Terug van weggeweest

Het is precies 2 maanden geleden dat ik van huis ben vertrokken om te gaan studeren in het land van de Kiwi’s. In die 2 maanden heb ik wel geteld 1 keer een verhaal verhaal geschreven over m’n belevenissen hier. Zelfs ik kan concluderen dat dat niet zoveel is. Daarom ga ik na deze drukke 2 maanden een goed voornemen doen; ik ga vaker schrijven.
 

Nu in die 2 maanden heb ik natuurlijk heel veel meegemaakt. En weet ik eigenlijk niet zo goed waar ik over moet schrijven. Het is vreemd dat je in 2 maanden zoveel meemaakt dat je eigenlijk niet weet waar je moet beginnen. Ik zal proberen het verhaal niet te lang te maken, want dat zou saai worden. Ik begin gewoon met schrijven en kijk waar ik eindig...

Ik ben veel veranderd in deze 2 maanden. Mijn gedachten zijn veel veranderd in deze 2 maanden. En mijn toekomst is veranderd in deze 2 maanden.

Zoals ik had verteld had ik gepland om m'n hele studie hier te gaan doen. Na wat ervaring ben ik toch tot de conclusie gekomen dat dat 'm niet helemaal wordt. Conclusie: Bibi komt de kaaskoppen weer vergezellen na 1 semester. Dat betekent dat ik in augustus weer in het land ben waar ik thuis hoor. Als je eenmaal in een ander land woont merk je pas hoe gewend je bent aan je eigen thuisland waar je geboren en opgegroeid bent. Dat zie je in de grote maar ook in de kleine verschillen.

De cultuur hier is heel anders. Op het eerste gezicht is iedereen vrolijk, open en gezellig. Maar je merkt ook dat het heel vaak oppervlakkig blijft bij de kiwi's. Ook word je hier gestalkt met de woorden: "How you doing?" (NIET in Joey (Friends) style), "No worries" en "See you!". Wat soms erg irritant en nep kan overkomen...
Een beetje te makkelijk gaat het hier soms ook. Waar het in Nederland toch allemaal wat formeler gaat, doet iedereen hier maar waar 'ie zin in heeft, en waar 'ie behoefte aan heeft. En ik heb toch wel een soort behoefte aan: "Ik wil weten waar ik aan toe ben..." en een soort van orde, vooral in financiele en administratieve zaken.
Ook de kleine dingetjes mis ik heel erg in Nederland. Zoals bijvoorbeeld de Albert Heijn op 5 minuten loopafstand. Hier moet ik een bus, die er 20 minuten over doet, nemen om bij de supermarkt te komen. Zomaar de fiets pakken hier is er ook niet bij. Fietsen zie je hier amper en als je ze ziet zijn het wielrenners die bij elk kruispunt een bijna dood ervaring hebben. Zelfs de kaas van Nederland mis ik. De vacuum verpakte kaas die ongeveer 6 maanden goed blijft voldoet niet helemaal aan de voorkeur van mijn smaakpapillen.

Nu zit ik wel heel Nieuw Zeeland af te kraken, maar er zijn hier ook hele leuke dingen. Zo is de natuur echt geweldig en zou Nieuw Zeeland echt een super cool land zijn om doorheen te roadtrippen. Ook zijn de mensen hier heel relaxed en hoef je je niet zo strict aan een deadline te houden (handig voor het inleveren van schoolwerk!). Ook het niveau van de universiteit is een stukje lager en leren ze hier dingen die ik al op de middelbare school heb geleerd, dat is op zich ook niet verkeerd, het schrijven van een essay is voor mij al moeilijk genoeg met alleen het engels als probleem. Nog een heel groot voordeel, alles is hier goedkoop vergeleken met Nederland. Ik doe ongeveer 2 keer zo lang met me geld en alle kledingmerken die peperduur zijn in Nederland, hebben hier voor mij een waarde van de H&M. Tja... Toch niet verkeerd als je een shopaholic bent.

Voor de rest ben ik hier wel erachter gekomen welke richting ik echt op wil. Ik doe hier de studie: "Communications". Erg breed, en de communicatie tussen mensen kan mij niet zoveel boeien. Maar in tegenstelling tot wat ik had verwacht vind ik de media kant echt super leuk. Heb daarom ook besloten dat ik in Nederland verder ga met de studie Media, informatie en communicatie in Amsterdam (mocht iemand nog een kamer in A'dam over hebben, give me a call!). Wat ik er verder mee ga doen weet ik nog niet precies ("Iets met media producing"), maar het is in ieder geval niet zo breed als wat ik hier doe.

Denk dat dit wel genoeg was voor nu.

"See you!" (Ja, ik begin steeds meer te integreren in de kiwi-cultuur)