Toso vertrekt bij Renault

De baas van de Aerodynamica-afdeling van Renault, Dino Toso, vertrekt bij het team. De Nederlander was acht jaar werkzaam bij het team, waarbij hij in 2005 en 2006 successen kende door de wereldtitels van Fernando Alonso.

De Aerodynamica-specialist van 2005 wordt opgevolgd door Dirk de Beer. Renault had al in maart laten weten dat Toso opgevolgd zou worden door De Beer en dat Toso wel werkzaam zou blijven voor het team. Toso heeft echter zelf besloten nu te vertrekken bij het team.

Hij richt een dankwoord aan het team waarbij hij successen kende: "Graag wil ik Flavio Briatore en Bob Bell bedanken voor hun professionele en persoonlijke steun tijdens onze gezamenlijke tijd bij Renault waarin we grote successen hebben gekend." Toso’s laatste klus binnen Renault was de update die in Barcelona op de auto verschenen is.

Toso, die in de Formule 1 bij Jordan begonnen is, geeft aan dat hij toe is aan een nieuwe omgeving binnen de autosport: "Mijn passie voor de autosport heeft zich altijd geconcentreerd op de aerodynamica, en dan met name de innovatieve kant ervan. Ik wil weer doen wat ik echt leuk vind: de spanning van competitie ervaren."