Seedorf pakt nieuw nationaal record


Clarence Seedorf heeft er een nieuw record bij. De middenvelder van AC Milan startte vanavond tegen Arsenal in de basis en speelde zo zijn 130e Europese duel. Daarmee is hij vanaf vandaag de Nederlander met de meeste Europese clubwedstrijden achter zijn naam. Frank de Boer staat nu met 129 duels op een tweede plaats.

Seedorf kwam voor vier verschillende clubs uit in Europa. Zijn debuut maakte hij bij Ajax waar hij tot zestien duels kwam. Vervolgens speelde hij zeventien keer in Europees verband voor Internazionale. Seedorf vertrok daarna naar Spanje om daar in totaal 26 keer het shirt van Real Madrid te dragen in Europese wedstrijden. Vanavond speelde hij voor AC Milan alweer zijn 70ste Europese duel.

Nationaal gezien heeft Seedorf de meeste Europese duels, maar internationaal gezien heeft hij nog drie spelers voor zich. Paolo Maldini, Seedorfs teamgenoot bij AC Milan, heeft tot nu toe 164 Europese wedstrijden gespeeld. Luis Figo en Oliver Kahn kwamen respectievelijk tot 137 en 136 duels.