Veldverwarming voor De Graafschap

Sjors (Sj0rSz)
De Graafschap heeft vanaf volgend seizoen de beschikking over veldverwarming. De Nederlandse voetbalbond (KNVB) verplichtte de club uit Doetinchem namelijk om dit aan te leggen. Op tweede kerstdag ging het duel tegen AZ niet door, vanwege een bevroren ondergrond.

"Volgend seizoen zijn we verplicht om veldverwarming te hebben en ik kan me daar ook heel goed in vinden," liet Han Berger, directeur voetbalzaken van De Graafschap, in een reactie weten. "We zijn professioneel bezig en dan moeten dat soort zaken ook goed voor elkaar zijn."

Ook afgelopen weekend leek het er op dat het duel tussen De Graafschap en NAC Breda (0-1) afgelast moest worden, aangezien het veld wederom bevroren was. Uiteindelijk hebben vrijwilligers het gepresteerd om het veld, met behulp van gasbranders, te ontdooien.

Vanaf volgend seizoen zal een wedstrijd dus niet meer afgelast worden vanwege een keihard veld. Berger: "Wij hebben een overeenkomst gesloten met een bedrijf dat gespecialiseerd is in voetbalvelden. Die mensen zeggen dat het allemaal goed komt. In het eerste jaar is volgens hen een nieuw veld altijd kwetsbaar. Daarom is er ook zand opgestrooid. Maar het schijnt allemaal naar wens te verlopen. Volgend seizoen moet het goed zijn en dan moet de bespeelbaarheidsgraad ook hoger zijn."