Vettel kijkt uit naar RB4

Sebastian Vettel heeft toegegeven dat Scuderia Toro Rosso reikhalzend uitkijkt naar de komst van de RB4, later dit seizoen. De jonge Duitser geeft hiermee nieuwe impulsen aan de discussie rondom klantenchassis in de Formule 1.

Scuderia Toro Rosso en Super Aguri zijn momenteel al verwikkeld in een juridisch steekspel met Force India F1 over de vermeende illegaliteit van de bolides. Vraagstuk dat centraal staat is of Toro Rosso en Super Aguri als constructeur aangemerkt kunnen worden omdat ze hun bolides betrekken bij hun moederteams, respectievelijk Red Bull Racing en Honda.

Tegenover het Duitse Auto Motor und Sport verklaarde Vettel blij te zijn dat Mark Webber en David Coulthard tevreden zijn ovder de RB4. "Dat is ook een goed teken voor ons." Eerder liet Vettel al weten dat de nieuwe Toro Rosso-bolide gelijk zal zijn aan de RB4.

Toro Rosso zal het nieuwe seizoen aanvangen met de bolide die het team vorig jaar gebruikte, omgedoopt tot STR2B. De verwachting is dat het team ten tijde van de Turkse Grand Prix kan beschikken over de STR3, zoals de bolide genoemd zal worden. Desalniettemin is teameigenaar Gerhard Berger positief gestemd: "We kennen tot dusver een geode voorbereiding op het seizoen. De auto is betrouwbaar en onze rondetijden zijn competitief. Ik verwacht dat we momenteel het zevende team op de grid zijn."