Bosbrand teisterde Cyprus

Het zuiden van Cyprus werd vanmorgen geteisterd door een bosbrand. Door een krachtige wind greep het vuur snel om zich heen en waren zes dorpen uit voorzorg geëvacueerd. De brandweer probeerde met man en macht de brand onder controle te krijgen.

De brandweer had hulp aangeboden gekregen van een Britse militaire basis en zo was er ook hulp vanuit Griekenland gekomen. De Britten hadden helikopters ingezet en Griekenland had twee blusvliegtuigen beschikbaar gesteld. Honderden brandweermannen bestreden het vuur en men trachtte het weg te houden bij de steden Larnaca en Limassol.

De brand ontstond 40 kilometer ten westen van Larnaca, maar de exacte oorzaak van de brand is nog niet bekend. Cyprus kampt echter wel met een enorme droogte, de ergste sinds jaren. Zo heeft Cyprus onlangs nog besloten om drinkwater uit Griekenland te importeren.

Inmiddels heeft de Cypriotische brandweer het sein brandmeester gegeven. Met ruim vijfhonderd brandweermannen, helikopters en blusvliegtuigen heeft men vanavond de bosbrand weten te bedwingen. De hoge temperatuur van 37 graden en de harde wind heeft het blussen erg lastig gemaakt. Zeven brandweermannen zijn gewond geraakt en naast de bossen zijn ook vijf huizen volledig door het vuur verwoest.