Tientallen arrestaties na wedstrijd PSV-FC Twente

Na ongeregeldheden tijdens en na de voetbalwedstrijd van PSV tegen FC Twente zijn 43 supporters opgepakt. Zij vochten, gooiden met stenen of maakten zich schuldig aan openlijk geweld, meldt de politie. Drie agenten raakten gewond.

Tegen het einde van de voor PSV teleurstellende wedstrijd werd de sfeer binnen en buiten het Philips-stadion in Eindhoven dreigend. PSV-fans keerden zich direct na de wedstrijd, rond 16.30 uur, tegen de supporters van FC Twente die al in de bus zaten of daar naartoe onderweg waren. PSV-aanhangers bedreigden de Twentenaren en gooiden met stenen. Hierbij raakte niemand gewond. Met behulp van de ME waren rond 18.00 uur de supportersbussen van FC Twente onderweg naar huis.

Ook in de stad kwam het tot confrontaties tussen supporters. PSV hoopte zondag het landskampioenschap in de wacht te slepen, maar slaagde daar door een gelijkspel voorlopig niet in. In afwachting op het behalen van de titel waren in de stad al feestjes aan de gang. Na het gelijkspel liepen bij het supporterscafé De Aftrap en op de Markt de spanningen echter hoog op, wat leidde tot een aantal vechtpartijtjes.

Enkele uren na de wedstrijd, om 21.00 uur, had de politie 43 mensen opgepakt. De rust in de stad was nog niet teruggekeerd, maar de politie sprak inmiddels wel van een 'goede sfeer'.