Hill: "Aanblijven Mosley is tragedie"

Sjors (Sj0rSz)
Damon Hill, voorzitter van de British Racing Drivers' Club, heeft het aanblijven van Max Mosley een tragedie genoemd. Eind maart raakte de president van de FIA betrokken bij een seksschandaal, maar kreeg dinsdag toch een meerderheid van het vertrouwen van de leden van de FIA.

Hill was stomverbaasd toen het nieuws hem bereikte. "Ik viel van mijn stoel toen ik het hoorde," aldus de Brit. ""Het feit dat de president van de internationale autosportbond een omstreden persoon is, maakt het voor mij, als voorzitter van de British Racing Drivers' Club, erg lastig om aan de overheid uit te leggen waarom autosport zo belangrijk is voor ons land en wat de voordelen zijn van het houden van een Grand Prix."

De laatste Britse wereldkampioen gaf overigens ook kritiek op de manier van handeling die Mosley toepast. "Soms krijg je de indruk dat hij de enige is die aan de touwtjes trekt. Dit kan tot frustraties en ontevredenheid leiden binnen de sport. Voor mijn gevoel is Max te veel bezig met zijn eigen persoonlijke missie en dat kan niet goed zijn voor de sport. Om eerlijk te zijn, is het zelfs een tragedie voor de sport."