Uitslag Griekenland - Spanje

Spanje heeft net als Kroatië en Nederland alle punten in de groepsfase gepakt. De laatste wedstrijd tegen Griekenland werd op het nippertje winnend afgesloten. Het werd 1-2 in Salzburg.

De eerste helft werd, ondanks dat Spanje de gehele tijd de bovenliggende ploeg was, in Grieks voordeel beslist. Spanje, dat met uitzondering van Andrés Iniesta in de B-opstelling aantrad, had het betere van het spel. De ploeg van Luis Aragonés speelde echter nooit een aanval goed uit, en schoot vrijwel uitsluitend van afstand. Gelegenheidsaanvoerder Xabi Alonso was hierbij het gevaarlijkst. De middenvelder van Liverpool was bijna maker van een fabelachtige goal, ware het niet dat zijn schot vanuit de middencirkel door de Griekse goalie Antonis Nikopolidis ternauwernood gered werd. In de slotfase kreeg Griekenland een vrije trap, die zowaar werd binnengekopt. Giorgos Karagounis' inbreng vond het hoofd van Angelos Charisteas, die vervolgens reservedoelman Pepe Reina passeerde: 1-0.

Ook in de tweede helft was Spanje de ploeg die het beste van het spel had. Dat resulteerde na een uur spelen eindelijk in de treffer voor La Selección. Daniel Güiza legde terug op de inkomende Rubén de la Red, die op zijn beurt de bal snoeihard via Nikopolidis en de lat in het Griekse doel ramde. Güiza, topscorer van de Primera División, had de hele wedstrijd nodig om zijn draai te vinden. Vlak voor tijd kreeg hij toch zijn doelpunt. De spits stond helemaal vrijgelaten voor Nikopolidis, en kon een voorzet rustig binnenkoppen voor de 1-2. Zondag speelt Spanje de kwartfinale tegen Italië in Wenen. Griekenland kan naar huis, nadat het in dire groepsduels geen enkel punt wist te vergaren.


Karakteristieken

Griekenland - Spanje 1-2
42' Angelos Charisteas 1-0
61' Rubén de la Red 1-1
88' Daniel Güiza 1-2

Toeschouwers: 30.883
Scheidsrechter: Howard Webb (ENG)
Stadion: Wals-Siezenheim, Salzburg
Gele kaart: Giorgos Karagounis, Angelos Basinas, Loukas Vintra (Griekenland), Dani Güiza, Álvaro Arbeloa (Spanje)

Opstellingen

Griekenland: Nikopolidis; Vintra, Kyrgiakos (Antzas/62), Dellas, Spirolpoulos; Basinas, Katsouranis, Karagounis (Tziolis/74); Salpigidis (Giannakopoulos/86), Charisteas, Amanatidis.

Spanje: Reina; Arbeloa, Raúl Albiol, Juanito, Navarro; De la Red, Xabi Alonso; Sergio García, Fàbregas, Iniesta (Cazorla/58); Güiza.

Submitter:  Bron: FOK!sport