Spaarvarkentje te onrein voor Fortis

Het aloude spaarvarken voldoet niet aan de eisen die de multiculturele samenleving stelt, zo zegt het bank- en verzekeringsconcern Fortis. Daarom wordt het speciale spaarvarkentje Knorbert niet langer cadeau gedaan aan Fortis-klanten die voor hun kinderen een zogenoemde EuroKids-rekening openen.

Varkens worden door joden en moslims als onreine dieren beschouwd. Daarom zijn ook de internetspelletjes en cartoons met de jaren terug al bedachte Knorbertje in de hoofdrol, beëindigd.

Reden voor het verwijderen van Knorbert is volgens een woordvoerster dat er ''een aantal reacties is geweest op het varken''. Er wordt er gewerkt aan een nieuw presentje dat wel door de multiculturele beugel kan. Als tussenoplossing biedt de bank nu een kinderencyclopedie aan.

Update 13.13 uur
Fortis laat naar aanleiding van de berichtgeving in een reactie weten dat Knorbert alleen maar weg moet omdat zijn houdbaarheid is verstreken. ''Knorbert is een premium die aan het eind van zijn lifecycle is.''

Volgens Fortis is er maar een handjevol klachten binnengekomen over het spaarvarken.

Wie of wat Knorbert gaat opvolgen, is nog niet bekend. Een ontwerpbureau werkt aan een opvolger. Duidelijk is wel dat het geen varkentje meer wordt. Want als je dan toch een nieuwe mascotte aan het verzinnen bent, dan maar een die breed gedragen wordt door alle religies.''Je wil natuurlijk zoveel mogelijk mensen tevreden stellen.''

Met dank aan Roel_Jewel voor de submit.
Wat vind jij van deze ontwikkeling? stem in de poll!