Opa schopt 8-jarig voetballertje neer

Het ging er hard aan toe afgelopen zaterdag tijdens een voetbalwedstrijd van twee pupillen elftallen in België. De wedstrijd tussen de 8-jarige voetballertjes van VK Zepperen en RDK Gravelo uit Belgisch Limburg ontaardde in een vechtpartij waarbij rake klappen vielen.

Vooraf waren er al spanningen. De jeugdtrainer van Gravelo zat vorig jaar nog bij Zepperen, maar vertrok daar na een ruzie met het bestuur. Hij nam zijn zoontje Jarno mee. Zoon Jarno zit op school in Zepperen en had daar ruzie met zijn klasgenoten. Het hitsige sfeertje werd schijnbaar meegenomen naar het voetbalveld.

De 8-jarige Jarno scoorde zaterdag twee keer. Toen hij echter een overtreding maakte op een spelertje van Zepperen, stormde er een opa uit Zepperen het veld op. Ondanks dat de scheidsrechter al had gefloten voor die overtreding, vond de grootvader het nodig om Jarno hard tegen het bovenbeen te schoppen.

De vader-trainer van Jarno holde daarop ook het veld op en duwde de losgeslagen grootvader weg. Supporters van de tegenpartij snelden echter toe en het voorval eindigde in één grote schermutseling. De vader van Jarno kreeg een trap op de schouder en brak daarbij zijn sleutelbeen. Hij werd samen met zijn zoon, die zware kneuzingen opliep, overgebracht naar het ziekenhuis. Ondertussen werd zijn auto die nog in Zepperen geparkeerd stond, beschadigd.

De vader van Jarno is woedend over het gebeuren en heeft een aanklacht ingediend: ''Het kan niet dat volwassenen een jongen van acht aanpakken. Jarno was zaterdag en zondag helemaal de kluts kwijt. Hij is bang om terug naar school te gaan.''

Met dank aan zagevent voor de submit.