CD: Junkie XL - Booming Back At You

Junkie XL is zonder twijfel één van Nederlands succesvolste producers. Zijn remix van Elvis` 'A Little Less Conversation' heeft hem internationaal succes gebracht. Tom Holkenborg, houdt zich ook bezig met het produceren van muziek bij videogames zoals The Sims. Daarnaast is hij een veelgevraagd remixer. Nu komt hij met zijn nieuwe album: Booming Back At You.

Junkie XL - Booming Back At You

De eerste track, 'Booming right at you', heeft een felheid in zich die je van de titel van het nummer kan verwachten. Een stoere sample, snelle afwisselingen, maar vooral een pompende beat en scheurende synths, maken dit nummer tot een echte stomper. Helemaal als je net na het einde het melodietje voorbij hoort komen dat Prodigy ook gebruikte in het nummer 'Girls'. Uiteraard heeft Liam dat weer ergens anders geleend, maar dit klinkt alsof het gesampled is uit 'Girls'. Het volgende nummer, 'Cities in dust', start met een gitaarloopje dat wel erg lijkt of 'Firestarter'. Gelukkig komt er hier een einde aan de vergelijkingen met Prodigy, want als de zang en de synths er bij komen klinkt het weer heel anders. Namelijk als Gary Numan, één van Holkenborg`s idolen. Niettemin is ook dit een steengoede track.

Het aantal hoogtepunten op dit album is voorbij als de eerste twee tracks gepasseerd zijn. Vanaf hier wordt het een wat onsamenhangend album zonder duidelijke stijl. Daarbij klinken de meeste nummers alsof hun geest vervlogen is. De track '1967 poem' is een vermelding waard. Het is een echte technostomper die door de blikken groove en het geschreeuw (MOTHERFUCKER!) erg doet denken aan een track van Terrence Fixmer. Heerlijk bombastisch en soms bijna industrial. Het nummer dat daarop volgt, 'Zage', is ook bijzonder. Het begint met een simpele discobeat, maar ontaard na verloop van tijd in een knotsgekke groove vol bliepjes en gehijg.

Junkie XL

Een suggestie voor een betere titel zou zijn 'Screaming Back At You'. Het album bevat voor het merendeel elektro house met een sterk girlpunk randje. Hierdoor is het album meer screaming dan booming. Ondanks dat is het album echt ontzettend vet afgemixed. Tom weet niet alleen zijn synths creatief te gebruiken, de geluiden komen er ook nog eens moddervet uitrollen. Dit schijfje bevat zeker een paar nummers die vatbaar zijn voor commercieel succes.


Tracklist:

01. Booming right at you
02. Cities in dust
03. You make me feel good
04. Stratosphere
05. Mad pursuit
06. More
07. 1967 poem
08. Zage
09. Clash
10. New toy
11. No way
12. Not enough


Links:

http://www.junkiexl.com
http://www.myspace.com/junkiexl


Label: Artwerk Music LLC Releasedatum: 10 maart 2008
Waardering: