Take Two reageert op uitstel deadline Electronic Arts

Morthill
Electronic Arts kondigde onlangs aan de deadline voor haar overnamebod op Take Two uit te stellen, vanwege een onderzoek dat de Federal Trade Comittee doet naar de overname. De officiële deadline was 16 juni, maar EA heeft op dit moment pas 7,9% van de aandelen. Het bestuur van Take Two reageert nu op het uitstel. Het bedrijf blijft er bij dat het bod Take Two onderwaardeert en blijft dan ook bij haar standpunt dat aandeelhouders niet moeten verkopen. Het bestuur zal ook blijven proberen om te zoeken naar alternatieven, waarbij het doel is onafhankelijk te blijven. Ben Feder, CEO van het bedrijf, meldde het volgende:

Take-Two's vast potential to create and enhance stockholder value has become even more evident in recent weeks, with the runaway success of Grand Theft Auto IV, a product pipeline that is one of the strongest and most creative in our history, and continued operational and financial progress. We believe that any alternative we consider must fully reflect the value we are creating and capture that value for the benefit of our stockholders.

De strijd is voorlopig nog niet gestreden. Electronic Arts heeft momenteel nog een kleine twee maanden waarin ze zal proberen om Take Two over te nemen. Of daarna het bod omhoog gaat of dat ze zich terugtrekken is nog niet bekend. Het tweede zou naar verwachting wel funest zijn voor de aandelen van Take Two, welke omhoog schoten toen het eerste bod kwam in maart van dit jaar.