GVB schrapt kerstfeest voor personeel

Het Gemeentelijk Vervoersbedrijf (GVB) uit Amsterdam gaat geen kerstfeest meer vieren in de overdekte tram- en busremises.  Er werken zoveel allochtone werknemers met een niet-christelijke achtergrond die niets met kerst op hebben, dat de viering uit de tijd is, zo meent het GVB.

De GVB-directie heeft de personeelsvereniging Verenigd Tram- en Buspersoneel Noord (VTN) laten weten dat ''de multiculturele vertegenwoordiging van de collega's op het kerstfeest te eenzijdig is''. Volgens de directie kunnen de werknemers maar beter een ander feest uitzoeken dat voor alle personeelsleden acceptabel zou zijn.

De personeelsvereniging is het oneens met de beslissing. Volgens VTN is het kerstfeest in hun garage in Amsterdam Noord een traditie dat voor alle werknemers aldaar toegankelijk en acceptabel is. Door de beslissing van de GVB-directie hoeft VTN niet meer te rekenen op subsidie voor het kerstfeest. ''Het beperkte budget zorgt er voor dat er keuzes moeten worden gemaakt. Er moet een feest georganiseerd worden dat voor alle personeelsleden passend is, zoals een nieuwjaarsborrel'', aldus de directie.

In de werkhal in Noord is de beslissing hard aangekomen. Daar kampt het personeel al een jaar lang met andere problemen zoals bedreigingen door jongeren uit de wijk.