FOK!kers nog niet massaal aan HDTV

FOK!kers lopen nog niet massaal warm voor HDTV. Dat blijkt uit de HDTV-poll waarop tot nu toe 1700 users op stemden. Deze sportzomer worden de eerste echte HDTV-uitzendingen verzorgd en aangeboden. Daar heb je wel een aparte HDTV, decoder en in sommige gevallen een abbonement voor nodig. Slechts 5,2 procent van de users heeft speciaal voor het EK en de OS een HDTV-set + decoder + abbo aangeschaft.

Ruim 31 procent van de users geeft aan dat ze het niet zien zitten om voor een paar voetbalwedstrijden een dure nieuwe tv-set + bijbehoren te kopen. 17,4 procent van de stemmers geeft aan het wel te willen aanschaffen maar hebben het geld er niet voor. 13,6 procent koopt het niet omdat ze toch nog geen verschil zeggen te zien en 9,2 procent twijfelt nog. Een kleine 2,5 procent van de users wil wel maar mag niet van de vrouw des huizes.

De reacties zijn zoals gewoonlijk weer lekker verdeeld. Fokwa zegt: "Eerst moet m'n oude tv het begeven." Paginabeheerder meent: "Mijn spaarbank boekje laat een alleraardigst bedrag zien, maar ik koop geen nieuwe TV voordat de oude het loodje legt. En dat zouden meer mensen moeten doen... want geld kun je maar een keer uitgeven." Overigens zijn er diverse FOK!kers die wel HDTV hebben maar geen HDTv kijken. Zoals Bdijk: "Heb zo'n Full-TV, maar 300euro voor zo'n HD-kastje + nog eens 4E bovenop de normale TV zenders vind ik toch echt niet leuk."

Stem ook!