Twee maanden later examen door fout van school

Havo-scholiere Sandra Visser had net als andere leerlingen vandaag herexamen aardrijkskunde moeten doen. Helaas vergat het Capelse Comenius College het herexamen voor haar aan te vragen en kan zij pas in augustus deelnemen aan het staatsexamen.

Sandra was al gezakt en ook het herexamen zou daar geen verandering meer in brengen, maar ze kan nog wel de onvoldoende voor het vak wegpoetsen. Een belangrijk gegeven voor Sandra die volgend jaar volwassenenonderwijs gaat volgen. “Als ze het vak nu haalt, hoeft ze dat volgend jaar niet meer te doen. Voor haar is het al vervelend dat ze is gezakt. Dan komt dit er ook nog eens bij”, zegt vader Garnt Visser.

Namens de school heeft Harry Jansen aan Sandra en haar ouders excuses aangeboden. “Wij hebben direct naar de exameninspectie gebeld of er nog wat te regelen was, maar dat kon helaas niet. Gelukkig mag Sandra wel aan het staatsexamen meedoen op 12 augustus. Ze kan dus voor het begin van het volwassenenonderwijs de onvoldoende wegwerken. Jammer van een verder vlekkeloze examenperiode. Hopelijk kan ze zich nu goed voorbereiden op het herexamen.”