Verdachte verdwijning Madeleine wil schadevergoeding

Joana
De Brit Robert Murat, die eerder in het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine als verdachte werd aangemerkt, klaagt de Britse media aan wegens laster en eist een schadevergoeding. Murat wil elf kranten en één televisiestation aanklagen. Volgens zijn advocaten kan de schadevergoeding in totaal meer dan twee miljoen pond opleveren. Dit bedrag is de hoogste juridische claim ooit in de geschiedenis van de Britse media.

Murat werd door een journalist van de Sunday Mirror in verband gebracht met de zaak, omdat hij zich verdacht gedroeg en een honderdtal meter van het appartement woonde, waar Madeleine op 3 mei vorig jaar verdween. Hij is toen ondervraagd door de Portugese politie.

De familie Murat eist een jaar na Madeleines verdwijning publieke verontschuldigingen en een schadevergoeding voor de emotionele schade die zij hebben opgelopen. De familie vindt dat Robert onjuist is bejegend en dat hun naam is bezoedeld, zonder dat daar enig bewijsmateriaal voor was.

De klacht loopt tegen Sky, The Daily Express, The Sunday Express, The Daily Star, The Daily Mail, The Evening Standard, The Metro, The Daily Mirror, The Sunday Mirror, The News of the World, The Sun en The Scotsman.