Dronken Zweed schopt herrie in vliegtuig

Redactie

De Koninklijke Marechaussee heeft vanochtend op Schiphol een man aangehouden. Hij zou voor ernstige overlast aan boord van een vliegtuig hebben gezorgd. De dronken, 46-jarige Zweed zou medepassagiers hebben uitgescholden, stewardessen hebben betast en zijn broek hebben laten zakken. Dat maakte woordvoerder Robert van Kapel bekend.

De man was niet voor rede vatbaar, waardoor de bemanning zich genoodzaakt zag hem in de boeien te slaan. Daaraan moest zelfs een van de piloten te pas komen. Bij aankomst op Schiphol vatte de marechaussee de vervelende passagier in de kraag. Het vliegtuig was op weg van een Afrikaans land naar Amsterdam.

Het is niet voor het eerst deze maand dat de marechaussee op Schiphol in actie moest komen omdat passagiers amok maken. Begin deze maand hield zij een dronken, Ierse vrouw aan die medereizigers en bemanningsleden op een vlucht naar Schiphol zou hebben geslagen.

Eerder deze week riep een verwarde, Nederlandse inzittende van een gereedstaand vliegtuig dat hij explosieven bij zich had. De marechaussee moest het toestel met speurhonden doorzoeken, waardoor de vlucht vertraging opliep.

"Wij nemen het hoog op", aldus de woordvoerder van de marechaussee over dit soort incidenten. Hij zei blij te zijn dat passagiers en bemanningsleden grote bereidheid tonen aangifte te doen. Mede daardoor zit de Ierse vrouw bijvoorbeeld nog steeds vast. "Ze komen er niet vanaf met een schikking."