Chivu: "Gewoon te moe"

RoemeniŽ verloor dinsdag verrassend genoeg vrij kansloos van het Nederlands elftal. Hierdoor liep de ploeg van bondscoach Victor Piturca kwalificatie voor de kwartfinale mis.

Een groot deel van de voetballiefhebbers had zich tijdens de wedstrijd verwonderd over de makke Roemenen, die geen moment voor de winst leken te willen gaan. Aanvoerder Cristian Chivu had hier wel een verklaring voor. "We waren gewoon te moe.''

RoemeniŽ zou zich bij winst op Nederland hebben geplaatst voor de kwartfinale. "Dat zat er vanaf het begin niet in," zei Chivu na afloop. "In zekere zin waren we op na de slopende duels met ItaliŽ en Frankrijk."

De verdediger van Inter vond het jammer dat Marco van Basten zoveel spelers had gespaard. "We hadden liever tegen de A-keuze gespeeld. Die hadden hetzelfde programma achter de rug als wij."

"Oranje stelde allemaal fitte spelers op. Dat was het verschil. Deze jongens wilden graag. Wij konden niet meer."

Een lichtpuntje voor Chivu vormt de wetenschap dat hij zich nu aan zijn gekwetste schouder kan laten opereren. "Ik heb veel last van mijn schouder en kon slechts met een injectie spelen. Even rust zal me geen kwaad doen."