Vrouw mishandelt en bedreigt treinpersoneel

Een 44-jarige conductrice is gisterenmiddag op het Centraal Station in Nijmegen in haar gezicht geslagen door een 25-jarige vrouw. In Zwolle is een conducteur bedreigd op het station, meldt de politie.

De vrouw in Nijmegen wilde zonder kaartje naar Arnhem reizen. De conductrice zei haar dat ze niet mocht instappen, maar ze deed dat toch. In de trein begon ze met haar vuisten op de conductrice in te slaan. De machinist heeft de vrouw uit de trein gezet, waarna ze naar het politiebureau is gebracht. Of de conductrice geweld heeft gebruikt, is niet bekendgemaakt.

De conducteur in Zwolle liet op het station aan de politie weten dat twee reizigers geen kaartje hadden en een van hen hem had bedreigd. Op het perron deden de passagiers nog steeds lastig en de politie nam ze mee naar het bureau. Daar bleek een van hen, een 19-jarige man uit Zoetermeer, inderdaad geen kaartje te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal. Zijn 17-jarige reisgenoot, ook uit Zoetermeer, had ook geen kaartje. Hij zit vast wegens het bedreigen van de conducteur.