FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 20 februari 2008

Seedorf pakt nieuw nationaal record


Clarence Seedorf heeft er een nieuw record bij. De middenvelder van AC Milan startte vanavond tegen Arsenal in de basis en speelde zo zijn 130e Europese duel. Daarmee is hij vanaf vandaag de Nederlander met de meeste Europese clubwedstrijden achter zijn naam. Frank de Boer staat nu met 129 duels op een tweede plaats.

Seedorf kwam voor vier verschillende clubs uit in Europa. Zijn debuut maakte hij bij Ajax waar hij tot zestien duels kwam. Vervolgens speelde hij zeventien keer in Europees verband voor Internazionale. Seedorf vertrok daarna naar Spanje om daar in totaal 26 keer het shirt van Real Madrid te dragen in Europese wedstrijden. Vanavond speelde hij voor AC Milan alweer zijn 70ste Europese duel.

Nationaal gezien heeft Seedorf de meeste Europese duels, maar internationaal gezien heeft hij nog drie spelers voor zich. Paolo Maldini, Seedorfs teamgenoot bij AC Milan, heeft tot nu toe 164 Europese wedstrijden gespeeld. Luis Figo en Oliver Kahn kwamen respectievelijk tot 137 en 136 duels.

GDC: Civilization Revolution beschikbaar vanaf 6 juni

Een game waar mening TBS-fan en consolebezitter al een tijdje naar uit zal kijken is Civilization Revolution. Dit eerste deel in de serie, dat exclusief voor console en handheld is ontwikkeld kreeg op de Game Developers Conference een datum. Op 6 juni moet de game in de Europese winkels liggen.

Naast de launchdate gaf Firaxis ook wat nieuwe beelden vrij van de DS- en de Xbox 360-versie van de game. Naast deze twee systemen, zal de game ook op de PlayStation 3 verschijnen.

Nintendo DS




Xbox 360







GDC: Eerste beelden Penny Arcade Episode One

Binnenkort, een exacte datum is er nog niet, zal de game Penny Arcade: On the Rain Slick Precipice of Darkness Episode One, een lange titel ja, te downloaden zijn vanaf Xbox Live Arcade. Vanaf de Games Developers Conference zijn er wat beelden van de game vrijgegeven. Hierin is duidelijk te zien hoe de game echt comics zal gaan mengen met de wat meer pulp-stijl van het verhaal.





Destructie in C&C3:Kane's Wrath screens

Binnenkort komt de release van Command & Conquer 3: Kane's Wrath. Om de RTS fans van de reeks in de stemming te brengen zijn er zes nieuwe screenshots vrijgegeven.

In Kane's Wrath zal de wel bekende duistere figuur Kane terug keren om de tiberiumoorlog te winnen. Er zullen zes nieuwe subfacties beschikbaar zijn, waardoor er nieuwe strategieën bedacht zullen moeten worden om te kunnen winnen.

Command & Conquer 3: Kane's Wrath zal vanaf 24 Maart verkrijgbaar zijn voor de PC.






...Zal Kane 'deze' oorlog overleven?...

Voetbal: Uitslagen Champions League (20/02)

Icoon Champions LeagueVanavond werden er wederom vier wedstrijden gespeeld in het kader van de achtste finales van de Champions League. De returns worden gespeeld op 4 maart. Hieronder een overzicht van de vandaag gespeelde wedstrijden. Een overzicht van de wedstrijden van gisteren kun je hier vinden.

Olympique Lyon - Manchester United 1-1
54' Benzema 1-0
87' Tévez 1-1

Celtic - FC Barcelona 2-3
16' Vennegoor of Hesselink 1-0
18' Messi 1-1
38' Robson 2-1
52' Henry 2-2
79' Messi 2-3

Fenerbahçe - Sevilla 3-2
17' Kezman 1-0
23' Dracena 1-1 (eigen doelpunt)
57' Lugano 2-1
66' Escudé 2-2
87' Sentürk 3-2

Arsenal - AC Milan 0-0

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen 1/8 finales CL 20-02-2008

Vanavond zijn in de Champions League vier duels in de achtste finales afgewerkt. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Arsenal - AC Milan 0-0

Toeschouwers: 59.000
Scheidsrechter: Bo Larsen (Denemarken)
Gele kaart: Senderos, Eboué (Arsenal) Pato (AC Milan)

Opstellingen

Arsenal: Lehmann, Sagna, K. Touré (8/ Senderos), Gallas, Clichy, Eboué (90/ Walcott), Flamini, Fábregas, Hleb, Adebayor, Da Silva (74/ Bendtnar)

AC Milan: Kalac, Oddo, Nesta (50/ Jankulovski), Kaladze, Maldini, Gattuso, Kaká, Pirlo, Seedorf (86/ Émerson), Ambrosini, Pato (77/ Gilardino)


Celtic - FC Barcelona 2-3
16' Vennegoor 1-0
18' Messi 1-1
38' Robson 2-1
52' Henry 2-2
79' Messi 2-3

Toeschouwers: 59.000
Scheidsrechter: Fröjdfeldt (Zweden)
Gele kaart: Robson, Hartley (Celtic) Deco (FC Barcelona)

Opstellingen

Celtic: Boruc, Caddis (61/ Wilson), Caldwell, McManus, Naylor, Nakamura, Hartley (65/ Donati), Robson, McGeady, Vennegoor (55/ Samaras), McDonald

FC Barcelona: Victor Valdés, Puyol, G. Milito, Márquez, Abidal, Iniesta, Y. Touré, Deco (66/ Xavi), Messi, Henry (89/ E. Gudjohnsen), Ronaldinho (74/ Eto'o


Fenerbahçe - Sevilla 3-2
17' Kezman 1-0
23' Dracenta 1-1 (eigen doelpunt)
57' Lugano 2-1
66' Escudé 2-2
87' Sentürk 3-2
Toeschouwers: 46.000
Scheidsrechter: Meyer (Duitsland)
Gele kaart: Boral, Kezman, Roberto Carlos, Sahin (Fenerbahçe) Palop (Sevilla)

Opstellingen

Fenerbahçe: Demirel, Gönül, Dracenta, Lugano, Roberto Carlos (68/ Wederson), Sahin, Aurelio, Boral (78/ Kazim-Richards), Deivid, Kezman (84/ Sentürk), Alex

Sevilla: Palop, Daniel Alves, Escudé, Dragutinovic, Correia, Navas, Keita, C. Poulsen, Duda (63/ Capel), Fabiano, Kanouté



Olympique Lyon - Manchester United 1-1
54' Benzema 1-0
87' Tevez 1-1

Toeschouwers: 39.230
Scheidsrechter: Med. Cantalejo (Spanje)
Gele kaart: Revéillère, Källström, Boumsong (Olympique Lyon) Hargreaves (Manchester United)

Opstellingen:

Olympique Lyon: Coupet, Revéillère, Squillaci, Boumsong, Grosso, Juninho (74/ Bodmer), Toulalan, Källström, Clerc (78/ Ben Arfa), Benzema (83/ Fred), Govou

Manchester United: v.d. Sar, Brown, Ferdinand, Vidic, Evra, Ronaldo, Scholes (65/ Tévez), Hargreaves (78/ Carrick), Anderson, Giggs (65/ Nani), Rooney

Jennifer Lopez opgenomen in ziekenhuis

Icoon ShowbizzJennifer Lopez is sinds gisteren opgenomen in het North Shore University Hospital. Daar zal ze bevallen van een tweeling waarvan bekend is dat het meisjes zijn.

De 38-jarige diva gaat bevallen in een suite die al twee weken verboden terrein is voor het personeel. Het vertrekje heeft een bruine leren bank en twee grote plasmaschermen. De zangeres draagt een speciaal voor haar ontworpen ziekenhuispak.

Het ziekenhuispersoneel heeft verplicht een opleiding moeten volgen om op te kunnen treden bij een eventuele kidnapping van de baby's. Eerder werd al bekend dat J-Lo miljoenen krijgt voor de eerste babyfoto's.

Een trotse Jennifer maakt haar zwangerschap wereldkundig

Chinese opa gamet zichzelf blind

Dat Chinezen tof zijn hoef je ons gamers niet te vertellen, maar dat Chinese opa's ook tof zijn is wel nieuw voor de over het algemeen toch iets jongere gamers.

De 73-jarige Ma Jizhe maakt gebruik van zijn oude dag om lekker lang achter elkaar te genieten van zijn favoriete hobby, het blijkt alleen een niet al te goed effect op zijn zicht te hebben. Doordat de beste man dagelijks meer dan tien uur naar digitale poppetjes zit te staren begint hij nu zijn zicht te verliezen. Volgens zijn dokter is het voor oudere mensen niet goed om lange tijd naar een scherm te staren.


Dit is Ma Jizhe niet, maar wel gewoon een toffe oude Chinese man

Met dank aan Djeez voor het nieuwsbericht op de FP

Frans Bauer verrast 100-jarige fan

Frans Bauer heeft afgelopen zaterdag weer eens laten zien dat hij nog altijd de sympathiekste zanger van Nederland is. Want ondanks dat Frans druk bezig is met het aanstaande huwelijk tussen hem en zijn vriendin Mariska, was hij niet te beroerd een trouwe fan met een bezoekje te vereren op diens honderdste verjaardag.

Mevrouw van Buitenen was helemaal door het dolle heen door de komst van haar idool Fransje Bauer. "De mensen waren zo verrast door de komst van Frans, hij is een hele tijd geweest en heeft ook met iedereen apart gesproken", zo vertelde ze aan Shownieuws.

Natuurlijk kreeg de hoogbejaarde dame ook nog een cadeautje van de volkszanger. "Ik heb een boeket gekregen en een doos kersenbonbons. Het was een heel, heel bijzondere en onvergetelijke dag."


"Ik heb veel respect voor honderdjarigen"

Man neergestoken na vrouw lelijk noemen

Icoon MisdaadEen vrouw uit het Amerikaanse Westchester County heeft een man neergestoken, omdat hij had gezegd dat ze lelijk was. Kyeisha Fuller moest vandaag voorkomen bij de rechter. Haar wordt wapenbezit en de aanval op de man ten laste gelegd.

Sean Mullins van de politie in Yonkers zegt dat de 23-jarige Kyeisha gisteren samen was met een gast van haar kamergenoot. Toen hij zei dat ze lelijk was flipte de Amerikaanse helemaal. Ze pakte daarom een keukenmes en stak de man in zijn schouder.

De politie werd gebeld en die vonden de man bloedend op straat. Agenten zagen Kyeisha toen uit het gebouw komen met een mes in haar handen. Ze moest het mes op straat gooien en werd gearresteerd.

Verstappen maakt debuut in een Porsche

Jos Verstappen heeft voor het eerst kennis gemaakt met de Porsche RS Spyder van Van Merksteijn Motorsport. Verstappen kwam samen met Jeroen Bleekemolen in actie. De Limburger had twee jaar niet meer in een race auto gezeten, maar had de smaak snel te pakken.

De Porsche stond eerst nog afgesteld op een natweerafstelling maar werd gedurende dag omgezet naar een droogweerafstelling. Jeroen Bleekemolen, die alleen in de ochtend uren testte, zette een ronderecord neer. Bleekemolen ging vanuit de test gelijk door naar Durban voor de A1GP wedstrijd, die aankomend weekend verreden gaat worden.

Verstappen nam 's middags het stuur van Bleekemolen over, maar kwam niet meer aan de tijd van Bleekemolen. Donderdag test Verstappen verder samen met Peter van Merkensteijn.

GDC: Gears of War 2 komt in november dit jaar

Dat de Game Developer Conference in volle gang is moge duidelijk zijn, en dat Microsoft interessante dingen heeft laten zien tijdens zijn presentatie moge ook duidelijk zijn.

Microsoft heeft namelijk samen met Epic Games Gears of War 2 aangekondigd middels onderstaande trailer. De opvolger van de Xbox 360 systemseller mogen we in november van dit jaar verwachten, (voorlopig?) alleen op de Xbox 360.


Chinees bijna blind door gamen

Een 73-jarige Chinees zag zijn visuele vermogen de afgelopen acht jaar hard achteruitgaan. Ma Jizhe is namelijk een fervent gamer. Ondanks dat de spellen hem blind maken, geeft de krasse knar zijn controller niet aan de vuilnisman mee.

"Jizhe zag prima, tot hij meer dan 10 uur per dag achter de computer zat", aldus Jizhes huisarts. De Chinees is helemaal verslingerd aan games, internet en alles wat met computers te maken heeft. "Ik raad oudere mensen af om elke dag lange tijd naar een scherm te staren, dat is niet goed voor hun gezondheid."

Echte gamers kijken natuurlijk ook even op FOK! Games!

Nadal wél door in Rotterdam

Rafael Nadal is er in geslaagd de tweede ronde te bereiken in het ABN AMRO Tournament. De Spanjaard rekende in twee sets af met Dmitri Toersoenov: 6-4 en 6-4.

Nadal, die de plaatsingslijst aanvoert, sprak na afloop van een lastige eerste ronde. "Dit was een moeilijke eerste ronde. Toersoenov speelt met veel power, dus ik moest goed blijven spelen om hem bij te kunnen benen. Ik ben blij dat ik hier een goed resultaat neerzet, want ik was best teleurgesteld toen ik me in 2006 moest afmelden met een blessure."

Nadal had ook nog een complimentje over voor het Nederlandse publiek. "De toeschouwers zijn helemaal fantastisch, met 8000 mensen in zo'n stadion spelen is helemaal te gek", aldus El Matador.

Testdag Barcelona 20-02-2008

Ferrari-coureur Felipe Massa heeft de snelste tijd neergezet in Barcelona. De Braziliaan reed een 1:30.673 op een nat circuit. Er was net als gisteren weinig activiteit op het circuit vanwege het natte weer.

Het team dat deze winter de meeste testkilometers van alle teams maakte, kwam wederom niet op de baan. McLaren besloot testkilometers te sparen voor een droge baan.

Donderdag is de derde en laatste testdag op het circuit de Catalunya.

Pos.RijderTeamTijdRonden
1Felipe MassaFerrari01:30.67346
2Mark WebberRed Bull01:31.21343
3Luca BadoerFerrari01:31.28833
4David CoulthardRed Bull01:31.65444
5Fernando AlonsoRenault01:31.73128
6Nico RosbergWilliams01:31.96397
7Timo GlockToyota01:32.40733
8Jarno TrulliToyota01:32.57147
9Nico HulkenbergWilliams01:33.10213
10Kazumi NakajimaWilliamsGeen tijd1
11Nelsinho Piquet jr.RenaultGeen tijd1

Testdag Valencia 20-02-2008

Robert Kubica reed een tijd van 1:12.893 en was daarmee zeven tienden sneller dan Nick Heidfeld. In tegenstelling tot gisteren was het vandaag droog in Valencia.

In de ochtenduren deed het BMW-team een racesimulatie, waarbij men zich aan de officiële procedures hield, zoals die zich ook tijdens een normale Grand Prix voordoet. 's Middags concentreerde het team zich op de set-up.

Morgen komt ook Christian Klien voor het eerst in actie voor BMW.

Pos.RijderTeamTijdRonden
1Robert KubicaBMW01:12.893121
2Nick HeidfeldBMW01:13.542136

GDC: Fable 2 zal vrije co-op bevatten

Vandaag was er een keynote van Microsoft op de Game Developers Conference. Hierin kwam ook Peter Molyneux een praatje houden over Fable 2. Veel nieuws had hij niet te melden, wel noemenswaardig is dat er een Xbox Live Arcade Game voor Fable 2 komt. Punten die je in deze game verdient kun je omzetten naar gold in Fable 2. De XBLA zal voor Fable 2 uitkomen, zodat spelers al kunnen beginnen met geld verzamelen.

Het tweede leuke feitje is dat Fable 2 co-op zal bevatten. Dit zal in een vorm zijn zoals bijvoorbeeld in Diablo; spelers kunnen op elk moment de game binnenkomen en weer weg gaan. Je bepaalt van te voren hoe je gold, experience en renown verdeelt. Zo kun je zeggen dat de een 60% van het gold krijgt in ruil voor 30% van de experience. Wat je maar wilt.






Kinderen moeten nazilied zingen van Duitse leraar

Een muziekleraar uit de Duitse deelstaat Niedersachsen krijgt waarschijnlijk de zak. De docent heeft namelijk zijn pupillen een nazilied laten zingen.

Op het gymnasium van Delmenhorst droeg de leraar zijn studenten twee weken geleden op het strijdlied van de Hitlerjugend, 'Unsere Fahne flattert uns voran', uit volle borst mee te zingen. Naast het zingen van het oude lied moesten de leerlingen ook de Hitlergroet brengen.

De minister van Cultuur in Niedersachsen vindt het belangrijk dat dat het gebruik van muziek in reclame en propaganda wordt opgenomen in het onderwijsprogramma. Hij is echter wel van mening dat "dit dan wel met een zekere afstand tot de materie gebeuren".

Eerste doelpuntenmaker profvoetbal overleden

Oud-voetballer Klaas Smit is op 77-jarige leeftijd overleden. Smit werd vooral bekend als de maker van het eerste doelpunt in het Nederlandse betaalde voetbal.

De allereerste wedstrijd in de geschiedenis van het betaald voetbal vond plaats op 14 augustus 1954. Alkmaar'54 won met 3-0 van Venlo. Smit scoorde in dat duel de openingsgoal. Smit kwam gedurende zijn carrière uit voor Alkmaar'54, DWS en FC Volendam.

'Homo's oorzaak van aardbevingen'

Icoon ShockingDat Israël de afgelopen tijd is opgeschrikt door wat kleine aardbevingen is vrijwel niet in het nieuws geweest. Echter kwam er vandaag wel ander 'schokkend' nieuws uit dat land. De Israëlische ultraorthodoxe parlementariër Shlomo Benizri merkte namelijk op dat die aardbevingen de schuld zijn van homo's. "De acceptatie van homo's moet aan banden worden gelegd en homovriendelijke wetten moeten onmiddellijk worden afgeschaft", zo meent Benizri. "Alleen zo kunnen we verdere aardbevingen voorkomen."

Vlak nadat in Israël een wet was aangenomen, waarbij homoparen toegestaan werd kinderen te adopteren, vond in buurland Libanon een aardbeving plaats, die tot diep in Israël voelbaar was. Ook in november en december van vorig jaar waren vier aardbevingen voelbaar. Grote schade was er niet en ook vielen er geen slachtoffers. Overigens vind Benizri niet dat het parlement van Israël alleen schuldig is aan de aardbevingen. "Homoseksualiteit alleen al zorgt er voor dat onze planeet blijft beven, aldus Benizri.

Shepard toont zijn gezicht op de PC

In mei brengen Bioware en Electronic Arts de PC-versie van de succesvolle Xbox 360 RPG Mass Effect.Hieronder zijn wat beelden te bezichtigen van de port. De PC-versie zal vrijwel identiek zijn aan de eerder uitgebrachte, het systeem om Biotic powers te gebruiken zal alleen toegankelijk zijn met hotkeys. Dit om de game wat sneller en actie-georiënteerder te maken. Op de 360 moest je elke keer als je een power wilde gebruiken of van wapen wisselen de game nog op pauze zetten.






Vergoossen geeft tactiek niet prijs

Jan Kromkamp is aanstaande donderdag, tijdens het UEFA Cup-duel tussen zijn club PSV en Helsingborgs IF, de enige speler die niet in actie komt. Sef Vergoossen, trainer van de club uit de Lichtstad, wilde nog niet zeggen hoe hij de afwezigheid van de rechterverdediger op gaat vangen.

Vergoossen heeft vooralsnog twee mogelijkheden voorhanden. Tijdens het eerste duel tegen Helsingborgs IF wijzigde de Limburgse oefenmeester zijn tactiek. PSV speelde toen in een variant op de 3-5-2-formatie, waar Zonneveld en Kromkamp als opkomende backs acteerden.

Afgelopen weekend, tijdens het treffen met Willem II (0-1), speelde de Eindhovense formatie weer in 4-2-3-1 en ook toen was Kromkamp niet aanwezig. "Ik overweeg van alles," aldus Vergoossen. "We zijn in staat om het gemis van Kromkamp op te vangen."

Pozzato laat Omloop van het Volk schieten

Filipo Pozzato zal dit jaar niet deelnemen aan de Omloop van het Volk. De Italiaan schreef deze wielerronde vorig jaar op zijn naam, maar zal deze titel dus niet verdedigen. De renner van Liquigas heeft er voor gekozen om de Ronde van Valencia te rijden.

Op deze manier wil Pozzato zich voorbereiden op de voorjaarsklassieker Milaan - San Remo. Twee jaar geleden zegevierde de Italiaan in La Primavera en zou dat graag nog eens doen.

Veldverwarming voor De Graafschap

De Graafschap heeft vanaf volgend seizoen de beschikking over veldverwarming. De Nederlandse voetbalbond (KNVB) verplichtte de club uit Doetinchem namelijk om dit aan te leggen. Op tweede kerstdag ging het duel tegen AZ niet door, vanwege een bevroren ondergrond.

"Volgend seizoen zijn we verplicht om veldverwarming te hebben en ik kan me daar ook heel goed in vinden," liet Han Berger, directeur voetbalzaken van De Graafschap, in een reactie weten. "We zijn professioneel bezig en dan moeten dat soort zaken ook goed voor elkaar zijn."

Ook afgelopen weekend leek het er op dat het duel tussen De Graafschap en NAC Breda (0-1) afgelast moest worden, aangezien het veld wederom bevroren was. Uiteindelijk hebben vrijwilligers het gepresteerd om het veld, met behulp van gasbranders, te ontdooien.

Vanaf volgend seizoen zal een wedstrijd dus niet meer afgelast worden vanwege een keihard veld. Berger: "Wij hebben een overeenkomst gesloten met een bedrijf dat gespecialiseerd is in voetbalvelden. Die mensen zeggen dat het allemaal goed komt. In het eerste jaar is volgens hen een nieuw veld altijd kwetsbaar. Daarom is er ook zand opgestrooid. Maar het schijnt allemaal naar wens te verlopen. Volgend seizoen moet het goed zijn en dan moet de bespeelbaarheidsgraad ook hoger zijn."

Rainbow Six Vegas 2 komt 27 maart

Ubisoft heeft aangekondigd dat het vervolg op de topgame Tom Clancy's Rainbow Six Vegas op 27 maart in de Europese winkels moet liggen. Het verhaal in deel twee loopt parallel aan dat van het eerste. Je kruipt in de rol van een van de teamleiders en je met twee andere mannen de strijd aan met de terroristen. Via Xbox Live kan je zelfs met in totaal vier man de campaign doorlopen. In deze co-op kun je alle experience en items uit de singleplayer gebruiken.

Op de Xbox 360 en PlayStation 3 krijgt de game een adviesprijs van €69,99 en op de PC een van €49,99.

Zieke Smit zegt af voor Heerenveen

Gretha Smit moet komend weekend, tijdens de wereldbekerfinales in Heerenveen, verstek laten gaan. De schaatsster uit de Telfort-formatie is namelijk ziek en is niet in staat om deel te nemen.

Er bestaat een mogelijkheid dat deze afzegging gevolgen heeft. Smit moest tijdens de finale van de wereldbekerwedstrijden in het Thialf-stadion namelijk vormbehoud tonen op de drie kilometer. Hierdoor zou ze dan een ticket voor de vijf kilometer tijdens het WK afstanden in Nagano in de wacht slepen. Nu is de Friese schaatsster afhankelijk van een beslissing van de Topsportcommissie Langebaan.

Een paar weken geleden onderging Smit een operatieve ingreep aan haar been, waardoor een langslepende blessure werd verholpen. "Ze was daarvan redelijk hersteld," liet Ab Krook in een reactie weten. "We gingen ervan uit dat Gretha dit weekeinde kon rijden. Met de dag ging het beter. Maar kennelijk zit voor haar momenteel alles tegen."

Overleven in Left 4 Dead op de Xbox360

De mensen van Turtle Rock Studios zijn al een tijdje bezig met Left 4 Dead. De game stond exclusief gepland voor de PC. Nu is bekend geworden dat de game ook zal verschijnen op de Xbox360. Wanneer we online zombies kunnen gaan knallen is nog niet bekend.

Left 4 Dead, gemaakt met de Half Life 2 engine, zal draaien om een groepje van vier overlevenden. De hele wereld is veranderd en met z'n vieren probeer je te overleven. Je speelt de game met acht man online, waarvan vier de overlevenden zijn, en de andere vier krachtige zombies.



Pratende Sackboy in Little Big PLanet

Little Big Planet is een game waarin je bijna alles zelf kan ontwerpen. Van je eigen levels, tot vijanden en zelfs je eigen personage zijn volledig naar eigen smaak in te richten. Dit is opzich al opmerkelijk maar de game gaat nu nog een klein beetje verder.

Het is nu bekend geworden dat je eigen Sackboy met je mee zal praten als jij door de microfoon iets zegt. Hij zal daarbij zijn lippen bewegen op ongeveer dezelfde manier als jij dat doet. Daarbij zullen er waarschijnlijk ook stem filters komen waarbij je stem anders zal klinken.


Pratende Sackboys in Little Big Planet

De Telefoongids blundert bij Alkmaar

De vreugde voor de inwoners van Akersloot was groot toen de nieuwste telefoongids van Alkmaar en omgeving bij hen op de mat plofte. De vreugde sloeg helaas al gauw om in een grote teleurstelling toen bleek dat het vijfduizend zielen tellende dorp onder de rook van Alkmaar niet in deze editie was opgenomen. Het veel noordelijker gelegen Anna Paulowna was echter wel in het telefoonboek opgenomen.

Een woordvoerder van de Telefoongids verklaarde dat de drukker Akersloot per ongeluk heeft vervangen door Anna Paulowna, een dorpje tussen Den Helder en Schagen. Maar dit bleek niet de enige fout, want ook alle inwoners van Alkmaar waarvan de achternaam met de letter 'A' begint staan niet in de nieuwste editie van de Telefoongids.

De fouten in het nieuwe telefoonboek van Alkmaar werden pas ontdekt toen zo'n tien procent van de gidsen al was afgeleverd. De foute gidsen zullen zo snel mogelijk worden opgehaald. Volgens de woordvoerder zullen er zo snel mogelijk foutloze gidsen worden gedrukt en verspreid.


Toch niet beroemd door De Telefoongids

Hewitt snel klaar in Rotterdam

Voor Lleyton Hewitt bij het ABN AMRO toernooi al in de eerste ronde uitgeschakeld. Hij verloor van de Italiaan Andreas Seppi.

Hewitt kwam na drie sets net tekort: 6-3, 6-7(4), 6-7(4). In de derde set kreeg Hewitt op 5-4 een matchpoint en leek met een ace de wedstrijd uit te serveren. Seppi vroeg echter een challenge aan en het Hawkeye-systeem gaf de bal uit. Hewitt verloor vervolgens het punt op zijn tweede opslag en leverde twee punten later pardoes zijn servicegame in. In de tiebreak kwam de Australiër nog wel met 2-0 voor, maar ging uiteindelijk toch ten onder.

"Ik had moeten winnen", zo baalde Hewitt op de persconferentie. "Het was erg frustrerend. Hij kwam op een paar belangrijke momenten met een paar hele goede passings op de proppen. Het was leuk geweest als ik in de tweede ronde tegen Nadal had gespeeld. Vorig jaar gaf ik hier op, dus ik wilde wat recht zetten. Helaas."

Top of Flop User's Choice: Taylor Hicks

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De vorige Top of Flop gaf weinig reden tot vreugde: Lange Frans & Baas B - Kamervragen is een flop, dus. WurM verwoordde jullie mening nog als beste: "Flop.Langzaam zeiknummer en de tekst is inderdaad te ver over the top. Jammer, want het idee is best goed."

De tip van vanavond is van Zilverdolk:

"Taylor Hicks met Just To Feel That Way. (Geen officiële clip overigens.) Ik vind het een geweldig nummer, het heeft iets, het raakt me op de een of andere manier. Ik krijg er nog steeds de kriebels van."

'Zwarte Cobra' klaagt Nederland en VS aan

Icoon MisdaadDe in de Verenigde Staten vastzittende en meermalen voor drugshandel veroordeelde Henk R. heeft woensdag Nederland en de Verenigde Staten aangeklaagd.

De 'topcrimineel' meent dat de VS hem onrechtmatig in de val hebben gelokt, door hem met behulp van een Nederlandse infiltrant op Nederlandse bodem uit te lokken om aan een drugstransport mee te werken.

De rechtbank in New York veroordeelde R., ook wel de Zwarte Cobra genoemd, als gevolg daarvan in januari 2006 tot twintig jaar gevangenisstraf en 1 miljoen dollar boete voor zijn betrokkenheid bij drugssmokkel. Een Amerikaanse jury bevond hem mede op basis van de uitlokking schuldig aan de smokkel van xtc naar New York.

FOK!Blog Babe Battle #49

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Mary Jane en in de rechterhoek Melli! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

 vs

Donner: Meer Polen nodig

Icoon Politiek Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken luidt de noodklok: teveel Polen, Bulgaren en Roemenen blijven in hun eigen land. Dit is volgens hem een gevaar voor de Nederlandse economie, omdat hierdoor veel Nederlandse bedrijven overwegen naar Oost-Europa te verhuizen.

"We moeten de boot niet missen", aldus Donner. Hij erkent dat dit te maken heeft met het tekort aan huisvesting voor de arbeidsmigranten. "We zouden een veel groter probleem hebben met de arbeidsmarkt als de Polen er niet waren". Daarom wil hij wetgeving aanpassen om ervoor te zorgen dat Oost-Europeanen hier vijf jaar tijdelijk gehuisvest mogen worden. Nu mag dat nog maximaal twee jaar.

In mei 2007 heeft het huidige kabinet de grenzen geopend voor werknemers uit Centraal-Europa. Dit heeft niet geleid tot een groei van werknemers uit Polen. Er werken momenteel tussen de 100.000 en 150.000 Oost-Europese arbeidsmigranten in Nederland. De grens met Bulgarije en Roemenië zit nog wel dicht. Donner bekijkt de mogelijkheden om de grens met deze landen voor arbeiders te openen.

Frankrijk beveiligt Hirsi Ali niet in VS

Icoon BuitenlandsAyaan Hirsi Ali schiet er voor haar veiligheid niets mee op als ze zich laat naturaliseren tot Française. De Franse staat beschermt onderdanen in eigen land maar in het buitenland alleen Franse diplomaten, meldde het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag.

Aangezien Hirsi Ali in Washington wil blijven wonen en werken kan ze dus niet rekenen op Franse beveiliging of Franse financiering van haar bescherming in de Verenigde Staten.

"Als een Franse burger naar het buitenland gaat, is zijn veiligheid de verantwoordelijkheid voor de lokale autoriteiten. Dat is een algemene regel die overal in de wereld geldt. Het is ook moeilijk te veranderen want het gaat over de soevereiniteit van landen", aldus het ministerie in Parijs.


Ook Franse Ayaan niet veilig

Gordon heeft er ook geen kracht meer voor

Gordon heeft zijn column in het weekblad Privé wederom gebruikt voor een grote klaagzang. De presentator van 'Gillend naar huis!' klaagt over het vliegen en kan "kan geen vliegtuig, luchthaven, lelijke stewardess of slecht eten op vliegvelden meer zien." Gordon is vanaf 5 maart weer op de buis met het reisprogramma waarvoor hij de wereld over vloog.

"Was ik ooit fervent (verwend) reiziger en vloog ik de hele wereld over, het liefst naar zonovergoten bestemmingen, nu wil ik alleen maar rustig op de bank zitten met leuk gezelschap en een dvd", aldus Gordon in Privé. "Er zijn natuurlijk veel ergere banen en klagen doe ik ook zeker niet, maar de afgelopen reizen hebben hun sporen nagelaten in geest en lichaam."

Red Faction III zal Guerilla gaan heten

Uitgever THQ kondigde vandaag aan dat het derde deel in Volitions Red Faction-serie uitgegeven zal worden onder de naam Red Faction: Guerilla. De game moet verschijnen in het fiscale jaar 2009, wat betekent tussen 1 april 2008 en 31 maart 2009. Het derde deel in de Red Faction-serie speelt zich af 50 jaar na de rellen van het origineel. Je keert in Guerilla terug naar Mars, met ook dit keer weer open werelden die nieuwe standaarden moeten zetten op het gebied van sloopwerk.

Red Faction: Guerilla zal verschijnen op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.


Red Faction II uit 2002

Spaceshuttle Atlantis veilig terug op aarde

Icoon RuimtevaartSpaceshuttle Atlantis is vanmiddag rond de klok van 15.00 uur Nederlandse tijd veilig teruggekeerd op aarde. Het ruimteveer had zeven astronauten aan boord en heeft ongeveer acht miljoen kilometer afgelegd. Tijdens de missie werd het Europese ruimtelaboratorium Columbus vastgekoppeld aan het internationale ruimtestation ISS.

Eigenlijk had het laboratorium al in 1992 in de ruimte gebracht moeten worden. Toentertijd had de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA plannen om Columbus in de ruimte te brengen ter gelegenheid van de vijfhonderdste gedenkdag van de ontdekkingsreis van Columbus.

Voor de NASA was het belangrijk om Atlantis zo snel mogelijk weer op aarde te krijgen omdat het Amerikaanse leger mogelijk vandaag al probeert om een eigen spionagesatelliet kapot te schieten. De spionagesatelliet is uit zijn baan geraakt en kan mogelijk op aarde neerstorten. Vanaf een marineschip in de Grote Oceaan zal er een raket gelanceerd worden om de satelliet neer te halen.


Ruimteveer Atlantis tijdens de missie STS-122.

Zweedse behandeling anorexiapatiënt niet vergoed

Verzekeringsmaatschappij Univé hoeft de 150.000 euro kostende behandeling van anorexiapatiënt Saskia van Ruiten uit Leeuwarden niet te betalen. Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden woensdag beslist.  Van Ruiten (32) was levensbedreigend ziek en in Nederland uitbehandeld.

Een speciale behandeling in Zweden heeft de vrouw er weer bovenop geholpen. Haar zorgverzekeraar Univé wilde die kosten echter niet betalen, mede omdat de Zweedse behandeling niet wetenschappelijk is onderbouwd. Van Ruiten stapte daarop naar de rechtbank. De rechtbank vindt echter dat de verzekeraar gelijk heeft.


Daar plukt Univé de vruchten van...

Doodrijdster tasjesdief gearresteerd

Icoon JustitieDe politie heeft vanmiddag de 46-jarige Germaine C. aangehouden en ingesloten. Dit meldt haar advocaat Cees Korvinus. De vrouw wordt verdacht van het doodrijden van de 19-jarige tasjesdief Ali el B. in januari 2005 in Amsterdam-Oost. Op 5 februari verscheen zij niet in de rechtszaal voor de behandeling van haar strafzaak.

De rechtbank vindt de aanwezigheid van C. bij haar eigen proces van groot belang en droeg het Openbaar Ministerie op haar op te sporen en ervoor te zorgen dat zij bij hervatting van de zaak in de zaal zou zijn. Volgens Korvinus is C. zich door het bevel van de rechtbank "zeer opgejaagd" gaan voelen. Het proces wordt morgen voortgezet. Volgens de woordvoerder van het OM zal C. tot aan de zitting worden vastgehouden.

Korvinus noemt de arrestatie van C. "zeer dramatisch". "Het is schadelijk voor haar geestelijke gezondheid en onrechtmatig", zegt hij. In een brief die hij vanmiddag naar officier van justitie S. Hoogerheide heeft gestuurd eist hij de onmiddellijke vrijlating van zijn cliënte. Daarna wil hij met C. overleggen ''of en zo ja onder welke condities zij bereid is ter terechtzitting vrijwillig te verschijnen.''

C. werd in januari 2005 van haar handtas beroofd terwijl zij in haar auto zat. De dieven gingen er op een scooter vandoor. C. zette achteruitrijdend de achtervolging in. De dieven kwamen ten val, waarna een van hen dodelijk bekneld raakte tussen C.'s auto en een boom. Het incident leidde tot onrust en beroering in Amsterdam-Oost.

'Tanja Nijmeijer in docu over FARC'

Icoon Buitenlands Tanja Nijmeijer, de Nederlandse die zich bij de Colombiaanse guerrillabeweging FARC heeft aangesloten, werkt mee aan een documentaire die het imago van de FARC moet oppoetsen. Dat meldt het Colombiaanse weekblad Semana (Week).

Semana beroept zich op bronnen van de Colombiaanse inlichtingendienst en op Liduine Zumpolle, voormalig medewerkster van de organisatie Pax Christi en kenner van Colombia.

Tanja Nijmeijer schreef in de periode april 2006 tot juli 2007 een dagboek over haar leven in de FARC. Ze beklaagde zich onder andere over de ongelijkheid tussen de commandanten en de gewone strijders binnen de FARC. Verder bevatte het boek pikante details over haar seksleven met andere strijders. Het Colombiaanse leger vond het dagboek na een aanval op het guerrillakamp waar Tanja verbleef.

Volgens Semana is Tanja op dit moment een voorlopige straf opgelegd wegens het schrijven van de dagboeken. Ze zou in maart voor een FARC-tribunaal moeten verschijnen. Haar medewerking aan de documentaire zou een manier zijn om een zware straf te ontlopen.

De documentaire zou in de loop van dit jaar af zijn. Raul Reyes, belangrijk commandant van de FARC, zou zijn goedkeuring aan het script hebben gegeven. Een Chileense filmmaker met de schuilnaam Ivan van der Boer zou de maker van de film zijn en de Zweedse journalist Dick Emmanuelsson zou voor de productie ervan in Europa zorgen.

Zowel Van der Boer als Emmanuelsson heeft op de website anncol.org, die vaak persberichten van de marxistische beweging FARC verspreidt, het bericht als kletskoek van de hand gewezen.


Tanja Nijmeijer

Launch No More Heroes twee weekjes opgeschoven

Helaas voor de fans die al een tijdje zitten te wachten op de cellshaded actiegame No More Heroes, D3 heeft hem in Europa twee weken moeten uitstellen van 29 februari naar 14 maart, dat liet het bedrijf weten in een persstatement. Een reden voor het uitstel werd niet gegeven. In No More Heroes ben je een huurmoordenaar die de beste huurmoordenaar ter wereld wil worden. Hiervoor moet je andere huurmoordenaars opzoeken en vermoorden.

Kamervragen over 'geloof' Balkenende

Icoon PolitiekCoalitiepartij PvdA wil opheldering van premier Jan Peter Balkenende over zijn optreden afgelopen zondag in het tv-programma Hour of Power op RTL5. De partij wil dat Balkenende uitlegt wat hij bedoelde met zijn uitspraak ''zonder geloof kun je niet functioneren''.

PvdA-Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem vraagt zich vandaag af of het kabinet wellicht een voorkeur heeft voor gelovigen of niet-gelovigen. ''Is het uw overtuiging dat mensen die niet geloven niet kunnen functioneren'', schrijft Dijsselbloem in schriftelijke vragen. Hij wil ook uitgelegd zien hoe de uitspraak van de premier past bij het principe van scheiding tussen kerk en staat.

[upd] Weekendkaarten Pinkpop uitverkocht

Icoon MuziekVoor de FOK!kers die nog plannen hebben om het hele Pinkpopweekend mee te maken is er slecht nieuws. Uit de mond van festivaldirecteur Smeets is opgetekend dat er vanmiddag nog een kleine 2000 weekendkaarten beschikbaar waren, maar ondertussen is duidelijk geworden dat deze nu zijn uitverkocht. Het festival zal dit jaar niet plaatsvinden tijdens pinksteren, maar zal van vrijdag 30 mei tot en met zondag 1 juni neerstrijken in Landgraaf.

Afgelopen zaterdag ging de kaartverkoop van start met een record aantal van 10.000 kaarten die het eerste kwartier verkocht waren. De line-up van Pinkpop werd op 13 februari al bekend gemaakt. Onder andere Metallica, Foo Fighters, Counting Crows, Editors en Alter Bridge treden op.

Op de website van ticketmaster zijn geen weekendkaarten meer beschikbaar. Het heeft er dus alle schijn van dat deze zijn uitverkocht! Volgens Muziekagenda.nl is er al zo'n 25 procent van de dagkaarten verkocht. Smeets sprak de verwachting uit dat die deze week nog niet uitverkocht raken ookal gaan deze nu als warme broodjes over de toonbank.

Pinkpop
Met dank aan --Christiaan-- en Dark_Angelus voor de submit.

Informaticadocent geschorst voor website

Icoon InternetEen informaticadocent van het Herman Wesselink College in Amstelveen is op non-actief gesteld, omdat hij een extreem-rechtse website beheert. De docent, die pas een half jaar werkzaam is op de school, spuit op zijn website Misdefinitie.nl onder meer zijn mening over de 'politiestaat' die Nederland dreigt te worden.

Rector van de school Ton Liefaard bevestigt vandaag een bericht van het Amstelveens Nieuwsblad. De inhoud van de website komt niet overeen met de christelijke waarden die de school aanhangt, stelt Liefaard.

Vorige week hadden leerlingen geklaagd bij de directeur, toen zij er achterkwamen dat hun docent achter de website zit. De school heeft een onderzoek ingesteld naar de docent. Of hij wordt ontslagen is nog niet bekend.

Tien klachten over SP-spotje

Icoon TelevisieBij de Reclame Code Commissie zijn tien klachten binnengekomen over het spotje van de SP waarin de partij 'de uitverkoop van de thuiszorg' aan de kaak stelt. vandaag boog de commissie zich over drie van deze klachten.

Volgens een woordvoerder van de commissie vinden de klagers het spotje, dat te zien was op de televisie en de website van de SP, misleidend, smakeloos en angstaanjagend. Het filmpje van een bejaarde vrouw die zich uitkleedt zou mensen zo afschrikken dat ze geen beroep op thuiszorg meer durven te doen.


Het gewraakte spotje

Vlieland wil opheldering over gifgasproef

Icoon OnderzoekBurgemeester Baukje Galema van Vlieland wil opheldering van het ministerie van Defensie over een test met gifgas op het eiland begin jaren vijftig. TNO deed in opdracht van Defensie op de militaire oefenterreinen De Vliehors op Vlieland en de Harskamp op de Veluwe een test met gifgas in de buitenlucht. "Heeft de test impact op de situatie vandaag de dag?'', aldus Galema vandaag.

Vlieland stuurt een brief naar Defensie. De verbaasde Galema wil onder meer weten waarom het gemeentebestuur nooit is ingelicht over de experimenten die HP/De Tijd-journalist Mark Traa in de archieven van Defensie aantrof. Ook eist Galema opheldering over een bodemonderzoek op de Vliehors een paar jaar geleden naar stoffen die door militaire oefeningen zijn vrijgekomen. Dat onderzoek was nodig omdat een kabel in de grond werd gelegd. "Defensie zei na dat onderzoek dat de stoffen geen gevolgen hadden voor de volksgezondheid. Is de gifgasoefening in dat onderzoek meegenomen?'', zo vraagt Galama.

Aankondiging XMB of een gemene grap?

Al sinds de release van de Playstation 3 wordt Sony vervloekt omdat ze geen in-game Cross Media Bar in hun systeem hebben ingebouwd. Tijdens de GDC heeft Sony een klein grapje uitgehaald met de bezoekers van de conference. Er zijn namelijk t-shirts te verkrijgen met een nogal opvallende tekst. Zie de foto hieronder.



Met de in-game XMB functie zou je tijdens het spelen van een game, in het hoofdmenu van de PS3 kunnen komen en op die manier muziek op kunnen starten of je vrienden een message sturen.

Er gaan al langer geruchten wanneer Sony de in-game XMB eindelijk zal releasen. Of dit t-shirt een "grappige" soort van aankondiging is, of gewoon een gemene grap is nog niet helemaal duidelijk.

Stekelenburg wil nog niet verlengen bij Ajax

Maarten Stekelenburg wil wachten met het verlengen van zijn contract bij Ajax. De Amsterdamse club wil het contract van de 25-jarige goalie openbreken, maar Stekelenburg voelt daar nog niks voor.

"Ik denk namelijk dat het kampioenschap nog niet beslist is en daarom wil ik al mijn energie gebruiken voor de laatste wedstrijden", aldus de Oranje-international. "Daarna zien we wel verder."

Stekelenburg, die zijn contract in 2006 al verlengde tot 2010, kan rekenen op interesse vanuit het buitenland. Onder andere Tottenham Hotspur zou hem in willen lijven.

Het tolerante Volk van Laaf

Ik verslikte me bijna in een stuk Schwarzwalderkirschgebak van de HEMA toen mijn oudtante op haar verjaardag van wal stak over de dominee. ´Het was godverdomme niet normaal, dat de beste man nog mocht preken!´ Het schijnt een typisch Nederlands cultuurfenomeen te zijn: zwetsen tijdens het kringeten –en drinken op een verjaardagsfeestje. Ik vind het in ieder geval een kut-cultuurfenomeen! Er is geen zak aan om op een stoel te zitten en onder het genot van een plakje leverworst allerlei oppervlakkige klets over tuinhuisjes, de prijs van een kilo oude kaas, de visavonturen van buurman Henk en overleden kennissen aan te moeten horen. Ook interesseert het mij geen zak dat de dochter van Miep zwanger is geraakt door haar wilde avonturen met de overspelige ome Arie.

Xbox360 versie Age of Conan jaartje uitgesteld

Gisteren meldden we jullie dat de ontwikkelaar van de MMO Age of Conan, nogal problemen had met het porten van de PC versie naar de xbox360 versie. Op de GDC is bekend geworden dat de Xbox360 versie nu zelfs een jaartje wordt uitgesteld.

De developers hebben ontzettend veel moeite met het goed implementeren van de Xbox360 controls. Om de game toch goed uit de verf te laten komen op de PC en de 360, heeft het team besloten om de game een jaar uit te stellen. Het team richt zich nu volledig op de PC versie. Ze hebben wel beloofd dat dat de 360 versie veel meer content zal bevatten dan de al overvolle PC versie.


nog iets langer wachten voor 360 users

Haase stunt in Ahoy'

Robin Haase heeft voor een stunt gezorgd door in de eerste ronde van het ABN AMRO Tournament de Engelsman Andy Murray uit te schakelen. De Nederlander wist de nummer zes van de plaatsingslijst in twee sets te verslaan: 7-5 en 6-3.

In de eerste set ging het lange tijd gelijk op, maar knokte Haase zich op het eind toch langs Murray. In de tweede set forceerde Haase op 4-3 een break en serveerde hij de partij goed uit.

Het verlies van Murray betekent alweer de vierde geplaatste spelers die het toernooi in de eerste ronde moet verlaten. Eerder moesten Juan Carlos Ferrero (7), Marcos Baghdatis (8) en titelverdediger Michael Joezjni (4) het veld al ruimen.

Poolse onderscheiding voor Beenhakker

Leo Beenhakker heeft woensdag een hoge onderscheiding ontvangen in Polen. De Nederlandse bondscoach van het land kreeg uit handen van president Lech Kaczynski het Kruis van de Renaissance.

De 65-jarige Nederlander ontving deze onderscheiding voor zijn verdiensten voor het Poolse voetbal en in het bijzonder het nationale elftal. Beenhakker werkt sinds 2006 in Polen en plaatste zich met het land voor het EK van komende zomer.

Vogts weg bij Nigeria

Het dienstverband van de Duitser Berti Vogts als bondscoach van Nigeria is alweer ten einde. Vogts heeft zijn ontslag aangeboden bij de bond.

De Duitser begon in maart 2007 aan zijn klus in Nigeria. Hij tekende toen een contract tot medio 2010. De tegenvallende prestaties in de African Nations Cup werden hem zwaar aangerekend, met name door de media. Nigeria struikelde toen in de kwartfinale over gastland Ghana. Een opvolger is nog niet bekend. Onlangs liet voormalig Ajacied Sunday Oliseh weten graag bondscoach te willen worden.

Dijkhuizen en Hooijboer weg bij Cambuur

SC Cambuur-Leeuwarden gaat na dit seizoen niet verder met Marinus Dijkhuizen en Rick Hooijboer.

De 36-jarige spits Dijkhuizen, die vooral ingezet wordt als breekijzer, heeft een aflopend contract. Basisspeler en voormalig aanvoerder Hooijboer staat nog tot medio 2009 onder contract in Friesland. De club heeft echter aangegeven dat er geen toekomst meer is voor de verdediger bij Cambuur. Eerder dit seizoen werd Hooijboer al eens uit de selectie gezet door trainer Jurrie Koolhof.

De Jager op proef bij FC Zwolle

FC Zwolle heeft weer een speler uit de hoofdklasse op het oog. Wessel de Jager van TOGR is uitgenodigd voor een stage bij de club uit de Jupiler League.

De 17-jarige aanvallende middenvelder debuteerde dit seizoen in de hoofdmacht van de Rotterdamse zaterdaghoofdklasser, die momenteel tegen degradatie strijdt in de hoofdklasse A. FC Zwolle-trainer Jan Everse is goed op de hoogte van het amateurvoetbal in de regio Rotterdam en ontdekte De Jager. Eerder al haalde hij Silvino Soares, die inmiddels in België speelt, en Marcel de Bruijn van Excelsior Maassluis. Smaakmaker Anton Jongsma, volgend jaar spelend voor RKC, werd door Zwolle eveneens succesvol uit het amateurvoetbal gehaald.

Bierbrouwers: weer bier tijdens de lunch

Icoon OpmerkelijkEen groep Chinese bierbrouwers wil dat ambtenaren tijdens de lunch weer een pilsje mogen drinken. Dat meldde het Chinese persbureau Xinhua vandaag.

Sinds bier drinken tussen de middag verboden is voor ambtenaren in de provincie Henan blijven de restaurants leeg. Het verbod is een jaar geleden ingesteld om de efficiëntie van de overheid te verbeteren. De rechter moet nu beslissen of het verbod aangepast of teruggedraaid kan worden.

China is een van de landen ter wereld waar al eeuwenlang gebrouwen wordt. De laatste twee decennia wordt er flink meer gedronken sinds het land economisch in de lift zit.

China weert Bugs Bunny van de buis

Icoon TelevisieChina gaat Bugs Bunny, Scooby Doo en de Flintstones van de buis weren om de Chinese tekenfilmindustrie te beschermen. Dat meldde het Chinese persbureau Xinhua vandaag.

Vanaf 1 mei mogen alle in het buitenland gemaakte tekenfilms niet meer tussen vijf uur 's middags en negen uur 's avonds worden uitgezonden. Co-producties van Chinese en buitenlandse producenten mogen alleen met een speciale vergunning op primetime uitgezonden worden.

China heeft in 2007 meer dan 101.900 minuten aan animatiefilmpjes geproduceerd, 23 procent meer dan in 2006. Het land wil buitenlandse competitie, met name uit Japan, weren. Ook andere buitenlandse programma's, zoals reality-tv, mogen niet op televisie tijdens primetime. De regering adviseert tv-stations alleen "zedelijke inspirerende televisieseries'' uit te zenden.

Jeugd meer verdacht

Icoon PolitieIn 2005 is ruim 3 procent van de jeugd van 12 tot 25 jaar door de politie gehoord als verdachte van een misdrijf. Dat is meer dan vijf jaar eerder, toen nog 2 procent verdachte was. Dat meldde vandaag het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Meerderjarige jongeren (18 tot 25 jaar) werden vaker verdacht dan minderjarige jongeren. Ook kwamen jongens vaker in aanraking met de politie dan meisjes. Het percentage verdachte meisjes stijgt wel. In 2005 was bijna een op de zes jeugdige verdachten een meisje, in 2000 was dat nog een op de acht.

Nieuwe livery Williams bekend

Komend seizoen zal Williams opnieuw met een blauw-witte auto rijden. Dit is te zien op foto's die voor een nieuwe sponsor voor het team zijn genomen.

Tijdens de wintertests rijdt het Britse team nog met een donkerblauwe wagen, waarop steeds wisselende verwijzingen staan naar het dertigjarig bestaan van het team van Frank Williams, en de vijfhonderste Grand Prix, die het team naar verwachting zal rijden in Monza dit jaar.

De wagen van Williams was ook afgelopen seizoen wit met blauw. Dit jaar zijn de kleuren wel iets anders ingedeeld: de voorvleugel wordt wit, en de bovenzijde van de voorkant wordt blauw. Er zijn ook een aantal nieuwe sponsors op de wagen te ontdekken, zoals Mappin & Webb. Deze Britse zilversmid staat op de achterkant van de achtervleugel en op de sidepods.

Dit jaar houdt Williams geen officiële teampresentatie. Het team wil zich namelijk volledig concentreren op de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Wii fit en Mario Kart releasedate's

Gisteren meldden we jullie de release datum van Super Smash Brothers Brawl, die achteraf niet waar bleek te zijn. Na dat slechte nieuws is er voor Wii gamers toch nog leuk nieuws: De release datums van Wii fit en Mario Kart Wii.

Wii Fit zal 25 april in de winkels liggen. Dat is eerder dan in Amerika want die krijgen hem pas op 19 mei. Met Wii fit is het mogelijk je eigen lichaam te trainen door allerlei oefeningen te doen op het bijgeleverde Balance Board.

Mario Kart Wii, de volgende game in de serie zal vanaf 11 april verkrijgbaar zijn. Met het bijgeleverde stuurtje kan je lekker scheuren in veel verschillende karts met al je favourite Nintendo figuren, en je eigen Mii's in de achtergrond.

Devil May Cry 4 verkoopt 2 miljoen keer

Devil May Cry 4, de nieuwste game van Capcom verkoopt goed. De game is namelijk al meer dan 2 miljoen keer over de toonbank gegaan.
Hierdoor heeft Capcom dus een slimme zet gedaan door Devil May Cry 4 voor zowel de Playstation 3 als de Xbox360 uit te brengen.

Voorheen was de Devil May Cry franchise alleen beschikbaar voor Sony's Playstation. Deze Devil May Cry games zijn gezamelijk al meer dan negen miljoen keer verkocht.

Later dit jaar zal Devil May Cry 4 ook voor de PC uitkomen, waar Capcom ook een aardige aantal van zal gaan verkopen.

'Joop den Uyl (PvdA) was ooit uiterst rechts'

Icoon PolitiekPvdA-icoon Joop den Uyl had als scholier in de jaren dertig rechts-nationalistische sympathieën. Dat blijkt uit zijn biografie die geschreven is door Anet Bleich. Zij promoveert morgen op Den Uyl aan de Universiteit van Amsterdam.

Bleich had toegang tot nog niet eerder vrijgegeven delen van het persoonlijke archief van Den Uyl en interviewde betrokkenen. Volgens Bleich gaf hij als scholier blijk van waardering voor Hitler-Duitsland. Hij schreef in opstellen onder meer over ''een herboren, zelfbewust volk, dat in eensgezindheid om den Führer [was] geschaard''.

Den Uyl ging in 1939 op 19-jarige leeftijd, vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, nog een paar maanden studeren in Duitsland. De Kristallnacht had toen al plaatsgevonden en de Neurenbergse rassenwetten waren al van kracht. Volgens de biografe had de latere premier van Nederland wèl oog voor de schaduwzijden van het Hitler-regime, zoals de jodenvervolging en de rassenleer.

Toen het nazisme naar Nederland kwam, gingen bij Den Uyl de ogen snel open en nam hij er meteen krachtig afstand van. Bleich typeert de episode uit Den Uyls leven als een ''lichte politieke jeugdzonde"'' die zij wijt aan naïviteit en politieke onvolwassenheid. Den Uyl schaamde zich erover en sprak er alleen met zijn naaste familie over.

Volgens de promovenda circuleerden er altijd al geruchten dat er iets aan de hand was met Den Uyl en de oorlog. Niemand wist er echter het fijne van. ''Ik heb mogen vaststellen dat er niets aan de hand was, maar ik was wèl stomverbaasd dat Den Uyl als scholier een tijdje behoorlijk rechts-nationalistische sympathieën had.''

Den Uyl
Joop den Uyl was leider van de Partij van de Arbeid van 1967 tot 1986. Van 1973 tot 1977 was Den Uyl minister-president in een kabinet met het CDA. Na de val van het kabinet in 1977 haalde de PvdA onder zijn leiding een monsterscore van 53 zetels. Tot ieders verbazing bleef de partij buiten het nieuwe kabinet omdat het CDA een coalitie vormde met de VVD. Onder Den Uyls leiding voerde de PvdA oppositie van 1977 tot 1981.

Hij werd nog even vice-premier in 1982 in weer een kabinet met het CDA, maar dat viel al snel. Hij bleef fractievoorzitter totdat Wim Kok hem in 1986 opvolgde. In 1987 overleed Den Uyl op 68-jarige leeftijd.



Joop den Uyl (1919-1987)

Vloeken verengelst in rap tempo

Icoon ShockingDe vloekende mens is ontkerkelijkt. Niet langer moeten Jezus en Maria het ontgelden. Vloeken is niet meer wat het is geweest.

Zestigers en zeventigers zeggen 'shit' en 'fuck', blijkt uit onderzoek van Piet van Sterkenburg, hoogleraar lexicografie. Van Sterkenburg (66) onderzocht het vloekgedrag van Nederlanders en Vlamingen. Jongeren hadden die termen eerder in de mond genomen.

De professor, ex-hoofdredacteur van het Groene Boekje en de Van Dale, ondervroeg duizend mensen over hun vloekgedrag. "En zij gebruiken haast allemaal Engelse vloekwoorden'', constateerde hij vandaag in de Vlaamse krant Het Laatst Nieuws.

Bier duurder!

Icoon OpmerkelijkSchokkend nieuws: Bierdrinkers in Europa gaan meer betalen voor het gerstenat van Heineken. De Nederlandse brouwer verhoogt dit jaar zijn prijzen met 3 tot 4 procent.

De bierbrouwer, die samenspande met concurrenten om zo de consument in de jaren negentig teveel te laten betalen voor haar gestenat, ziet zich daartoe genoodzaakt omdat de kosten voor grondstoffen (mout) en verpakkingsmaterialen (aluminium voor blikjes) sterk stijgen. Het concern denkt dat de prijzen voor grondstoffen en verpakkingsmaterialen dit jaar met 15 procent stijgen. Heineken, naar omzet gemeten de op drie na grootste bierbrouwer ter wereld, maakte dit vandaag bekend bij de publicatie van zijn jaarcijfers.

Hoe de consument zal reageren op de prijsverhoging, is de grote onzekerheid voor het concern. Of Heineken de prijzen weer zal verlagen als de consument zijn bieren (naast Heineken onder andere Amstel) minder gaat drinken, wilde topman Jean-François van Boxmeer niet zeggen.

De prijsverhoging zal niet in de Verenigde Staten worden doorgevoerd. De brouwer, die daar Heineken als een zogenaamd premiumbier presenteert, wil daar nog meer marktaandeel krijgen. "We moeten voorzichtig zijn de prijs daar te verhogen'', aldus financieel topman René Graaf Hooftland.

Mede door de onzekerheid over de reactie van de Europese consument, wil het bedrijf er echter niet aan om een concrete winstverwachting voor dit jaar af te geven.

Casillas keept met 'acht vingers'

Real Madrid doelman Iker Casillas heeft voldoende aan acht vingers om zijn doel schoon te houden. De 26-jarige goalie trad in de 2-1 verloren Champions League wedstrijd tegen AS Roma aan met twee viervingerige handschoenen.

Casillas, die onlangs nog een levenslang contract tekende bij De Koninklijke, keepte in de 7-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Real Valladolid al met één handschoen met vier vingers, maar draagt sinds dat duel twee van zulke exemplaren.

Casillas heeft problemen met beide pinken. Om erger leed te voorkomen tapet de doelman zijn pinken vast aan zijn ringvingers en gebruikt hij aangepaste handschoenen waarbij de pink en ringvinger aan elkaar genaaid zijn en het tussenschot is verwijderd.

Vrouw eerder klaar voor huwelijk dan man

Icoon OpmerkelijkEen vrouw is eerder klaar om te trouwen dan haar partner. Dit blijkt uit een Britse enquête die onder drieduizend Britten werd gehouden. De gemiddelde man vraagt zijn partner na twee jaar, elf maanden en acht dagen ten huwelijk. Een vrouw wil circa vier maanden eerder al in het huwelijksbootje stappen.

Van de ondervraagde vrouwen had één op de tien vrouwen zichzelf een deadline gesteld waarbinnen zij getrouwd wilde zijn. Ook één op de tien vrouwen vond het niet nodig om op het aanzoek van de man te wachten, zij namen geëmancipeerd het heft in eigen handen en vroegen zelf hun partner ten huwelijk.

Ruim 42 procent van de onderzochte vrouwen gaf aan dat zij het liefst op een romantische manier ten huwelijk gevraagd wilde worden. Zij hadden geklaagd over het aanzoek: het was niet romantisch genoeg.

Voorspoedig herstel Van der Vaart


Rafael van der Vaart kan aanstaande zondag waarschijnlijk toch meedoen in de topper tegen ranglijstaanvoerder Bayern München. De middenvelder van Hamburger SV lijkt voldoende hersteld van een enkelblessure.

Vorige week donderdag liep de Oranje-international de blessure op in de UEFA-Cup wedstrijd tegen het Zwitserse FC Zürich. Gisteren stond Van der Vaart alweer op het veld. "Ik heb voor de eerste keer gesprint en dat ging zonder problemen. Het belangrijkste is dat de blessure snel geneest", aldus de aanvoerder van HSV.

Huub Stevens, trainer van HSV, kan in de return tegen FC Zürich nog geen gebruik maken van Van der Vaart, waarbij zijn ploeg een 3-1 voorsprong verdedigt. Zondag kan in de Allianz Arena de achterstand van HSV op Bayern München teruggebracht worden tot drie punten.

Mancini vindt rode kaart onterecht


Roberto Mancini, trainer van Internazionale, is niet te spreken over de arbitrage in de Champions League wedstrijd tussen zijn club en het Engelse Liverpool. De oefenmeester van de Italiaanse kampioen vond de rode kaart voor Marco Materazzi overdreven.

De verdediger werd na een half uur van het veld gestuurd na twee dubieuze gele kaarten. De Nerazzurri verloren vervolgens in de slotfase de wedstrijd met 2-0 door doelpunten van Dirk Kuijt en Steven Gerrard.

"De scheidsrechter zat er twee keer naast", reageerde Mancini op de gele kaarten die Frank De Bleeckere trok voor Materazzi. "Beide acties waren geen gele kaart waard". Toch ziet Mancini nog kansen voor zijn team om de kwartfinale te halen van het belangrijkste Europese podium. "Het bereiken van de volgende ronde ligt niet buiten ons bereik. In het verleden zijn veel ploegen teruggekomen van een 2-0 achterstand".

[upd] Spaarvarkentje te onrein voor Fortis

Het aloude spaarvarken voldoet niet aan de eisen die de multiculturele samenleving stelt, zo zegt het bank- en verzekeringsconcern Fortis. Daarom wordt het speciale spaarvarkentje Knorbert niet langer cadeau gedaan aan Fortis-klanten die voor hun kinderen een zogenoemde EuroKids-rekening openen.

Varkens worden door joden en moslims als onreine dieren beschouwd. Daarom zijn ook de internetspelletjes en cartoons met de jaren terug al bedachte Knorbertje in de hoofdrol, beëindigd.

Reden voor het verwijderen van Knorbert is volgens een woordvoerster dat er ''een aantal reacties is geweest op het varken''. Er wordt er gewerkt aan een nieuw presentje dat wel door de multiculturele beugel kan. Als tussenoplossing biedt de bank nu een kinderencyclopedie aan.

Update 13.13 uur
Fortis laat naar aanleiding van de berichtgeving in een reactie weten dat Knorbert alleen maar weg moet omdat zijn houdbaarheid is verstreken. ''Knorbert is een premium die aan het eind van zijn lifecycle is.''

Volgens Fortis is er maar een handjevol klachten binnengekomen over het spaarvarken.

Wie of wat Knorbert gaat opvolgen, is nog niet bekend. Een ontwerpbureau werkt aan een opvolger. Duidelijk is wel dat het geen varkentje meer wordt. Want als je dan toch een nieuwe mascotte aan het verzinnen bent, dan maar een die breed gedragen wordt door alle religies.''Je wil natuurlijk zoveel mogelijk mensen tevreden stellen.''

Met dank aan Roel_Jewel voor de submit.
Wat vind jij van deze ontwikkeling? stem in de poll!

[upd] Zware aardbeving Indonesië, 7.6

Icoon Buitenlands Vanochtend heeft een zware aardbeving met een kracht van 7.5 op de schaal van Richter Indonesië getroffen. De beving vond plaats ruim 300 kilometer uit de kust van het eiland Sumatra.

De lokale autoriteiten melden vooralsnog geen slachtoffers of materiële schade. Er is ook geen waarschuwing voor mogelijk tsunamigevaar uitgegaan. Het Pacific Tsunami Warning Center in Hawaii houdt het gebied wel extra in de gaten.

De tsunami die op 2e Kerstdag 2004 aan meer dan 300.000 mensen het leven kostte, was het gevolg van een beving in dezelfde regio. De aardbeving had toen een kracht van 9.0 en was de zwaarste in veertig jaar.

Update:
De Indonesische autoriteiten melden dat minstens drie mensen zijn omgekomen als gevolg van de aardbeving. Nog eens 25 mensen zijn zwaar gewond. Verder wordt er melding gemaakt van schade aan veel gebouwen. Direct na de beving zijn veel mensen naar hoger gelegen gebieden gevlucht uit angst voor een tsunami. Het Pacific Tsunami Warning Center heeft twee uur na de beving het gebied weer veilig verklaard, omdat er geen grote golven zijn waargenomen. De zwaarte van de beving is bijgesteld naar 7.6

Subheader

Locatie van de aardbeving


Meer informatie over aardbevingen vind je natuurlijk ook op het Fok!Forum

FOK! draait op vrijwilligers

FOK!-oprichter Danny Roodbol zegt vandaag in een interview met dagblad De Pers sinds anderhalf jaar van de opbrengsten van de website te kunnen leven en zich daardoor vol op de site te kunnen storten. De site draait echter op vrijwilligers, benadrukt hij.

De financiële opbrengsten zijn volgens Roodbol bescheiden: ''Ik ben niet zo’n geslepen zakenman. FOK! drijft nog altijd op ongeveer 250 vrijwilligers die nieuws plaatsen, reacties modereren en nieuwe onderdelen bouwen. Er moet genoeg binnenkomen om van te kunnen eten. Tot nu toe lukt dat wel, maar het is niet zo dat ik volgende week een nieuwe Hummer kan kopen.''

De website FOK! werd opgericht in 1999 en werd bekend door de aandacht die FOK! besteedde aan Big-Brother. Sindsdien is de site uitgegroeid tot één van de populairste nieuws- en discussiesites van Nederland, aldus De Pers.

Aan de lezers van De Pers legt Roodbol uit dat een belangrijk criterium om een bericht op de FP te zetten, is dat het reacties uitlokt: ''Want minstens zo belangrijk als de berichten zelf zijn de reacties van de bezoekers die grossieren in melige opmerkingen en hun commentaren steevast voorzien van grote hoeveelheden smiley's.'' FOK! heeft een abonnement op het ANP, maar probeert zoveel mogelijk een eigen koers te varen bij de selectie van het nieuws.

De meeste bezoekers op FOK! komen uit de groep van 18 tot en met 25 jaar, maar er zijn nu ook mensen van 70 die FOK! bezoeken. Meer dan honderd moderators houden een oogje in het zeil, maar zelfs die kunnen niet verhinderen dat er af en toe een racistische of anderszins aanstootgevende reactie tussendoor slibt.

Roodbol: ''Er worden dagelijks tigduizend reacties geplaatst. Die kun je niet allemaal lezen, zelfs niet met zoveel man. Af en toe wijst het Meldpunt Discriminatie Internet ons op een reactie die niet door de beugel kan, en die verwijderen we dan netjes.'' Tot nog toe heeft FOK! een gang naar de rechter weten te voorkomen. Er komen wel eens boze brieven binnen van advocaten, zoals toen op het forum oude Playboy-foto's van Jerney Kaagman in berichten werden gelinkt, maar dat is altijd met een sisser afgelopen.

-
Bezoek ook eens het FOK!-forum, de weblog, De sportsite Of FOK!games Wil je weten hoe de gemiddelde FOK!ker eruit ziet? Gluur dan mee op het Fotoboek



Met dank aan Bakkioli voor de submit.

Maansverduistering met geluk te zien

Icoon Zonnestelsel Het is afwachten of de maansverduistering komende nacht goed is te zien. Het hele land is waarschijnlijk bedekt met een wolkenlaag, liet een woordvoerder van het KNMI vandaag weten.

''Er is hoop. Af en toe zal er een gat in de wolken komen. Waar en wanneer is niet precies aan te geven'', aldus de zegsman. Volgens het weerinstituut is het een lastige situatie. Momenteel zit er veel vocht in de atmosfeer. ''Van wolken kan je niet voorspellen of ze wel of niet snel verdwijnen. Met wat geluk kunnen we hier en daar toch even wat van de maansverduistering zien''.

De verduistering is te zien in Europa en Amerika. Boven ons land valt om 2.43 uur de eerste schaduw van de aarde over de maan, waarna tussen 4.01 uur en 4.51 uur de verduistering volledig is.

Junta Myanmar noemt Rambo een gek

Icoon Film Rambo is een zielige man die lijdt aan een geestelijke ziekte. Althans, dat is de mening van de militaire machthebbers in Myanmar (Birma) over de nieuwe film van Sylvester Stallone. Zij hebben alle media in het land opgedragen een artikel te plaatsen dat de film belachelijk moet maken.

Dat meldt The Irrawaddy, een prominent tijdschrift met nieuws over Myanmar. De oorlogsheld moet in Rambo IV een groep christelijke zendelingen bevrijden die door troepen in Myanmar gevangen is genomen.

De junta schildert John Rambo af als terrorist en stroman van de Amerikaanse regering. ''Hij is een man die nooit lacht, een heethoofd, agressief en overduidelijk gek'', meldt het artikel.

Kopieën van Rambo-films zijn in Myanmar bij handelaren op straat te koop. In Nederland is Rambo IV vanaf morgen te zien in de bioscopen.


'Terrorist en stroman van de Amerikaanse regering.'

UPDATE: Super Smash Brothers Brawl krijgt toch geen datum?

UPDATE
Nintendo heeft ontkend dat zij de release datum van Super Smash Brothers Brawl bekend hebben gemaakt. De datum van 6 juni zou volgens een Franse site tijdens een prijsuitreiking in Frankrijk genoemd zijn door Nintendo. Insidegamer heeft om bevestiging gevraagd aan Nintendo, en die onkennen dat de datum genoemd is.

Met dank aan Slomy voor de submit

Oude bericht 19-02-2008
De kogel is dan eindelijk door de kerk. Vanaf 6 juni kunnen we dan eindelijk genieten van Super Smash Brother Brawl. Vanaf die datum zal de game in de Europese winkels liggen en kunnen we eindelijk bepalen wie nou de sterkste is: Mario, Sonic of toch misschien Snake?

De game doet het erg goed in Japan, en is zelfs al meer dan 1 miljoen keer verkocht.


Vettel kijkt uit naar RB4

Sebastian Vettel heeft toegegeven dat Scuderia Toro Rosso reikhalzend uitkijkt naar de komst van de RB4, later dit seizoen. De jonge Duitser geeft hiermee nieuwe impulsen aan de discussie rondom klantenchassis in de Formule 1.

Scuderia Toro Rosso en Super Aguri zijn momenteel al verwikkeld in een juridisch steekspel met Force India F1 over de vermeende illegaliteit van de bolides. Vraagstuk dat centraal staat is of Toro Rosso en Super Aguri als constructeur aangemerkt kunnen worden omdat ze hun bolides betrekken bij hun moederteams, respectievelijk Red Bull Racing en Honda.

Tegenover het Duitse Auto Motor und Sport verklaarde Vettel blij te zijn dat Mark Webber en David Coulthard tevreden zijn ovder de RB4. "Dat is ook een goed teken voor ons." Eerder liet Vettel al weten dat de nieuwe Toro Rosso-bolide gelijk zal zijn aan de RB4.

Toro Rosso zal het nieuwe seizoen aanvangen met de bolide die het team vorig jaar gebruikte, omgedoopt tot STR2B. De verwachting is dat het team ten tijde van de Turkse Grand Prix kan beschikken over de STR3, zoals de bolide genoemd zal worden. Desalniettemin is teameigenaar Gerhard Berger positief gestemd: "We kennen tot dusver een geode voorbereiding op het seizoen. De auto is betrouwbaar en onze rondetijden zijn competitief. Ik verwacht dat we momenteel het zevende team op de grid zijn."

Britney Spears mag zoons nog niet zien

Icoon ShowbizzZangeres Britney Spears mag haar twee zoons nog niet zien, zo bepaalde de rechter in Los Angeles. Spears had een verzoek ingediend om weer bezoekrecht te krijgen, maar dat werd afgewezen, zo staat woensdag te lezen op de internetpagina van de BBC.

De in opspraak geraakte popprinses heeft haar twee zoontjes sinds vorige maand niet meer gezien. Ze weigerde Sean Preston (2) en Jayden James (1) na een bezoek terug te geven aan haar ex-man Kevin Federline. Het incident eindigde met een opname van Spears in het ziekenhuis. De twee jonge kinderen wonen nu bij Federline.


Britney's kont

Betogers Jakarta boos op Wilders

 Een paar honderd Indonesiërs hebben vanmorgen voor de Deense en de Nederlandse ambassade in Jakarta gedemonstreerd. Ze deden dit om te protesteren tegen de manier waarop de profeet Mohammed of de Koran wordt geportretteerd.

Voor de Nederlandse missie richtte de religieuze gramschap zich volgens het Spaanse persbureau EFE op de 'cineast' Geert Wilders. Die maakt tot woede van de betogers een korte film waarin hij de Koran afschildert als een fascistisch boekwerk. De film is nog niet vertoond, maar over de inhoud bleken de betogers al geïnformeerd.

Voor de Deense ambassade ageerden de demonstranten vervolgens tegen spotprenten waarover al eerder onlusten waren. Het gaat om de publicatie van prenten van de profeet Mohammed uit 2005 in een Deense krant. Die verschenen deze maand opnieuw in Denemarken, nadat de politie had gemeld dat ze een moordaanslag op de tekenaar, Kurt Westergaard, had verijdeld.

Doet Harry Potter het met Hermione?

Icoon ShowbizzIn de Harry Potter-films lijkt het alsof Hermione meer interesse heeft in Ron, maar in het echte leven is ze gesignaleerd met Harry Potter. Acteur Daniel Radcliffe en tegenspeelster Emma Watson zijn gesnapt terwijl ze samen in een kroeg waren.

De 18-jarige Radcliffe en de 17-jarige Watson brachten een avond in een pub door, dicht tegen elkaar aan en onafgebroken giechelend, aldus verscheidene Britse en Amerikaanse media. De twee hebben altijd ontkend romantische gevoelens voor elkaar te hebben.

Radcliffe en Watson kennen elkaar sinds de eerste Harry Potter-film uit 2001. De films, gebaseerd op de wereldberoemde boeken van J.K Rowling, gaan over tovenaarsleerling Harry Potter en zijn avonturen op de toverschool. De zesde en een na laatste film wordt eind dit jaar verwacht.

Subheader
Steekt Harry zijn staf in Hermione?



Sneaky combat in Metal Gear Online beelden.

We hebben vandaag weer wat nieuwe beelden van de online versie van Metal Gear Solid. Het eerste gedeelte van Metal Gear dat echt speciaal ontwikkeld is voor de online mogelijkheden. Gemaakt deels op basis van Substance en Portable Ops biedt dit spel de mogelijkheid om met maximaal 16 mensen te sneaken en elkaar af te maken via het PlayStation Netwerk. De game maakt gebruik van het SOKKU-systeem, waarmee je makkelijk info over je allies kunt opvragen.

Metal Gear Online zal in één bundel verschijnen met Metal Gear Solid 4.





Ziekenhuis meldt elk vermoeden kindermishandeling

Icoon MedischVerpleegkundigen van de Haagse ziekenhuizen Antoniushove en Westeinde doen sinds twee maanden melding van ieder geval waarbij zij kindermishandeling vermoeden. Door het zelfbedachte protocol is het aantal meldingen vertienvoudigd.

Zorgmanager Frans de Voeght van Medisch Centrum Haaglanden, waarin de twee ziekenhuizen verenigd zijn, bevestigde dinsdag een bericht hierover in NRC Handelsblad.

"Normaalgesproken deden wij alleen melding bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) als een kind letsel had waaruit mishandeling bleek. Nu trekken wij ook aan de bel als de sociale omstandigheden zorgelijk zijn", aldus De Voeght.

Daedalic brengt de eerste beelden van The Whispered World

Deadalic Entertainment heeft de eerste beelden vrijgegeven van hun fantasy adventure The Whispered World. In deze game speel je de clown Sadwick, die reist met zijn familiecircus door een fantasiewereld. Sadwick is alleen geen vrolijke clown. Hij is op een teleurstellende zoektocht naar de zin van het leven. Op een nacht wordt hij aansproken door een mysterieus persoon, deze stuurt hem op een queeste om de wereld waarin hij leeft te redden van de ondergang. Samen met zijn worm Spot gaat hij op weg om deze melancholieke sprookjeswereld te redden.




Politie Marokko ontmantelt terreurnetwerk

Icoon TerrorismeDe Marokkaanse politie heeft sinds maandag 32 mensen opgepakt, die worden verdacht van betrokkenheid bij een islamitisch terreurnetwerk. Dat hebben Marokkaanse politiebronnen dinsdag laten weten.

De arrestanten zouden aanslagen in Marokko aan het voorbereiden zijn en banden hebben met terreurverdachten in het buitenland. De politie liet weten dat de operatie tegen terreurverdachten nog niet is afgerond.

Zangeres Pink gescheiden

Icoon ShowbizzZangeres Pink en haar echtgenoot, motorracer Carey Hart, zijn gescheiden. Dat meldt het entertainmentblad People op zijn website. Het gerucht, dat al weken circuleerde, is eindelijk bevestigd door een zegsvrouw van de voormalige echtlieden.

"Ze blijven goede vrienden en voelen nog steeds veel liefde en respect voor elkaar", stelt de woordvoerster met klem. "Het huwelijk mag voorbij zijn, maar hun vriendschap is sterker dan ooit."

De twee ontmoetten elkaar in 2001 op het sportevenement X Games. Pink (28) en Hart (32) gaven elkaar in januari 2006 het ja-woord.

Pink

54 marechaussees ontslagen vanwege schending integriteit

Icoon BinnenlandsDe Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen jaar 54 werknemers ontslagen omdat ze de integriteitsregels schonden. Onder hen zijn ook marechaussees in opleiding. De Marechaussee heeft in totaal 6500 man in dienst.

De gegevens komen uit een kwartaalrapportage van een interne werkgroep integriteit. Daaruit zou onder meer naar voren komen dat een marechaussee afgelopen voorjaar werd betrapt met cocaïne en 26 xtc-pillen op zak. Een andere werknemer werd de wacht aangezegd nadat de politie hem aanhield wegens rijden onder invloed.

De GroenLinks-fractie in de Tweede Kamer heeft verontrust gereageerd op de integriteitskwesties en zal komende dinsdag, wanneer het parlement terug is van reces, een spoeddebat aanvragen met de ministers van Defensie en Justitie.

Johan Cruijff terug bij Ajax

Johan Cruijff gaat zich intensief bezighouden met het technisch beleid van Ajax en het bestuur van de club stapt nog voor het einde van dit seizoen op. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van een bijeenkomst van de ledenraad van Ajax gisteravond in de Amsterdam Arena.

De raad was bijeen gekomen om te praten over het rapport van de commissie Coronel. Daarin staat harde kritiek op het bestuur en op de directie van de Amsterdamse club. Cruijff was tot ieders verrassing ook aanwezig.

Johan Cruijff had eerder al aangegeven open te staan voor een technische functie bij Ajax. Op het verzoek van de ledenraad zei hij dan ook ja. Over de precieze invulling van Cruijffs functie wordt nog overlegd.

De ledenraad koos ook voor een nieuwe bestuursstructuur. In de nieuwe constructie staat de directie onder leiding van een algemeen directeur die tevens het boegbeeld van de club moet zijn. Het huidige Bestuur, bestaande uit voorzitter John Jaakke, bestuurslid technische zaken Hennie Henrichs en bestuurslid financiële zaken Joop Saan, heeft aangegeven op te stappen zodra die nieuwe structuur gereed is.

DVD: The Secret

SubheaderThe Secret is een enorm succes in Amerika en is ook al doorgedrongen tot in Nederland. Workshops over het geheim werden dan ook zeer goed bezocht, mede door de vele aandacht in de media. Maar wat is The Secret, het geheim nu eigenlijk? Je kunt natuurlijk een bedrag neertellen voor zo’n workshop, maar je kunt ook bijvoorbeeld een dvd of boek hierover kopen. Er is nu eindelijk ook een Nederlandse versie te koop waardoor je niet per se de Engelse taal machtig hoeft te zijn. Nog makkelijker, je hoeft niet eens te lezen want het is nagesynchroniseerd.

Bijna 100 miljoen Sims

In 2000 kwam Electronic Arts met de game The Sims. De game waarin je zelf een gezin kan samen stellen, huizen kan bouwen en de mensen moet verzorgen was uitermate populair. Na een vervolg en ontelbare uitbreidingen, is nu bekend geworden dat er bijna een 100 miljoen games van zijn verkocht.

Dit maakte Steve Seabolt van EA bekend. Hij vertelt dat de game ontzettend belangrijk is voor EA, en dat ze blij zijn met het succes.

We make so much money from The Sims--it is so profitable--that unlike other businesses, we don't have to sell it out with advertising and sponsorship and flog the user with advertising to make money."


De speler moet zijn Sims door het leven begeleiden. Een beslissing die tijdens de peuterjaren is gemaakt kan in de puberteit of als de Sim volwassen is nog invloed hebben. Sims reageren meer op hun omgeving en de andere Sims.

Penisartiest dingt mee naar kunstprijs Australië

Icoon OpmerkelijkEen Australische artiest, die zijn penis als penseel gebruikt, heeft een pikant zelfportret ingestuurd voor de Archibald prijs. Dat is een van de belangrijkste Australische kunstprijzen, zo bericht de Sydney Morning Herald.

Vijftiger Tim Patch, die zichzelf Pricasso noemt en meestal op bazaars staat waar seksproducten aan de man worden gebracht, wil zich op de wat exclusievere markt storten en besloot daarom mee te dingen naar de prijs.

Het ingezonden zelfportret laat Patch, die tevens bodybuilder is, van top tot teen zien terwijl hij slechtséén kledingstuk draagt: een hoed. Zijn 'penseel' verbergt hij achter een leeg schilderijtje in zijn hand.

De Art Gallery of New South Wales in Sydney verwacht zeker zevenhonderd inzendingen. In maart worden de finalisten bekendgemaakt.


Pricasso

Jongen dood na schok hoogspanningsleiding

Icoon ShockingIn Zwijndrecht is gisteravond een 15-jarige jongen overleden na een schok van een hoogspanningsleiding. Hij was samen met een 16-jarige vriend op een omheining naast de hogesnelheidslijn (HSL) geklommen aan de Lindtsedijk.

Tijdens de klimpartij raakte hij met zijn voet de hoogspanningskabel die onder de rand van de omheining zit. Door de schok viel hij naar beneden in een sloot. Zijn vriend probeerde hem nog uit het water te halen maar kwam te laat.

Ambulancepersoneel heeft de 15-jarige nog gereanimeerd, maar later op de avond overleed hij alsnog in het ziekenhuis. De vriend verkeerde in shocktoestand en was onderkoeld.

Met dank aan Funkamental en Blur voor de submit.

Overlord naar PS3

Er zijn al langer geruchten dat Overlord naar de Playstation 3 zou komen. Dit is nu bevestigt zijn in het blad Entertainment Business van twee weken geleden.

Overlord is gemaakt door de Nederlandse studio Triumph Studios uit Delft. Vorig jaar November plaatste het bedrijf al een oproep voor een Playstation ontwikkelaar, waar alle geruchten mee begonnen. Nu is dus door het blad Entertainment Business bevestigt dat de game inderdaad naar de PS3 zal komen. Wanneer Triumph Studios met een officieel persbericht komt is nog onbekend.

Overlord is vorig jaar op de markt gekomen voor de Xbox360 en PC, en is zo'n 1 miljoen keer verkocht. Met de komst van de game naar de PS3 verliest de Xbox360 alweer een exclusive. Eerder deze week werd al bekend dat de game World in Conflict ook al zijn opwachting zal maken op de Playstation 3.


Overlord draait om een fantasierijk land waarin de karakters iets weghebben van de wezens uit Oddworld en Fable. De speler gaat de strijd aan met grote legers die gebieden plunderen en verwoesten.

Muziek bespoedigt herstel na hersenbloeding

Icoon Medisch Finse wetenschappers hebben vastgesteld dat mensen die een hersenbloeding hebben gehad, baat hebben bij hun favoriete muziek. Elke dag een aantal uur muziek luisteren, bevordert het herstel.

De resultaten waren op een aantal vlakken duidelijk waarneembaar. De patiënten kregen minder depressies, het concentratievermogen nam toe en ook het verbale geheugen boekte meer vooruitgang dan bij mensen die geen muziek luisterden.

CD: Idaho - The Forbidden EP

Jeff Martin is het hart van Idaho. Hij ziet de band als zijn persoonlijke uitlaatklep. Van band via duo naar solo; dat is in een notendop de levensweg van Idaho. Enkele hoogtepunten uit het verleden zijn Three Sheets To The Wind en Levitate. In 2008 is het tijd voor een heruitgave van The Forbidden EP en Alas. Albums die respectievelijk uit 1997 en 1998 komen. Het moet het opwarmertje zijn voor de nieuwe plaat die gepland staat voor najaar 2008. Voor nu doen we het dus even met een heruitgave, maar dat mag de pret niet drukken. Jeff Martin is ook in herdruk aardig om in je cd-speler te hebben.

Johan Cruijff terug bij Ajax

Icoon AjaxJohan Cruijff gaat zich intensief bezighouden met het technisch beleid van Ajax en het bestuur van de club stapt nog voor het einde van dit seizoen op. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van een bijeenkomst van de ledenraad van Ajax gisteravond in de Amsterdam Arena.

De raad was bijeen gekomen om te praten over het rapport van de commissie Coronel. Daarin staat harde kritiek op het bestuur en op de directie van de Amsterdamse club. Cruijff was tot ieders verrassing ook aanwezig.

Johan Cruijff had eerder al aangegeven open te staan voor een technische functie bij Ajax. Op het verzoek van de ledenraad zei hij dan ook ja. Over de precieze invulling van Cruijffs functie wordt nog overlegd.

De ledenraad koos ook voor een nieuwe bestuursstructuur. In de nieuwe constructie staat de directie onder leiding van een algemeen directeur die tevens het boegbeeld van de club moet zijn. Het huidige Bestuur, bestaande uit voorzitter John Jaakke, bestuurslid technische zaken Hennie Henrichs en bestuurslid financiële zaken Joop Saan, heeft aangegeven op te stappen zodra die nieuwe structuur gereed is.

Met dank aan CSI_MIAMI en partyyboyy voor de submit.
Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Nederland deed in jaren '50 proeven met gifgas

Icoon BinnenlandsOnderzoekers van het chemisch laboratorium van TNO hebben in de jaren vijftig in opdracht van Defensie proeven uitgevoerd met gifgassen alssarin, tuban, soman en een nagemaakt gifgas met de naam Stof X.

De experimenten met proefdieren hadden zowel plaats in Nederland, als in de woestijn van Algerije. Dat blijkt uit onderzoek dat HP/De Tijd journalist Mark Traa heeft verricht in de archieven van Defensie en waar hij deze week over publiceert.

Tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog maakte Nederland zelf chemische wapens, zoals mosterdgas dat in Nederlands-Indië lag opgeslagen. Maar na 1945 had Nederland zelf geen intentie meer om chemische wapens te bezitten of ontwikkelen, aldus een woordvoerder van Defensie.

De gassen die werden gemaakt en de eerder genoemde proeven waren alleen bedoeld ter voorbereiding op een mogelijke aanval met chemische wapens door de Sovjet-Unie. Ook werden detectieapparatuur en beschermende kleding getest. TNO had daarvoor ook ruim 6 kilo van het Franse gas Stof X nagemaakt in het laboratorium in Rijswijk. Deze stof bleek giftiger dan sarin.

Begin jaren vijftig werden deze zogenoemde chemische strijdgassen met sproei-installaties in de buitenlucht op proefdieren getest op het militaire oefenterrein De Vliehors op Vlieland en bij de Harskamp op de Veluwe. Na 1956 gebeurde het niet meer in Nederland, maar gebeurde het nog wel in samenwerking met de Belgen en Fransen in de woestijn in Algerije.

Daarvoor werd een proefveld gebombardeerd met granaten gevuld met verschillende gifgassen. Rond inslaggebieden stonden kooien met ratten opgesteld die bezweken in de gifwolken. Voor de Stof X werden ook schapen en marmotten gebruikt.

Het verhaal over de gifgassen, is onderdeel van een serie verhalen over Nederland in de Koude Oorlog, waarvoor Mark Traa tientallen meters archiefmateriaal heeft doorgenomen. Ook sprak hij betrokkenen, zoals een van de onderzoekers die bij de testen in de Sahara aanwezig was.

Fossiel grootste kikker ooit gevonden

Icoon WetenschapOp het Afrikaanse eiland Madagascar hebben wetenschappers een fossiel gevonden van een kikker met het formaat van een flinke strandbal. Het beest moet zeventig miljoen jaar geleden geleefd hebben, een gigantische mond hebben gehad, en zo'n vijf kilo gewogen hebben.

Paleontologen hebben het dier "Beelzebufo" genoemd, "kikker uit de hel", en vermoedden dat hij in staat moet zijn geweest om jonge dinosaurussen te verslinden. Wel zou zijn standaard dieet uit met name insecten en hagedissen hebben bestaan.

Opvallend is dat de familie waartoe het dier behoort alleen maar voorkomt in Zuid-Amerika. Dit wordt gezien als een argument voor de theorie dat Zuid-Amerika, Madagascar en het Indische subcontinent toentertijd met elkaar verbonden waren.

Met dank aan Quannum voor de submit.

Olieprijs opnieuw naar recordhoogte

Icoon EconomieDe prijs van een vat ruwe olie heeft vandaag opnieuw een recordhoogte bereikt. In New York moest kort 100,10 dollar (68 euro) voor een vat worden betaald. Dat is 0,01 dollar meer dan het vorige record. Het gaat dan om de Texaanse ruwe olie. In Londen heeft een vat olie van de Noordzeesoort Brent nog niet de 100 dollar bereikt.

De olieprijs steeg vandaag met meer dan vier procent vanwege de algemene verwachting dat de OPEC, de organisatie van olieproducerende landen, binnenkort de olieproductie zal beperken. Daarnaast is er onrust in het olierijke Nigeria en is het extreem koud in het Noorden van Amerika.

De hoge olieprijs had negatieve gevolgen voor de Amerikaanse beurzen die na de hele dag in plus te hebben gestaan, nu in de min sloten.

Volgens sommigen heeft de productie van olie het plafond bereikt, maar dit is officieel niet bewezen. Er wordt zelfs gesproken over het zogenaamde 'Peak Oil' scenario. Peak Oil wordt gezien als het einde van het eerste deel van het olietijdperk: dat van goedkope, overvloedig beschikbare energie en een immer stijgende economische groei. Maar ook dit is slechts een theorie waar mensen die van conspiracy theoriën houden graag over praten. Het is nog niet bewezen dat het al zover is.

De hoge olieprijs heeft gevolgen voor de benzineprijs. Al wordt een deel in Europa ook gecompenseerd door de lage dollarkoers.


Een vat kostte even 100,10 dollar
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.