Prost wil GP in Parijs

Alain Prost wil dat de Grand Prix van Frankrijk in de toekomst gehouden gaat worden in Parijs. Momenteel wordt de race nog gehouden op Magny Cours, maar Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft aangegeven dat het na dit jaar afgelopen is voor dat circuit.

Prost, die viervoudig wereldkampioen is, zei in een interview met PA Sport dat hij hoopt dat de Grand Prix van Frankrijk op de kalender blijft staan: "Het is voor een land als Frankrijk belangrijk om een Grand Prix te hebben. Het gaat hier namelijk om meer dan alleen een race. Het gaat hier ook om een evenement dat erg belangrijk is voor de auto-industrie. Dit is echter niet mijn beslissing, dit is aan Ecclestone. Ik weet niet wat er dan in 2009 moet gaan gebeuren met deze race. Na juni zullen we hier waarschijnlijk een antwoord op krijgen."

De Fransman is geen voorstander van te veel races buiten Europa: "Het is van essentieel belang dat de historische races van Europa op de kalender blijven. De Formule 1 is hier begonnen en er rijden veel Europese constructeurs mee. Frankrijk is ook een belangrijk land in de Formule 1-historie, met al haar teams en coureurs. We moeten de Grand Prix dus zien te behouden. Of de race nu in Magny-Cours wordt gehouden of in Parijs, dat is een andere discussie. Al zou het wel gemakkelijker zijn om de race in Parijs te hebben. Een race in Parijs heeft meer prestige en er zijn daar meer hotelkamers. Ik denk dat 2009 nog iets te vroeg is daarvoor, maar 2010 moet lukken."