DVD: The Secret

Patrick (maduropa)
SubheaderThe Secret is een enorm succes in Amerika en is ook al doorgedrongen tot in Nederland. Workshops over het geheim werden dan ook zeer goed bezocht, mede door de vele aandacht in de media. Maar wat is The Secret, het geheim nu eigenlijk? Je kunt natuurlijk een bedrag neertellen voor zo’n workshop, maar je kunt ook bijvoorbeeld een dvd of boek hierover kopen. Er is nu eindelijk ook een Nederlandse versie te koop waardoor je niet per se de Engelse taal machtig hoeft te zijn. Nog makkelijker, je hoeft niet eens te lezen want het is nagesynchroniseerd.

Uitgelegd
Het geheim wordt in duidelijke taal uitgelegd aan de oplettende kijkertjes. In een paar regels zal ik proberen de globale feiten uit te leggen, dus nu maar hopen dat ik het goed heb begrepen. Het geheim zit hem in het Universum dat je kunt sturen met je gedachten, zowel positief als negatief. Met simpele voorbeelden leggen de sprekers uit hoe dit geïnterpreteerd moet worden. Als je al denkt dat je te laat komt zorg je er meteen zelf voor dat je ook te laat komt. En als je die ene fiets wilt hebben, moet je je blijven voorstellen dat je deze in je bezit krijgt. Dat houdt dus in dat je te allen tijde positief moet blijven met je gedachten en je wensen.

Subheader
Het geheime logo

Nagesynchroniseerd
Zoals vermeld is de dvd dus Nederlands nagesynchroniseerd en dat is in sommige gevallen wel een nadeel, zeker als je door omstandigheden ook zeer vaak de huidige kinderseries op hebt staan. Zelfs zat ik hierdoor steeds te wachten op de zin Tijd voor een feestje. Niet dat het inspreken onprofessioneel is gedaan, want dat is het zeer zeker niet. Tijdens het kijken van The Secret krijg je een stortvloed aan feiten, tips en andere positieve mogelijkheden over je uitgestort plus uiteraard de nodige waarschuwingen. Zo moet je niet zomaar stoppen, want wie weet was morgen wel de grote dag dat het eindelijk ging gebeuren.

Subheader
Alles is energie

Tijd voor een geheimpje
The Secret is echt zo'n verhaal dat je in een grote zaal moet zien met de een of andere positiviteitsgoeroe op het toneel. Inderdaad, weer een kloon van bijvoorbeeld Emiel Ratelband. Zolang je positief bent en je je blijft focussen op het doel, zul je dat ook bereiken. Dit is de hoofdboodschap van het hele verhaal. Echter, het feit dat dit wordt onderschreven door de hele kwantummechanica lijkt me erg voorbarig. Dat laatste is dan wel een mengeling van wetenschap en filosofie, maar nog altijd heeft men geen zekerheid over wat er precies speelt. Positief denken en voelen is uiteraard nooit verkeerd, maar of het echt werkt, ik weet het niet. Vraag het mij over tien jaar nog maar eens.

Uitgever: Dutch FilmWorks ISBN: 9789085104674 Speelduur: 91 minuten
Waardering: