Sony zal Trophies en ingame XMB brengen met firmware V2.4

Morthill
De geruchten gaan nu al maanden dat Sony updates naar de PlayStation 3 gaat brengen, waarmee je ingame toegang krijgt tot de XMB (XrossMediaBar) en waarmee je trophies kunt verdienen. De XMB-verbetering zou zorgen dat je niet meer de game die je speelt hoeft af te sluiten om toegang te krijgen tot zaken als je friends list. De werking zou gelijkwaardig worden aan het systeem dat Xbox Live ook kent. De Trophies zouden het equivalent moeten worden van de Achievements op de Xbox 360.

Nu is Sony alweer een tijdje druk aan het patchen en leek het er op dat update 2.40 binnenkort zou moeten verschijnen. Niets bleek minder waar, eerst zal Sony een 2.36 versie brengen, waarmee stabiliteit voor bepaalde PlayStation-games verbeterd zou moeten worden. Gelukkig was dat het niet het enige dat Sony bekend maakte. V2.40 zal namelijk inderdaad de ingame XMB brengen en de langverwachte Trophies.

We're also happy to officially report that the 2.40 system software update for PS3 will include XMB access in-game. The update will also include trophies, an exciting new feature that we'll be providing more details on soon, as well as some other new enhancements.

Helaas meldde Sony nog niet wat ze nu exact voor invulling aan deze zaken zal gaan geven. Evenmin wilde het bedrijf een launchdatum bekend maken. Er is dus niet bekend of je bijvoorbeeld je muziek kan afspelen tijdens het gamen, of toegang hebt tot het internet. Evenmin is duidelijk of het Trophies-systeem nu daadwerkelijk een concurrent moet zijn voor de Achievements in de zin dat ze je punten gaan opleveren. Het enige dat duidelijk is, is dat je driedimensionale beeldjes krijgt die je in Home zult kunnen bekijken. Maar aangezien Home is vertraagd tot het einde van dit jaar, weten we momenteel dus nog niks.