FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 19 februari 2008

Baptisten helpen stoppen met roken

Naast alle goed bedoelde overheidcampagnes om mensen aan te sporen hun sigaretten te laten staan, is nu zelfs de kerk begonnen met het aanbieden van een cursus stoppen met roken. De Bethelkerk in Drachten is gisteravond begonnen met de speciale cursus.

Per 1 maart is het voor alle 2400 kerkgangers van de Vrije Baptistengemeente verboden om nog een sigaret op te steken op het buitenterrein van de immense kerk. "Wij hanteren het principe vanuit de bijbel dat het niet goed is als mensen niet vrij zijn, als mensen geknecht zijn", vindt predikant Orlando Bottenbley.

In het kerkgebouw zelf was roken altijd al verboden. De cursus, waarvoor zich al twintig baptisten hebben aangemeld, wordt gegeven door deskundige begeleiders.


Ook over softdrugs heeft de kerk een duidelijke mening

Voetbal: Uitslagen Champions League (19/02)

Icoon Champions LeagueVanavond werden er vier wedstrijden gespeeld in het kader van de achtste finales van de Champions League. De returns worden gespeeld op 5 maart. De return van Liverpool - Internazionale wordt op 11 maart gespeeld. Hieronder een overzicht van de vandaag gespeelde wedstrijden. Morgenavond worden de overige vier wedstrijden gespeeld.

Liverpool - Internazionale 2-0
30' Materazzi (2x geel)
85' Kuyt 1-0
90' Gerrard 2-0

AS Roma - Real Madrid 2-1
8' Raúl 0-1
24' Pizarro 1-1
58' Mancini 2-1

FC Schalke 04 - FC Porto 1-0
4' Kuranyi 1-0

Olympiakos Piraeus - Chelsea 0-0

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen 1/8 finales CL (19/02/2008)

Vanavond zijn in de Champions League de achtste finales begonnen. Hieronder vind je de uitslagen van vanavond. Morgen staan er ook nog vier duels op het programma.

AS Roma - Real Madrid 2-1
8' Raúl 0-1
24' Pizarro 1-1
58' Mancini 2-1

Toeschouwers: 50.000
Scheidsrechter: Fandel (Dui)
Gele kaart: De Rossi, Perrotta, Cassetti (AS Roma), Diarra, Torres Gómes, Ramos (Real Madrid)

Opstellingen

AS Roma: Doni, Panucci (Tonetto/67), Mexès, Juan (Ferrari/77), Cassetti, Giuly, De Rossi, Perrotta, Pizarro (Aquilani/62), Mancini, Totti

Real Madrid: Casillas, Ramos, Cannavaro, Heinze, Torres Gómez, Guti, Diarra (Drenthe/79), Gago, Robben (Baptista/79), Raúl, van Nistelrooij


Liverpool - Internazionale 2-0
85' Kuijt 1-0
90' Gerrard 2-0

Toeschouwers: 41.999
Scheidsrechter: De Bleeckere (Bel)
Gele kaart: Chivu (Internazionale)
Rode kaart: Materazzi (Internazionale) (30/2xg)

Opstellingen

Liverpool: Reina, Finnan, Carragher, Hyypiä, Fábio Aurélio, Gerrard, Mascherano, Lucas (Crouch/64), Babel (Pennant/72), Torres, Kuijt

Internazionale: Júlio César, Maicon, Córdoba (Burdisso/76), Materazzi, Chivu, J. Zanetti, Stankovic, Cambiasso, Maxwell, Cruz (Vieira/55), Ibrahimovic


Schalke 04 - FC Porto 1-0
4' Kuranyi 1-0

Toeschouwers: 53.951
Scheidsrechter: Duhamel (Fra)
Gele kaart: Jones, F. Ernst, Grossmüller (Schalke 04)

Opstellingen

Schalke 04: Neuer, Rafinha, Bordón, Krstajic, Westermann, Rakitic (Grossmüller/76), Jones, F. Ernst, Kobiashvili, Asamoah (Halil Altintop/81), Kuranyi (Sánchez/89)

FC Porto: Hélton, Paulo, Emanuel, Bruno Alves, Fucile (González/85), Lucho González, Assunção, Raul Meireles, Lopez, Fariàs (Sektioui/56), Quaresma


Olympiakos Piraeus - Chelsea 0-0

Toeschouwers: 33.500
Scheidsrechter: Plautz (Oos)
Gele kaart: Alex, Belletti, Makélélé, A. Cole (Chelsea)

Opstellingen

Olympiakos Piraeus: Nikopolidis, Zewlakow, Julio César, Antzas, Pantos, C. Ledesma, Galletti (Leonardo/83), Torosidis, P. Djordjevic (Belluschi/76), Stoltidis, Kovacevic (Núñez/87)

Chelsea: Cech, Belletti, Carvalho, Alex, A. Cole, Essien, Makélélé, Ballack (Lampard/87), Malouda (S. Kalou/75), Drogba, J. Cole (Anelka/75)

Testdag Valencia 19-02-2008

Op het circuit Ricardo Tormo kwam het team van BMW in actie. Evenals in Barcelona was het ook in Valencia slecht weer. Robert Kubica en Nick Heidfeld reden gezamenlijk nog geen dertig ronden.

BMW was vooral bezig met het checken van de systemen en het verzamelen van data over de banden voor nat en extreem nat weer. Tevens deden Heidfeld en Kubica proefstarts en pitstops.

BMW test nog twee dagen in Valencia.

Pos.RijderTeamTijdRonden
1R. KubicaBMWgeen tijd6
2N. HeidfeldBMWgeen tijd22

Testdag Barcelona 19-02-2008

In Barcelona heeft Nico Rosberg de snelste tijd gereden. De Duitser reed 1:30.675 op een natte baan. Kazuki Nakajima was ruim een seconde langzamer dan zijn teamgenoot.

Vanwege de slechte weersomstandigheden besloten Red Bull, Renault en Toyota maar een beperkt aantal ronden te rijden. McLaren kwam vandaag de hele dag niet actie. Nelsinho Piquet jr. viel in de ochtend stil op het circuit en spinde later nog een keer van de baan. Ook David Coulthard spinde twee keer van de baan. Williams had een drukke dag: Rosberg en Nakijima reden gezamenlijk 166 ronden.

Pos.RijderTeamTijdRonden
1Nico RosbergWilliams01:30.67573
2Kazuki NakajimaWilliams01:32.37096
3Mark WebberRed Bull01:32.59926
4Fernando AlonsoRenault01:32.82016
5David CoulthardRed Bull01:32.92422
6Jarno TrulliToyota01:33.28357
7Nelsinho Piquet jr.Renault01:40.0738
8Kamui KobayashiToyotageen tijd1

Meisje (12) moest onthoofde moeder dumpen

Icoon AmerikaEen 12-jarig meisje is door haar vader gedwongen om het onthoofde lichaam van haar moeder te dumpen. Dat gebeurde in DeSoto in de Amerikaanse staat Tenessee. Ook vertelde ze de politie dat ze heeft gezien hoe haar vader James Hawkins haar moeder om zeep hielp.

Het lichaam van de vermoorde Charlene Gaither is teruggevonden in de noordelijke Mississippi. Het lijk had geen voeten, geen handen en geen hoofd meer. Hawkins ontkent zijn vrouw te hebben vermoord, maar zegt wel aanwezig te zijn geweest toen ze stierf. De politie legt hem moord ten laste.

Sluiter uitgeschakeld in Rotterdam

Raemon Sluiter is zojuist uitgeschakeld tijdens het ABN Amro World Tennis Tournament. Door deze uitschakeling is er een einde gekomen aan de actieve tenniscarrière van Raemon Sluiter.

Tijdens het toernooi in de Rotterdamse Ahoy' wist de 'thuisspelende' Sluiter niet te winnen van de Fransman Michael Llodra. Het werd 6-1 en 7-6 voor de Fransman. Sluiter wist in zijn carrière onder andere het challengertoernooi van Scheveningen en de finales van het ATP-toernooi in Amsterdam, Amersfoort en Rotterdam te behalen. De hoogste positie op de wereldranglijst was de 46ste plaats. Deze wist hij in februari 2003 te behalen.

PvdD wil verbod op trekken dode ganzen

Icoon PolitiekDe PvdD wil dat er een verbod komt op de jaarlijkse traditie van 'gawstrèkke' in het Limburgse dorpje Grevenbicht. Hierbij galopperen mannen te paard onder een dode gans door en proberen de kop van de romp van de vogel af te rukken.

De partij noemt het 'wreed volksvermaak' en heeft daarom vragen gesteld in de Tweede Kamer en aan het provinciebestuur van Limburg. Volgens de organisator van de Folkloristische Vereinging Gawstrèkkers Beeg kan van dierenmishandeling onmogelijk sprake zijn. Dit omdat de ganzen allang dood zijn en dus onmogelijk iets kunnen voelen.

België blundert met smogalarm

Onze zuiderburen hebben flink geblunderd bij het smogalarm. De afgelopen weken werd op sommige trajecten de maximumsnelheid beperkt tot 90 kilometer per uur, dit om de hoeveelheid smog terug te dringen. Nu blijkt een Belgische politierechter de bekeuringen die werden uitgedeeld na het overschrijden van deze snelheid nietig te hebben verklaard.

"Smog is niet gereglementeerd en niet terug te vinden in de wet", verklaarde politierechter Eric Verstuyft vandaag. De Belgische politie was er echter van overtuigd dat "er perfect geverbaliseerd kan worden als iemand sneller dan 90 kilometer per uur rijdt bij een smogalarm". Maar zoals altijd heeft de rechter het laatste woord, en gaan de snelheidsovertreders hoogstwaarschijnlijk vrijuit.

Zuiplap 16 jaar na diefstal alsnog de cel in

Een 69-jarige Rotterdammer kan zichzelf wel voor zijn kop slaan dat hij de APK van zijn auto had laten verlopen. De verlopen keuring heeft ervoor gezorgd dat de man nog 36 dagen de cel in moet.

Gisterochtend reed de man op de snelweg, toen het Korps landelijke politiediensten (KLPD) hem aanhield wegens een verlopen APK. Op het computerscherm van de agenten kwam de melding dat de automobilist nog een boete van ruim 36.000 euro en een onherroepelijke gevangenisstraf van 36 dagen had uitstaan.

Zestien jaar geleden werd de man veroordeeld wat in juridisch jargon 'bedrieglijke bankbreuk' wordt genoemd. De man nam met opzet 45 dozen cognac ter waarde van 45.000 euro mee uit een faillissement. Voor deze misdaad werd de Rotterdammer destijds veroordeeld tot tot vier jaar gevangenisstraf en 45.000 euro boete.

De bijna bejaarde drankorgel moet nu alsnog de resterende dag de cel in, en ook het openstaande bedrag moet nog worden voldaan. Om te voorkomen dat de man justitie nogmaals ontglipt, hebben de agenten uit voorzorg zijn paspoort ingenomen. "De moraal van het verhaal is: zorg altijd dat je apk in orde is", meldde een woorvoerder van het KLPD. "Dat is niet alleen voor anderen beter, maar ook voor jezelf."

Ferrer naar tweede ronde Rotterdam

David Ferrer heeft de tweede ronde van het ABN Amro toernooi in Rotterdam bereikt. De als derde geplaatste Spanjaard klopte de Italiaan Simone Bolelli.

Makkelijk had Ferrer het echter niet tegen de nummer 66 van de wereld, maar was na twee moeizame sets toch duidelijk de sterkste, het werd 6-4 en 7-5. In de tweede ronde speelt Ferrer tegen de qualifier Mischa Zverev. De Duitser klopte Philipp Kohlschreiber met 7-5 en 7-5.

Een andere geplaatste speler overleefde de eerste ronde niet. Marcos Baghdatis verloor met 6-3, 3-6, 6-4 van Robin Söderling. Ook Tommy Robredo is al in de eerste ronde uitgeschakeld. Nicolas Mahut was met 7-5 6-4 te sterk.

Geen contract voor Ajax-stagiair

Kozakken Boys-linksback Samuel Scheimann krijgt voorlopig geen contract bij Ajax. Vorige week vrijdag liep de stage van de verdediger af.

De Amsterdammers waren Scheimann op het spoor gekomen tijdens de ontmoeting met Kozakken Boys in de KNVB-beker. De Israeliër van geboorte liep in totaal drie weken stage bij Ajax. De club heeft Scheimann wel verzekerd hem te blijven volgen. De linksback staat nu ook in de belangstelling van enkele clubs uit de Jupiler League en hoopt dan ook op een profavontuur.

Kans op Nederlandse Tourstart toegenomen

De kans op een start van de Tour de France van 2010 in Nederland is aanzienlijk toegenomen. Voor de start in 2010 zijn nog drie kandidaten over: Rotterdam, Utrecht of Düsseldorf.

In september of oktober maakt de organisator ASO bekend of de start in één van de Nederlandse steden of in Duitsland plaatsvindt. Beide Nederlandse steden willen voor de start een proloog houden in de binnenstad. Een andere overeenkomst is dat beide steden een oud-wielrenner als ambassadeur hebben. Utrecht hoopt met oud-Tourwinnaar Jan Janssen de kansen te vergroten. Rotterdam probeert het met Rini Wagtmans.

De laatste keer dat de start van de Tour in Nederland plaatsvond was in 1996, destijds in Den Bosch. Daarvoor waren ook al eens starts in Amsterdam (1954), Scheveningen (1973) en Leiden (1978). In 2008 gaat de Tour van start in Brest, in 2009 is Monaco het decor.

Man hangt eigen kunstwerk in museum

Icoon OpmerkelijkEen 23-jarige inwoner van Eindhoven heeft zijn eigen schilderij in het Van Abbemuseum opgehangen. De man is naar binnen gelopen met zijn schilderij, heeft deze opgehangen, en is vrolijk weer naar huis gelopen. Pas een dag na het voorval viel het de bewaking pas op, waarna het schilderij is weggehaald.

De man zijn verklaring was dat hij musea ook positief in het nieuws wou laten komen. Tegenwoordig hoor je alleen dat er in musea gestolen wordt, of dat er beschadigingen worden aangebracht aan de kunstwerken. Ook was hij benieuwd of hij moeiteloos langs de bewaking kon komen; wat dus duidelijk is gelukt.

Het museum vond het een ludieke actie van de man, en kon er wel om lachen. Toch gaan ze niets doen aan de bewaking, het schilderij werd immers onder de jas naar binnen gesmokkeld.
Met dank voor de submit.

Miljoenen voor foto's Lopez' kinderen

Icoon ShowbizzDe eerste babyfoto's van de, op dit moment nog ongeboren, tweeling van Jennifer Lopez en haar man Marc Anthony zijn nu al verkocht. Tijdschrift People legt voor deze foto's na verluidt zes miljoen dollar neer. De 23e is Lopez uitgerekend.

Nog nooit eerder is er zo'n hoog bedrag gemoeid met babyfoto's. Vier miljoen dollar hebben Brad Pitt en Angelina Jolie mogen bijschrijven voor de foto's van hun biologische dochter Shiloh. Dit geld werd geschonken aan een goed doel. Christina Aguilera kreeg 1,5 miljoen dollar voor de foto's van haar zoontje Max.
Met dank aan mouthman voor de submit.

Prinses Margarita trouwt en krijgt baby

Icoon Koningshuis Prinses Margarita de Bourbon de Parme, de dochter van prinses Irene, gaat in mei van dit jaar trouwen met de jurist Tjalling ten Cate. Het paar verwacht in augustus een baby. Dat heeft de secretaresse van prinses Irene vanmiddag laten weten.

Het aankomende bruidspaar woont sinds ongeveer een jaar samen in Amsterdam. Prinses Margarita (35) volgt sinds anderhalf jaar een opleiding interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze is ook al zelfstandig werkzaam als adviseur op dit gebied. Tjalling ten Cate (32) is sinds enige jaren jurist bij De Nederlandsche Bank.

De prinses was hiervoor getrouwd met Edwin de Roy van Zuydewijn, van wie ze in 2006 officieel scheidde.

Laïla Abid nieuwe presentatrice NOS Journaal

Icoon TelevisieVanaf half maart zal Laïla Abid de ochtend- en middagedities van het NOS Journaal presenteren. Dit heeft de omroep vandaag naar buiten gebracht. De 30-jarige Abid is niet vreemd in de mediawereld. Ze studeerde journalistiek en presenteerde tussen 2001 en 2003 Opsporing Verzocht bij de AVRO.

Abid heeft niet alleen ervaring opgedaan bij de AVRO. Ze werkte eerder bij Amsterdam FM, RTV Noord-Holland en Hart van Nederland. Op dit moment werkt ze bij BNR Nieuwsradio, waar ze tot 1 maart in dienst zal blijven. Bij de NOS zal ze de functie van nieuwslezer combineren met die van redacteur buitenland.

Brand Haarlemse seksclub niet aangestoken

Icoon BrandEen onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de brand die zaterdag woedde in een seksclub in Haarlem niet is aangestoken. Volgens een woordvoerder is de oorzaak van de brand nog steeds niet bekend. De brand woedde zaterdag rond 14.30 uur in club Deep Inn. Ook twee aangrenzende panden bleven niet onbeschadigd.

De Turfsteeg, de locatie van club Deep Inn, bleef de hele zaterdagnacht afgesloten. De bewoners moesten de nacht doorbrengen bij familie of bekenden. Hoe groot de schade bedraagt is niet duidelijk.

Politie laat moeder vondeling Leonardo vrij

Icoon JustitieDe politie Kennemerland heeft vanmiddag de 35-jarige moeder van de Chinese vondeling Leonardo op vrije voeten gesteld. Zij zat sinds zaterdag vast.

Volgens de politie is gebleken dat de Chinese metgezel van de vrouw haar had verboden haar in de trein kwijtgeraakte 9-jarige zoontje te gaan zoeken. De marechaussee arresteerde de vrouw zaterdag op Schiphol, nadat ze op verzoek van de politie vanuit Italië naar Nederland was gekomen.

Volgens de politie dreigde de Chinese man met wie de vrouw op 5 februari reisde dat zij haar zoontje nooit meer zou zien als ze niet deed wat de man zei. Ook vertelde hij haar dat Leonardo al in Italië was. Een treinreizigster trof het kind echter moederziel alleen aan in de trein van Leiden naar Amsterdam en ontfermde zich over de vondeling.

Maak je eigen Kamehameha in Dragonball Online

Na jaren aan Dragonball tekenfilms, werd er vorig jaar bekend gemaakt dat er een MMORPG er aan zou komen.
Na al die tijd van stilte is er een eindelijk video verkrijgbaar, waar je kan zien hoe jouw character tot stand komt. Er wordt ook een idee gegeven over de combat en de visuele look van de Dragonball wereld.

-Deze video is door een amateur cameraman opgenomen.-

Dragonball Online wordt ergens eind dit jaar of begin volgend jaar verwacht voor Japan en Korea.

Fout weigeren Wilders lag bij KLM

Icoon VervoerDe Koninklijke Luchtvaart Maatschappij heeft vandaag toegegeven dat er gisteren fouten zijn gemaakt bij het weigeren van PVV-leider Geert Wilders op een vlucht naar Moskou. Gisteren nog verklaarde de KLM dat de fout bij Wilders of zijn beveiligers lag, omdat ''specifieke verzoeken voor zijn veiligheid niet vooraf bekend waren gemaakt.''

Nu steekt de luchtvaartmaatschappij de hand echter in eigen boezem. De KLM erkent dat de reis van Wilders wel op tijd was aangekondigd.

Eigenlijk is het volgens de KLM de schuld van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb). Die had de vlucht namelijk in een fax aangekondigd. De KLM had eigenlijk verwacht dat de vliegreis van de bedreigde politicus eerder en hoger in de organisatie zou zijn aangekondigd en niet middels een simpele fax.

Overigens heeft de KLM het Kamerlid in de loop van gisteren alsnog vervoerd naar Moskou. Wilders heeft zich inmiddels bij de Kamercommissie gevoegd die Rusland bezoekt om meer inzicht te krijgen in de politiek, cultuur en economie van het land. Naast leden van de regering spreken de Kamerleden onder anderen oppositieleden, journalisten en politiek analisten en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.

Autisten boos na BigBrother aflevering

Icoon TelevisieAutisten in de Verenigde Staten willen excuses van het Amerikaanse televisiestation CBS na een aflevering van Big Brother vorige week. In de betreffende episode betitelde deelnemer Adam autisten als "mongolen".  "Dit vernederende taalgebruik is onacceptabel", aldus belangenorganisatie Autism United in een verklaring. Ze roepen CBS op Adam uit het Big Brother-huis te sturen en een punt te zetten achter het programma.

Het televisiestation liet weten dat de opmerking niet het standpunt van de programmamakers vertegenwoordigt. CBS noemde de uitspraken wel beledigend, maar meent dat mededeelneemster Sheila in de omstreden aflevering genoeg tegengas bood. Zij zei tegen Adam: "Zo mag je autisten niet noemen!"

Duistere concept art volgende game van Ninja Theory

Ninja Theory werkt na de korte, maar prachtig vorm gegeven Heavenly Sword aan een volgende titel. Een platform, titel of zelfs genre kunnen we jullie niet geven, maar de website van Ninja Theory zegt er het volgende over:
Right now we're working on an exciting new concept that has got everyone we talk to buzzing. We can't say a lot except that it's going to be great to work on and should be even better to play! It'll take all the things we loved about Heavenly Sword and make them bigger and better than ever before.

Op de site zijn verder de volgende afbeeldingen te vinden, die een indruk van de game moeten geven:








Saoedische religieuze politie is boos

Icoon PolitieDe Saoedische religieuze politie gaat in de tegenaanval na kritiek van een journalist op de arrestatie van een Amerikaanse zakenvrouw die in een Starbucks café koffie dronk met een mannelijke collega. De religieuze politie, ook wel Muttawa genoemd, dreigt de journalist aan te klagen. Dit werd vandaag bekendgemaakt door een woordvoerder van de Muttawa.

De politie beschuldigt de vrouw ervan 'verdachte gebaren' naar de man te hebben gemaakt. Ze zou de wet meerdere malen overtreden hebben. Zo had ze geen hoofddoek om. Alleen al cafébezoek met een man die geen familie is, is taboe in het ultraconservatieve Saoedi-Arabie.

De journalist, die voor de krant al-Watan werkt, uitte felle kritiek op de handelswijze van de politie en beschuldigde de Muttawa ervan de vrouw te hebben gevisiteerd. Ze zou zijn gedwongen een verklaring te tekenen waarin stond dat ze opgepakt was toen zij met een man wat dronk.

'Huisartsen gedragen zich vaker als ambtenaar'

Icoon GezondheidSteeds meer huisartsen gedragen zich alsof ze ambtenaren zijn. Ze missen bevlogenheid, willen om vijf uur in de middag naar huis en vinden procedures belangrijker dan de gezondheid van hun patiënt.

Prof. dr. Bob Smalhout, gepensioneerd medisch specialist en columnist van De Telegraaf, heeft dat gezegd bij de presentatie van een nieuw initiatief, SOS-artsen, om dokters dag en nacht patiënten thuis te laten bezoeken.

Volgens Smalhout zijn veel huisartsen tijdens kantooruren al nauwelijks bereid om huisbezoeken af te leggen, laat staan dat ze dat 's avonds of 's nachts doen. Hij denkt dat het project SOS-artsen, dat al jaren in Frankrijk functioneert, in Nederland zeer succesvol kan zijn. De professor zegt per jaar duizenden brieven te krijgen met klachten over de slechte bereikbaarheid van artsen.

A'damse kinderen jarenlang mishandeld

Icoon MisdaadIn Amsterdam heeft jarenlang een vader zijn kinderen op een gruwelijke wijze kunnen mishandelen zonder dat zijn vrouw ingreep. De moeder moet zich daarvoor volgende week voor de rechter verantwoorden.

De 43-jarige moeder R. G. verbood haar nu 10 en 13-jarige zoons met anderen om te gaan. Ze mochten tegen niemand vertellen wat thuis gebeurde. De ouders hielden de kinderen met webcams bij de voor- en achterdeur in de gaten. In het weekeinde werden ze opgesloten. Volgens de dagvaarding heeft de vrouw zich daarmee schuldig gemaakt aan vrijheidsberoving.

De vader sloeg hen met bamboestokken en honkbalknuppels. Hij zou één van zijn kinderen bewusteloos hebben geslagen. De vader hoeft niet voor de rechter te verschijnen. Hij pleegde namelijk tijdens zijn voorarrest zelfmoord in het huis van bewaring.

De advocaat van de vrouw zegt dat haar cliënt ook slachtoffer was van de man. De mishandelingen begonnen bijna dertien jaar geleden. De zaak kwam vorig voorjaar aan het licht.

De kinderen zijn inmiddels uit huis geplaatst.

En vijf cent

We zijn zo ongeveer het meest gescreende gezin in de omgeving. Hele volksstammen willen van ons het naadje van de kous weten. Als je wat voor de Kinderbescherming doet, als je op kindertjes past, als je voor Seebuyfly werkt, natuurlijk als je docent bent, noem maar op. Dat gaat allemaal nog wel, maar je gaat helemaal ballistic als je hoort wat een Verklaring Ontrent Gedrag kost. In ambterige kringen kort men dat natuuuurlijk af, tot VOG. Gelukkig krijg je de kosten later wel weer terug, maar het hele verhaal is volslagen knots.

Weer iemand boos op DWDD

Icoon Televisie Opnieuw is er discussie rondom een uitnodiging in het VARA-programma De Wereld Draait Door (DWDD). Dit keer is het arabist en auteur Arthur van Amerongen die na 'keiharde afspraken' weer werd afgebeld terwijl hij juist voor het programma uit Paraguay was komen overvliegen.

Aanleiding voor de uitnodiging was zijn boek Eurabia, over de moslimgemeenschap in Brussel waarin hij een jaar lang woonde om er een boek over te schrijven. Daarover zou hij worden geïnterviewd aan tafel bij DWDD.

''Net als wat Freek de Jonge al zei, het is de makers van het programma vermoedelijk naar de bol gestegen. Mijn uitgever wilde de reis betalen omdat ik in DWDD zou komen. Daardoor mocht ik niet naar Pauw en Witteman. Maar een dag voordat ik in de uitzending zou komen, annuleerde een onderknuppel de afspraak voor donderdag omdat ze een Valentijnspecial hadden'', licht Van Amerongen toe. De VARA beraadt zich nog op een reactie.

Naast Freek de Jonge en Arthur van Amerongen begon de discussie doordat Peter R. de Vries geen tijd kreeg om te praten over een nieuwe boek over zijn misdaadprogramma.



'Het is de makers vermoedelijk naar de bol gestegen'

Predikant: Ga iedere dag van bil

Icoon OpmerkelijkDe Amerikaanse predikant Paul Wirth heeft echtparen in zijn gemeente opgeroepen een maand lang elke dag seks te hebben. Dat zou hun huwelijk ten goede komen. Voor vrijgezellen heeft hij een andere uitdaging: zij moeten zich een maand lang juist van elke seksuele activiteit onthouden.

Dat heeft de Engelse zender Sky News vandaag gemeld. Wirth is predikant van de Relevant Church in Ybor City in de Amerikaanse staat Florida.

Hij heeft al eerder met opmerkelijke initiatieven de publiciteit gehaald. Zo vertoonde hij in een preek de film Shrek The Third om te laten zien ''wat er gebeurt als wij op God vertrouwen''.

Cartoon leidt tot afgelasten Egypte - Denemarken

Icoon VoetbalDe Egyptische voetbalbond heeft een oefenwedstrijd tegen Denemarken afgelast, als protest tegen de spotprent van de profeet Mohammed die onlangs in Deense dagbladen verscheen. Dat liet de bond dinsdag weten.

Jeugdteams van Egypte en Denemarken zouden eind februari in Caïro tegen elkaar spelen. Rabei Yasin, technisch directeur van de Egyptische jeugdploeg, zei blij te zijn met de beslissing van de bond om als protest de wedstrijd af te gelasten.

Een Deense krant publiceerde in september 2005 twaalf spotprenten van de islamitische profeet Mohammed. Bij het wereldwijde protest dat hierop volgde vielen minstens vijftig doden. Vorige week publiceerden Deense dagbladen opnieuw een spotprent van Mohammed met een bom in zijn tulband.



Met dank aan Boudibou voor de submit.

'Edwin Evers heeft anti Jensen-clausule'

Icoon RadioEdwin Evers heeft naar verluidt een anti-Robert Jensen-clausule in zijn contract bij Radio538 staan. Dat schrijft Rob Stenders in zijn boek 'Eens maar nooit meer' dat binnenkort verschijnt.

In het boek schrijft Stenders: "Ik kon, in tegenstelling tot velen in onze branche, Jensen goed hebben. Edwin Evers schijnt zelfs ooit een contract getekend te hebben met de clausule dat, als Robert Jensen ook bij Radio538 kwam werken, hij direct transfervrij mocht vertrekken."

Helemaal vreemd is dat niet aangezien Jensen, die samen met Evers bij Radio Veronica heeft gewerkt, velen tegen zichzelf in het harnas heeft gejaagd. In een ander boek, namelijk 'Herinnert u zich deze nog' van Arjan Snijders, wordt duidelijk hoe Jensen te werk ging toen hij radiobaas bij Veronica was. Van Inkel moest minder praten en naamjingles draaien en Evers moest van Jensen kappen met de imitaties, omdat hij er wel klaar mee was. Daarna ging Evers al snel werken bij de KRO en later bij 538.

Gordon is een van de weinigen die bewondering heeft voor Jensen: "Vind het toch knap dat iemand die tot twee keer toe hetzelfde radiostation (Veronica en Yorin FM) naar de klote heeft geholpen, nog steeds aan het werk is."

Age of Conan niet gemaakt voor Xbox 360 controller

Age of Conan is al weer zo’n vier en half jaar in ontwikkeling en de PC versie zal in mei eindelijk klaar zijn. Deze MMO zal ook op de Xbox 360 verschijnen, maar wanneer we deze versie kunnen verwachten is nog onduidelijk. Funcom Product Manager Jorgen Tharaldsen liet in een interview namelijk weten dat er wat obstakels zijn bij het ontwikkelen van deze versie.

Age of Conan is ontworpen voor de PC waardoor de besturing geheel is toegespitst op toetsenbord en muis. Het probleem is dat deze besturing niet zomaar is over te zetten naar de controller van de Xbox 360. De interface zal dus compleet moeten worden aangepast voor de Xbox 360 versie. Het zal ook niet mogelijk zijn om de PC versie met de Xbox 360 controller te spelen, zo liet Tharaldsen weten.

De aandacht is nu volledig gericht op het afronden van de PC versie, daarna zal men zich storten op de console versie. Tharaldsen verzekerde dat Age of Conan op de Xbox 360 zal verschijnen. Waarschijnlijk kunnen we deze versie wel enige tijd later verwachten dan PC versie, al zijn hier verder geen uitspraken over gedaan.

FOK!tv dineert met Partij van de Filerijder

Zijn Moslims (Wilders) en dierenleed (Thieme) een grotere ergernis dan files? Niet volgens Belg Luc van Bussel die vorig jaar de Partij van de Filerijder oprichtte. Deze one-issuepartij stelt dat wij in 2020 volledig vaststaan met zijn allen. In 2006 stonden wij met zijn allen 45 miljoen uur in de file, hoog tijd dus voor oplossingen, aldus Van Bussel, die ook president-directeur is van een mobiliteitsbedrijf. Of Van Bussel een nieuwe Verdonk, Fortuyn of Wilders is moeten we afwachten, maar de eerste stappen zijn gezet, Op 15 mei organiseert de PvdF overigens een Nationaal Fileforum met Mark Rutte.


Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (92Mb)

'God is een onderzoeksprogramma'

Theologie is niet van de kerk en voor gelovigen, maar van en voor de wereld. Zij onderzoekt wat het betekent dat de wereld van God is en levert zo een bijdrage aan zowel de kerk als de cultuur.

Dat stelt de 50-jarige Erik Borgman vandaag in zijn inaugurele rede als hoogleraar theologie van de religie, in het bijzonder het christendom aan de Universiteit van Tilburg. Borgman meent dat God in de theologie niet in de eerste plaats iets of iemand is, maar een onderzoeksprogramma.

De theologie is in Borgmans ogen de discipline die op basis van de religieuze dynamiek en met behulp van de religieuze tradities nadenkt over de wereld waarin de mensen samenleven. Zo levert de theologie vanuit en met behulp van de religie een bijdrage aan de hedendaagse cultuur.

Geen vervolging schietincident Ondiep

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht heeft dinsdag bekendgemaakt de agent die vorig jaar een 54-jarige man dood schoot in de Utrechtse wijk Ondiep niet te vervolgen. Volgens het OM heeft de agent gehandeld uit noodweer.

In Ondiep braken rellen uit naar aanleiding van de dodelijke schietpartij. Burgemeester en politie besloten daarop de wijk hermetisch af te sluiten met hekken. Die bleven zes dagen staan.

Vliegen zonder brandstof is toekomst

Icoon Milieu Vliegen zonder brandstof. Het is nu nog niet mogelijk, maar als het aan het bedrijf Solar Impulse ligt, wordt dit wel de toekomst. Een project, dat wordt gesteund door de International Air Transport Association (IATA), moet bewijzen dat het mogelijk is om door middel van zonne-energie te vliegen.

Het prototype dat wordt gebouwd, moet in het voorjaar van 2009 zijn eerste testvlucht maken. In 2011 moet een vlucht rond de wereld, inclusief vijf tussenstops, worden gemaakt. Het doel dat beide partijen op korte termijn voor ogen hebben, is bewijzen dat het mogelijk is om dag en nacht te vliegen met alleen zonne-energie als aandrijving. Op lange termijn moet dit leiden tot een schone luchtvaartindustrie. Dit is ook één van de redenen waarom de IATA aan dit project meewerkt.

De luchtvaartorganisatie heeft onder meer als doelstelling om uiterlijk in 2050 een CO2-vrije luchtvaart te bewerkstelligen. Giovanni Bisignani, CEO van IATA, zegt: "Het bereiken van CO2-vrije passagiersluchtvaart zal niet in de nabije toekomst te realiseren zijn. We kunnen nu de potentiële bouwstenen van een CO2-vrije toekomst zien: zonne-energie, brandstofceltechnologie en brandstof gemaakt van biomassa. Door samen te werken met een duidelijke visie, moet een groenere industrie zeker haalbaar zijn"

FC Utrecht niet akkoord met schorsing

FC Utrecht gaat niet akkoord met de schorsing voor Tim Cornelisse. De KNVB legde hem een schorsing van twee wedstrijden op waarvan één voorwaardelijk. De schorsing werd opgelegd na de rode kaart in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.

"Het was overduidelijk geen rode kaart waard", meldt voorzitter Jan Willem Dop. "Het is al de zoveelste keer dat het scheidsrechterskorps ons benadeelt en ik deel zodoende ook de frustratie van Willem van Hanegem dat ze ons niet objectief beoordelen."

Haedo wint in Californië

Juan José Haedo heeft de eerste etappe van de Ronde van Californië gewonnen. De Argentijn was in de massasprint het sterkst in een etappe die over 156 kilometer ging.

In het driejarige bestaan van de etappekoers is het alweer de vierde keer dat Haedo een etappe won. Ditmaal bleef hij Ciolek en Haussler, twee Duitse sprinters, voor.

Cancellara blijft leider in het algemeen klassement. Beste Nederlander is Robert Gesink. Voor hem, en de andere klassementsrenners, wordt het vanaf woensdag spannend. Dan vindt de eerste klimetappe plaats.

Titelverdediger Youzhny uitgeschakeld

Het ABN Amro World Tennis Toernament in Rotterdam krijgt in ieder geval een nieuwe winnaar. Titelverdediger Mikhail Youzhny verloor namelijk al in de eerste ronde van Janko Tipsarevic met 7-6 (3) en 6-4.

Youzhny begon goed aan zijn partij en kwam al snel met 4-2 voor. Maar vanaf dat moment kwam Tipsarevic beter in zijn spel en pakte de set door in de tiebreak te winnen. In de tweede set had Tipsarevic het beste van het spel en won terecht de partij.

Een andere verrassing in het toernooi was de uitschakeling van de Duitser Philipp Kohlschreiber. Hij verloor van zijn landgenoot Mischa Zverev met 7-5 en 7-5.

Mii's verschijnen in Mario Kart

Nintendo doet het goed qua toptitels. Niet alleen komt Super Smash Bros. Brawl er voor ons Europeanen aan, maar ook Mario kart Wii.
En over dat laatste is er nieuwe informatie vrijgegeven.

- Donkey Kongs Snowboard Cross is een track in de vorm van een soorte half pipe. Door naar de zijkanten te rijden is het mogelijk om trucjes in de lucht te doen.

- Mii's zullen als toeschouwers op de achtergrond te zien zijn.

- Luigi's circuit is een simpele track.

- Koopa Troopa is een speelbaar character.

- Coconuts Mall laat is een groot winkelcentrum met verschillende routes.

- Donkey Kong heeft nieuwe go-kart.

- Online zijn de namen van spelers boven hun kart te lezen.

- De motoren kunnen ook online worden gebruikt.

Naast de verse portie info heeft Nintendo ook wat nieuwe gameplay screens vrijgegeven.














Ook Koos bedankt voor het melden van dit nieuws.

'Jaakke moet mogelijk opstappen'

In de vergadering die dinsdagavond plaatsvindt tussen het verenigingsbestuur van Ajax en de ledenraad zou John Jaakke wel eens de laan uitgestuurd kunnen worden. De ledenraad is namelijk gemachtigd de voorzitter weg te sturen.

Een aantal leden uit de 24-koppige ledenraad liet weten dat zij Jaakke gaan verzoeken om op te stappen. Doet Jaakke dit niet uit eigen beweging zal er een motie van wantrouwen volgen. Dit zou kunnen betekenen dat Jaakke alsnog weg moet.

Brandts staat open voor alles

Ernie Brandts, de huidige trainer van NAC Breda, staat voor alle aanbiedingen die hij krijgt open. Ook voor een aanbieding van zijn huidige club, waar hij te horen heeft gekregen aan het einde van het seizoen weg te moeten, staat hij open.

"Als NAC toch nog een keer wil praten, is het ook goed. Ik sta voor alles open" meldt Brandts tegenover het Algemeen Dagblad. Op de vraag of hij al met een nieuwe club in gesprek was antwoordde hij het volgende: "Nee, ik heb nog niets anders, maar mijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma is er druk mee bezig."

Seedorf kan record breken

Clarence Seedorf kan, als hij woensdag tegen Arsenal in actie komt, de Nederlander worden met de meeste Europese wedstrijden op zijn naam. Op dit moment deelt hij dit record nog met Frank de Boer. Beiden speelden nu in totaal 129 Europese wedstrijden.

De Europese wedstrijden speelde Clarence Seedorf voor vier clubs. Voor AC Milan speelde hij het meest, namelijk zeventig in totaal. Verder speelde hij wedstrijden voor Real Madrid (26), Internazionale (17) en Ajax (16).

Absolute recordhouder op dit moment is Seedorfs ploeggenoot Maldini. Hij speelde tot nu toe 164 Europese wedstrijden, allen voor AC Milan. De top drie wordt afgemaakt door Luis Figo (137) en Oliver Kahn (136).

Meer duisternis in Dark Sector screens

Over een maandje (op 28 maart) kunnen alle FPS liefhebbers weer hun virtuele geweren uit de kast halen want dan zal Dark Sector in de schappen liggen. Tot die tijd hebben we nog wat nieuwe screenshots voor jullie.







In Dark Sector kruipt de speler in de huid van Hayden Tenno, een geheim agent met een gevaarlijke missie in Lasria, een Oost-Europese stad in verval met een dodelijke geheim uit de Koude Oorlog. Als Hayden ontwaakt na een aanval van een onbekende vijand merkt hij dat hij is besmet met het Technocyte virus. Door het virus verandert zijn lichaam langzaam en krijgt hij onmenselijke krachten. Hayden zal moeten leren om te evolueren, zijn krachten te ontwikkelen en om te overleven om een held te worden.

[UPDATE]Destructie in Prototype screens

[Update 12:46]
Er is een Developer Diary toegevoegd om jullie nog meer informatie te geven over de game.

Radical Entertainment gaat ons een game brengen die iets weg heeft van Assassin's Creed en GTA IV op steriöde, namelijk Prototype.
Deze game laat jouw in de rol laat kruipen van Alex Mercer een genetisch gemanipuleerd mutant, die geen herrineringen heeft van zijn verleden en vastberaden is om de mysterie achter zijn helse bestaan te ontdekken.
In deze 3rd person open wereld/actie game zul je door de straten van New York rennen en iedereen opeten die jou in de weg staat, waardoor je hun fysieke uiterlijk, herrineringen en vaardigheden bezit.

En Radical Entertainment maakt ons blij door vier nieuwe screenshots vrij te geven van Prototype.






[Update]

Met dank aan Cyberia18 voor de video..

Prototype wordt in het derde kwartaal verwacht voor de Playstation 3, Xbox360 en PC.

Rouvoet: gezinnen moeten meer fokken

Icoon BinnenlandsAndré Rouvoet, leider van de ChristenUnie en minister voor Jeugd en Gezin, vindt dat Nederlanders meer kinderen moeten produceren om zo de kosten van de vergrijzing op te kunnen vangen. Hij wil de discussie openen over het politiek gevoelige onderwerp. In een interview met de krant ‘De Pers’ licht Rouvoet toe: “In Nederland zijn we over het algemeen vrij terughoudend met bevolkingspolitiek en daar kan ik me wel in vinden. Maar volgens de minister dwingen de kosten van de vergrijzing ons land wel tot nadenken. Het is een interessante discussie die we moeten voeren

Zijn pleidooi voor deze discussie stuit op een Haags taboe. De gemiddelde Nederlandse politieke partij wil over het algemeen niets weten van iets wat ook maar enigszins lijkt op ‘bevolkingspolitiek’. De oppositiepartijen en regeringspartijen hebben dan ook zeer terughoudend gereageerd op het plan van Rouvoet. Kamerlid Anja Timmer (PvdA) zegt: “We bemoeien ons als overheid soms al tot achter de voordeur met kinderen. Tot in de bedstee gaat drie stappen te ver.” In Nederland krijgt een vrouw gemiddeld 1,7 kinderen. Rouvoet, zelf vader van vijf kinderen, beweert dat een geboortecijfer van 2,1 ideaal zou zijn: “Dat is het cijfer waar Europees van wordt uitgegaan.” Hiermee zouden de vergrijzingkosten kunnen worden opgevangen.

Timmer lijkt niet overtuigd te worden door deze stelling: “Met de kosten voor de vergrijzing valt het nogal mee. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de stijging van de kosten voor de gezondheidszorg, dan komt slechts een klein deel door de vergrijzing.” Ook SP-Kamerlid Marianne Langkamp is het er niet mee eens: “Dat hele verhaal over de kosten van de vergrijzing vinden wij onzin. En bevolkingspolitiek vinden wij dus zeker niet nodig.” Wel wenst ze Rouvoet veel succes, ondanks dat hij niet op de steun van de SP hoeft te rekenen.

De socialiste vraagt zich wel af waarom de vrouwen in Nederland relatief gezien weinig kinderen krijgen. “Je hoort steeds meer dat vrouwen het krijgen van kinderen uitstellen. Omdat ze het te druk hebben of het niet kunnen combineren met een baan. We moeten potentiële ouders maximaal in staat stellen om, als ze dat zelf willen, kinderen te krijgen.” Ze geeft aan best over het wegnemen van deze belemmeringen te willen praten.

De CDA en PvdA zijn het met haar stelling eens hoewel Coskun Çörüz (CDA) wel waarschuwt: “Maar we moeten het geboortecijfer niet koppelen aan de discussie over de vergrijzing. De keuze voor kinderen moet komen uit liefde en alleen daaruit. Kinderen als een oudedagvoorziening, of iets wat daar op lijkt, dat moeten we absoluut niet willen.

Met dank aan Jojogirl en crv voor de submit.

Rotterdam kalmeert arrestanten met sinaasappelgeur

Icoon PolitieNa proeven met chocolade om agressie tegen te gaan en de inmiddels landelijk bekende mosquito tegen hangjongeren heeft het politiekorps van Rotterdam Rijnmond opnieuw in de roos geschoten met een experiment.

Ditmaal met sinaasappelgeur die wordt losgelaten in het hoofdbureau van politie. Dit heeft een positief effect op de medewerkers en een rustgevende werking op arrestanten, aldus personeelsblad 'Geboeid'.

Met het geurexperiment dat in januari is begonnen, wordt onderzocht of medewerkers zich prettiger gaan voelen en wat de uitwerking is op arrestanten. Later wordt ook gekeken wat het publiek dat het politiebureau bezoekt ervan vindt. Uit de eerste resultaten blijkt de geur vooral goed te werken op de arrestantenafdeling, de vraag naar kalmerende middelen nam af.

HD-formatwar is gestreden; Sony wint, Toshiba druipt af

Het Japanse elektronicaconcern Toshiba heeft bevestigd dat het stopt met de productie van dvd-spelers die werken met de zogenoemde high-definition technologie. De strijd met Sony, dat de rivaliserende Blu-ray technologie voor dvd-spelers ontwikkelde, is daarmee in het voordeel van Toshiba's concurrent beslecht.

Toshiba nam de beslissing nadat grote Amerikaanse filmstudio's hadden gezegd hun films alleen nog maar uit te brengen voor Blu-ray. "Een snelle beslissing leek ons nu het beste", aldus Toshiba-topman Atsutoshi Nishida dinsdag.

De komende weken wordt de levering van HD-dvd-spelers en -recorders afgebouwd. Eind maart zal de productie worden stopgezet. Toshiba zegt nog bezig te zijn de kosten voor de operatie te berekenen.

Analisten prezen de snelheid waarmee Toshiba de knoop heeft doorgehakt en zeiden dat het bedrijf nu meer ruimte heeft om zich op andere producten te richten. De koers van Toshiba op de beurs in Japan sprong maandag, toen er al geruchten rondgingen dat het bedrijf de handdoek in de ring zou werpen, omhoog. Dinsdag stond het bedrijf op licht verlies. Sony, dat de verkoop van zijn Blu-ray producten volgens analisten nu sterk zal zien aantrekken, stond dinsdag juist op winst.

Deense cartoonist Westergaard moet uit hotel

Icoon BuitenlandsDe Deense tekenaar Kurt Westergaard die met de dood wordt bedreigd wegens zijn spotprenten van de islamitische profeet Mohammed, moet uit veiligheidsoverwegingen zijn hotel verlaten. Dat heeft de publieke Deense zender Danmarks Radio (DR) dinsdag laten weten.

De directie van het hotel vroeg de 73-jarige cartoonist en zijn 65-jarige echtgenote het gebouw te verlaten, omdat zij hen als 'risicofactor' beschouwen, zei Westergaard. Het is onduidelijk waar de cartoonist nu moet verblijven. Hij verbleef in het hotel sinds november op advies van de Deense geheime dienst.

Westergaard tekende de profeet Mohammed met een bom in diens tulband om het misbruik van de islam door terroristen aan te kaarten. De spotprent leidde in 2005 tot veel ophef. Deense en Zweedse bladen drukten de omstreden spotprent vorige week opnieuw af om de persvrijheid te benadrukken.

Toshiba bevestigt einde HD-dvd

Icoon DigitalHet Japanse elektronicaconcern Toshiba heeft bevestigd dat het stopt met de productie van hd-dvd-spelers, die werken met de zogenoemde high-definition technologie.  De strijd met Sony, dat de rivaliserende Blu-ray technologie voor dvd-spelers ontwikkelde, is daarmee in het voordeel van Toshiba's concurrent beslecht.

Toshiba nam de beslissing nadat grote Amerikaanse filmstudio's hadden gezegd hun films alleen nog maar uit te brengen voor Blu-ray. "Een snelle beslissing leek ons nu het beste", aldus Toshiba-topman Atsutoshi Nishida dinsdag.

De komende weken wordt de levering van HD-dvd-spelers en -recorders afgebouwd. Eind maart zal de productie worden stopgezet. Toshiba zegt nog bezig te zijn de kosten voor de operatie te berekenen.

Analisten prezen de snelheid waarmee Toshiba de knoop heeft doorgehakt en zeiden dat het bedrijf nu meer ruimte heeft om zich op andere producten te richten. De koers van Toshiba op de beurs in Japan sprong maandag, toen er al geruchten rondgingen dat het bedrijf de handdoek in de ring zou werpen, omhoog. Dinsdag stond het bedrijf op licht verlies. Sony, dat de verkoop van zijn Blu-ray producten volgens analisten nu sterk zal zien aantrekken, stond dinsdag juist op winst.


END!

Revolutionaire AI op komst volgens Peter Molyneux

Peter Molyneux staat bekend om zijn enthousiasme als hij over z'n games vertelt. In zijn enthousiasme wil hij nog wel eens features beloven die later niet waargemaakt kunnen worden. Met Fable 2 heeft hij daarom besloten om z'n mond te houden waar mogelijk en zich vooral in te houden tegenover de pers wanneer er gevraagd wordt naar de game.

Dat is hem tot nog toe aardig gelukt, maar nu heeft hij toch de stoute schoenen aangetrokken en een vrij dapper statement gemaakt over de AI in een nieuw, onaangekondigd project. Die gaat namelijk een revolutie teweeg brengen volgens Peter. Het wordt een volledig nieuwe franchise en zal binnenkort wereldkundig gemaakt worden. Peter Molyneux over de AI in die game:

“If you think back to the one thing about Black & White that was most fascinating, you’d have to say it was that creature that learned behavior and seemed, for a certain glimpse, to be alive. Imagine if you could take that and multiply it by a billion…”

Voorlopig werkt Lionhead voornamelijk nog aan Fable 2, waarover meer bekend gemaakt zal worden tijdens de GDC, dus zal nog even duren voordat we de bewering van Molyneux tegen de feiten kunnen toetsen.

Sennheiser brengt "ultieme" gamekoptelefoon op de markt

Voor mensen die veel online in teamgames spelen zoals Counterstrike is het van wezenlijk belang dat je weet waar je vijanden zich bevinden, dat je goed hoort wat er om je heen gebeurd en dat je geen last hebt van luidruchtige omstanders. Voor diegene die daar best wat geld voor over hebben komt Sennheiser met de PC350 koptelefoon. Deze biedt alles wat de moderne gamer nodig heeft. Een goede isolatie, zodat je vrijwel niks hoort van wat er om je heen gebeurt, ruis van minder dan 0,1% en een speciale speaker die zorgt dat je hoort waar elk geluidje vandaan komt. Goedkoop is zo'n grapje natuurlijk niet, in Engeland verschijnt de PC350 voor 149,95 pond (ongeveer 198 euro).

Voor meer info over de koptelefoon kun je op de site van Sennheiser terecht.



Vrijlaten Dutroux geen fout

Icoon Belgie De ouders van de door Marc Dutroux vermoorde meisjes An en Eefje krijgen geen schadevergoeding van de staat. Dat heeft de rechtbank in Brussel vanochtend bepaald.

De familie Marchal en Lambrecks eisten 350.000 euro schadevergoeding van de staat, omdat ze vinden dat die in gebreke is gebleven bij het voorwaardelijk vrijlaten van de kindermoordenaar. Politiediensten en het ministerie van justitie zouden Dutroux daarna onvoldoende in de gaten hebben gehouden, waardoor hij volgens de ouders de kinderen kon ontvoeren.

De rechter achtte niet bewezen dat de voorwaardelijke invrijheidsstelling van Dutroux een foute beslissing was.

--
Meer informatie in het dossier over de zaak-Dutroux

Atteveld opnieuw langer bij Roda

Raymond Atteveld heeft opnieuw zijn contract met Roda JC verlengd. Afgelopen maand lichtte de club uit Kerkrade al een optie in het contract waardoor hij tot 2009 vast kwam te liggen. Nog geen maand later tekent hij een nieuw contract tot medio 2010.

De 41-jarige Amsterdammer behoudt ook zijn assistent Martin Koopman, die eveneens verlengde voor dezelfde periode. Vorig jaar volgde Atteveld Huub Stevens op die toen vertrok naar HSV. Atteveld zou eerst als interimtrainer aan de slag gaan, maar door uitstekende prestaties krijg hij een langer contract.

"Wij zijn blij dat Raymond en Martin hun contracten hebben verlengd. Onder hun leiding worden goede resultaten geboekt en de spelers zijn tevreden over hun werkwijze. Onze technische staf blijft op deze manier compleet. Ook omdat het contract van Anton Scheutjens, onze andere assistentrainer en keeperstrainer, doorloopt tot 2010", aldus algemeen directeur Huub Narinx.

Documenten opgedoken over JFK-moord

Icoon AmerikaIn een brandkast in een gerechtsgebouw in het Amerikaanse Dallas zijn nieuwe documenten opgedoken over de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy. Die werd op 22 november 1963 in Dallas doodgeschoten voor het gebouw waar de documenten al decennia lagen opgeborgen.

Ze zijn nu vrijgegeven door de plaatselijke openbaar aanklager die vorig jaar op de stukken werd gewezen. Volgens Amerikaanse media hebben al zijn voorgangers de documenten steeds verborgen gehouden, een daad die de toch al hardnekkige complottheorieën rond de dood van JFK verder zullen versterken.

Onder andere De Volkskrant en het AD melden dat er in de Amerikaanse media wordt getwijfeld over de echtheid van de documenten. Het zou gaan om een deel van een filmscript waar destijds aan werd gewerkt.



Vlak voor de meest besproken moord van de vorige eeuw


Discussiëren over de moord op JFK kan ook op het forum.

Alledaagse dingetjes die we leren van games

Onderzoekers zijn al lang bezig te onderzoeken wat mensen kunnen leren van het spelen van games. Sommige zeggen dat we goed getrainde ogen krijgen, en dat onze hand-oog coördinatie beter wordt. Anderen kunnen alleen maar negatief denken, en zeggen dat we allemaal veranderen in massamoordenaars.

Laatst meldden we jullie nog dat een man de levens van een aantal mensen had gered door de tutorials van het spel America's Army te spelen. Wat voor dingen die we in het dagelijksleven gebruiken kunnen we nog meer leren van games? De website Iheartchaos.com heeft hiervan een mooi lijstje hemaakt.

Zo kunnen we lezen dat de meeste mensen niets interessants te melden hebben, winkeleigenaren jouw rotzooi graag van je overkopen, en mes in de rug veel beter werkt dan 3 kogels in het gezicht en dat je groot en sterk word door het eten van paddestoelen.

Voor het complete lijstje van, zie de website van iheartchaos.com




When driving, a full 360 flip is routine, provided you land wheels down

Red Ring of Death op GDC

Microsoft blijft problemen houden met kapotgaande consoles. Dit keer is het echter geen console van een gamer, maar een demonstratie-unit van Microsoft zelf. Op de GDC (Game Developer Conference) heeft Microsoft een aparte sectie ingericht voor XNA (een development tool voor de 360). In deze sectie kunnen bezoekers spelen met XNA en applicaties gemaakt door middel van XNA.

Je kunt het filmpje, opgenomen door de BBC, HIER bekijken.

Einde Gouden Kooi lijkt in zicht

Icoon TelevisieHet lijkt erop dat het programma De Gouden Kooi in april de nek om wordt gedraaid door RTL. "Eerst zou de stekker er aan het einde van 2007 uit gaan, nu hoor ik dat het april wordt", zegt Marco Schrijver, eindredacteur van het programma in Square, het maandelijkse personeelsblaadje van RTL.

De toenmalige CEO van RTL, Fons van Westerloo, zei bij de overname van Talpa dat het programma per 1 januari 2008 zou stoppen. Maar die datum werd stilletjes gepasseerd.

Toch is het niet helemaal zeker dat de deuren van de Gouden Kooi gaan sluiten. Fons van Westerloo was tegenstander van het programma, maar hoe zijn plaatsvervanger Bert Habets erover denkt is onbekend. Bovendien is bedenker John de Mol nog altijd een belangrijke speler binnen RTL. Hij zal zijn kindje echt niet zomaar met het badwater weggooien. Vooral ook omdat er steeds meer andere landen interesse tonen in de formule.

Schumacher: "Vooral veel leren"

Ralf Schumacher is dus zoals verwacht gisteren bevestigd bij Mercedes. De Duitser beseft zich goed dat hij inzijn eerste DTM-jaar niet meteen voor het kampioenschap kan gaan.

"Ik zal in het DTM moeten leren. Ik moet hard werken en als mensen de eerste races kritiek op me hebben, dan zal ik dat negeren. Het was leuk om de C-klasse van de DTM te testen en ik kijk uit naar het nieuwe seizoen, meer dan ik in een lange tijd heb gedaan. Geld of populariteit, zoals in de Formule 1, zijn voor mij niet de belangrijkste dingen. Ik wil nu genieten van de spanningen die het DTM met zich meebrengt."

'Rollator-TomTom' ontwikkeld

Studenten van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) hebben een rollator met navigator ontwikkeld voor oudere mensen met oriëntatie danwel geheugenproblemen. Dat heeft een woordvoerder van de Hogeschool vandaag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving daarover in de GPD-bladen.

De provincie Gelderland heeft twee jaar geleden geld uitgetrokken om oriëntatieproblemen in grote gebouwen op te lossen. ''De link met onze school was toen gauw gelegd'', aldus de woordvoerder. Zo'n zeventig tot tachtig studenten hebben de afgelopen jaren aan het project gewerkt.

Het apparaatje dat zij ontwikkeld hebben, een soort TomTom, kan op de rollator geplaatst worden. Wanneer mensen de weg niet kunnen vinden naar de wc of de koffiekamer, kunnen ze op een simpel symbool in het scherm drukken. ''Door middel van pijlen worden ze dan naar hun gewenste bestemming geloodst.''

Rabobank verliest twee renners

Rabobank is tijdens de tweede etappe van de Ruta del Sol twee renners kwijtgeraakt. De Australiër Graeme Brown moest opgeven nadat hij gevallen was, terwijl Sébastian Langeveld wegens knieproblemen moest afstappen.

Adri van Houwelingen: "Brown had te veel last van zijn heup, waardoor hij niet verder kon fietsen. Ik denk niet dat het echt ernstig is. De blessure van Langeveld lijkt vervelender. Hij wordt nu door de ploegarts onderzocht, dus ik mag niet te voorbarig zijn. Maar de problemen die zijn knie vorige week parten speelden en verdwenen leken, zijn vandaag helaas teruggekomen."

Wapens upgraden gaat automatisch in Destroy all Humans 3

THQ heeft vandaag wat nieuwe informatie en beelden vrijgegeven over de komische game Destroy all Humans: Big Willy Unleashed voor de Wii. In deze informatie leggen de developers van de game uit hoe het upgradesysteem zal gaan werken. Waar je in het vorige deel nog moest kopen in de PoxMart, gaan alle upgrades vanaf nu automatisch. Dit betekent niet dat je er niks voor hoeft te doen, je zult daadwerkelijk prestaties moeten neerzetten voor betere wapens.

Ter indicatie, om de hypnosiskrachten van Crypto te upgraden moet je 450 hersenstammen verzamelen, daarbij nog eens 17 energiecellen en drie minuut dertig in bodysnatch-mode verkeren. Het idee van dit systeem is dat je nu ook echt een doel hebt in de missies waar je je op kunt richten.

Destroy all Humans: Big Willy Unleashed ligt 7 maart in de winkels.




Opinie bepalen kan goed via nieuwssites

Icoon InternetInternetgebruikers vinden in meerderheid (71 procent) dat nieuwssites een belangrijke informatiebron vormen. Ze gebruiken die om tot een mening te komen of een standpunt te bepalen over zaken als politiek en economie.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 1500 internetters, in de afgelopen maanden uitgevoerd door bureau Dialogic. Het onderzoek werd betaald door het Stimuleringsfonds voor de Pers.

Nieuwssites zitten in de top vijf van de meest bezochte informatieve webadressen. Meer dan twee derde (69 procent) van de gebruikers geeft aan dat zij websites als NU.nl en sites van papieren kranten gebruiken voor online nieuws. De internetters bekijken dan vooral landelijk nieuws; voor regionaal en lokaal nieuws is doorgaans minder animo.

'Beschavingsziektes door vitaminetekort'

Icoon Wetenschap Alzheimer, kanker en obesitas. Ziektes waar tegenwoordig steeds meer mensen aan lijden. De oorzaak hiervoor moet worden gezocht in het ontbreken van vitamines in onze voeding. Het voedingspatroon van de moderne mens is volgens Bruce Ames, professor aan de universiteit van Berkeley, een belangrijke factor in het ontstaan van ziektes.

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat het tekort aan vitamines en mineralen op lange termijn schadelijk is voor ons DNA. Als DNA wordt beschadigd, kan dat tot gevolg hebben dat het immuunsysteem slechter gaat werken, kwaadaardige tumoren ontstaan en dat de zogenaamde 'mitochondriale energiebronnen' in onze cellen worden aangetast. Dit laatste zorgt voor aandoeningen aan lichaamsdelen, zoals ogen en oren, en organen, zoals hart en hersenen, die veel energie vragen.

Volgens de professor krijgen wij tegenwoordig voldoende calorieën binnen, maar dus te weinig vitamines en mineralen. Om de stofwisseling in ons lichaam in evenwicht te houden, probeert het lichaam het tekort aan vitamines te compenseren met de eerder genoemde gevolgen van dien. De stofwisseling, die voor een groot deel afhankelijk is van vitamines, zorgt er juist voor dat energie uit de voedingsstoffen wordt gehaald.

Ames adviseert om zelf de tekorten aan vitamines en mineralen aan te vullen, door middel van vitaminepillen en voedingssupplementen, en dit niet aan het lichaam over te laten.

Bryan van Dijk mist Beijing

Judoka Bryan van Dijk gaat niet naar de Olympische Spelen in Beijing. De 27-jarige landmachtluitenant liep zaterdag tijdens wereldbekerwedstrijden in Wenen opnieuw een schouderblessure op.

Bij van Dijk werd een botscheurtje en twee beschadigde pezen geconstateerd. Binnen enkele dagen wordt de judoka geopereerd en het herstel zal minstens een half jaar duren, waardoor hij kwalificatie voor Olympische Spelen kan vergeten.

Bondscoach Maarten Arens vind het heel jammer dat Van Dijk nu afhaakt. In zijn klasse tot 73 kilogram is nu alleen nog Henry Schoeman overgebleven om zich te kwalificeren voor Beijing."Bryan stond bovenin op de ranglijst. Henry Schoeman zit daar nog een heel stuk onder," aldus Maarten Arens.

Bryan van Dijk verklaarde voor de camera van de NOS een gok te hebben genomen. In september schoot zijn schouder uit de kom, en hij stond eigenlijk net weer op de wedstrijdmat. "Ik heb toen bewust gekozen om me niet te laten opereren. Die vorige blessure heeft er nu zeker mee te maken."

Opnieuw schorsing Italiaanse tennisser

De ATP heeft Giiorgio Galimberti voor honderd dagen geschorst. De Italiaanse tennisser is door de Proftennisorganisatie geschorst omdat hij tussen juni 2003 en januari 2006 op tenniswedstrijden zou hebben gegokt.

Galimberti is de nummer 1009 op de wereldranglijst en is na Potito Starace, Daniele Bracciali en Alessio di Maauro de vierde Italiaanse tennisser die wordt geschorst vanwege ongeoorloofde gokpraktijken.

Straf voor boe-roepende Europarlementariërs

Tien Europarlementariërs zullen voor straf waarschijnlijk tien dagen het daggeld worden onthouden. Reden is dat het tiental bleef fluiten en boe-roepen tijdens de plechtige ondertekening van het nieuwe EU-verdrag in januari.

Parlementsvoorzitter Hans-Gert Pöttering verzocht meermalen om te stoppen met het ordeverstorend gedrag, maar daar hadden de tien geen boodschap aan. De voorzitter beslist binnenkort over de hoogte van de sanctie. Naar verluidt zal hij tien dagen daggeld inhouden, hetgeen neerkomt op 2.500 euro inkomstenderving voor de boe-roepers.

De tien zijn voornamelijk Britten en Fransen. De meesten zijn lid van de Ind/Dem-fractie (Onafhankelijkheid/Democratie). Van die fractie zijn ook Hans Blokland (ChristenUnie) en Bas Belder (SGP) lid. Maar zij namen al direct afstand van de actie.

'Controle op vleessector belabberd'

Icoon BinnenlandsHet is niet uit te sluiten dat vlees van zieke dieren op het bord van de consument terecht komt. Officieel moeten zieke dieren op de boerderij worden geslacht en daarna naar een destructiebedrijf worden overgebracht, zodat het vlees niet in de supermarkt of bij slagers komt te liggen

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), die dat moet controleren, erkent echter dat ze over onvoldoende geld en mensen beschikt om haar wettelijke taken naar behoren uit te voeren. Dat laatste blijkt in ieder geval uit een brief van de VWA uit oktober 2007, die het TROS-programma Radar via de Partij voor de Dieren in handen heeft gekregen.

De VWA brengt het toezicht op veetransporten, slachterijen en vleesverwerkers dit jaar terug tot een minimum, blijkt uit de uitgelekte brief. Zelf is de VWA van mening dat de ondergrens van het toezicht inmiddels is bereikt. Eén van de oorzaken van het geldgebrek is dat de dienst de kosten niet geheel bij de vleessector in rekening kan brengen.

De SP heeft over de zaak schriftelijke vragen gesteld. Minister Gerda Verburg zegt in een reactie dat er al maatregelen zijn genomen om de financiële problemen op te lossen. Volgens de CDA-bewindsvrouw zijn de problemen al in 2011 opgelost.

Met dank aan Pjet en mouthman voor de submit.

Cubaanse president Fidel Castro afgetreden

Icoon BuitenlandsFidel Castro houdt er mee op. Hij is niet herkiesbaar voor de functie van president van Cuba. Dit is vandaag door officiële media bekendgemaakt.

De sinds 1959 heersende Castro was al anderhalf jaar uit de roulatie. Zijn broer Raúl nam de zaken voor de 81-jarige communistische leider Castro waar. Het Cubaanse parlement moet 24 februari een nieuw staatshoofd kiezen. Het is niet bekend of Raúl de opvolger van zijn broer wordt of dat iemand van een jongere generatie aan de macht komt.


Boek: Jeremy Clarkson - De wereld volgens Clarkson II

SubheaderJeremy Clarkson is een vaste columnist van de Sunday Times. En zoals het bij iedere columnist tegenwoordig gewoonte is, verschijnt er met enige regelmaat een boekwerk waarin vele columns gebundeld worden. Jeremy is hierop geen uitzondering. In het boek De wereld volgens Clarkson. En dan nog iets... geeft hij zijn visie op de wereld en op de rol van de Britten hierin. Maar niet alleen de Britten zelf moeten het ontgelden, zo concludeert hij bijvoorbeeld dat Russische blondines hun modetips van pornosites afhalen. Maar uiteraard betrekt hij ook een redelijk aantal belevenissen samen van zijn Top Gear team in de columns.

Kaas & zo

Op een rustige morgen kwam er een beetje verwarde man naar mij toe. Hij was ‘helemaal de weg kwijt’. Zijn vrouw was de dag eerder plotseling overleden en nu moest hij voor de boodschappen zorgen. Of ik hem wilde helpen, want hij wist niet waar alles lag, hoe de weegschaal werkt en welke appels hij moest hebben. Ik zei dat ik het te druk had om met hem mee te lopen, maar met vragen kon-ie bij mij terecht. Ik had met hem te doen. Het is nogal wat, als je ineens weduwnaar bent. Later overlegde ik met een collega. ‘Ach, zijn vrouw is deze maand al vijf keer overleden. Gewoon ja, nee en amen en door laten lopen.’

Clinton: Obama heeft plagiaat gepleegd

Icoon AmerikaHillary Clinton heeft opnieuw de aanval ingezet op haar tegenstrever Barack Obama. De man die het woord 'change' nogal vaak gebruikt in zijn speeches heeft plagiaat gebruikt volgens Clinton. Het zou gaan om een toespraak van hem op zaterdagavond. "De Obama-campagne rust op de kracht van zijn retoriek en op de kracht van zijn beloftes en zoals we de afgelopen paar dagen hebben gezien, verbreekt hij zijn beloften en is de retoriek niet van hemzelf", zegt chef communicatie Howard Wolfson van het campagneteam van Hillary Clinton.

De toespraak zou deels zijn overgenomen uit die van gouverneur Deval Patrick van Massachusetts in 2006. Obama heeft inmiddels toegegeven de tekst te hebben geleend zoals wel vaker gebeurt tussen hem en Patrick. De gouverneur heeft bovendien zelf verklaard er weinig problemen mee te hebben dat zijn tekst wordt gebruikt.

Vandaag zijn er democratische voorverkiezingen in Wisconsin en op Hawaii. Die lijken op de valreep nog spannend te worden. Clinton en Obama gaan gelijk op in de peilingen. Er zijn 94 gedelegeerden te verdienen.

Lees meer in onze US elections-special.

Justitie op Aruba wil Van der Eem verhoren

Icoon HollowayAls het aan hoofdofficier van justitie Hans Mos ligt wordt Patrick van der Eem als getuige verhoord in de zaak-Natalee Holloway. Wat betreft justitie op Aruba hoeft dat niet op vrijwillige basis.

De 34-jarige Patrick wist verklaringen bij Joran van der Sloot te ontlokken over de zaak. "Hij heeft al aan vele media zijn verhaal verteld en moet het nu maar eens aan ons uitleggen", aldus Mos.

Ondertussen wil Patrick zelf ook nog even een slaatje slaan uit de hype rond Joran. Hij heeft de Amerikaanse schrijfster E.E. Byars (pseud. Elizabeth Byars) gevraagd zijn verhaal op te schrijven. Uiteindelijk moet er dan een boek uitkomen in de VS.

"Ik heb niks te verbergen hierin, maar ik kan ook mijn mond houden", zo reageert Van der Eem. "Dat zal dan niet de eerste keer zijn dat ik mijn mond hou. Als ze mij vast willen zetten, moeten ze dat maar doen. Je mag het negen dagen proberen. Maar ik sta aan de kant van het OM, ze hoeven alleen maar te bellen om me te vragen en ik zal er zijn."


Patrick van der Eem

Lees meer in onze special over de Holloway-zaak met veel achtergrondinformatie. Kijk ook in ons speciale forum

Zuid-Koreaan kookt hond van hospita

Icoon Bizar Een werkloze Zuid-Koreaan die geen cent had te makken en hongerig was, is gearresteerd omdat hij de hond van zijn hospita op het vuur had staan. Dat heeft de politie dinsdag laten weten.

De buren van de man zagen rook uit zijn eenkamerwoning in Seoul komen en belden de brandweer. Agenten hebben de man ondervraagd voor het stelen van de chihuahua, een van de kleinste hondensoorten ter wereld.

De Zuid-Koreaan bekende dat hij het huisdier in dronken toestand had meegenomen naar zijn woning en het had gedood, terwijl zijn hospita een bad nam. Toen hij het hondje op het vuur zette, vatte zijn kleding vlam.



Levenslang voor plan onthoofding

Icoon Terrorisme Levenslange gevangenisstraf voor een extremistische moslim, die een Britse soldaat wilde onthoofden. Deze actie, die op video zou worden vastgelegd, moest dienen als afschrikmiddel voor militairen en burgers. Vier van de vijf overige verdachten zijn veroordeeld wegens terroristische misdrijven.

Van echt levenslang is geen sprake, want na veertien jaar maakt Parviz Khan, zoals de veroordeelde heet, kans op voorwaardelijke vrijlating. Volgens de rechter is Khan een uiterst gewelddadige extremist. "Het staat vast dat het moorddadige plan voor Khan serieus was.", aldus de rechter.

De Britse geheime dienst, MI5, heeft de man afgeluisterd. Daaruit is naar voren gekomen dat Khan zijn 5-jarige zoontje ophitste en leerde hoe iemand onthoofd kan worden. Tijdens de zitting heeft hij ook toegegeven onder andere nachtkijkers en computeronderdelen naar extremisten in Pakistan te hebben gestuurd.

CD: Angela Johnson - A Woman's Touch Vol. 1

In 2002 maakte Angela Johnson haar debuut met de cd They Don't Know. Via Got To Let Go in 2005 is daar nu het album A Woman's Touch Vol. 1. Een puur album dat duidelijk de indie soul liefhebber zal aanspreken. Een verzameling nummers met namen als Rahsaan Patterson, Lisala, Gordon Chambers en Julie Dexter, dit alles onder bezielende begeleiding van Angela Johnson. Zelf neemt ze de leiding in drie tracks op het album. De vrouwelijke 'touch' is zeker te herkennen in de cd en de titel is dan ook geheel terecht en goed gekozen.

Mislukte liquidatie in Amsterdam

Icoon MisdaadEen schietpartij op de Burgemeester De Vlugtlaan in Amsterdam-West heeft maandagavond geresulteerd in een gewonde. Het slachtoffer zat aan passagierszijde in een personenauto toen deze klemgereden werd en vervolgens tegen een lantaarnpaal aan knalde. Een aantal schoten volgde waarna de tweede auto weer wegreed.

De plaats delict is door de politie afgezet omwille van sporenonderzoek. Toen deze aankwamen was de bestuurder van de klemgereden auto overigens al verdwenen, zijn gewonde metgezel achterlatend.

De politie is inmiddels op zoek naar mensen die iets gezien of gehoord hebben. Deze kunnen zich melden via 0900-8844. Een anonieme tip kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Met dank aan TimmyAsd voor de submit.

Softwareverkopen UK, weer goud voor Mario

Mario (en Sonic natuurlijk ook) hebben voor de vierde keer de eerste positie behaald in de Britse softwarelijsten. De DS versie heeft de Wii versie echter wel vrijwel volledig overgenomen, 93% van de verkopen zijn voor de handheldversie.

De nummer één van vorige week, DMC4, moet het na een week al opgeven en zakt naar de tweede plek. De derde positie is net als vorige week voor Turok.

Hoogste nieuwe binnenkomer is Game Party voor de Wii, op nummer 15.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.