Klink zet 47 ambulances extra in

Redactie
Op korte termijn komen er 47 ambulances bij, verspreid over het hele land. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) heeft dat besloten, omdat de capaciteit nu onvoldoende is. Hij volgt hiermee een advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Een woordvoerder van de minister bevestigde vandaag een bericht hierover in de Telegraaf.

De extra ambulances zijn nodig, omdat het aantal ritten is toegenomen en omdat voortaan 97 procent van de mensen binnen vijftien minuten van een standplaats moet wonen. Deze norm is opgetrokken. Het aantal standplaatsen wordt ook verhoogd, met twaalf naar 206. Nu zijn er ongeveer 450 ambulances dagelijks paraat.

De regio's Rotterdam en Utrecht krijgen zeven ambulances erbij, Brabant en Limburg ieder vijf, Zeeland drie en de Gooi- en Vechtstreek, Groningen, Friesland en Drenthe ieder twee. Volgens de woordvoerder is nog niet bekend hoeveel de uitbreiding precies gaat kosten, maar er is al wel geld gereserveerd. Het zou gaan om enkele tientallen miljoenen euro.