Calderón wilde relatie niet riskeren

Ramón Calderón, voorzitter van Real Madrid CF, heeft nooit bedoeld de relatie met Machester United te riskeren. De preses probeert al geruime tijd om Cristiano Ronaldo naar Spanje te halen.

Ronaldo staat al zeer lang in de belangstelling van Calderón, die hem maar wat graag los wil weken. Door de verwoede pogingen de Portugees te contracteren heeft de Spanjaard zich de woede van United-trainer Sir Alex Ferguson op de hals gehaald. De Schot beweerde dat Real Madrid niet fair handelt bij het trachten te kopen van spelers. Ferguson wist, net als chief executive David Gill en de Glazers, ook te melden dat Ronaldo op geen voorwaarde weg mag.

Calderón beweerde eerder deze week dat Real Madrid de speler kan betalen, maar ook dat het onmogelijk is om de Portugees binnen te halen. "Ronaldo is een onmogelijke aankoop aangezien zijn club hem niet wil verkopen. We kunnen hierdoor niets doen. We zouden nooit een speler met een contract persoonlijk benaderen, want dit is niet de manier waarop Real Madrid te werk gaat. Zeker niet met een club waar we zulke goede vrienden mee zijn."

In het verleden wist Calderón Ruud van Nistelrooij nog naar Madrid te halen vanuit Manchester. Zijn voorganger Florentino Pérez slaagde erin David Beckham te contracteren.