UEFA blokkeert 20.000 kaarten

Michel (OA)

De KNVB waarschuwt voor toegangskaartjes die in omloop zijn op de zwarte markt. De UEFA heeft gisteren 20.000 toegangskaarten geblokkeerd, omdat het voor de voetbalbond niet duidelijk was aan wie de kaarten verstrekt zijn.

Er wordt veel gehandeld in toegangskaarten voor het EK, dat komend weekend begint in Zwitserland en Oostenrijk. De KNVB heeft op internet tientallen kaartjes achterhaald die zwart werden verhandeld. In dat geval geeft de bond de nummers van de kaartjes door aan de UEFA, die ze op haar beurt weer ongeldig maakt. "Het is uw eigen verantwoordelijkheid als u op straat een kaartje koopt dat later geblokkeerd en dus ongeldig blijkt te zijn", aldus KNVB-woordvoerder Frank Huizinga.

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa is de illegale handel in toegangskaarten opgebloeid. "Een touringcaroperator in Duitsland bleek overal in het land EK-tickets te hebben gekocht en die met winstoogmerk te hebben verkocht. Terwijl hij de kaartjes nooit in handen heeft gehad. De UEFA ontdekte dit en blokkeerde de tickets.", aldus Huizinga.

Bij de stadions worden de toegangskaarten gecontroleerd en alleen als de naam op het ticket overeenkomt met die op het legitimatiebewijs, is het ticket geldig en wordt de toegang tot het stadion verstrekt.

 Vals of echt?