"Sulejmani snel naar Ajax"

Sven (Svensational)
SC Heerenveen-speler Miralem Sulejmani speelt volgend seizoen in het shirt van Ajax. De Servische aanvaller heeft persoonlijk een akkoord bereikt met de Amsterdammers. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Jovica Radonjic vandaag. Volgens de belangenbehartiger van de vleugelspeler zijn ook de clubs er bijna uit.

Radonjic zegt dat Heerenveen en Ajax nog steeds in onderhandeling zijn. "De onderhandelingen lopen al sinds begin mei. Beide clubs zijn nu echter heel dicht bij een akkoord. Voor het einde van de week komt er witte rook. Of dat voor zaterdag is kan ik uit professionele overwegingen niet zeggen," aldus Radonjic exclusief tegenover Goal.com.

Sulejmani heeft zich afgelopen seizoen bij Heerenveen ontpopt tot publiekslieveling. De geboren Serviër speelde in alle competitiewedstrijden van de Friezen mee en scoorde daarin vijftien doelpunten. Daarnaast gaf hij tien maal een voorzet waaruit een medespeler doel trof. De manager ontkent dat Sulejmani zelf liever naar een andere club wil vertrekken omdat het te lang duurt. "Ajax is nog steeds zijn eerste keus. Hij wil volgend seizoen dat shirt dragen."

Maandag gaf Heerenveen-voorzitter Yme Kuiper in weekblad Voetbal International aan dat zij Sulejmani niet zomaar laten gaan. Enkel voor ‘Wesley Sneijder-achtige’ bedragen zou de club zwichten. Real Madrid betaalde vorig jaar 27 miljoen euro aan Ajax voor Sneijder. Geconfronteerd met de uitspraken van Radonjic wil Kuiper vandaag geen toelichting geven.

De term ‘Sneijder-achtige bedragen’ verbaast Radonjic. "Dat bedrag is niet waar. Zo veel geld voor een speler van Heerenveen is haast surrealistisch."