FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 14 april 2008

Verdachte verdwijning Madeleine wil schadevergoeding

De Brit Robert Murat, die eerder in het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine als verdachte werd aangemerkt, klaagt de Britse media aan wegens laster en eist een schadevergoeding. Murat wil elf kranten en één televisiestation aanklagen. Volgens zijn advocaten kan de schadevergoeding in totaal meer dan twee miljoen pond opleveren. Dit bedrag is de hoogste juridische claim ooit in de geschiedenis van de Britse media.

Murat werd door een journalist van de Sunday Mirror in verband gebracht met de zaak, omdat hij zich verdacht gedroeg en een honderdtal meter van het appartement woonde, waar Madeleine op 3 mei vorig jaar verdween. Hij is toen ondervraagd door de Portugese politie.

De familie Murat eist een jaar na Madeleines verdwijning publieke verontschuldigingen en een schadevergoeding voor de emotionele schade die zij hebben opgelopen. De familie vindt dat Robert onjuist is bejegend en dat hun naam is bezoedeld, zonder dat daar enig bewijsmateriaal voor was.

De klacht loopt tegen Sky, The Daily Express, The Sunday Express, The Daily Star, The Daily Mail, The Evening Standard, The Metro, The Daily Mirror, The Sunday Mirror, The News of the World, The Sun en The Scotsman.
 

Testdag Barcelona 14-04-2008

In Barcelona is begonnen aan de vierdaagse testsessie. Felipe Massa was het snelste van de dag. De Braziliaan was met slicks en nieuwe neus bijna drie seconden sneller dan Alexander Wurz en Pedro de la Rosa, die eveneens met slicks reden. McLaren en Honda reden met de nieuwe achtervleugel voor 2009.

Uitslag Barcelona testdag 1

Pos.RijderTeamTijdRonden
1Felipe MassaFerrari01:18.33977
2Alexander WurzHonda01:21.05975
3Pedro de la RosaMcLaren01:21.566113
4Nick HeidfeldBMW01:21.679105
5N. Piquet jr.Renault01:22.12569
6David CoulthardRed Bull01:22.19759
7Kazuki NakajimaWilliams01:22.43172
8Timo GlockToyota01:22.59092
9Vitantonio LiuzziForce India F101:22.84691

Grootse natuurkundige Wheeler overleden

De natuurkundige John Wheeler, die een belangrijke rol speelde bij de ontwikkeling van de atoombom en de term 'black hole' (zwart gat) introduceerde, is op 96-jarige leeftijd overleden. Zijn dochter heeft dit maandag bekendgemaakt.

Wheeler, jarenlang professor aan de Princeton-universiteit, werkte in de jaren dertig en veertig samen met de zeer prominente Deense wetenschapper Niels Bohr. Ook ging hij om met legende Albert Einstein. "Voor mij was hij de laatste Titaan, de enige superheld van de natuurkunde die nog overeind stond", zei wetenschapper Max Tegmark van het Massachusetts Institute of Technology tegen de New York Times.

Wheeler werd geboren in 1911 en promoveerde op 21-jarige leeftijd in de natuurkunde aan Johns Hopkins University. In de jaren dertig bracht hij een jaar door in Denemarken, waar hij studeerde bij Bohr, die een Nobelprijs had gekregen voor zijn beschrijving van het atoom.

Vlak voor de Tweede Wereldoorlog arriveerde Bohr in de Verenigde Staten met het nieuws dat Duitse wetenschappers uraniumatomen hadden gesplitst. Aan Princeton stelden Bohr en Wheeler een theorie op over de werking van nucleaire splitsing. Tijdens de oorlog maakte Wheeler deel uit van het Manhattan-project, het atoomwapenprogramma van de VS.

Sommige deelnemers aan het project betreurden het achteraf dat ze succesvol waren en dat atoombommen die zij hadden ontwikkeld op Japan werden gegooid. Wheeler had alleen spijt dat ze de bom niet eerder hadden gemaakt, zodat de oorlog in Europa mogelijk sneller was beëindigd. Zijn broer Joe kwam bij gevechten in Italië in 1944 om het leven. Wheeler hielp na de oorlog Edward Teller bij de ontwikkeling van de nog krachtigere waterstofbom.

Op een conferentie in 1967 introduceerde iemand de benaming 'zwart gat' als vervanging voor het omslachtige 'wat betreft de zwaartekracht compleet ineengestorte ster'. Wheeler zorgde ervoor dat de term gemeenplaats werd. Een zwart gat is een ster die geïmplodeerd is en een zo grote dichtheid heeft dat zelfs licht niet kan ontsnappen aan zijn zwaartekracht.

Het zwarte gat leert dat de ruimte, net als een vel papier, verfrommeld kan worden tot een onmogelijk klein stukje materie, dat de tijd kan worden gedoofd als een vlam die je uitblaast en dat de wetten van de natuurkunde die als heilig worden beschouwd, als onveranderlijk, in werkelijkheid verre van dat zijn, schreef Wheeler in zijn autobiografie van 1998.

Wheeler bracht het grootste deel van zijn academische carrière door aan Princeton, maar in 1976 ging hij naar de Universiteit van Texas, omdat hij van Princeton bijna met pensioen moest. Zijn vrouw Janette, met wie hij meer dan zeventig jaar samen was, overleed in oktober. Ze hadden drie kinderen.

Groningen maakt 20.000 'Fun Only'-shirts

FC Groningen reikt voor aanvang van het beladen duel Groningen-Ajax, woensdag, 20.000 shirts met de opdruk 'Fun Only' uit. De club hoopt daarmee bij te dragen aan een positievere sfeer rond het duel dat zondag door een stadionbrand werd afgelast.

Zondag droegen veel Groningen-supporters T-shirts met de tekst 'Fuck Ajax, 110 procent anti-Amsterdam'. De hoofdstedelingen maakten zich niet geliefd in het noorden door binnen één jaar drie Groningen-spelers te kopen. Dat zorgde mede voor de gespannen sfeer in de Euroborg.

FC Groningen maakte maandag duidelijk dat dergelijke uitingen woensdag niet gewenst zijn. "Wij hopen dat het gezonde verstand zegeviert", stelde FC Groningen in een verklaring. "Wij willen met elkaar zo snel mogelijk terug naar de uitstraling die de club had vóór afgelopen zondag. Mede daarom laten wij voor de wedstrijd van woensdag 20.000 shirts maken met de opdruk 'Fun Only'." De shirts worden bij binnenkomst uitgereikt.

Vrouwen willen samen dansen, mannen wandelen

Van de mensen die op zoek zijn naar een sportpartner, zoeken vrouwen vooral een man om mee te dansen (49 procent) en de mannen een vrouwelijke partner om samen wandelingen te maken (53 procent).

Vooral vrouwen zijn op zoek naar een sportmaatje (62 procent). Dat blijkt maandag uit een representatief onderzoek van www.sportpartner.nl.

Op de site kunnen mensen sportpartners zoeken om zich samen in het zweet te werken. Maar in de praktijk blijkt dat sommige sporters ook een nieuwe liefde hopen te vinden. "Het stond wel vast dat mensen de site ook voor dating zouden gaan gebruiken. Het percentage is alleen kleiner dan verwacht. Je ziet dat 35 procent een sportpartner van het andere geslacht zoekt. Dat hoeven niet meteen relatiezoekers te zijn'', stelt Jorrit Hertsenberg, oprichter van de site.

Peter-Vincent Schuld wil geld van FOK!

Mocht er toevallig een jurist meelezen met verstand van internetrecht, webforums en auteursrecht en van mening zijn dat een sitebeheerder pas aansprakelijk kan worden gesteld als hij redelijkerwijs op de hoogte kan zijn van een overtreding en daar geen actie op onderneemt dan hoor ik het graag.  We kunnen wel een advocaat gebruiken momenteel.  In mijn ogen zou dit een prima testcasus zijn die voor eens en voor altijd vast zou kunnen stellen wanneer een sitehouder verantwoordelijk is voor items die door haar bezoekers worden geplaatst.

RedFever007 gaat ons verlaten

RedFever007 heeft besloten om zijn blauwe jasje uit te trekken en gaat de crew van FOK!sport eind april verlaten. Wij vinden het erg jammer dat hij vertrekt en zullen hem zeker gaan missen.

RedFever007 kwam op 5 juni 2006 binnen bij FOK!sport als nieuwsposter. Ruim een half jaar later, op 16 december 2006, werd hij één van de Site-Admins van FOK!sport. Nu een ruim jaar en precies 700 berichten later verlaat hij de FOK!sport crew.

Namens de gehele FOK!crew willen we RedFever007 bedanken voor zijn inzet op FOK!sport en wensen hem veel succes in de toekomst.

Prijsvragennieuws week 16

Ondanks wat problemen met het invullen van de prijsvragen afgelopen week hebben we wel wat prijswinnaars te melden . Twee weken geleden kon je een t-shirt winnen van Label 54 en afgelopen week kon je kaarten winnen voor Enge Buren.

De Upper Playground shirts die beschikbaar werden gesteld door Label 54 zijn gewonnen door:

Superted
Jimbolino
roepdeman
karinverkroost
Pietklaaso
nhero
don-diablo
Koen_noh
evil_ien
sl4mer


De kaarten voor Enge Buren gaan naar de volgende winnaars:

YoopY
whiteman
Bartjes
Razo
bezemsteel56
jimmyw
Kekaa
dickvorz

Ben je in de prijzen gevallen? Namens de gehele FOK!crew van harte gefeliciteerd. Met de winnaars zal contact worden opgenomen om het één en ander kort te sluiten. Mocht je nog vragen hebben dan kun je ons altijd e-mailen.

Crewwisselingen maart

De maand april is alweer even bezig, maar toch volgen hieronder de crewwisselingen binnen de crew van FOK!sport van maart.

Het was een rustige maand qua crewwisselingen. Svensational heeft aangegeven te stoppen als crewlid en stapte op. Nuongirl, die terugkeerde na haar afscheid als SA, liet weten dat ze definitief met FOK!sport stopte.

Ook Spooky4u besloot al een tijdje geleden te stoppen met zijn SA-taken op FOK!sport. We willen alle ex-crew bedanken voor hun inzet bij FOK!sport.

Uitslagen Duitsland speelronde 28

In de Duitse Bundesliga werd dit weekend de 28e speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen, stand en het aankomende programma.

Bayern München verpulvert Borussia Dortmund
De kans wordt steeds groter dat Bayern München het Duitse landskampioenschap in de wacht gaat slepen. Afgelopen weekend was Der Rekordmeister veel te sterk voor Borussia Dortmund en won met 5-0.

Binnen tien minuten stond Bayern München al op een comfortabele 2-0-voorsprong door treffers van Podolski en Zé Roberto. Voor het verstrijken van de eerste helft verdubbelde Toni de marge door in een tijdsbestek van vier minuten twee keer te scoren. In de tweede helft maakte Ottl de vijfde treffer van het duel. De ploeg uit Beieren heeft, met nog zes wedstrijden te gaan, een voorsprong van tien punten op naaste concurrent Werder Bremen.

Klinkende zege voor Werder Bremen op Schalke 04
Ook Werder Bremen wist afgelopen weekend met glans zijn wedstrijd te winnen. De ploeg van voormalig Ajacied Markus Rosenberg won namelijk met 5-1 van Schalke 04. De trainer van de laatstgenoemde club heeft zijn congé inmiddels gehad.

Baumann opende na negentien minuten spelen de score. Een half uur later verdubbelde Sanogo de voorsprong voor de thuisploeg. Nog voor rust wist Kuranyi wat terug te doen. Toch wist Werder Bremen de klus na de pauze af te ronden. Rosenborg en Klasnic (2x) waren verantwoordelijk voor de treffers. De club uit Bremen ligt door de winst nog altijd op koers voor deelname aan de Champions League van volgend seizoen.


Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
1.FC Nürnberg VFL Wolfsburg 1-0
Werder Bremen FC Schalke 04 5-1
VFL Bochum Hertha BSC 1-1
Energie Cottbus Arminia Bielefeld 1-0
Hannover 96 Eintracht Frankfurt 2-1
Karlsruher SC Hansa Rostock 1-2
Hamburger SV MSV Duisburg 0-1
Bayer Leverkusen VFB Stuttgart 3-0
Bayern München Borussia Dortmund 5-0

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1 Bayern München 28 17 9 2 60 52-16
2 Werder Bremen 28 15 5 8 50 60-40
3 FC Schalke 04 28 13 9 6 48 42-31
4 Bayer Leverkusen 28 14 5 9 47 50-30
5 Hamburger SV 28 12 11 5 47 37-21
6 VFB Stuttgart 28 14 3 11 45 45-43
7 VFL Wolfsburg 27 12 7 8 43 45-38
8 Eintracht Frankfurt 28 11 9 8 42 34-36
9 Karlsruher SC 28 10 8 10 38 31-36
10 Hannover 96 28 10 8 10 38 40-46
11 VFL Bochum 28 8 10 10 34 42-45
12 Borussia Dortmund 28 9 7 12 34 41-50
13 Hertha BSC 28 9 6 13 33 30-36
14 Energie Cottbus 28 7 8 13 29 30-43
15 Hansa Rostock 28 7 6 15 27 24-39
16 MSV Duisburg 28 7 4 17 25 28-42
17 Arminia Bielefeld 28 6 7 15 25 26-52
18 1.FC Nürnberg 27 5 8 14 23 30-43

Programma komende speelronde:

DatumThuisUit
15/04Hansa Rostock Werder Bremen
15/04Hertha BSC Hamburger SV
15/04VFL Wolfsburg VFL Bochum
15/04FC Schalke 04 Energie Cottbus
16/04Eintracht Frankfurt Bayern München
16/04Arminia Bielefeld Bayer Leverkusen
16/04VFB Stuttgart 1.FC Nürnberg
16/04Borussia Dortmund Hannover 96
16/04MSV Duisburg Karlsruher SC

Yvonne van H. laat weer van zich horen

Wat we nu toch weer allemaal voor enge berichten horen. Yvonne van H. gaat weer een boek schrijven. Het zal nog spectaculairder worden dan het eerste boek, die was namelijk bij elkaar gelogen.
Iets over gaskamers en neefjes en nichtjes van Yvonne van H. die stuk voor stuk beloofd werd dat het echt gewoon alleen maar moest om zichzelf te kunnen wassen.
Helaas, er zijn mensen die over de rug van allerlei rampen zichzelf interessant willen maken. Dan heb ik het niet eens alleen over Yvonne van H. maar bijvoorbeeld ook over de opgeblazen kindertjes in Joegoslavië die verdomme net een knuffel hadden gekregen van de inmiddels in Den Helder ronddwalende Kapitein Rob.

Nu weer even terug naar Yvonne van H. Onlangs liet ze een bericht achter op haar pedosite, ze zijn verslagen door het slechte nieuws wat hun bereikt had.
Welk slecht nieuws het was, werd niet duidelijk gemaakt in het bericht. Sterker nog, mensen die het dachten te weten werden bij voorbaat al voor leugenaar uitgemaakt.

Tv-presentator pleegt zelfmoord

De Britse tv-presentator Mark Speight heeft zelfmoord gepleegd. Hij heeft zichzelf opgehangen aan een plafond bij een treinstation in Londen, buiten het zicht van publiek.

Dit heeft de politie van Londen vandaag bekendgemaakt, meldt de BBC. De familie van de presentator was gevraagd het levenloze lichaam, dat zondag werd aangetroffen door stationspersoneel, te identificeren. Speight (42) werd al een week vermist. Drie maanden geleden overleed zijn verloofde Natasha Collins (31) onder verdachte omstandigheden.

De politie hield Speight begin januari aan op verdenking van moord na de vondst van het ontzielde lichaam van zijn geliefde. Enkele dagen later liet zij hem gaan en sindsdien gold de presentator niet langer als verdachte. Collins overleed door een combinatie van cocaïne, slaappillen en alcohol.

Vandenbussche krijgt twee maanden voorwaardelijk

Heerenveen-goalie Brian Vandenbussche heeft maandag van het hof van beroep in Gent een voorwaardelijke celstraf van twee maanden gekregen. Dat is een vermindering van de zes maanden die hij eerder kreeg.

De Belg kreeg de straf opgelegd naar aanleiding van een gevecht in een bar in het Belgische Blankenberge in 2002. Hij was daar aan het stappen met een paar vrienden toen het tot een gevecht kwam met een paar Nederlanders. Eén van hen werd uit het raam gegooid en raakte zwaargewond.

Vandenbussche moet nog wel 4.000 euro betalen, 1.000 euro boete en 3.000 euro schadevergoeding.

Student slapend rijk met webcam

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Slapend rijk worden, wie wil dat nu niet. Maar de Zoetermeerse student Yde van Deutekom denkt het toch echt te kunnen doen. Na eerder al vanuit bed uitgezonden te hebben, zendt hij sinds gisteren zijn complete leven uit via internet. De beelden worden via een laptop en draadloos modem gestreamd op Slapendrijk.nl. Iedereen kan hem sponsoren, en dat heeft al enkele duizenden euro's opgeleverd. Vanavond bellen we in FOK!radio met Yde en vragen we hem natuurlijk hoe hij op dit idee is gekomen en of hij geen waarde hecht aan zijn privacy. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur!

Zou jij jezelf 24 uur per dag bloot stellen op internet voor een sloot geld? Of vind je het een belachelijk idee? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

Ze was lang ForumAdmin en veel FOK!kers kenden haar. Maar toen kwam er een topic dat ze naar het ziekenhuis moest en sindsdien heeft niemand meer wat van haar gehoord. Veel mensen maakten zich zorgen over haar. Maar we hebben haar gevonden, en in ons item 'Hoe is het nu met?' leggen we dus contact met CartWoman. Vanavond hoor je hoe het met haar is.

TheGrandWazoo trapte vorige week af als columnist, maar vanavond hoor je een andere. Deze vrouw is bekend op het forum en schuwt harde meningen niet. Vanavond haar eerste column. Natuurlijk hoor je ook het laatste nieuws over FOK!.

Sommige dingen veranderen nooit. Zo kun je uiteraard mee praten via ons irc-kanaal #fokradio. Het kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.


Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Krajicek zakt op wereldranglijst

Michaëlla Krajicek is flink teruggezakt op wereldranglijst.

Krajicek, die aan het begin van het jaar nog 30e stond, zakte deze week van de 36e naar de 45e plaats. De oorzaak is haar vroege uitschakeling op het toernooi van Amelia Island. De lijst wordt aangevoerd door Justin Henin. Svetlana Kuznetsova en Maria Sharapova, die zondag de titel pakte in Amelia Island, stegen beide een plaatsje en staan nu respectievelijk derde en vierde. Ana Ivanovic blijft tweede.

Bij mannen veranderde er weinig. Robin Haase steeg één plek en staat nu 62e. De toptien bleef ongewijzigd.

Uitslagen Engeland speelronde 34

Vorige week gaven we het al aan maar deze week werd het bevestigd: Arsenal zal geen kampioen worden in Engeland. In een onderling duel tussen Manchester United en Arsenal werd het 2-1 voor The Manicunians.

Liverpool lijkt aardig op stoom te zijn geraakt in de Premier Leauge. De ploeg van Dirk Kuijt en Ryan Babel won het duel tegen Blackburn Rovers met 3-1. Doelpuntenmakers voor Liverpool waren Steven Gerrard, Fernando Torres en Andriy Voronin. Het tegendoelpunt was afkomstig van Roque Santa Cruz.

Sunderland is nog altijd niet zeker van lijfsbehoud in de hoogste Engelse divisie. De club van Roy Keane ging thuis met 2-1 onderuit tegen Manchester City. Alle doelpunten werden in de laatste tien minuten van de wedstrijd gescoord. Het eerste doelpunt was een benutte strafschop van Elano en daarmee wist hij City op voorsprong te zetten. Drie minuten later wist Sunderland langszij te komen door een doelpunt van Dean Whitehead. Darius Vassell wist uitendelijk het winnende doelpunt te maken en de drie punten mee naar Manchester te nemen.

Uitslagen

Thuis UitUitslag
LiverpoolBlackburn Rovers3-1
Manchester UnitedArsenal2-1
PortsmouthNewcastle United0-0
ReadingFulham0-2
Bolton WanderersWest Ham United1-0
Derby CountyAston Villa0-6
Tottenham HotspurMiddlesbrough1-1
Birmingham CityEverton 1-1
SunderlandManchester City1-2


Ranglijst

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Manchester United3480+54
2Chelsea3374+35
3Arsenal3471+35
4Liverpool3466+34
5Everton3461+22
6Portsmouth3457+14
7Aston Villa3455+18
8Manchester City3452-1
9Blackburn Rovers3451+2
10West Ham Untited3444-6
11Tottenham Hotspur*3441+6
12Newcastle United3439-18
13Middlesbrough3436-17
14Sunderland3436-19
15Wigan Athletic 3334-17
16Reading3432-26
17Birmingham City3431-13
18Bolton Wanderers3429-21
19Fulham3427-24
20Derby County3411-58
* zeker van UEFA Cup volgend seizoen
** volgend seizoen naar first division

Topscorers

0
#NaamDoelpuntenClub
1Cristiano Ronaldo28Manchester United
2Fernando Torres22Liverpool
3Adebayor20Arsenal
4Santa Cruz15Blackburn Rovers

Programma

DatumThuisUit
14-4ChelseaWigan Athletic
17-4EvertonChelsea
19-4MiddlesbroughBolton Wanderers
19-4Wigan AthleticTottenham Hotspur
19-4FulhamLiverpool
19-4West Ham UnitedDerby County
19-4ArsenalReading
19-4Blackburn RoversManchester United
19-4Aston VillaBirmingham City
19-4Manchester CityPortsmouth
19-4Newcastle UnitedSunderland

Makaay hervat groepstraining

Roy Makaay heeft maandagmiddag weer meegetraind met de selectie van Feyenoord. De spits raakte vorige maand geblesseerd aan zijn enkelband in het duel tegen AZ.

Er werd gevreesd voor een lange revalidatie, maar vorige week werd al bekend dat het mee zou vallen. Later die week betrad hij het trainingsveld al waar hij individueel aan zijn herstel werkte. Nu heeft Makaay zich dus weer aangesloten bij de selectie. De Rotterdammers hopen dat hij zondag bij de wedstrijdselectie zit.

Euroborg tijdig klaar voor Groningen - Ajax

FC Groningen verwacht dat komende woensdag alle schade die gisteren is ontstaan, is hersteld.

Vlak voor het competitieduel tegen Ajax ontstond er brand waarbij onder meer een aantal plastic stoeltjes verloren gingen. De brand ontstond nadat door supporters toiletrollen in brand gestoken werden. De wedstrijd ging uiteindelijk niet door en wordt komende woensdag alsnog gespeeld.

Werkstraf voor happy slapping met autist

De kinderrechter in Arnhem heeft werkstraffen opgelegd aan twee Arnhemmers van 14 en 18 jaar die werden vervolgd in verband met happy slapping. Dat heeft de advocaat van het slachtoffer vanavond gezegd.

De Arnhemmers pleegden in 2006 en 2007 met vrienden geweld tegen een autistische jongen. De vriendengroep zette daarvan filmpjes op internet.

De 14-jarige kreeg een werkstraf van 80 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk opgelegd. Tegen hem was een werkstraf van 120 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk geëist. De 18-jarige verdachte is veroordeeld tot 120 uur werkstraf omdat hij twee keer openlijk geweld en een keer mishandeling heeft gepleegd, zo luidde het oordeel van de kinderrechter.

De kinderrechter tilde zwaar aan de overmacht van de vriendengroep over de jongen en vond het onaanvaardbaar dat de beelden ook nog eens zijn verspreid. In het oordeel is meegewogen dat de daders veel media-aandacht te verduren hebben gehad.

De autistische jongen en de vrienden waren met elkaar opgegroeid. Volgens de verdediging vielen de klappen niet alleen bij het slachtoffer, maar over en weer. De advocaat van de 14-jarige verdachte stelde dat de gebeurtenissen plaatsvonden in een 'setting' zoals in het absurdistische televisieprogramma Jackass, waarin de televisiemakers elkaar voor de lol pijnigen.

Ook stelde zij dat de daders door de overweldigende media-aandacht voor de zaak al zwaar zijn gestraft.

L'Equipe: ontslag Koeman aanstaande

Volgens het Franse sportblad L’Equipe zal Ronald Koeman aanstaande donderdag worden ontslagen bij Valencia, ongeacht de uitslag van de Spaanse bekerfinale die op woensdag wordt gespeeld.

Koeman werd eind vorig jaar aangetrokken door Valencia, na het ontslag van toemalig trainer Quique Flores. Hij moest Valencia weer op de rails krijgen, maar slaagde hier niet in. Afgelopen weekend verloor Valencia alweer zijn vijftiende competitieduel en de ploeg is nog steeds niet zeker van lijfsbehoud in de Primera División.

Het contract van Koeman loopt officieel nog tot 2010. Hij krijgt naar verluidt een afkoopsom van drie miljoen.

Gouden kogelmaker boycot OS

De Japanse ambachtsman Masahisa Tsujitani boycot de Olympische Spelen van Beijing. De 75-jarige Tsujitani is een zeer succesvolle vervaardiger van de kogels die gebruikt worden bij het kogelstoten.

De olympisch kampioenen van de afgelopen drie Spelen (Joeri Bilonog, Arsi Harju en Randy Barnes) kwamen tot hun zege met een kogel van Tsujitani. "China is niet gekwalificeerd om de Spelen te organiseren. Het schenden van de mensenrechten en het houden van een vreedzaam sportevenement gaan niet samen", aldus Tsujitani. "Het spijt me voor de atleten, maar dit zegt mijn trots als ambachtsman."

De Japanner maakt al veertig jaar kogels en schijnt de enige in de wereld te zijn die de kogels nog met de hand maakt. Tsujitani zegt dat hij veel reacties heeft gekregen op zijn besluit. "Slechts één iemand heeft me gevraagd van gedachten te veranderen. De rest steunt mij. Ik ben dan ook vastbesloten mijn kogels niet af te staan voor Beijing."

Hockeyers treffen titelhouder in Beijing

De Nederlandse hockeyers treffen tijdens de poulefase op de Olympische Spelen titelhouder Australië. Nederland verloor de finale in Athene in 2004 nog van de Australiërs met 1-2, nadat eerder in de groepsfase met 2-1 was gewonnen.

De overige teams in de poule van Nederland zijn Pakistan, Groot-Brittanië, Zuid-Afrika en Canada. In de andere poule zitten China, Spanje, Nieuw-Zeeland, België, Zuid-Korea en wereldkampioen Duitsland. De teams die op de eerste twee plaatsen in de poule eindigen, plaatsen zich voor de halve finales.

Jol in beeld bij AZ

AZ ziet in Martin Jol de ideale opvolger van de hoogstwaarschijnlijk volgend seizoen vertrekkende Louis van Gaal. Jol is tevens in beeld bij West Ham United. Die hebben echter hun huidige coach nog niet aan de kant gezet.

Afgelopen week werd duidelijk dat het moeilijk zal zijn om Van Gaal te behouden. Zelf zei de oefenmeester dat de kans dat hij weg ging groter was dan de kans dat hij zou blijven. De Alkmaarders moeten echter snel werk maken van hun interesse, anders zou het nog wel eens te laat kunnen zijn.

Jol werd in oktober aan de kant gezet bij de Spurs nadat de club niet al te beste resultaten boekte. Jol had in vier jaar de club teruggebracht naar de subtop, maar kon uiteindelijk de stap naar de grote vier niet maken.

[MLB] Standen per 14-04-2008

De tweede week in de MLB zit erop. Langzamerhand ontstaan er verschillen en er zitten enkele verrassingen tussen.

De Detroit Tigers zijn nog altijd niet op het rechte spoor. Het sterrenteam heeft na een 0-7 start zijn eerste twee overwinningen binnen, maar ze kunnen nog niet overtuigen. Ook de serie tegen de White Sox werd verloren. Het eerste duel won Detroit nog, maar daarna verloren ze twee keer kansloos van de koploper in de AL Central.

Ook de Yankees hebben hun draai nog niet kunnen vinden. Vooral hun slagorde laat het nogal afweten. De Yankees hebben moeite om punten op het scorebord te krijgen, zo bleek ook deze week in Boston waar de rivaliteit tussen de Red Sox en de Yankees een nieuwe seizoen inging. Uiteindelijk won Boston de serie met 2-1.

Onder de goed presterende ploegen vallen onder andere de Arizona Diamondbacks, momenteel het team met het beste percentage. De D’backs waren aan prima serie van acht gewonnen wedstrijden bezig, voordat zondag de Colorado Rockies, verliezers in de World Series van vorig jaar, te sterk waren.

Hieronder vind je de standen.

American League

EastWLPCTSTRKHOMEROADL10
Baltimore Orioles75.583L15-12-46-4
Toronto Blue Jays75.583W33-34-26-4
Boston Red Sox76.538W24-23-45-5
Tampa Bay Rays66.500W13-33-35-5
New York Yankees67.462L24-32-44-6

CentralWLPCTSTRKHOMEROADL10
Chicago White Sox74.636W23-23-27-3
Kansas City Royals75.583W13-33-35-5
Minnesota Twins66.500L13-43-45-5
Cleveland Indians57.417W13-32-43-7
Detroit Tigers210.167L20-62-42-8

WestWLPCTSTRKHOMEROADL10
Oakland Athletics85.615L13-45-17-3
Anaheim Angels76.538W13-34-35-5
Seattle Mariners67.462L14-22-54-6
Texas Rangers57.417L32-43-34-6

National League

EastWLPCTSTRKHOMEROADL10
Florida Marlins75.583L23-34-26-4
Philadelphia Phillies67.462L13-33-45-5
New York Mets56.455L23-32-34-6
Atlante Braves57.417L13-22-55-5
Washington Nationals49.208W12-52-41-9

CentralWLPCTSTRKHOMEROADL10
St. Louis Cardinals94.692L15-14-37-3
Milwaukee Brewers84.667W24-24-26-4
Chicago Cubs75.583W13-34-27-3
Pittsburgh Pirates66.500W43-33-35-5
Cincinnati Reds67.462L34-32-44-6
Houston Astros58.385W23-32-54-6

WestWLPCTSTRKHOMEROADL10
Arizona Diamondbacks93.750L10-04-24-2
San Diego Padres76.538W12-12-14-2
Colorado Rockies57.417W14-30-04-3
Los Angeles Dodgers57.417L10-31-21-5
Sa Francisco Giants58.385W10-01-51-5

Kleuter speelt met afval xtc-lab

Een vijfjarig jongetje uit het Brabantse Teteringen was gistermiddag met zijn ouders naar het bos geweest. Vertederd moeten de ouders hebben toegekeken hoe hun kleuter vrolijk met iets zat te spelen. Vol afgrijzen kwamen ze er later achter dat dat 'iets' xtc-afval bleek te zijn.

Bij thuiskomst vonden de ouders dat zoonlief een vreemde stank verspreidde. Omdat ze het zaakje niet vertrouwden, namen ze contact op met de politie.

Nadat de vader de plek waar hun zoontje had gespeeld had aangewezen, namen de onderzoekers een monster. Hieruit bleek dat de vloeistof afkomstig was uit een laboratorium waar synthetische drugs zoals xtc worden geproduceerd. De gemeente Breda zal nu de bodem waar de stof is gevonden laten saneren.

Eis 6 jaar en tbs na moord op avondwinkelier

Tegen de 16-jarige jongen die vorig jaar bij een overval de Amstelveense avondwinkelier Huib Krooder (62) doodstak, is vandaag zes jaar cel met tbs geëist.  Deze voor een minderjarige  relatief gezien lange straf, kan alleen worden opgelegd als de knaap wordt veroordeeld volgens het volwassenenrecht. Iets dat het Openbaar Ministerie dan ook wenst.

Volgens justitie zijn de aard van het gepleegde feit en de persoonlijkheid van de verdachte doorslaggevend geweest. Zo wist hij eerder al te ontsnappen uit jeugdinrichting De Koppeling. Tevens heeft hij toegegeven betrokken te zijn geweest bij overvallen op de Lidl in Zaandam en een kledingzaak in Amstelveen. 

De zaak gaat morgen verder.

De 62-jarige Krooder werd vorig jaar augustus neergestoken bij een mislukte overval op zijn avondwinkel Car Check in Amstelveen. De politie verspreidde daarop al snel een foto van de mogelijke dader. Hij was door de kinderrechter onder toezicht gesteld vanwege gedragsproblemen en moest nog zes maanden verblijven  in jeugdinrichting De Koppeling, maar wist te ontsnappen.

 

College Tilburg struikelt over 'Adje-theater'

De uitstel van de bouw van het 'Adje-theater' in Tilburg heeft tot de val van het college geleid. Maandagochtend diende CDA-wethouder Hans Janssen zijn ontslag in, waarna het voltallige college besloot op te stappen. Janssen was naar eigen zeggen zo betrokken bij de plannen dat zijn geloofwaardigheid in het geding was gekomen door het uitstel. Daartoe werd maandagochtend op last van de gemeenteraad werd besloten.

Burgemeester van Tilburg Ruud Vreeman (PvdA) stelde in een verklaring dat het college zich verantwoordelijk voelde en dat door het wegvallen van Janssen het aan chemie zou ontbreken. Met uitzondering van Janssen gaan de overige wethouders demissionair verder.

Tilburg wil de voormalige Midi-bioscoop in de stad laten ombouwen tot een theater. Het moet een laagdrempelig theater voor cabaret en variété worden. De gemeente besloot vorige maand 7,5 miljoen uit te trekken voor het theater.

Het theater houdt de gemoederen al een tijd bezig. Eerder stapte raadslid Marc Verstraeten vanwege de kwestie op. De VVD'er was naar eigen zeggen verbijsterd dat de meerderheid van de raad 'geen enkele vorm van financiële onderbouwing heeft geëist' voordat een besluit werd genomen. Het CDA nam maandagochtend afstand van het collegevoorstel, waarna Janssen zich genoodzaakt zag het veld te ruimen.

'Sekstape Marilyn Monroe opgedoken'

Van Hollywoodlegende Marilyn Monroe is een sekstape opgedoken. Dat meldt de New York Post. Op de vijftien minuten durende 16mm-film zou de blonde seksbom te zien zijn terwijl ze een onbekende man oraal bevredigt. De film werd onlangs in New York voor bijna 950 duizend euro verkocht aan een nog onbekende zakenman, zegt de verkoper ervan, Keya Morgan, in de krant.

De film werd in de jaren zestig door een informant onder de aandacht van de toenmalige FBI-directeur J. Edgar Hoover gebracht. Hoover liet twee weken lang twee agenten onderzoeken of de man, wiens gezicht niet herkenbaar in beeld is, John F. Kennedy of diens broer Robert F. Kennedy is. Volgens Morgan staat dit in vrijgegeven stukken over gesprekken van FBI-agenten over de kwestie.

De film werd door de FBI in beslag genomen, maar pas nadat de informant en originele eigenaar van de film er een kopie van had laten maken. Deze kopie werd vervolgens door de zoon van de informant doorgespeeld aan Morgan, een bekende handelaar in memorabilia. "Je ziet meteen dat het om Marilyn Monroe gaat, de vrouw in kwestie heeft de bekende moedervlek", zegt Morgan.

De verzamelaar zei ook dat de zakenman die de film van hem kocht niet van plan is de beelden vrij te geven. "Hij verzekerde mij dat de film achter slot en grendel gaat. Hij zei: 'Ik ga geen Paris Hilton van haar maken. Ik ga de film uit diep respect voor haar niet verkopen'."

Kijk Formule-1 op het grootste scherm van NL!

Vanaf zondag 27 april start de MustSee-bioscoop in Groningen met de exclusieve live-uitzendingen van Formule 1 op het witte doek. In digitale beeldkwaliteit en met Dolby Digital-geluid kunnen raceliefhebbers genieten van iedere inhaalmanoeuvre, pitstop en crash – van start tot finish.

In samenwerking met de rechthebbenden zendt de MustSee-megabioscoop in Groningen alle resterende Formule 1-wedstrijden van het huidige seizoen uit, te beginnen met de Grand Prix van Spanje op het Circuit de Catalunya in Barcelona. ,,We zijn bijzonder blij met het binnenhalen van de live-uitzendingen van de Formule 1”, aldus general manager Arjon Rotgers van MustSee Groningen. ,,De hoogste klasse van de autosport staat altijd garant voor de nodige spektakel, spanning en actie. In onze bioscopen draait het altijd om de beleving en de Formule 1-races op het grote witte doek passen daar perfect bij.”

Vorig jaar pakte Ferrari-coureur Kimi Raikkonen, na een spannende strijd met McLaren-coureur Lewis Hamilton, voor het eerst in zijn carrière de wereldtitel. Het nieuwe seizoen is inmiddels enkele wedstrijden onderweg en één ding staat nu al vast: de strijd om het wereldkampioenschap wordt opnieuw allesbehalve saai. Voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 wordt er een nachtrace verreden in Singapore, maar ook het nieuwe stratencircuit in Valencia staat nog op het programma.

In de MustSee-bioscoop zijn alle ingrediënten voor de echte raceliefhebber aanwezig. ,,Iedere wedstrijd wordt rechtstreeks, dus ook ’s nachts en in de ochtend, uitgezonden in digitale beeldkwaliteit en met Dolby Surround-geluid”, vertelt Rotgers. ,,Met meer camerastandpunten dan op televisie en zonder commerciële onderbrekingen, zodat de echte fans geen seconde hoeven te missen. Alleen de geur van verbrand rubber ontbreekt nog.”

Hou de website van de MustSee in de gaten voor meer informatie over kaartverkoop!

Wil je meedoen aan deze actie en één van de acht setjes van twee kaarten winnen? Klik dan hier.

Verder is het natuurlijk niet de bedoeling het antwoord op de vraag in de reacties onder dit bericht te plaatsen.

Door een technisch probleem kun je momenteel niet via de frontpage het antwoord van de actie insturen. Wil je toch echt kans maken op de prijzen? Stuur dan een PM naar JJdJ1984.

Dissidente ayatollah veroordeelt dictatuur Iran

De islamitische leiders van Iran hebben een dictatuur ingesteld. De belangrijkste dissidente geestelijke van het land, grootayatollah Hossein Ali Montazeri, heeft dit gezegd in een verklaring waarop het persbureau AP maandag de hand legde.

De beloftes van de islamitische revolutie van 1979 zijn nooit ingelost, stelt Montazeri. "We beloofden de vrijheid te bevorderen, het despotisme te stoppen en de meningen van mensen te respecteren. Dat is nooit gebeurd", zei de zieke Montazeri (86). De revolutie maakte een einde aan de heerschappij van de sjah.

De geestelijken schenden de rechten van de Iraniërs uit naam van de islam en toegewijde individuen mogen zich niet verkiesbaar stellen, zei Montazeri, verwijzend naar de duizenden progressieven die niet mochten meedoen aan de parlementsverkiezingen van vorige maand. Dit was volgens hem 'eerlijk noch fair'.

Bondgenoten van de conservatieve president Mahmoud Ahmadinejad wonnen de meeste zetels bij de verkiezingen. Hervormers boekten ondanks de tegenwerking van officiële zijde winst. Op 25 april wordt gestemd voor de 81 overige zetels.

Montazeri vaart wel vaker uit tegen de politieke en religieuze elite van Iran. Hij riep al eens op tot het inperken van de macht van de hoogste leider van het land, grootayatollah Ali Khamenei. Conservatieven beschouwen hem als staande boven de wet. Hij hoeft in hun ogen alleen verantwoording af te leggen aan God.

Montazeri gold eens als de beoogde opvolger van de leider van de islamitische revolutie, ayatollah Ruhollah Khomeini, maar eind jaren tachtig raakte hij uit de gratie. In november 1997 werd hij onder huisarrest geplaatst omdat hij scherpe kritiek had geuit op Khamenei, de opvolger van Khomeini.

Montazeri, die door veel Iraniërs wordt bewonderd, is een van de weinige grootayatollahs in Iran en in die hoedanigheid een van de belangrijkste geestelijk leiders van de sjiieten. Maar nadat hij onder huisarrest was geplaatst verzwegen de staatsmedia zijn religieuze titel. Nieuwe edities van schoolboeken noemden hem niet meer en straten die zijn naam droegen werden omgedoopt.

De Vries mag beelden moordenaar Van O. niet uitzenden

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries mag het beeldmateriaal dat hij maakte van Paul van O., die is veroordeeld voor doodslag op zijn vrouw Angelique van Leijenhorst, niet uitzenden. Dat heeft de kortgedingrechter in Amsterdam vandaag bepaald.

Elke keer dat De Vries toch (delen van) de beelden uitzendt, moet hij een dwangsom van 10.000 euro betalen, met een maximum van 100.000 euro.

De misdaadjournalist wijdde diverse uitzendingen aan de zaak-Van O. Vorig jaar vond hij uit dat de man via een datingsite op zoek was naar een nieuwe relatie. Een medewerkster van De Vries begon onder een schuilnaam met Van O. te mailen en maakte een afspraak met hem. Op die afspraak verscheen echter niet 'Anna', maar De Vries met zijn cameraploeg.

'Elizabeth Taylor in ziekenhuis na overdosis'

Vorige week zondag, 6 april, is Elizabeth Taylor met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De 76-jarige actrice had een overdosis alcohol en medicijnen genomen. Nadat ze moest braken en ademhalingsproblemen kreeg, heeft ze haar assistent ’s ochtends om 4.00 uur wakker gemaakt. Dit meldt de National Enquirer.

De dag na het incident werd de actrice alweer uit het Cedars-Sinai ziekenhuis in Los Angeles ontslagen. Volgens een vriend was ze in paniek en dacht ze dat ze dood zou gaan. In 1983 werd Taylor reeds behandeld in de Betty Ford kliniek, vijf jaar later was ze verslaafd aan pijnstillers.

 

Met dank aan static voor de submit.

Waarom Wilders het niet op een rijtje heeft

Risce stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Sinds het internet bestaat er een ‘wet’ die stelt dat naarmate een topic meer reacties trekt, de kans steeds groter wordt dat Hitler, het fascisme of de nazi’s erbij gehaald worden. Dit is lang waar geweest in de beginjaren van het internet, toen politieke correctheid direct ook zijn weg vond op gebruikersfora. Tegenwoordig lijkt de wereld op zijn kop te staan, want zodra het over criminaliteit, politiek, economie, geschiedenis, eigenlijk alles, gaat, wordt de kans steeds groter dat er een rechtse steek onder water wordt gegeven: “Dat waren vast weer Finnen” of “Ik zeg maar niks over de groep waar het werkelijk over gaat”.

[MotoGP] Lorenzo wint eerste MotoGP

Het is de Spanjaard Jorge Lorenzo gelukt om zijn eerste MotoGP overwinning te behalen. De Spanjaard, die op een Yamaha rijdt, finishte voor zijn landgenoot Dani Pedrosa en zijn Italiaanse teamgenoot Valentino Rossi in het Portugese Estoril.

Lorenzo neemt hiermee de leiding in de WK-stand over, waar hij op gelijke hoogte komt met zijn landgenoot Pedrosa. Beide coureurs hebben op dit moment 61 punten.

Uitslag Race

PositieRijder Tijd
1Jorge Lorenzo 45min 53.089
2Dani Pedrosa 45min 54.906
3Valentino Rossi 46min 5.812
4Colin Edwards 46min 10.312
5John Hopkins 46min 16.841
6Casey Stoner 46min 19.777
7James Toseland 46min 25.720
8Chris Vermeulen 46min 29.471
9Loris Capirossi 46min 31.357
10Shinya Nakano 46min 32.565
11Alex de Angelis 46min 54.395
12Toni Elias 46min 56.956
13Marco Melandri 47min 2.614
14Sylvain Guintoli 47min 2.723
15Randy de Puniet 47min 4.631
16Anthony West47min 16.718
DNFNicky Hayden 26min 23.675
DNFAndrea Dovizioso 24min 43.870

Volkert van der G. klaagt De Telegraaf aan

Volkert van der G., die is veroordeeld voor de moord op Pim Fortuyn, heeft De Telegraaf aangeklaagd. Hij wil dat de rechter een bericht uit deze krant, waarin hij in verband wordt gebracht met de moord op milieuambtenaar Chris van der Werken in 1996, als onrechtmatig aanmerkt.

Ook wil Van der G. een schadevergoeding. Het gaat om een bodemprocedure die Van der G. aanspande nadat de Raad voor de Journalistiek hem vorig jaar deels in het gelijk had gesteld, zei zijn advocaat Quirijn Meijnen. De Raad oordeelde dat de Telegraaf de man ten onrechte met de moord op de ambtenaar in verband heeft gebracht.

Loop Olympische vlam Oman zonder incidenten

De estafetteloop met de olympische vlam is vandaag in de Omaanse hoofdstad Muscat zonder incidenten verlopen. De vlam kwam uit Tanzania in Oost-Afrika.

De voor woensdag geplande estafetteloop met de fakkel in het centrum van het Pakistaanse Islamabad is verplaatst naar een sportcomplex uit angst voor terreuraanslagen, maakte het Olympisch comité vandaag bekend.

In Pakistan kwamen de afgelopen maanden honderden mensen om het leven door aanslagen.

Sloopbedrijven werken niet altijd veilig

Na controles bij 276 bedrijven constateert de Arbeidsinspectie dat slechts de helft veilig werkt. Van de vierhonderd slooplocaties die de inspectiedienst afgelopen jaar bezocht, moest bij een kwart direct het werk stil gelegd worden in verband met direct gevaar voor werknemers.

De meest voorkomende ongevallen op sloopterreinen ontstaan door vallen, instortend puin en beknellingen. Deze ongevallen hebben vaak botbreuken, amputaties en inwendig letsel tot gevolg. Wanneer de inspectiedienst gevaarlijke situaties tegen komt die dergelijke ongevallen tot gevolg kunnen hebben, worden deze bestraft met waarschuwingen of boetes. Wanneer er sprake is van zeer gevaarlijke situaties kan het werk stil worden gelegd.

Een deel van de ongevallen en gevaarlijke situaties wordt veroorzaakt door de slopers zelf. Zij onderschatten het gevaar van gevaarlijke stoffen, zoals asbest en kwartsstof, die beiden kankerverwekkend zijn. Daarnaast geven gemeenten ook nog te vaak sloopvergunningen af zonder naar een asbestinventarisatie te vragen. Ook dit draagt bij aan een onveilige sloop.

De Arbeidsinspectie constateerde desalniettemin dat de sloopbranche professioneler is geworden het afgelopen jaar en dat met name grotere bedrijven de arbeidsomstandighedenwet beter naleven. Bij bedrijven waar dit niet gebeurt, lopen werknemers onnodige risico's. De professionalisering van de bederijven is onder andere terug te vinden in de middelen die de branche op eigen initiatief heeft ontwikkeld om het slopen veiliger te maken.

Eén van die initiatieven is de arbocatalogus; hierin staat welke maatregelen nodig zijn om veilig te slopen. Daarnaast komt er meer voorlichting vanuit de branche. De Arbeidsinspectie is zeer lovend over deze initiatieven, maar zal hoe dan ook blijven controleren om een vinger aan de pols te houden.

USA naar halve finale Davis Cup

Het is de Amerikaanse tennissers gelukt om zich voor de halve finale van het Davis Cup-toernooi te plaatsen. Zondag schakelde Andy Roddick zijn Franse opponent Paul-Henri Mathieu (6-2 6-3 6-2) uit. Hiermee kwamen de Amerikanen op een 3-1 voorsprong.

Ze moeten het in de halve finale opnemen tegen Spanje. De andere halve finalisten zijn Argentinië en Rusland. Beide duels zullen in september gespeeld worden. De laatste keer dat Amerika tegen Spanje moest spelen was de finale van de Davis Cup in 2004. De matches werden toen in Sevilla gespeeld. De Spanjaarden wonnen met 3-2.

Universe at War: Earth Assault demo nu ook op marketplace

Een tijdje geleden konden de PC-gamers al aan de gang met de demo van Universe at War: Earth Assault. Intussen is de game al uit, maar om 360-gamers toch nog een voorproefje te geven voordat ze de game in huis halen, staat de demo nu ook op Marketplace. De demo weegt 546 MB en laat je naast twee missies en een tutorial ook de sfeer van een online match proeven.

De makers van Star Wars: Empire at War komen met een non-Star Wars game. De RTS-game gaat over een invasie van aliens op onze planeet.

PS3-controller in your face

Playstation-piraten, Xbots en Nindendroids; overal waar je kijkt zijn mensen die helemaal gek zijn van hun console. Soms gaan mensen ver om hun liefde voor een console te verklaren, wat dacht je bijvoorbeeld van een tatoeage van de Wii op je linkerbil?

Het onderstaande voorbeeld is misschien iets minder drastisch, maar het levert wel aparte beelden op. Deze man heeft op een paar knoppen na alle knoppen van de PS3-controller in zijn gezicht verwerkt. Gestoord, aandachttrekkerij, beiden, of gewoon leuk?



'Opvullen ingevallen gezicht hiv-patiënten vergoed'

Hiv-patiënten met een sterk ingevallen gezicht kunnen voortaan cosmetische behandelingen waarbij hun gezicht wordt 'opgevuld', vergoed krijgen uit het basispakket van de ziektekostenverzekering. Het College voor Zorgverzekeringen, CVZ, heeft dat maandag bekendgemaakt.

Elke Nederlander heeft recht op de voorzieningen uit het basispakket. Bij de behandeling wordt het middel New fill/Sculptra gebruikt om het gezicht van de patiënt via injecties weer gevuld te laten lijken. De HIV Vereniging Nederland had het CVZ gevraagd om de behandeling toe te voegen aan het basispakket.

Metal Gear Solid Headset aangekondigd

Het belangrijkste hulpmiddel van Solid Snake is waarschijnlijk zijn codec. Daarom zal op 12 juni naast het langverwachte MGS4 ook een bluetooth headset worden uitgebracht. Natuurlijk erg handig om in Metal Gear Online te overleggen maar je kan hem ook bij andere spellen of bij je mobiele telefoon gebruiken.



De headset zal voor ongeveer 60$ over de toonbank gaan. Je zal acht uur kunnen praten met een bereik van negen meter. De headset schakelt zichzelf na een tijdje uit om batterijduur te verlengen en wordt geleverd met een mooie case.

Sadness op het goede spoor

Sadness, de duistere wii game die spannend moet zijn niet door bloed en gore, maar door een macabere atmosfeer, laat zich weer eens zien. In het screenshot zien we een vrouwelijk personage, waarschijnlijk de hoofdrolspeelster Maria, op een lorry over een spoor heenrijden. Maria krijgt in de game te maken met allerlei Slavische legenden. De game wordt verwacht Q4 2008/Q1 2009.



Can't stop the Mariatrain, baby!

Berlusconi aan kop bij verkiezingen Italië

De centrumrechtse ex-premier en mediamagnaat Silvio Berlusconi (71) van het Volk van de Vrijheid lijkt de parlementsverkiezingen van zondag en maandag in Italië te winnen. Dat blijkt uit exit polls vlak na het sluiten van de stembussen.

Berlusconi neemt een kleine voorsprong op de oud-communist en journalist Walter Veltroni (52) van de Democratische Partij. Volk van de Vrijheid zou tussen de 38,5 en 45,5 procent van de stemmen hebben behaald. Veltroni's partij zou tussen de 37 en 43 procent hebben gekregen.


Amsterdam krijgt jongerenmoskee

Een primeur voor de Amsterdamse wijk Slotervaart. Daar opent naar verwachting half mei een moskee die zich richt op jongeren waar imams in het Nederlands preken. In deze zogeheten Poldermoskee moet iedereen zich thuisvoelen, gelovigen en niet-gelovigen.

Dat zei initiatiefnemer Mohammed Cheppih maandag. De nieuwe moskee, die de naam 'Mekka van de Polder' krijgt, moet ook worden gerund door jongeren. In het bestuur zit bovendien een niet-moslim. Verder is het de bedoeling dat vrouwen en mannen samen bidden. Overigens kunnen vrouwen, als zij daar behoefte aan hebben, wel terecht in een aparte ruimte.

De preek wordt als het aan Cheppih ligt door minstens vier imams verzorgd. Ze wisselen elkaar af en zullen de islam volgens hem vanuit verschillende invalshoeken belichten.

Operatie zonder littekens mogelijk

De Sunday Times heeft gisteren bekend gemaakt dat in verschillende landen gebruik gemaakt wordt van een nieuwe operatietechniek die geen littekens achter zou laten. De organen die weggenomen moeten worden, worden door een robot via de mond en keel van de patiënt verwijderd. Voor deze revolutionaire manier van opereren is grote belangstelling getoond door het Londense ministerie van gezondheid.

Deze techniek, die transluminale endoscopie wordt genoemd, is reeds toegepast in Amerika, Frankrijk en India. Professor Lord Darzi is de techniek momenteel aan het testen in Engeland. Darzi, die het Londense Imperial College leidt, gebruikt voor deze testen door robots gestuurde instrumenten. Deze worden via een gaatje in de maagwand in het lichaam gebracht.

Hierna worden de aangetaste organen, veelal de blinde darm of de galblaas, weggesneden en door de keel uit het lichaam van de patiënt verwijderd. Hierna wordt het gaatje in de maagwand gehecht waardoor er geen uitwendig litteken te zien is. Het enige waar de patiënt last van zou kunnen hebben is een droge keel en/of een droge smaak in de mond aangezien een aangetast orgaan het lichaam via onnatuurlijke manier verlaten heeft.

Volgens Lord Darzi is het op deze manier ook mogelijk om bijvoorbeeld kankergezwellen te verwijderen zonder dat er littekens achterblijven.

'Tachtig procent werkt over'

Acht op de tien werknemers werken meer uren per week dan contractueel afgesproken is. De helft van de mensen die overwerken doet dat naar eigen zeggen meer dan vier uur per week. Veertien procent zegt wekelijks meer dan tien uur extra werk te verrichten. Dat bericht FNV Bondgenoten naar aanleiding van een enquête onder 630 werknemers in verschillende sectoren.

Een op de vijf werknemers zegt verplicht te moeten overwerken, terwijl dat niet contractueel is vastgelegd. Vier op de vijf werknemers die overwerken hebben het gevoel dat zij dit niet zonder gevolgen kunnen weigeren. Zij zijn bang dat dit hun carrièremogelijkheden schaadt, maken zich zorgen over hun dienstverband of vrezen dat collega's het hen kwalijk nemen als ze het werk niet afkrijgen.

FNV Bondgenoten stelt dat deze cijfers betekenen dat overwerken niet alleen door werkgevers wordt toegepast om pieken in de productie op te vangen. "Op het moment dat overwerk structureel wordt, doen werkgevers iets niet goed", vindt voorzitter Henk van der Kolk. "Dan moeten er mensen bij, of moet iets veranderd worden aan de organisatie op het werk."

De vakbond wil inzetten op nieuwe arbeidstijden, waarbij de werknemers meer zeggenschap hebben over hun werkuren. Volgens Van der Kolk verzetten werknemers in de zelfgekozen uren meer werk, waardoor minder overwerk nodig zou zijn.

Vrouw mishandelt en bedreigt treinpersoneel

Een 44-jarige conductrice is gisterenmiddag op het Centraal Station in Nijmegen in haar gezicht geslagen door een 25-jarige vrouw. In Zwolle is een conducteur bedreigd op het station, meldt de politie.

De vrouw in Nijmegen wilde zonder kaartje naar Arnhem reizen. De conductrice zei haar dat ze niet mocht instappen, maar ze deed dat toch. In de trein begon ze met haar vuisten op de conductrice in te slaan. De machinist heeft de vrouw uit de trein gezet, waarna ze naar het politiebureau is gebracht. Of de conductrice geweld heeft gebruikt, is niet bekendgemaakt.

De conducteur in Zwolle liet op het station aan de politie weten dat twee reizigers geen kaartje hadden en een van hen hem had bedreigd. Op het perron deden de passagiers nog steeds lastig en de politie nam ze mee naar het bureau. Daar bleek een van hen, een 19-jarige man uit Zoetermeer, inderdaad geen kaartje te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal. Zijn 17-jarige reisgenoot, ook uit Zoetermeer, had ook geen kaartje. Hij zit vast wegens het bedreigen van de conducteur.

Teams testen opnieuw met slicks

De vierdaagse testsessie op het circuit de Catalunya begint vandaag. Bridgestone zal een aantal sets profielloze slicks aanbieden aan de teams. De testkilometers zijn onbegrensd op deze slicks.

Mede hierdoor wordt het een drukke week in Barcelona, omdat de FIA heeft besloten dat de testkilometers die op deze slicks worden gereden, niet mee tellen voor het totaal aantal testkilometers dat de teams mogen maken. Het blijft onzeker of de slicks volgend seizoen ook daadwerkelijk terugkeren. Super Aguri zal niet gaan testen in Barcelona, door het feit dat de onderhandelingen met de nieuwe investeerder Magma Groep nog niet afgerond zijn.

Scuderia Toro Rosso zal alleen op de laatste twee dagen testen. Het team zal de nieuwe STR3 gaan testen, maar omdat er niet voldoende onderdelen zijn, zal het testen beperkt worden tot de woensdag en donderdag. Het team zal de komende Grand Prix van Spanje nog met de oude auto rijden. De verwachting is dat de STR3 vanaf Turkije raceklaar is. Honda zal het nieuwe aerodynamisch pakket testen, terwijl Force India ook een aantal nieuwe snufjes heeft aangekondigd.

Drenthe loopt enkelblessure op

Real Madrids Royston Drenthe liep zondag in het duel met Real Murcia een blessure op aan zijn rechterenkel. Het is nog onduidelijk hoe lang de verdediger uit de roulatie zal zijn.

Arjen Robben liep de oud-Feyenoorder omver in de laatste minuut van de wedstrijd. Robben, die aan een solo bezig was, botste in het zestienmetergebied tegen zijn Rotterdamse ploegmaat op, nadat hij drie man passeerde. Drenthe kreeg tien minuten speeltijd van de coach Bernd Schuster. De blessure komt de 21-jarige zeer slecht uit, aangezien hij steeds meer speeltijd krijgt in de hoofdmacht van Madrid.

Fortuna Sittard verlengt contract Reijners

Fortuna Sittard heeft trainer Roger Reijners een contractverlenging gegeven. De huidige interim-trainer verlengde zijn contract met één jaar. Naast Reijners blijven ook zijn assistenten Roel Coumans en Fuat Usta de club trouw.

Nadat Henk Wisman in december op non-actief gezet werd door de club, nam de 44-jarige Reijners het roer over. De doelstelling van 44 punten werd niet behaald. Desondanks is de directie van de Limburgse club tevreden over de trainer.

Iets langer wachten op Left 4 Dead

Valves ambitieuze zombie survivaller Left 4 Dead heeft ietwat vertraging opgelopen. Akella, welke de game zal uitbrengen in Oost Europa, wist te melden dat de game pas in de herfst van 2008 wereldwijd zal uitkomen. Dit in tegenstelling tot de oorspronkelijke zomerrelease.

Left 4 Dead is een online co-op game waarin je met drie anderen moet ontsnappen uit een stad vol legioenen hongerige (snelle) zombies. De game komt uit de koker van Turtle Rock Studios, dezelfde mannen die voor het legendarische Counter-Strike hebben gezorgd. De game zal op zowel de PC als Xbox 360 gaan verschijnen.



Liftster voor wereldvrede bruut vermoord

Een Italiaanse kunstenares die de wereldvrede wilde promoten, heeft dat met de dood moeten bekopen in Turkije. De 33-jarige Giuseppina Pasqualino di Marineo (Pippa Bacca) wilde verkleed als bruid liftend door het Midden-Oosten trekken.

Di Marineo liftte van Milaan naar Israël en de Palestijnse gebieden. Dat deed ze  samen met een andere kunstenares voor wat ze noemden de  ‘Brides On Tour’. Doel was te tonen dat ze konden vertrouwen op de vriendelijkheid van de lokale bevolking.

Helaas was een inwoner van Turkije wat minder vriendelijk, want vrijdag werd ze zonder kleren vermoord teruggevonden  in de bosjes bij de Noord-Turkse stad Gebze. ''Met haar reizen wilde ze een boodschap van vrede en vertrouwen uitdragen. Niet iedereen kan vertrouwd worden”, zo zegt haar zus Maria.

Inmiddels hebben de Turkse autoriteiten een verdachte aangehouden. De politie kwam deze M. K. op het spoor omdat hij de sim-kaart van het slachtoffer in zijn eigen telefoon begon te gebuiken.  Premier Recep Tayyip Erdoğan van Turkije zegt ''diep bedroefd te zijn over de moord op een dergelijke vredesgezant''.

'Uitgelift'

 

Met dank aan Roel_Jewel voor de submit.

Argentinië verder in Davis Cup

Het is Argentinië gelukt om zich voor de halve finale te plaatsen van de Davis Cup. De Argentijnen kwamen in Buenos Aires op een 3-1-voorsprong tegen Zweden, mede door de overwinning van David Nalbandian, die Robin Söderling versloeg.

Nalbandian had hiervoor wel een vijfsetter nodig, die vijf uur duurde: 6-4, 1-6, 4-6, 6-4 en 9-7. Het was echt het moment van Nalbandian die eerder Thomas Johansson versloeg en in het dubbel won met Guillermo Cañas. De halve finale zal tegen Rusland gespeeld worden.

FC Groningen stopt met sfeeracties

Supportersvereniging FC Groningen en Groningen Fanatics zien voorlopig af van 'sfeeracties' rond wedstrijden van hun club. In een persbericht op de clubsite geven de fans aan acties niet gepast te vinden na de gebeurtenissen rond het duel met Ajax, dat zondag werd afgelast.

De besturen van beide fanclubs betreuren de gebeurtenissen van zondag in stadion Euroborg, waarbij enkele tientallen gewonden vielen van wie er vier een nacht in het ziekenhuis moesten blijven. "Wij leven mee met de gewonde en geschrokken supporters en hopen dat zij zo spoedig mogelijk zullen herstellen. Zowel club als supporters hebben immateriële en materiële schade opgelopen."

De fans willen op korte termijn in overleg met de club om de incidenten te evalueren en actie te ondernemen om dergelijke gebeurtenissen in de toekomst te voorkomen.

Het duel tussen Groningen en Ajax wordt woensdag ingehaald. Tot de wedstrijddag wordt hard gewerkt de schade in het stadion te herstellen.

Coach van Indiase marathonkleuter vermoord

De coach van het Indiase jongetje Budhia Singh, dat tot verontwaardiging van velen in 2006 op 4-jarige leeftijd deelnam aan een ultramarathon, is doodgeschoten. Hij werd zondagavond buiten zijn trainingscomplex in de Oost-Indiase stad Bhubaneshwar door een tweetal op een motorfiets belaagd. De politie noemde het onwaarschijnlijk dat de dood van de 40-jarige Biranchi Das verband houdt met zijn pupil.

Vorig jaar raakte de coach opnieuw in opspraak, omdat Budhia's moeder hem beschuldigde van marteling. Ze zou littekens hebben gevonden op het lichaam van haar zoontje. De coach ontkende de beschuldigingen en zei Budhia juist van zijn moeder te hebben gered toen hij voorkwam dat zij hem na de dood van haar man voor 10 euro aan een plaatsgenoot verkocht. Das heeft de jongen toen geadopteerd.

De kleuter moest in 2006 na 65 kilometer, op vijf kilometer van de finish, met uitputtingsverschijnselen uit de race worden gehaald. Later werd vastgesteld dat Budhia ondervoed was, bloedarmoede had en symptomen van cardiologische stress vertoonde. Vorig jaar verhinderden de autoriteiten dat Budhia in de verzengende hitte aan de start verscheen van een honderd kilometer lange ultramarathon.

De nu 6-jarige Budhia was in tranen om de dood van zijn coach. Hij zei dat Das als een vader voor hem was en dat iedereen de martelzaak moet vergeten.

Islamisten doden buitenlanders in Somalische stad

Zwaarbewapende islamitische strijders hebben zondagavond een inval gedaan in het stadje Belet Weyne in Centraal-Somalië. Ze schoten vier buitenlanders dood, bevrijdden gevangenen en staken het huis van de gouverneur in brand alvorens zich terug te trekken. Ooggetuigen en de politie hebben dit maandag gemeld.

Twee doden waren Britten van Somalische afkomst en twee waren Kenianen; één was eigenaar van een privéschool waar Engels werd gegeven. De rebellen konden het stadje zonder slag of stoot innemen omdat de regeringstroepen zich naar de Somalisch-Ethiopische grens hadden teruggetrokken toen ze hadden vernomen dat de rebellen in aantocht waren, zei de politie.

De opstandelingen hebben de afgelopen maanden een tiental stadjes aangevallen. In de meeste gevallen trokken ze zich na een paar uur weer terug. Bij een zo'n aanval op het zuidelijke stad Merka vielen vier doden en zestien gewonden toen aanvallers een handgranaat gooiden in een gebouw waar honderden jongeren een speelfilm uit Hollywood bekeken, zei bioscoopeigenaar Abdi-Alalah.

De islamisten werden vorig jaar door een gecombineerde strijdmacht van het regeringsleger en het Ethiopische leger uit de hoofdstad Mogadishu en het grootste deel van het land verdreven. De radicalen hergroepeerden zich in het buurland Eritrea -Ethiopiës aartsvijand- en voeren een guerrilla tegen de zwakke, door de Verenigde Naties erkende regering.

Mogelijk tweede kroongetuige in liquidatiezaak

Justitie heeft mogelijk een nieuwe getuige gevonden tegen verdachten van meerdere liquidaties in de Nederlandse onderwereld. De afgelopen twee weken heeft de Amsterdamse recherche in Turkije twee keer uitgebreid gesproken met Atilla Ö over een mogelijke rol als nieuwe kroongetuige in de liquidatiezaak tegen Ali A. en Sjaak B, schrijft Vrij Nederland. De twee worden onder meer verdacht van betrokkenheid bij de moord op vastgoedhandelaar Kees Houtman in 2005.

Het weekblad baseert zich op een 'zeer goed ingevoerde bron' binnen het Korps Landelijke Politiediensten. Verklaringen van hasjhandelaar Ö. zouden verklaringen van kroongetuige Peter la S. over een reeks liquidaties in de onderwereld kunnen ondersteunen. Met La S. sloot justitie vorig jaar een deal.

NRC Handelsblad schreef vorige maand nog dat de 'gewelddadige' Ö. de geliquideerde oud-advocaat Evert Hingst en Houtman had benaderd voor informatie over Willem Holleeder. De in 2006 vermoorde kroegbaas Thomas van der Bijl zou zelf contact met Ö. hebben gezocht, om uit te vinden waar Holleeder verbleef en hoe hij zich verplaatste.

De politie sprak volgens de bron van Vrij Nederland in een gevangenis in Istanbul met Ö. Hij zit vast in afwachting van zijn proces, hij wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere liquidaties in Turkije. Ö. moet rekening houden met een straf van tientallen jaren gevangenis. Ö. zou zich onder voorwaarden bereid hebben verklaard verklaringen af te leggen, maar de Nederlandse justitie zou 'ook iets voor hem moeten doen'. Hij zou al het een en ander hebben gezegd.

Atilla Ö., die enkele coffeeshops in Nederland zou hebben gehad, heeft ook een verklaring afgelegd over een corrupte politietolk, een complicerende factor voor justitie. De groep van Senol T., Dino S. en Willem Holleeder kreeg via deze tolk informatie over lopende onderzoeken, aldus Ö. Volgens de bron van Vrij Nederland is al in 2001 vastgesteld dat de tolk contact had met de Turk Senol T., vrijgesproken als verdachte in de zaak tegen Holleeder.

Het Amsterdamse rechercheteam dat Ö. heeft ondervraagd, zou de zaak van de corrupte tolk hebben aangekaart bij de chef van de Nationale recherche, schrijft het weekblad. Ook de Rijksrecherche is op de hoogte gesteld.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam ontkent het bezoek van rechercheurs in Istanbul. Ook de politie laat niets los.

Hollywood is bang voor GTA IV

Binnenkort gaat de Hollywood-blockbuster "Iron Man" in première. De film, gebaseerd op de gelijknamige comic van Marvel, vertelt het verhaal van Tony Stark en hoe hij de misdaadbestrijder Iron Man wordt. Met een budget van 186 miljoen Amerikaanse dollar is dit een vrij prijzige film te noemen en de producenten hopen dan ook op een regelrechte kaskraker.

Diezelfde producenten kijken nu met angstzweet in de richting van de games-industrie; de film wordt namelijk bijna gelijktijdig met Rockstars Grand Theft Auto IV gelanceerd. De launch van deze game zou wel eens kunnen betekenen dat de doelgroep van Iron Man liever thuis blijft om de avonturen van Niko te spelen.

Volgens EA-baas John Riccitiello zijn games dan ook sterk in opkomst als entertainment-medium, zeker ten opzichte van films.

"The buzz in Hollywood, which I heard from some Hollywood folks... Is people are worried whether Iron Man the movie is going to get killed by Grand Theft Auto the game. I don't think I've ever heard of that before."

Verder stelt hij dat Hollywood meer interesse heeft in het verfilmen van games dan de games-industrie interesse heeft in het vergamen van films.

Baby's eten halal in Amsterdams ziekenhuis

Baby's die in het Amsterdamse Sint Lucas Andreas Ziekenhuis liggen, kunnen vanaf maandag halalbabyvoeding eten. Het ziekenhuis is naar eigen zeggen het eerste in Nederland waar ouders naast reguliere voeding ook voor een halalvariant kunnen kiezen. Er is voeding voor baby's vanaf drie en vanaf zeven maanden, in tien smaken. Volwassen patiënten konden al halalmaaltijden krijgen.

Het 'interconfessionele' Sint Lucas Andreas verwacht dat de speciale babyvoeding voorziet in een grote behoefte. Moslimouders namen soms van huis eten mee voor hun zieke kind. "Dat is bovenal lastig voor de ouders, maar het ziekenhuis heeft er ook onvoldoende zicht op of het kind de juiste voeding binnenkrijgt."

Volgens de islam horen moslims vlees van reine dieren te consumeren. Dieren moeten op rituele wijze worden geslacht.

Veel race-geweld in de Dutch Charts

Dit weekend zijn de Dutch charts weer bekend geworden. Dit maal staan er twee racegames aan de top van de lijst. Vorige week nog op één, nu een plekje lager op nummer twee, staat Gran Turismo 5 Prologue op de Playstation 3. Op de eerste plek staat een iets minder realistische racer. Nieuw binnen gekomen op één is namelijk Mario Kart Wii.

Verder valt het op dat er geen Xbox 360 games in de top 10 staan. Mario en Sonic doen het nog steeds erg goed op plek drie en vier. Tweede nieuwe binnenkomer in de lijst is Assassin's Creed voor op de PC.

Voor de lijstjes van meest verkochte games per console, kan je hier terecht.

quote
1 MARIO KART (Wii) NINTENDO
2 GRAN TURISMO 5 PROLOGUE (PS3) SONY
3 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Nintendo DS) SEGA
4 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii) SEGA
5 ASSASIN'S CREED (PC) UBISOFT
6 COMMAND & CONQUER 3 KANE'S WRATH (PC) ELECTRONIC ARTS
7 BRAIN TRAINING (Nintendo DS) NINTENDO
8 MORE BRAIN TRAINING (Nintendo DS) NINTENDO
9 SUPER MARIO GALAXY (Wii) NINTENDO
10 CALL OF DUTY 4/MODERN WARFARE (PS3) ACTIVISION

DS-3
Wii-3
PC-2
PS3-2

Weigering om hoofddoek onterecht

De Commissie Gelijke Behandeling heeft geoordeeld dat een stagiaire met een hoofddoek niet geweigerd mag worden. Een winkelketen van opticiens had een meisje bij haar sollicitatie geweigerd omdat zij een hoofddoek droeg. Ze zou daarmee niet aan de kledingvoorschriften van de winkel voldoen.

Volgens NRC Next zijn "de klanten modern en merkbewust". Bij de modebewuste uitstraling die de winkel heeft zouden geen naveltruitjes, petjes, doekjes, piercings en tatoeages passen.

Na haar weigering stapte de (toekomstige) stagiaire naar de Commissie Gelijke Behandeling die het onderscheid "verboden" noemt. Volgens de commissie is een hoofddoek "best modieus". Daarnaast oordelen dat het pech voor de winkel zou zijn als klanten moeite hebben met een verkoopster die een hoofddoek draagt. De betreffende winkelketen denkt nu na over "aanpassing van het aannamebeleid".

 

Journalisten Le Monde staken

Journalisten van de Franse krant 'Le Monde' zijn vandaag in staking gegaan. Met de staking protesteren zij tegen de wijze waarop het krantenbedrijf door de bedrijfsleiding uit de rode cijfers gehaald moet worden. 'Le Monde' had een verlies van twintig miljoen euro in 2007. Voor het eerst sinds de verschijning van het dagblad in 1944 verschijnt de krant niet.

Volgens het management moeten er bij de krant 130 , met name journalistieke, banen verdwijnen. Ook zouden bladen en speciale uitgaven niet langer door de onderneming uitgegeven moeten worden. Om dit te realiseren zouden er volgens de vakbonden gedwongen ontslagen dreigen.

Ondanks de oplage van 320.000 kampt de krant al jaren met ernstige financiële problemen. De bedrijfsleiding wil nu van de minder essentiële bijproducten af. Eén van die bijproducten is het beroemde blad voor filmkritieken 'Cahier du Cinema'. Daarnaast kent 'Le Monde' nog verschillende publicaties, zoals 'Midi-Libre', een regionale krant.

Schalke wil Rutten als trainer

Schalke ’04 heeft aangegeven dat Fred Rutten de belangrijkste kandidaat is om trainer te worden van de ploeg. De trainer van FC Twente is in onderhandeling met de Duitsers.

Mirko Slomka werd zondagochtend door Schalke ontslagen na de 5-1 nederlaag tegen Werder Bremen. Mike Büskens, die voorheen jeugdtrainer was, is nu tijdelijk hoofdtrainer, met oud-collega Youri Mulder als assistent. Het is mogelijk dat beiden volgend jaar aan de zijde van Rutten op de bank zullen zitten.

Toen eerder dit seizoen PSV bij Rutten aanklopte als opvolger van Ronald Koeman, heeft de trainer van Twente geweigerd. Rutten stond ook onder andere bij HSV en Feyenoord op de lijst maar beide clubs hebben voor een andere trainer gekozen. Op dit moment staat Schalke derde in de Bundesliga, een plek die recht geeft op de voorrondes van de Champions League. De plaatsing is allerminst zeker gezien de spanning in de Duitse competitie.

Brand in appartementencomplex Roggel

Bij een uitslaande brand in een appartementencomplex in Roggel is maandagochtend een gewonde gevallen. Een bewoner werd met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis in Roermond gebracht, maar mocht na behandeling weer naar huis. De 22 bewoners van de twaalf appartementen moesten het complex allemaal verlaten. Zij bleven ongedeerd, laat de Limburgse politie maandag weten.

De brand ontstond rond 04.15 uur in een appartement aan de Burgemeester Gubbelsstraat. Driekwartier later was de brandweer het vuur meester en konden de bewoners hun appartementen weer in. Alleen voor de bewoner van het getroffen appartement gold dat niet vanwege de brandschade. Voor hem is opvang geregeld. Bij de elf andere woningen is volgens de Limburgse politie alleen sprake van lichte rookschade.

De brand is waarschijnlijk veroorzaakt door een frituurpan.

'Gereformeerde jeugd bang voor moslims'

Gereformeerde jongeren in Nederland staan over het  algemeen zeer wantrouwend tegenover moslims. Dat bleek dit weekend tijdens een bijeenkomst van zevenhonderd jonge gereformeerden in de Barneveldse Veluwehal. Tijdens de bijeenkomst werd gedebatteerd met de islam-kritische arabist Hans Jansen, Ayhan Tonca, CDA’er en voormalig voorzitter van het Contactorgaan Moslims en Overheid en SGP-leidsman Bas van der Vlies.

Veruit de meeste deelnemers vinden de islam geen vreedzame religie. Veel gereformeerde jongeren zijn bang voor ''al die moslims'' die hen ''zullen vermoorden als ze aan de macht komen'', zo klonk het veelvuldig.

Tonca reageerde door te zeggen dat hij hier al veertig jaar woont en veel moslims kent die willen dat hun kinderen opgroeien in harmonie. ''Wij, als gelovigen, moeten openstaan, ervan uitgaan dat we geloven in één God die erbarmen toont. Als moslims aan de macht zouden komen, zouden we heus niet allemaal ons masker afdoen en ieders hoofd er afhakken'', aldus Tonca. Hij pleitte ervoor om elkaar beter te leren kennen. Van alle aanwezigen zeiden slechts een dertigtal moslims in de kennisenkring te hebben.

De woorden van Tonca maken weinig indruk op een verpleegkundige, die  zegt dat haar moslimcollega bloedserieus verkondigde haar te vermoorden als moslims de heerschappij hebben.

Arabist Jansen riep de jongeren op om waakzaam te blijven: ''Het is van het grootste belang dat we wakker blijven, niet naar het gezeur luisteren dat de islam een vreedzame godsdienst is. Dat is niet waar.”

SGP-leider Van der Vlies is het eens met de stelling dat moskeeën ''hier de grond uitschieten'', terwijl ze ''indruisen tegen onze cultuur''. Van der Vlies: ''Toen ik zei dat de film van Wilders prikkelend is en aanzet tot discussie, viel het hele land over me heen. Ik heb nog gelijk gekregen ook. Je wilt niet weten hoeveel mensen in Den Haag, politiek correct als ze zijn, alleen maar kijken naar de gematigde 750.000 moslims.”

[NBA] Magic wint makkelijk van Bulls

Dat de Chicago Bulls niet meer dezelfde zijn als in de jaren negentig is voor iedere NBA-fan duidelijk. Zo bleek ook gisteravond toen het voormalige team van Michael Jordan met 84-104 onderuit ging tegen de Orlando Magic.

De Turk Hedo Turkoglu was topscorer met 24 punten. De speler noemde de vijftigste overwinning van de Magic speciaal. “Dit is mijn vierde jaar in Orlando en we hebben eindelijk profijt aan de herbouw van het team.” Rashard Lewis, die achttien punten had, was dolenthousiast dat het team zo goed speelde. Dwight Howard, de ‘slam dunk contest’- winnaar van de afgelopen All-Starweekend, voegde negentien punten toe aan de score.

Andres Nocioni van de Bulls had 22 punten en vijf rebounds terwijl hij niet eens in de basis stond. Ben Gordan kwam niet verder dan drie punten in achttien minuten speeltijd. Luol Deng scoorde negentien punten en pakte zeven rebounds maar de Bulls gingen met grote cijfers onderuit in hun eigen United Center waar ooit Michael Jordan schitterde.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Chicago BullsOrlando Magic84-104
Detroit PistonsToronto Raptors91-84
Los Angeles LakersSan Antonio Spurs106-85
Cleveland CavaliersMiami Heat84-74
Denver NuggetsHouston Rockets111-94
Seattle SonicsDallas Mavericks99-95

Carter verdedigt contact met Hamas

De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter heeft zijn besluit verdedigd om de leider van de militante Hamas-beweging te ontmoeten. In een interview dat maandag in de Israëlische krant Haaretz verscheen, zegt Carter dat vrede in het Midden-Oosten alleen kan worden bereikt als met alle partijen gepraat wordt. In antwoord op kritiek van minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice zegt hij dat haar departement over zijn reisschema is ingelicht en niet heeft geprobeerd hem van een ontmoeting met Hamas-leider Khaled Mashaal in de Syrische hoofdstad Damascus te weerhouden.

Hamas wil de staat Israël vernietigen en heeft tientallen bomaanslagen gepleegd, waarbij meer dan 250 Israëliërs zijn gedood. Israël heeft geen contact met de groep, die in juni de macht in de Gazastrook heeft overgenomen en daarmee de hernieuwde pogingen van Israël en de Palestijnen om tot een vredesakkoord te komen heeft bemoeilijkt.

Volgens Haaretz wil Carter proberen de vrijlating van drie door Hamas en de Libanese Hezbollah gevangen Israëlische militairen te bewerkstelligen en Mashaal zover te krijgen dat hij met een Arabisch plan voor vrede met Israël instemt.

In Israël bestaat veel onbegrip voor de reis van Carter, toch degene onder wiens bemiddeling het eerste vredesverdrag met een Arabisch land tot stand kwam, in 1979 met Egypte. Hij werd zondag door president Shimon Peres ontvangen, maar andere Israëlische leiders gaan hem uit de weg. Veel Israëliërs menen dat Carter na dertig jaar vijandig is geworden tegen Israël en op de hand is van de Palestijnen.

In Haaretz zegt Carter dat hij zich tijdens en na zijn presidentschap er altijd voor heeft ingespannen 'om Israël vrede te brengen en Israëls buren vrede en gerechtigheid'. De veiligheid van Israël staat voorop. "De dingen die ik gedaan heb, de dingen die ik geschreven heb, deze reis die ik maandenlang heb voorbereid, het is allemaal om dat doel te bereiken", zegt Carter.

Als de Verenigde Staten vrede dichterbij willen brengen, zullen ze ook in contact moeten treden met landen die ze verafschuwen, zoals Syrië en Iran, zegt Carter. Het staat voor hem buiten kijf dat Syrië bij de onderhandelingen betrokken moet worden. "Ik ken de president van Syrië van toen hij student was. Als hij denkt dat de VS hem als een vijand beschouwt, zal hij veel meer geneigd zijn tegen Iran aan te schurken", stelt Carter. "Wij praten niet met de Iraniërs en wij praten niet met veel anderen. Maar als wij een vredesinitiatief beginnen, moeten alle partijen die uiteindelijk met de overeenkomst te maken krijgen, betrokken worden bij de onderhandelingen die tot die overeenkomst moeten leiden."

Valse aangiften zedendelicten onderzocht

De politie gaat onderzoek doen naar de aard en omvang van valse aangiften bij zedendelicten. Dat moet leiden tot een effectievere aanpak van mensen die zo'n valse aangifte hebben gedaan.

Een woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen bevestigde vanochtend een bericht in de Volkskrant, waarin commissaris Walter van Kleef, voorzitter van de landelijke Expertgroep Zeden, het onderzoek aankondigt. Van de ongeveer 10.000 zedenaangiften per jaar zijn er naar schatting duizend tot 1.500 verzonnen.

De politie heeft al de wettelijke mogelijkheid valse aangevers juridisch aan te pakken. Maar omdat hun motieven nogal kunnen verschillen, is een gerichtere aanpak nodig. Als iemand bijvoorbeeld uit wraak handelt, ligt een strafrechtelijke vervolging voor de hand. Als een valse aangever psychisch in de knoop zit, kan een genuanceerder beleid, waarbij hij of zij zich moet laten behandelen, effectiever zijn.

Aantal hoogopgeleide Nederlanders blijft stijgen

Tussen 2001 en 2007 is het aandeel van mensen met een hbo- of universitaire opleiding in elke leeftijdsklasse gestegen. Daardoor waren er in 2007 voor het eerst bijna evenveel hoog- als laagopgeleide Nederlanders.

De grootste groep blijft het aantal Nederlanders met een middelbare opleiding. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vanochtend heeft gepubliceerd. Van de belangrijkste allochtone groeperingen is het aantal hoogopgeleiden onder Turken en Marokkanen het sterkst gestegen.

De afgelopen jaren telde Nederland altijd meer laag- dan hoogopgeleiden. In 2007 had 29 procent van de Nederlandse bevolking die geen onderwijs meer volgt, een lage opleiding, 28 procent had hbo of universiteit en meer dan 40 procent had een middelbare opleiding.

Concert: The Presidents of the USA in Tivoli

Deze week was het zover, een muzikaal feest streek neer in ons landje. Een trio bestaande uit een kale kerel met een eeuwige glimlach, een goedzak met een bos vol krullen en een iets serieuzere gitarist die pas in 2004 kwam mee bouwen aan de feestjes. Na lange tijd van afwezigheid waren The Presidents of the United States of America (PUSA) eindelijk weer terug! Niet alleen met een knaller van een cd, (These Are The Good Times People), maar Nederland werd ook verblijd met een drietal optredens. Eindhoven, Groningen en Utrecht waren de gelukkigen en afgelopen zaterdag was Tivoli aan de beurt.

CD: Grand Island - Boys and Brutes

Het is nogal een familie-aangelegenheid in Grand Island. Twee maal twee broers vullen 80% van de posities binnen de band. Inge en Nils Brodersen verzorgen het geluid op respectievelijk basgitaar en percussie en daarnaast laten Espen en Pål Gustavsen zich horen qua vocalen, gitaar en banjo. De overgebleven Jon Iver Helgaker is de enige zonder bloedverwanten in de groep, hij bedient de keyboards. Twee jaar geleden verscheen het debuut van dit vijftal Noren, Say No To Sin. Nu ligt het tweede album in de platenbakken: Boys & Brutes.

FOK!tv: PSV-supporter slaat FOK!tv-crew

Feestjes in het gezellige Brabant, wij kijken er altijd reikhalzend naar uit. Guus Meeuwis zong niet voor niets: 'De mensen, ze slapen, de wereld gaat dicht. En dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht...' Daarom reisde FOK!tv zondag af naar Eindhoven om samen met deze gezellige Brabanders het kampioensfeest te vieren. Alleen moesten ze wel even winnen van FC Twente. En sja, als PSV niet presteert kan de sfeer ineens omslaan. Heel gek... 

Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (21Mb)

Yolanthe stopt met ONM

Slecht nieuws voor de fans van Julia uit Onderweg naar Morgen, want Yolanthe Cabau van Kasbergen stopt binnenkort met de soap. Dat wist Giel Beelen uit de actrice te trekken vanochtend. Er gaan al een tijdje geruchten dat in het volgend seizoen Yolanthe nog maar twee weken is te zien als de mannenverslindster Julia, maar dat klopt niet, aldus de soapie.

Wel komt het eind er snel aan, ze is komend seizoen nog te zien in ONM, maar daarna is het echt over. Yolanthe stopt omdat ze het druk heeft met andere zaken. Zo presenteert ze nu voor de Tros een zangprogramma en heeft ze een eigen ondergoedlijn. Verder doet ze nog een en ander voor het goede doel. De vriendin van Jan Smit zal zich dus de komende tijd niet vervelen.


Yolanthe is gek op lingerie.

Opa schopt 8-jarig voetballertje neer

Het ging er hard aan toe afgelopen zaterdag tijdens een voetbalwedstrijd van twee pupillen elftallen in België. De wedstrijd tussen de 8-jarige voetballertjes van VK Zepperen en RDK Gravelo uit Belgisch Limburg ontaardde in een vechtpartij waarbij rake klappen vielen.

Vooraf waren er al spanningen. De jeugdtrainer van Gravelo zat vorig jaar nog bij Zepperen, maar vertrok daar na een ruzie met het bestuur. Hij nam zijn zoontje Jarno mee. Zoon Jarno zit op school in Zepperen en had daar ruzie met zijn klasgenoten. Het hitsige sfeertje werd schijnbaar meegenomen naar het voetbalveld.

De 8-jarige Jarno scoorde zaterdag twee keer. Toen hij echter een overtreding maakte op een spelertje van Zepperen, stormde er een opa uit Zepperen het veld op. Ondanks dat de scheidsrechter al had gefloten voor die overtreding, vond de grootvader het nodig om Jarno hard tegen het bovenbeen te schoppen.

De vader-trainer van Jarno holde daarop ook het veld op en duwde de losgeslagen grootvader weg. Supporters van de tegenpartij snelden echter toe en het voorval eindigde in één grote schermutseling. De vader van Jarno kreeg een trap op de schouder en brak daarbij zijn sleutelbeen. Hij werd samen met zijn zoon, die zware kneuzingen opliep, overgebracht naar het ziekenhuis. Ondertussen werd zijn auto die nog in Zepperen geparkeerd stond, beschadigd.

De vader van Jarno is woedend over het gebeuren en heeft een aanklacht ingediend: ''Het kan niet dat volwassenen een jongen van acht aanpakken. Jarno was zaterdag en zondag helemaal de kluts kwijt. Hij is bang om terug naar school te gaan.''

Met dank aan zagevent voor de submit.

Muntz stelde 1000 vragen aan Wilders

Robbie Muntz heeft duizend vragen gesteld aan Wilders. Dat vertelde de programmamaker vanochtend in het radioprogramma van Giel Beelen. De vragen werden onder meer ingestuurd door belangstellende Nederlanders. Het interview was de deal die Wilders met Muntz maakte omdat hij zonder toestemming fragmenten uit een interview met Theo van Gogh had gebruikt voor Fitna.

Wilders gaf overigens op de helft geen antwoord. Vooral op privévragen wilde de politicus geen antwoord geven. Wel ging Wilders uitgebreid in op zijn kapsel. Ook verklapte Wilders dat hij al drie jaar niet meer vrij buiten heeft rondgelopen. Hij hoopt dat er een dag komt dat hij niet meer beveiligd hoeft te worden aangezien dit geen leven is, aldus Wilders. Het interview is vanavond gedeeltelijk te zien bij Pauw & Witteman en daarna in zijn geheel op de site van De Pers.

Tientallen arrestaties na wedstrijd PSV-FC Twente

Na ongeregeldheden tijdens en na de voetbalwedstrijd van PSV tegen FC Twente zijn 43 supporters opgepakt. Zij vochten, gooiden met stenen of maakten zich schuldig aan openlijk geweld, meldt de politie. Drie agenten raakten gewond.

Tegen het einde van de voor PSV teleurstellende wedstrijd werd de sfeer binnen en buiten het Philips-stadion in Eindhoven dreigend. PSV-fans keerden zich direct na de wedstrijd, rond 16.30 uur, tegen de supporters van FC Twente die al in de bus zaten of daar naartoe onderweg waren. PSV-aanhangers bedreigden de Twentenaren en gooiden met stenen. Hierbij raakte niemand gewond. Met behulp van de ME waren rond 18.00 uur de supportersbussen van FC Twente onderweg naar huis.

Ook in de stad kwam het tot confrontaties tussen supporters. PSV hoopte zondag het landskampioenschap in de wacht te slepen, maar slaagde daar door een gelijkspel voorlopig niet in. In afwachting op het behalen van de titel waren in de stad al feestjes aan de gang. Na het gelijkspel liepen bij het supporterscafé De Aftrap en op de Markt de spanningen echter hoog op, wat leidde tot een aantal vechtpartijtjes.

Enkele uren na de wedstrijd, om 21.00 uur, had de politie 43 mensen opgepakt. De rust in de stad was nog niet teruggekeerd, maar de politie sprak inmiddels wel van een 'goede sfeer'.

Minister Bulgarije weg na moorden

De Bulgaarse minister van Binnenlandse Zaken, Rumen Petkov, is gisteren opgestapt na twee spraakmakende moorden en aantijgingen van corruptie. Volgens de rechtse oppositie onderhield de socialistische minister contacten met criminelen.

De Europese Unie had Bulgarije tot dringende maatregelen gemaand nadat afgelopen week een directeur van een energiebedrijf en een auteur over de Bulgaarse georganiseerde misdaad waren doodgeschoten. Brussel tikte het ex-communistische Bulgarije, dat nog geen anderhalf jaar lid is van de Europese Unie, al herhaaldelijk op de vingers wegens de welig tierende corruptie.

Petkov

Wilders: Aboutaleb goed geïntegreerd

Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken) is goed geïntegreerd, maar moet toch het kabinet verlaten omdat hij een dubbele nationaliteit heeft. Dat stelt PVV-leider Geert Wilders in een interview met tv-makers Rob Muntz en Paul Jan de Wint, schrijft dagblad De Pers vandaag.

''Ik wil niet dat Aboutaleb in het kabinet zit omdat hij een dubbele nationaliteit heeft, maar hij is goed geïntegreerd. Dat staat buiten kijf'', citeert het dagblad uit het interview. Wanneer de filmmakers de PVV-voorman een koran tonen, zou Wilders zeggen: ''Voor deze koran heb ik geen respect.'' Het hele interview is maandagavond te zien op de website van De Pers.

Wilders stemde in met het exclusieve interview nadat Muntz had afgezien van een schadeclaim tegen de PVV-voorman. De programmamaker wilde Wilders aanklagen omdat die zonder toestemming een audiofragment uit een gesprek van Muntz met regisseur Theo van Gogh had gebruikt in zijn omstreden film Fitna.

Boek: Daniel Alarcon - Radio Verloren Stad

In een fictief land in Zuid Amerika is een sluimerende oorlog bezig. Het IL (Illegale Legioen) strijdt tegen de regering. Intussen hebben de dorpen en steden hun naam verloren en zijn ze omgenummerd. Norma is nieuwslezeres op de nationale radio, het enige station wat nog mag uitzenden. Daarnaast heeft ze ook een eigen programma, Radio Verloren Stad. In dit programma noemt ze namen op van mensen die zijn zoekgeraakt. Ze zijn bijvoorbeeld vanuit het oerwoud naar de stad gegaan en niemand weet meer waar ze nu zijn. Haar warme meelevende stem en de telefoontjes die op de genoemde namen volgen zijn een enorm succes. Ze heeft dan ook het meest populaire programma op de radio. Maar op een dag staat er een jongetje op de stoep bij de studio, hij komt uit het dorp 1797 en ook hij heeft een lijst met namen bij zich. Op die lijst staat ook de naam van Norma's man. Het is intussen tien jaar geleden dat hij verdween naar het oerwoud. Maar ze mag zijn naam niet op de radio noemen omdat hij wordt gezien als één van de kopstukken van het IL. Norma start weer een eigen onderzoek naar wat er met haar man is gebeurd en hoopt dat de jongen haar kan helpen.

Derde kind voor Cate Blanchett

Actrice Cate Blanchett is gisteren in Sydney bevallen van haar derde kind, Ignatius Martin. Moeder en zoon maken het goed, zo heeft een woordvoerder bekendgemaakt.

De 38-jarige Blanchett en haar echtgenoot Andrew Upton hadden al twee zoons, Dashiell (6) en Roman (3). Blanchett is binnenkort samen met Harrison Ford te zien in de film 'Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull', die vanaf volgende maand in de bioscoop draait.

Geen rookvrije Olympische Spelen

Er komt toch geen rookverbod in restaurants, bars en internetcafés in Peking. De officiële media berichtten dit vandaag.

Op aandringen van de horecasector hebben de autoriteiten besloten een uitzondering voor deze bedrijfstak te maken. Eerder repten ze van rookvrije Olympische Spelen in Peking.

De horeca-ondernemingen moeten wel een deel van het establissement als rookvrij afbakenen. Het rookverbod gaat 1 mei wel gelden in regeringsgebouwen, scholen, musea, ziekenhuizen en sportgelegenheden.

Terug van weggeweest

Het is precies 2 maanden geleden dat ik van huis ben vertrokken om te gaan studeren in het land van de Kiwi’s. In die 2 maanden heb ik wel geteld 1 keer een verhaal verhaal geschreven over m’n belevenissen hier. Zelfs ik kan concluderen dat dat niet zoveel is. Daarom ga ik na deze drukke 2 maanden een goed voornemen doen; ik ga vaker schrijven.
 

Koop een Helghast

Vorig jaar bracht Ebay ons nog een heus Master Chief-pak. Deze keer zijn de Playstation-fanboys aan de beurt. Er is namelijk een levensgrote mannequin van een Helghast opgedoken. Je weet wel, die slechterikken uit Killzone. De mannequin is twee meter groot maar heeft helaas wel wat schade opgelopen.



De waarde van de pop wordt op zo'n 800 tot 1000 dollar geschat. De pop kan wel helemaal uit elkaar gehaald worden om de verzendkosten te reduceren.

Grootste barbecue ooit in Uruguay

In Uruguay hebben meer dan duizend mensen de grootste barbecue ooit gehouden. Op een rooster van anderhalve kilometer bakten ze 12.000 kilo rundvlees en dat was genoeg voor een notering in het Guinness Book of Records. Het oude record was in Mexicaanse handen.

De barbecue werd door de brandweer aangestoken met zes ton houtskool. De actie was georganiseerd door het Uruguayaanse bureau voor vleesexport. Een van de betrokken koks beklemtoonde dan ook dat Uruguay het beste vlees heeft en nu ook de grootste barbecue.

Er kwamen 20.000 toeschouwers op de barbecue af.

Nintendo verwijdert onmogelijke records

Er is niets wat een online game zo kan verzieken als cheaters. Hoewel Mario Kart Wii nog maar kort uit is hebben vele cheaters al manieren gevonden om de leaderboards te manipuleren, vooral bij Time Trial is het vrij makkelijk om een supersnelle tijd neer te zetten.
quote
The BEST time on the first circuit is held by a guy that has done only 2 laps out of the 3 designated and then stopped driving..... The match went on but i guess when he passed 99 minutes the data recorded his record from the second that he finished his second lap......

Gelukkig zijn ze bij Nintendo ook wakker geworden en hebben ze alle onmogelijke tijden van de leaderboards verwijderd.


....en nu niet allemaal bovenstaande cheat toepassen he?

Hollandse Brug weer deels open

Het vrachtverkeer mag vanaf vanochtend weer over de Hollandse Brug naar Amsterdam. De brug op de A6 werd bijna een jaar geleden afgesloten voor vrachtwagens, omdat het wegdek niet meer veilig was. Uit onderzoek bleek dat de brug te zwaar werd belast.

Het is de bedoeling dat het herstel in juli helemaal klaar is. Dan kan ook het vrachtverkeer naar Almere weer over de Hollandse Brug rijden. Rijkswaterstaat heeft inmiddels een compleet nieuw brugdek aangelegd.

Rijkswaterstaat verwacht wel dat door de terugkeer van de vrachtwagens de files op de A6 weer gaan toenemen. Door het rijverbod voor trucks op de Hollandse Brug was de filedruk flink verminderd.

18 op 100 parlementsleden wereldwijd vrouw

Wereldwijd is minder dan achttien procent van alle parlementsleden vrouw. Dat staat in een gisteren gepresenteerd rapport van de Interparlementaire Unie - een wereldwijd overkoepelend orgaan van parlementariërs. De unie constateert wel dat het aantal vrouwelijke parlementsleden toeneemt; van elf procent in 1995 tot 17,7 procent in 2006.

Opvallend is dat veel ontwikkelingslanden goed scoren wat betreft de hoeveelheid vrouwen in parlementen. Rwanda bijvoorbeeld heeft wereldwijd het hoogste percentage vrouwen in zijn Tweede Kamer, 48 procent. Rwanda wordt gevolgd door Zweden, Finland en Argentinië. De Verenigde Staten staan met zestien procent vrouwen in het Huis van Afgevaardigden op de 71e plaats. Sudan heeft 18 procent vrouwen in zijn Tweede Kamer.

In Arabische landen bestaat het parlement gemiddeld voor 9 procent uit vrouwen, en dat is een verdubbeling ten opzichte van 1995. Saudi-Arabië, Oman en Qatar hebben echter nog steeds volledig mannelijke parlementen.

[NASCAR] Uitslag Subway Fresh Fit 500

Jimmie Johnson (#48) heeft zijn eerste winst van het seizoen te pakken. Op de Phoenix International Raceway had Johnson het beste gegokt met de bezine en kwam met zeven seconden voorsprong op Clint Bowyer (#07) als eerste over de finish.

De race werd gedomineerd door Chevrolet. Maar liefst zes coureurs van de eerste tien finishers bestuurden een Chevy. Ford en Toyota hadden elk twee wagens in de top tien, waar Dodge de plank volledig mis sloeg. De voorste startrij bestond uit Dodge-rijders, maar zowel de polesitter Ryan Newman (#12) als de als tweede vertrokken Elliot Sadler (#19) moesten de race vroegtijdig staken met een opgeblazen motor. Bobby Labonte (#43) was de eerste Dodge-coureur die de finish haalde op een twaalfde plaats.

De race kende dit keer maar weinig leiders. In totaal waren er maar vier rijders die aan de leiding hadden gereden tijdens de race. Racewinnaar Johnson reed 120 van de 312 ronden aan de leiding. Dale Earnhardt Jr (#88) 87, Mark Martin (#08) 68 en Ryan Newman 37 ronden. Dat er zo weinig coureurs aan de leiding hebben gelegen, was niet meer voorgekomen sinds de Siemens 300 in New Hampshire in het seizoen 2004, waar er maar drie coureurs aan de leiding hadden gelegen.

De overwinning van Johnson betekende ook de eerste overwinning voor Hendrick Motorsports dit seizoen. Het team lag onder vuur omdat het al acht races droog stond. Johnson werd tevens tijdens de race geïnstrueerd maar liefst drie seconden langzamer te rijden dan de normale rondetijden om zo genoeg benzine over te houden voor het einde van de race. Johnson staat nu vierde in het kampioenschap met 99 punten achterstand op leider Jeff Burton (#31), die de race op een respectabele zesde plek wist uit te rijden.

Uitslag Phoenix

PosGrid#CoureurWagenPunten/BonusRonden
1748 Jimmie Johnson Chevrolet195/10 312
22407 Clint Bowyer Chevrolet170/0 312
31611 Denny Hamlin Toyota165/0 312
4399 Carl Edwards Ford160/0 312
548 Mark Martin Chevrolet160/5 312
63931 Jeff Burton Chevrolet150/0 312
71388 Dale Earnhardt Jr. Chevrolet151/5 312
891 Martin Truex Jr. Chevrolet142/0 312
91816 Greg Biffle Ford138/0 312
10618 Kyle Busch Toyota134/0 312
11305 Casey Mears Chevrolet130/0 311
123443 Bobby Labonte Dodge127/0 311
131124 Jeff Gordon Chevrolet124/0 311
143638 David Gilliland Ford121/0 311
151542 Juan Montoya Dodge118/0 311
16826 Jamie McMurray Ford115/0 311
172644 David Reutimann Toyota112/0 311
181729 Kevin Harvick Chevrolet109/0 311
193177 Sam Hornish Jr. * Dodge106/0 311
201415 Paul Menard Chevrolet103/0 311
211220 Tony Stewart Toyota100/0 311
222584 Mike Skinner Toyota97/0 310
23357 Robby Gordon Dodge94/0 310
243228 Travis Kvapil Ford91/0 310
25402 Kurt Busch Dodge88/0 310
262855 Michael Waltrip Toyota85/0 310
273383 Brian Vickers Toyota82/0 310
281066 Scott Riggs Chevrolet79/0 310
29236 David Ragan Ford76/0 310
302140 Dario Franchitti * Dodge73/0 309
311922 Dave Blaney Toyota70/0 309
324321 Bill Elliott Ford67/0 309
333710 Patrick Carpentier * Dodge64/0 308
342900 Michael McDowell * Toyota61/0 307
353801 Regan Smith * Chevrolet58/0 298
3659 Kasey Kahne Dodge55/0 273
374270 Johnny Sauter Chevrolet52/0 271
382717 Matt Kenseth Ford49/0 269
392296 J.J. Yeley Toyota46/0 224
404178 Joe Nemechek Chevrolet43/0 208
41219 Elliott Sadler Dodge40/0 161
422041 Reed Sorenson Dodge37/0 144
43112 Ryan Newman Dodge39/5 134
* = Rookie

Stand in de Chase for the Sprint Cup

PosCoureurPuntenAchterWinstTop 5Top 10
1Jeff Burton1215Leader136
2Kyle Busch1135-80145
3Dale Earnhardt Jr.1129-86036
4Jimmie Johnson1116-99144
5Kevin Harvick1115-100024
6Denny Hamlin1078-137135
7Tony Stewart1057-158035
8Clint Bowyer1044-171025
9Carl Edwards1041-174345
10Greg Biffle1039-176035
11Kasey Kahne929-286004
12Ryan Newman915-300123

De mongool

Met een haast onverstaanbaar gebrom mompelde de man “Sodakanikmeniegelegenlatenliggeeuhhh”, half kwijlend bij de laatste lettergreep. Zijn ogen sprongen maniakaal op in hun kassen, zijn uilenbril verergerde het nog eens. Zijn gelaat trok rare stuipen die geen normaal mens willekeurig zou hebben, zodat ik het meteen wist. Ik had een Bounty gegeven aan een geestelijk gehandicapte. Regel één: geef ze nooit iets. Ze nemen je hele hand. Regel twee: zit nóóit tegenover zo'n type in de trein. Ik had beide verboden met voeten getreden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.