangers als Marco Borsato, Guus Meeuwis, Gerard Joling en Barry Hay. "Larousse was ons favoriete restaurant", zegt Lee Towers. Hij heeft al jaren een huis op het eiland en hij en zij vrouw waren 'meer dan bevriend' met Timmermans en zijn vriendin Marjolein van Kuijk.

Marjolein vertelt dat ze niet eerder overvallen zijn. "Pim had ook geen vijanden. Hij heeft nooit iemand kwaad gedaan," meldde de gebroken vriendin.

Een paar minuten na middernacht vond de roofoverval plaats. Pim en Marjolein sloten samen met Johnny, een van de medewerkers, het pand af toen er ineens drie donker geklede mannen over het hek sprongen. Johnny vluchtte en werd door het gewapende drietal beschoten. Ondanks dat hij viel is hij niet geraakt, aldus Marjolein. "Een van die overvallers kwam op ons af. We konden geen kant op. Hij droeg een zwart masker en ik zag een lichtgetinte huid. Ik riep nog tegen die jongen: 'Alsjeblieft niks doen!' maar hij schoot drie kogels in Pims lichaam. Ik heb Pim nog rechtgehouden, maar moest omstanders om hulp vragen. Hij werd zo zwaar. Ik zei: 'Pim, hou vast. Het komt goed. De ambulance komt eraan.' Hij keek me nog even aan, en toen viel hij ineen, in mijn armen. Ik voelde zijn halsslagader niet meer, zijn pols niet meer. Iemand zei nog: 'Hij is nog warm', maar ik wist dat hij overleden was."

De bewoners van Curaçao hebben geschokt gereageerd op de brute moord. Het stel woonde al twintig jaar op het eiland. Bewoners hebben zich opgemaakt voor een avondwake en een stille tocht. De eerste in de geschiedenis van het eiland. 

Ondanks dat het restaurant goed liep, had het stel plannen om te stoppen. Ze hadden al een huis gekocht in België waar ze rustig samen oud zouden worden. 

[NBA] Celtics kampioen

De Boston Celtics hebben met grote cijfers wedstrijd zes van de best-of-sevenseries gewonnen tegen de Los Angeles Lakers. Het team uit LA werd met 131-92 verslagen.

Het is alweer 22 jaar geleden dat het team uit Boston kampioen werd. Ze hebben hiermee wel hun record van de meeste kampioenschappen in de NBA versterkt. Voor de zeventiende keer in de geschiedenis van de Celtics krijgen de heren de kampioenstrofee uitgereikt. Het grote trio van Boston was gedreven aan de wedstrijd begonnen en dat was af te lezen aan het scorebord. Paul Pierce eindigde met zeventien punten en tien assists. Kevin Garnett was goed voor 26 punten en veertien rebounds. Ray Allen scoorde ook 26 punten en pakte vier rebounds.

Bij de Lakers was Kobe Bryant goed voor 22 punten en drie rebounds. Lamar Odom scoorde veertien punten en pakte tien rebounds. Pau Gasol kon weinig uitrichten tegenover Garnett en moest het doen met elf punten en acht rebounds.

Donadoni heeft nooit getwijfeld

Roberto Donadoni, bondscoach van ItaliŽ, kon opgelucht ademhalen want na de 3-0 nederlaag tegen Nederland en het 1-1 gelijkspel tegen RoemeniŽ werd gisteravond gewonnen tegen Frankrijk. Zo plaatste La Squadra Azzura zich voor de kwartfinales.

De Italianen waren weliswaar afhankelijk van het resultaat van Nederland - RoemeniŽ, maar de coach liet zelfverzekerd weten dat hij nooit aan een goede afloop had getwijfeld: "We hebben uiteindelijk toch de vruchten kunnen plukken, zij het natuurlijk met enig geluk. Op deze weg moeten we doorgaan. Ik heb nooit twijfels gehad. Ik wist dat het zo zou gaan", sprak de oud-teamgenoot van Marco van Basten.

Komende zondag speelt ItaliŽ in de kwartfinale tegen Spanje, in Wenen.

Jongeren laten miljoenen liggen

Scholieren en studenten laten veel geld bij de Belastingdienst liggen. Uit jaaronderzoek van FNV Jong dat vandaag in Walibi World wordt gepresenteerd blijkt dat dit zeker 25 miljoen euro moet zijn.

Volgens FNV Jong vullen veel scholieren geen T-biljet, waarmee zij te veel betaald belastinggeld terug kunnen vragen, in. Zij hebben een bijbaantje, maar weten vaak niet dat er belasting teruggevraagd kan worden.

Van de 1,2 miljoen jongeren die vakantiewerk hebben weet de helft niet wat een T-biljet is. Omdat de jongeren gemiddeld vijftig euro per persoon terug kunnen krijgen, stelt FNV Jong dat wanneer de helft van 1,2 miljoen dat niet terugvraagt, er 25 miljoen euro bij de Belastingdienst blijft liggen. Om de jongeren op hun rechten te wijzen roept FNV Jong middelbare scholen op om samen met de Belastingdienst lessen te geven op scholen over belastingen. 

Boek: Roos Boum - Doodziek en springlevend?

Roos Boum schreef eerder al een autobiografische roman over MŁnchhausen by Proxy (MbP). Met dit boek, Valse Salie, liet zij een indrukwekkend verhaal horen, het leven met een moeder die lijdt aan MbP (MbP is kort gezegd: door middel van een ander, op een ziekelijke manier, aandacht trekken). Het is een 'ziekte' die vooral kinderen slachtoffer maakt en het was de wens van Roos om hier ooit ook een toegankelijk boek voor kinderen over te schrijven. Een zwaar onderwerp dat vooral kinderen treft moet ook in hun eigen taal beschreven kunnen worden was haar mening. Sinds kort is dit boek een feit. Doodziek en springlevend? is het verhaal van Pieke, een 11-jarig meisje dat moet leven met een moeder die aan MbP lijdt. Wederom een indrukwekkend verhaal, niet in de laatste plaats door de impact die een aandoening of stoornis, hoe het ook te noemen, als MbP heeft op het leven van een kind.

Boek: Carry Slee - Dat heb ik weer

De 'moeder/oma' van de kinderliteratuur, Carry Slee, heeft weer een nieuwe serie jeugdboeken in het leven geroepen. Sinds kort ligt deel 1 in de winkel: Dat heb ik weer. Dat Slee succesvol is valt niet te ontkennen. Met bijna 4 miljoen verkochte kinder- en jeugdboeken mag je wel stellen dat je een gerespecteerd schrijfster bent. Haar boeken zijn erg populair, niet in de laatste plaats doordat Slee in haar verhalen erg veel ruimte laat voor de lezers om zich in te leven in het verhaal. De verhaallijn is er meestal eentje die heel herkenbaar is voor de doorsnee jonge tiener. Zo ook weer in dit nieuwe boek. De hoofdpersoon, Britt, leidt een leven dat veel andere meisjes van haar leeftijd ook leiden. School, vriendinnen, vriendjes, internet, problemen met je ouders, kleding, feest, ruzies, het zijn allemaal elementen die het leven van een tiener kenmerken en ze zijn stuk voor stuk in het boek terug te vinden.

Rijkste hond raakt vermogen kwijt

De rijkste hond ter wereld, Trouble, is een groot deel van zijn vermogen kwijt geraakt. Dit heeft Amerikaanse rechter bepaald.

De hond werd zo rijk, nadat zijn baasje overleed. De excentrieke Amerikaanse miljonair Leona Helmsley, eigenaresse van de gelijknamige hotelketen, liet de hond twaalf miljoen dollar na. Twee kleinkinderen van de vrouw werden niet in het testament genoemd.

De twee spanden een rechtszaak tegen Trouble, die als bijtgraag en verwend wordt omschreven. Deze rechtszaak heeft zijn vruchten afgeworpen en beide kleinkinderen krijgen respectievelijk vier en twee miljoen dollar. Het geld dat de hond kreeg wordt met tien miljoen dollar verlaagd. De rechter heeft besloten dat de hond niet zo veel geld nodig heeft.

Het kapitaal dat de hond in moet leveren gaat naar een goed doel. Trouble woont inmiddels in Florida bij een bedrijfsleider van een Helmsey-hotel. Trouble kost volgens hem jaarlijks 190.000 dollar, waarvan 100.000 voor bewaking.

Met dank aan Mowiek voor de submit.

Makťlťlť en Thuram niet langer international

Na afloop van het verloren duel tegen ItaliŽ, dat resulteerde in uitschakeling, lieten Claude Makťlťlť en Lilian Thuram weten dat dit hun laatste duel was in het shirt van Frankrijk.

Of Makťlťlť nu ook nooit meer te bewonderen is in het shirt van Frankrijk valt te betwijfelen. Hij beŽindigde zijn interlandloopbaan namelijk al twee keer eerder (in 2004 en 2006).

Thuram kan terugkijken op een glansrijke interlandcariŤrre. Hij speelde maar liefst 142 wedstrijden voor Frankrijk. Een record.

Het kan zijn dat Patrick Vieira, Grťgory Coupet en Thierry Henry ook stoppen met het voetballen voor hun land.

Megaclaim kan Essent miljard euro kosten

Deurwaarder Ruud Eussen uit Sittard is van plan een megaclaim in te dienen tegen energiemaatschappij Essent, mits er voldoende mensen mee doen. Eussen beweert dat alle 2,4 miljoen klanten van de energiemaatschappij recht hebben op een teruggave van vierhonderd euro. 

Al ruim een jaar vecht Eussen tegen de beslissing die Essent in 2006 nam om onbetaalde nota's tot vierhonderd euro te schrappen. Door veel administratieve problemen stapelden de ongeïncasseerde nota's zich, waarop Essent besloot schoon schip te maken. Veel van deze rekeningen werden toen in één keer afgeboekt. Volgens het management waren dit 'zeer oude zaken' De kosten van gerechtelijke procedures en administratieve afhandeling zou de opbrengsten niet rechtvaardigen.

Eussen had in die tijd een contract om voor Essent nota's te innen. Hij bestrijdt de argumenten van het management: "Essent heeft alle nota's - groen en rijp - geschrapt. Daar zaten veel nota's bij waar wij positief over hebben geadviseerd; dat geld was goed incasseerbaar." Eussen vindt de beslissing van Essent met name onrechtvaardig naar alle klanten die wel netjes op tijd betalen. "En het is helemaal zuur voor klanten met financiële problemen, die een betalingsregeling hebben getroffen om stukje bij beetje hun schuld aan Essent te kunnen voldoen," aldus Eussen.

Door vierhonderd euro per klant terug te eisen wil de deurwaarder het incassobeleid van Essent aanvechten. Om dit te doen is er een goed advocatenkantoor nodig dat Eussen wil bekostigen door iedereen die mee wil doen twintig euro te laten storten op een daarvoor bestemde rekening."Als honderdduizend mensen dat doen, hebben we genoeg middelen om een rechtszaak te beginnen."

Eussen is zeer positief over zijn kansen om de megaclaim te winnen. Via een website kunnen belangstellenden over enkele dagen meer informatie vinden.

Met dank aan John6 voor de submit.

Gattuso en Pirlo missen kwartfinale

ItaliŽ wist zich gister weliswaar te plaatsen voor de kwartfinale, maar het was niet allemaal positief nieuws voor bondscoach Donadoni. In de kwartfinale tegen Spanje moet hij namelijk Andrea Pirlo en Gennaro Gattuso missen.

Beide spelers kregen een gele kaart in het duel met Frankrijk, wat resulteerde in een schorsing.

Door goals van Pirlo en De Rossi plaatsten de Italianen zich gisteren voor de kwartfinale, ten koste van Frankrijk (0-2).

Jones bevestigt interesse Man. United

Schalke 04-middenvelder Jermaine Jones viel net buiten de Duitse selectie voor het EK. Na een goed seizoen bij Schalke 04 heeft Manchester United interesse in de middenvelder.

"Manchester United is een klasseploeg. Hun interesse maakt mij trots, maar ik heb nog steeds een geldig contract bij Schalke," aldus Jermaine Jones.

"Ik zeg hier alleen iets over als ik een geschreven aanbod voor Jones krijg. De rest is allemaal blabla," zo beweerde Schalke-manager Andreas Muller.

Van Persie: "Geweldig gespeeld weet ik niet"

Ondanks de 2-0 overwinning en een doelpunt achter zijn naam was Robin van Persie niet helemaal tevreden over zijn spel. De Rotterdammer vond dat het in de eerste helft niet helemaal goed ging.

Voor de camera's van de NOS verklaarde Robin van Persie dat hij niet zeker was of hij wel geweldig speelde, maar in de tweede helft ging het spel volgens de Rotterdammer beter.

"We kregen wat meer ruimte, we gingen wat meer voor ons uit spelen en toen ging het een stuk beter," aldus de aanvaller van Arsenal.

Automobilisten gewaarschuwd tegen 'slaaprijden'

Automobilisten die vermoeid achter het stuur zitten, worden vanaf woensdag gewaarschuwd door borden langs de snelweg. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat start daarmee de campagne 'Word geen slaaprijder'. Praktische tips moeten voorkomen dat automobilisten in slaap vallen.

De tips zijn te zien op campagneborden langs de snelwegen. Daarnaast geven promotieteams voorlichting langs de weg bij infopunten van het Korps Landelijke Politiediensten. Adviezen zijn om elke twee uur een kwartier te rusten en voor frisse lucht in de auto zorgen. Ook een goede nachtrust helpt, leren automobilisten.

Bij ongeveer vijftien procent van de verkeersongevallen speelt vermoeidheid een rol, schat de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Volgens het ministerie zijn dat jaarlijks zevenhonderd tot duizend ongevallen waarbij gewonden vallen.

Iraanse politie bestraft Westerse mode

De politie in Iran is deze week een grootschalige strafcampagne gestart om 'sociale corruptie' tegen te gaan. Daaronder wordt wel iets heel opmerkelijks verstaan: alle niet-islamitische mode-uitingen, overgewaaid uit het Westen, worden streng de kop ingedrukt. Zo is het voor vrouwen verboden de islamitische dresscode in de wind te slaan en worden mannen met Westerse kapsels door de politie aangehouden.

Dit meldde de krant Farhang-e Ashti maandag. De krant rapporteerde eveneens dat kappers die mannen zulke kapsels aanmeten, worden gesloten en dichtgetimmerd.

Het is voor de Iraanse autoriteiten gebruikelijk dergelijke campagnes te lanceren vóór de hete zomermaanden aanbreken, wanneer vrouwen gekleed gaan in luchtige, felgekleurde kleding of in sjaals die niet hun hele haardos bedekken. Ook het dragen van make-up wordt afgestraft.

Wie door de politie wordt betrapt, moet zijn identiteitspapieren laten zien en maakt kans op een arrestatie.

Bovag-actie tegen verhoging accijns van start

Automobilisten kunnen vanaf woensdag hun onvrede uitspreken over de hoge dieselprijzen voor een camera op verschillende tankstations. Bovag start daarmee een protestactie tegen de accijnsverhoging op de brandstof. De ontevreden bestuurders kunnen zich rechtstreeks tot Den Haag wenden, want de beelden worden door de brancheorganisatie aan de Tweede Kamer aangeboden.

VVD-leider Mark Rutte geeft woensdagochtend samen met de Bovag-directie het startsein voor de actie 'De Schatkist van Balkenende IV' bij een tankstation aan de Maanweg in Den Haag. Bovag stelt dat tweederde van de literprijs in de schatkist verdwijnt in de vorm van btw en accijnzen.

De camera zal bij acht verschillende tankstations worden neergezet. De actie duurt tot en met dinsdag.

Actrice Cyd Charisse (87) overleden

De Amerikaanse actrice en danseres Cyd Charisse is op 87-jarige leeftijd overleden. Dit heeft haar agent in Los Angeles bekendgemaakt. Zij overleed aan een hartaanval.

Charisse werd vooral bekend als danspartner van Hollywood-legendes als Fred Astaire en Gene Kelly. Astaire prees haar ooit als "wonderschoon dynamiet". In haar hoogtijdagen waren haar benen verzekerd voor vijf miljoen dollar, in die tijd een absoluut recordbedrag waarmee ze een vermelding in het Guinness Book of Records verdiende.

Eén van haar bekendste scènes was de dans met Grace Kelly in Singin' in the Rain (1951), waarbij zij het hoedje van Kelly op haar voet laat balanceren. Daarna speelde de actrice onder meer de hoofdrollen in de musicals The Band Wagon (1953), Brigadoon (1954) en Silk Stockings (1957). Voor de laatste rol ontving Charisse een Golden Globe-nominatie.

Met de teloorgang van het musicalgenre eind jaren vijftig was ook de rol van Charisse uitgespeeld in Hollywood. Zij maakte nog één musical in Europa, Les Collants Noirs (1960), en probeerde zich daarna te bekwamen in meer dramatische rollen. Dit ging haar niet goed af. "Gillen en schreeuwen was niet mijn stijl", zei de actrice later over deze vergeefse pogingen haar acteercarrière te continueren.

Schoonmakers moeten etiketten leren lezen

CNV Schoonmaak en schoonmaakbedrijf CSU gaan samenwerken om analfabetisme onder de werknemers aan te pakken. De beide partijen tekenden dinsdag in Uden een convenant, dat tot stand kwam in samenwerking met de stichting Lezen en Schrijven. Dat maakte CNV Schoonmaak gisteren bekend.

Veel schoonmakers verbergen hun problemen, dus leidinggevenden moeten worden getraind in het herkennen van analfabetisme en laaggeletterdheid. Binnen CSU wordt vervolgens een cursus op niveau aangeboden. Het doel is het aantal laaggeletterden binnen het schoonmaakbedrijf met 60 procent terug te dringen. Nu gaat het om zeshonderd werknemers met leesproblemen: zij kunnen bijvoorbeeld hun CAO niet lezen en hebben moeite schoonmaakmiddelen uit elkaar te houden.

Nederland telt in totaal zo’n 250 duizend analfabeten en anderhalf miljoen laaggeletterden, die moeite hebben te functioneren in de samenleving. Twee derde van deze groep is Nederlands, een derde komt uit het buitenland.

Rotterdam bindt strijd aan tegen babysterfte

Rotterdam gaat de strijd aan tegen het hoge sterftecijfer van baby's net voor of na de bevalling. In de stad sterven meer baby's dan in de rest van Nederland, vooral bij allochtone gezinnen in achterstandswijken. Wethouder voor Volksgezondheid Jantine Kriens (PvdA) zegt woensdag op Radio 1 dat er twee geboortecentra komen en betere voorlichting.

In Rotterdam sterven dertien op de duizend baby's rond de bevalling, in de rest van Nederland sterven tien op de duizend pasgeborenen. "We moeten de zwangere vrouwen die van zorg verstoken blijven snel weten te vinden", zegt Kriens.
De twee geboortecentra die gebouwd gaan worden, zitten volgens de wethouder tussen een ziekenhuis en een thuissituatie in. "De centra zijn bedoeld voor vrouwen die slecht thuis kunnen bevallen door een povere huisvesting of door de vele andere kinderen die er rondrennen.

De gemeente trekt 3,5 ton uit voor het plan, dat Kreins woensdag presenteert.

IsraŽl akkoord met bestand met Hamas

Israël gaat akkoord met een bestand met de Hamas-beweging met ingang van morgen. Dit heeft een functionaris van het ministerie van Defensie van de Joodse staat vandaag gezegd.

Minister van Defensie Ehud Barak had gisterenavond nog ontkend dat er een bestand was bereikt. De Islamitische verzetsbeweging Hamas erkende toen al wel dat een staakt-het-vuren was bereikt na Egyptische bemiddeling.

 

Opnieuw voet aangespoeld Canada

Er is wederom een voet aangespoeld op de Canadese westkust. Het is al de vijfde voet in ruim tien maanden. Alle voeten, 4 rechter- en één linkervoet, zaten nog in een schoen.

Nog altijd heeft de politie geen enkel idee waar de voeten vandaan komen. Ook zijn er geen personen bekend die een voet missen. Dna-onderzoek heeft niet kunnen leiden naar vermiste, of bij de politie bekende personen.

Bush impopulairder dan ooit

Nog maar 24 procent van de Amerikanen vindt dat George Bush zijn werk goed doet. Dit bleek gisteren uit een opiniepeiling van het onderzoeksbureau Harris.

De Amerikaanse president was nooit eerder zo impopulair sinds hij in 2001 zijn intrek nam in het Witte Huis. De huidige score van Bush is zelfs de op een na slechtste ooit sinds Harris decennia geleden begon met dit soort enquêtes. Alleen Jimmy Carter scoorde in juli 1980 nog slechter, toen nog maar 22 procent van de Amerikanen hem steunden.

De Amerikanen maken zich vooral zorgen over de economie.

Gegijzelde Peruaanse agenten vrijgelaten

Zo'n vijftig Peruaanse agenten die afgelopen maandag door boze mijnwerkers waren gegijzeld, zijn gisteren weer vrijgelaten. Dit heeft premier Jorge del Castillo van het Zuid-Amerikaanse land laten weten.

De mijnwerkers demonstreerden maandag massaal om een groter deel van de mijnopbrengsten te krijgen toen de oproerpolitie ingreep in de stad Moquegua, 1200 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Lima. De agenten werden door de woedende menigte overmeesterd en opgesloten in de kathedraal. Door het geweld bij de demonstratie raakten zestig mensen gewond.

Vakantiehitte

HŤ hŤ, eindelijk was het vakantie. Ik had het hele jaar hard gestudeerd, stage gelopen in het kantoor en in mijn vrije tijd gewerkt in de supermarkt. Tijd om eens te ontspannen.
Met Jasmijn, ťťn van mijn huisgenoten, had ik afgesproken dat we er eens lekker tussenuit zouden gaan. Een bloedheet land leek ons wel wat. Hihi, we hadden al heel wat voorpret gehad over het 'bloedhete' land, vůůrdat we ook maar hadden besloten wŠŠr we heen zouden gaan.
n kwijt.

Releaselijstje week 25

Release lijstje
Week 25
19 mei - juni 25

De maand is flink gevuld met games. Zo ook deze week. Als eerste verschijnt Top Spin 3 voor de PC, Playstation 3, Wii en Xbox 360 waarmee we weer lekker ouderwets kunnen tennissen. Op de PC, Playstation 2, Xbox 360 en de Wii verschijnt het duistere avonturenspel Alone in the Dark. Met de Playstation 3 kunnen we onze zang-kunsten weer laten zien met Singstar vol. 2. Op de Playstation Portable verschijnt het langverwachte Crisis Core: Final Fantasy VII.

Onderstaand lijstje is onderhevig aan veranderingen en onjuistheden kunnen voorkomen.


Nintendo DS
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
New International Track & Field
Mary King's Riding School

Nintendo Wii
Top Spin 3
Alone in the Dark preview Xbox 360 versie

PC
Sins of a Solar Empire review
SBK-08 Superbike World Championship
City Life Edition 2008
Supreme Ruler 2020
Belief & Betrayal
Alone in the Dark preview Xbox 360 versie
Shadowgrounds Survivor
GTR Evolution

Playstation 2
Soul Nomad & The World Eaters
Alone in the Dark preview Xbox 360 versie
SBK-08 Superbike World Championship
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

Playstation 3
SingStar Vol. 2
Top Spin 3
Overlord: Raising Hell
The Incredible Hulk

Playstation Portable
Crisis Core: Final Fantasy VII
ATV Offroad Fury Pro
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
Boulder Dash: Rocks!
SBK-08 Superbike World Championship
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

Xbox 360
Alone in the Dark preview
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
SBK-08 Superbike World Championship
Top Spin 3

Team Fortress 2: Meet the Sniper, donderdag Pyro Pack

Meet the Sniper is uit. In dit filmpje vertelt de Sniper uit Team Fortress 2 wat over zijn baan. We komen te weten wat zijn ouders van zijn werk vinden en dat het belangrijk is om efficiŽnt en eervol te werk te gaan.Thanks for standing still wanker!

Verder heeft Valve bekend gemaakt dat donderdag het pyro pack al uitkomt. Hier zullen de achievements en nieuwe wapens inzitten, zoals al eerder de Medic die kreeg. …ťn van de nieuwe wapens is de axtinguisher, die altijd een crit geeft bij een vijand die jij in de fik hebt gezet.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
©FOK.nl e.a.