Liftster voor wereldvrede bruut vermoord

Een Italiaanse kunstenares die de wereldvrede wilde promoten, heeft dat met de dood moeten bekopen in Turkije. De 33-jarige Giuseppina Pasqualino di Marineo (Pippa Bacca) wilde verkleed als bruid liftend door het Midden-Oosten trekken.

Di Marineo liftte van Milaan naar Israël en de Palestijnse gebieden. Dat deed ze  samen met een andere kunstenares voor wat ze noemden de  ‘Brides On Tour’. Doel was te tonen dat ze konden vertrouwen op de vriendelijkheid van de lokale bevolking.

Helaas was een inwoner van Turkije wat minder vriendelijk, want vrijdag werd ze zonder kleren vermoord teruggevonden  in de bosjes bij de Noord-Turkse stad Gebze. ''Met haar reizen wilde ze een boodschap van vrede en vertrouwen uitdragen. Niet iedereen kan vertrouwd worden”, zo zegt haar zus Maria.

Inmiddels hebben de Turkse autoriteiten een verdachte aangehouden. De politie kwam deze M. K. op het spoor omdat hij de sim-kaart van het slachtoffer in zijn eigen telefoon begon te gebuiken.  Premier Recep Tayyip Erdoğan van Turkije zegt ''diep bedroefd te zijn over de moord op een dergelijke vredesgezant''.

'Uitgelift'

 

Met dank aan Roel_Jewel voor de submit.