FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 13 november 2007

Zoenende homo's worden aanstootgevend gevonden

HomoHet sociaal en Cultureel Planbureau zegt dat homoseksuele mannen en vrouwen die in het openbaar hun seksualiteit uiten kunnen rekenen op veel afkeuring. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek.Foto Bijna de helft van de ondervraagden heeft moeite met twee zoenende mannen in het openbaar.

Dertig procent van de ondervraagden vindt zoenende vrouwen niet kunnen terwijl maar 16% een afkeer heeft bij zoenende heteroparen. Streng gelovige Nederlanders zijn voor achtenveertig procent negatief over homo's in het algemeen, terwijl dat onder Turken (32%) en Marokkanen (26%) minder is.

Onlangs werd er door het kabinet een nationale coming-out dag voorgesteld om de acceptatie van homoseksuelen in Nederland te bevorderen.

Minder acceptatie voor homostellen

Met dank aan calvobbes voor de submit.

2-hoofdige baby geboren in Mozambique

Icoon Shocking In Maputo in het Afrikaanse land Mozambique heeft afgelopen zondag een opmerkelijke geboorte plaatsgevonden. Een vrouw bracht een jongetje met twee hoofden ter wereld.

Een buurman heeft de baby direct na de geboorte gezien en doet zijn verhaal aan de pers. Beide hoofden zien er goed uit. Zo hebben beide hoofden een neus, een mond, beide ogen en beide oren. Het tweede hoofd, dat zich ergens op de onderbuik bevindt, functioneert echter niet naar behoren.

Het kindje wordt voor de zekerheid nog ondergebracht in het centrale ziekenhuis van Maputo. De moeder en het kind maken het goed. Verdere informatie of afbeeldingen gaf het ziekenhuis helaas niet vrij.

Met dank aan dirkie001 en NightGoddess voor de submit.

FC Zwolle bestraft voor rellen

FC Zwolle heeft een straf gekregen van de KNVB. De supporters van de Zwolse ploeg hebben zich tijdens de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles schuldig gemaakt aan rellen en vernielingen.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB eist een geldboete van 7500 euro. Ook mag de club geen eigen supporters mee nemen naar de eerstvolgende uitwedstrijd naar Deventer. FC Zwolle moet vóór dinsdag beslissen of het akkoord gaat met het schikkingsvoorstel.

'Nederland net zo onbestuurbaar als België'

Icoon Politiek Nederland wordt na de volgende verkiezingen net zo onbestuurbaar als België. Dat stelt Minister van Staat en VVD-lid Frits Korthals Altes.

Door de krimpende aanhang van de centrumpartijen (zoals CDA, PvdA en VVD) komen er steeds meer kleine partijen in de Tweede Kamer. Daardoor zal het steeds moeilijker worden een coalitie te vormen. "Nu al moet een extreme partij als de ChristenUnie erbij om een regering te vormen", aldus Korthals Altes. De volgende regeringsvorming zal verder bemoeilijkt worden door het verwachte succes van Rita Verdonk.

Korthals Altes heeft deze uitspraken gedaan in een debat in Brussel. In België duurt het formeren van een kabinet zo lang, dat een Europees lengterecord in het verschiet ligt. De tegenstellingen tussen Walen en Vlamingen maken het vormen van een kabinet erg lastig.

Huizinga houdt hoop met OV-chipkaart

Icoon VervoerAlles op alles wordt gezet om alsnog de landelijke invoering van de OV-chipkaart op 1 januari 2009 te gaan halen. Dit vertelde Tineke Huizinga staatssecretaris van Verkeer in een debat vanavond. Huizinga houdt toch nog hoop.

In het parlement zitten vrij veel sceptici over de voortgang. In een recent rapport is geconstateerd dat in slechts een beperkt aantal regio's de chipkaart bruikbaar zal zijn op de geplande invoeringsdatum.

De OV-Chipkaart. In heel Nederland vanaf...?

Federer weer de beste tennisser

Roger Federer is opnieuw door de tennisbond ATP uitgeroepen tot beste tennisspeler van het jaar. De Zwitser, die de titel beste tennisspeler van het jaar voor de vierde keer op rij wint, troefde de Spanjaard Rafael Nadal af.

De 26-jarige Zwitser heeft de prijs tijdens de Masters Cup in Shanghai in ontvangst genomen vóór aanvang van de partij tussen Nadal en David Ferrer. Federer won dit jaar tien toernooien, waarvan drie grand slams. Hij voert al vanaf februari 2004 de wereldranglijst aan.

Nederlandse atleten Europa's beste

De maandelijkse verkiezing voor beste Europese atleet en atlete heeft voor de maand oktober voor een verassing gezorgd. Voor het eerst in de geschiedenis van de verkiezing zijn er twee Nederlanders gekozen.

De bezoekers van de site van de Europese atletiekfederatie (EAA) stemde massaal op Kamiel Maase en Lornah Kiplagat. Maase liep in oktober tijdens de marathon van Amsterdam een nieuw Nederlands record (2.08.21). Kiplagat deed het in oktober iets beter. Zij wist in Udine de wereldtitel op de weg te veroveren met 2 wereldrecords, de 20 kilometer in 1.02.75 en de halve marathon in 1.06.25.

Serie A-duels ingehaald op 5 december

Twee Serie A-duels vonden afgelopen weekend geen doorgang wegens ongeregeldheden in en buiten de stadions. Daarbij kwam een Lazio Roma-supporter onbedoeld om het leven door een politiekogel. Internazionale – Lazio Roma en AS Roma – Cagliari zullen nu op woensdag 5 december worden ingehaald.

De Italiaanse voetbalbond (FIGC) moet ook nog een beslissing nemen omtrent het duel Atalanta Bergamo - AC Milan. Die partij werd al na acht minuten gestaakt wegens vernielingen die Atalanta-fans aanrichten. Boze supporters sloegen een glazen wand kapot en dreigden het veld te betreden. De politie moest ingrijpen zoals het ook al eerder moest doen tegen AC Milan supporters. De FIGC besloot maandagavond om het betaald voetbal in Italië een week stil te leggen. Omdat er geen Serie A duels op de planning staan vanwege EK-kwalificatieduels, treft het besluit enkel de Serie B en Serie C.

Overheid kan ex-tbs'er negen jaar volgen

Icoon AlgemeenDe reclassering en tbs-klinieken kunnen sommige tbs'ers na hun behandeling negen jaar blijven volgen. Nu mag dat slechts drie jaar.

De Eerste Kamer steunt een wetsvoorstel van het kabinet om die termijn op te rekken naar maximaal negen jaar, wat de kans op herhaling van strafbare feiten zoveel mogelijk moet beperken. Dat bleek dinsdag bij de bespreking ervan met verantwoordelijk staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie).

Het voorstel draait om de voorwaardelijke beëindiging van de dwangverpleging, die bij tbs hoort. De tbs'er mag dan buiten de kliniek verblijven. Maar hij moet zich wel houden aan de voorwaarden die de rechter heeft opgelegd, zoals een verbod om alcohol of drugs te gebruiken of een plicht om libidoremmers in te nemen. Als een tbs'er zich niet aan de afspraken houdt, kan de dwangverpleging worden hervat.

De Eerste Kamer stemt volgende week formeel over het voorstel.

IJsstadion OS 2010 op schema

In Vancouver zijn de werkzaamheden bezig voor de Olympische Winterspelen van 2010. De schaatsbaan begint ondertussen zijn vorm te krijgen. De bouw ligt op schema in Richmond, waar de ijsbaan komt. Dat heeft het lokale organisatiecomité laten weten.

"We verwachten dat de accommodatie volgend jaar september klaar is. Een maand later zullen de Canadese schaatsers op de Oval voor wereldbekertickets strijden, waarna in december de Canadese afstandskampioenschappen in Richmond plaatsvinden," aldus Cathy Volkering, algemeen manager recreatie beheer.

Elf maanden voor het begin van de Winterspelen in Vancouver vindt het eerste grote internationale evenement plaats op de schaatsbaan: het WK Afstanden in maart 2009.

Marianne Vos verlengt contract met DSB-ploeg

Marianne Vos en haar sponsor DSB hebben overeenstemming bereikt over het verbeteren en verlengen van haar contract tot medio 2010.

De wereldkampioene veldrijden en de de beste van de wereld op de weg in 2006 tekent aanstaande vrijdag een nieuw contract.

Daarnaast zal oud-wielrenster en -schaatster Daniëlle Bekkering aangesteld worden als de nieuwe manager van de dameswielerploeg van DSB.

Feyenoord erft 30.000 euro

Feyenoord is 30.000 euro rijker. Het betreft een erfenis van een fanatieke supportster die afgelopen juni op 97-jarige leeftijd overleed.

De vrouw uit Amersfoort regelde haar erfenis in het najaar van 1999. Afgelopen week ontving Feyenoord de brief van de notaris waarin vermeld werd dat de supportster al haar bezittingen aan de club uit Rotterdam nalaat. ”Een kranige, pittige vrouw”, aldus de notaris. ”Al van jongs af aan een fervente supporter. Feyenoord was het seizoen 1998-1999 de nummer één van de Eredivisie en dat heeft haar aangezet tot deze beslissing”.

Gebruik Hawk-Eye op Australian Open uitgebreid


De organisatie van de Australian Open, de eerste Grand Slam in 2008, heeft bekend gemaakt dat de deelnemers vier keer per set gebruik mogen gaan maken van Hawk-Eye, het systeem waarmee aangetoond kan worden of een bal daadwerkelijk in of uit was.

Tot nu toe mogen spelers drie keer per set (2 keer tijdens de set en 1 keer tijdens een eventuele tie-break) de hulp van het systeem inroepen. In Melbourne zal de 3+1-regel van toepassing zijn, waardoor de tennisspelers dus één extra mogelijkheid krijgen om de hulp van Hawk-Eye in te roepen.

Bovendien breidt de organisatie het systeem ook uit naar de tweede baan. Dit jaar kon Hawk-Eye alleen in de Rod Laver Arena geraadpleegd worden.

De Guzman vraagt Nederlands paspoort aan

Jonathan de Guzman heeft een Nederlands paspoort aangevraagd. De talentvolle middenvelder weet echter nog niet of hij zich beschikbaar stelt voor Oranje.

De Guzman ziet zelf alleen maar voordelen van een dubbele nationaliteit. Zo kan de Canadees, doordat hij EU-burger wordt, eenvoudig overstappen naar buitenlandse competities. De Feyenoord-speler verblijft ondertussen vijf jaar in Nederland en komt daardoor zonder veel problemen in aanmerking voor een Nederlands paspoort. De keuze voor Canada of Oranje maakt hij in september 2008.

Online Kijkwijzer gewenst

Subheader Jongeren zien tegenwoordig op internet steeds vaker dingen die ze achteraf liever niet hadden willen zien, zo blijkt uit onderzoek van het TOP-X panel, het jongerenpanel van de actualiteitenrubriek EénVandaag. Zo kreeg 31% van de jongeren spijt van het hebben gezien van een filmpje met geweld, en 21% had eenzelfde ervaring na een filmpje waar seks in voorkwam. Daarom pleit 61% voor een soort kijkwijzer voor websites.

Ook blijkt privacy geen issue te zijn op internet. 30% geeft zijn adres aan een virtuele bekende en 25% is ooit verliefd geweest op iemand die ze nog nooit hadden gezien. Bij 21% is er dan overigens wel eens sprake geweest van een relatie die uit een internet contact voortkwam.

Seks hebben de meeste wel eens virtueel beleefd (57%) en soms ook met een webcam erbij (12%). Overigens is 25% ooit wel eens benaderd voor seksuele activiteiten door iemand die veel ouder is, en is 14% ooit opgelicht. Voor 27% is internet ter ontspanning, 46% is verslaafd aan internet of twijfelt daar nog aan.

Het onderzoek is uitgevoerd vanwege een rechtszaak bij de rechtbank van Breda tegen een 49-jarige man die wordt verdacht van stalking en verkrachting van minderjarige meisjes, die hij via internet had leren kennen.

Speelverbod voor verzorger Knut

Icoon BuitenlandsDe bijna 1-jarige Knut, het ooit zo lieve ijsbeertje, mag niet meer stoeien met zijn verzorger. De verzorger is het verboden door de baas van de Berlijnse dierentuin.

Directeur Bernhard Blasziekwitz heeft een speelverbod afgekondigd omdat de ooit zo knuffelbare Knut onderhand 107 kilo weegt. De directeur vindt het nu wel te gevaarlijk worden. IJsberen blijven natuurlijk roofdieren. De verzorger mag nog beperkt contact om het dier langzaam te ontwennen.


Ontzettend aaibaar, niet dan?

Djokovic en Nadal onderuit in Shanghai

Novak Djokovic verloor vandaag in het toernooi om de Masters Cup zijn tweede wedstrijd en is daarmee uitgeschakeld voor de halve finales. Rafael Nadal verloor van zijn landgenoot David Ferrer, de nummer twee van de wereld kan bij winst op Djokovic wel de halve finale halen

Djokovic speelde wederom een slechte wedstrijd en ging daardoor hard onderuit tegen de Fransman Richard Gasquet. 6-4, 6-2 Gasquet verloor eerder zijn eerste partij van Rafael Nadal.

Nadal verloor vandaag vervolgens zijn tweede wedstrijd van David Ferrer. Nadal won de eerste set nog, maar de zeer fit ogende Ferrer won de laatste twee sets. 4-6, 6-4, 6-3. De wedstrijd kenmerkte zich door een groot aantal breaks en de vele kilometers die beide spelers gelopen hebben.

In de poule gaat Ferrer nu aan de leiding met twee winstpartijen, Richard Gasquet en Rafael Nadal hebben beide een partij gewonnen. De laatste twee partijen in de poule gaan tussen David Ferrer en Richard Gasquet en tussen Novak Djokovic en Rafael Nadal.

Morgen spelen Federer en Davydenko tegen elkaar, Andy Roddick ontmoet in de andere poule Fernando Gonzalez.

Alone in the Dark ook naar PlayStation 2 en Wii

Alone in the Dark: Near Death Investigation, welke al eerder werd aangekondigd voor de PlayStation 3, PC en Xbox 360, zal ook op de PlayStation 2 en Wii verschijnen. Dat maakte uitgever Atari vandaag bekend. Beide versies zijn volledig voor hun systeem opgebouwd. De hardware van beide consoles wordt flink op de proef gesteld, want veel "next-gen" features van de 360 worden ook in deze versies geïmplementeerd. Near Death Investigation draait om Edward Carnby, hij moet in een enkele nacht het geheim ontrafelen achter Central Park in New York.

"Realising the enormous ambition of Alone in the Dark is a huge technological challenge, which becomes even more demanding on Wii and PlayStation 2. However, we’re certain players will be impressed with what Hydravision have achieved on the two consoles, not least with the Wii game which is perfectly adapted to the gameplay thanks to the console’s unique controllers."

Aldus Mathias Hautefort, Executive Vice President van publishing en production bij Atari.

Nepmiljonair niet vervolgd voor oplichting

Icoon BinnenlandsDe Apeldoorner Remon De B. die zich voordeed als miljonair en door die leugen de hulp behoevende anorexiapatiënte Saskia van Rutten oplichtte kan niet veroordeeld worden. Dat meldde het Openbaar Ministerie in Leeuwarden.

Levensbedreigend is de situatie van Saskia omdat ze in Nederland is uitbehandeld. Om verder behandeld te worden moet ze een speciale, 150.000 euro kostende, behandeling in Zweden ondergaan. In het programma Pauw & Witteman had De B. aangeboden om de kosten voor zijn rekening te nemen.

Het bleek helaas om een vermomde oplichter te gaan. Aangifte van oplichting werd gedaan, waarna De B werd opgepakt . In eerste instantie bleek er hoop voor de zaak. "Maar het wordt niks", aldus een zegsvrouw van het OM, want het is juridisch niet mogelijk om De B. aan te pakken.

Volgens het OM heeft Saskia begrip voor de seponering. Voor De B. is het alleen nog niet gedaan met het vrezen voor een straf. In Zutphen loopt nog een zaak tegen hem omtrent een ándere oplichtingzaak. Hij heeft in Arnhem van twee vrouwen waar hij logeerde de rekening leeg gepind. Of De B. hiervoor wél vervolgd wordt is volgens de zegsvrouw nog niet bekend.

Tegenvaller voor Matthijs

FC Groningen kan naar verwachting pas na de winterstop weer over Paul Matthijs beschikken. De middenvelder van de Groningse formatie is nog altijd herstellende van een blessure aan zijn enkel.

De revalidatie van Matthijs is vertraagd, omdat er vocht onder het bot van zijn enkel zit. Dit zal eerst verwijderd moeten worden, voordat het herstelproces hervat kan worden. Daarom zal de verdediger de komende maand absolute rust moeten houden.

Brawn: "Nieuwe uitdaging nodig"

Gisteren werd bekend gemaakt dat voormalig technisch directeur van Scuderia Ferrari, Ross Brawn, bij het team van Honda Racing F1 aan de slag gaat. Brawn, die afgelopen seizoen niet actief was in de Formule 1, verklaarde dat hij aan een nieuwe uitdaging toe is.

Eerder liet de 52-jarige Brit weten dat hij na zijn sabbatical year terug wilde keren bij de Italiaanse renstal. Brawn: "Het feit dat Ferrari niet in een crisis verkeerde, maakte een terugkeer naar Ferrari minder aantrekkelijk voor me", maakte Brawn duidelijk tegenover persbureau Reuters. "Ferrari heeft afgelopen seizoen goed gepresteerd en zal het dankzij een goede organisatie ook volgend jaar goed doen. In mijn nieuwe functie zal ik proberen Ferrari te verslaan."

Brawn vervolgde: "Het was niet alleen het gevoel dat de uitdaging bij Ferrari niet groot genoeg was, ook om persoonlijke redenen blijf ik liever in Engeland. Ik heb een mooi jaar achter de rug en ik heb mijn familie opnieuw leren kennen. Alleen als de omstandigheden heel speciaal waren geweest, zou ik misschien hebben besloten naar Ferrari terug te gaan."

Reker: "Ik heb me een beetje vergist"

Jan Reker, voorzitter van PSV, zit nog altijd met het probleem dat het eerste elftal geen trainer heeft. Martin Jol en Fred Rutten werden door de Eindhovense club benaderd, maar gingen uiteindelijk niet op het bod in. Ook Dick Advocaat wilde niet naar de Lichtstad komen.

"Ik zeg het maar eerlijk: ik zit er best mee in mijn maag," liet Reker in een reactie weten. "Toen Koeman wegging, hadden we twee kant-en-klare opties, Jol en Rutten. Dus dacht ik wat Koeman betreft: ga maar. Misschien heb ik me een beetje vergist in de situatie, want het bleek allemaal niet zo eenvoudig in elkaar te zitten als gedacht,"

De voorzitter van PSV bevestigde overigens wel dat hij er vanuit was gegaan dat Jol positief zou antwoorden. "Jol was de gemakkelijkste optie voor ons, want hij was vrij. Of hij ook de beste optie was? Misschien zijn er wel vier de beste. Ik kan twaalf trainers noemen die even geschikt zouden zijn voor deze baan. Jol wilde graag komen en zei dat de zaak binnen een aantal dagen zou zijn opgelost. Dat viel tegen."

Reker vervolgde met de woorden: "Of ik zelf fouten heb gemaakt? Toen Koeman nog niet was vertrokken, wilde ik niet met andere kandidaten praten. Dat leek me niet handig. Achteraf, maar dat is een koe in de kont kijken, zoals we in Brabant zeggen, heb ik dat fout ingeschat."

Het is nog maar de vraag of PSV deze week een nieuwe oefenmeester kan presenteren. "Ik kan nog geen zekerheid geven. Daarvoor heb ik voortdurend te veel problemen op mijn weg ondervonden."

FOK!forum: Kaká wereldspeler van het jaar

Op het FOK!forum liep sinds 10 oktober een verkiezing, namelijk de FOK! wereldvoetballer van het jaar 2007. Op 13 november werd de uitslag bekend gemaakt. De Braziliaanse voetballer Kaká eindigde met 139 punten op de eerste plaats.

Lionel Messi, spelend in het shirt van FC Barcelona, werd tweede met een puntentotaal van 92. Ruud van Nistelrooy eindigde op de derde positie. De speler van Real Madrid was uiteindelijk goed voor 60 punten.


De top tien:

#NaamClubAantal punten
1Kaká AC Milan139
2Lionel MessiFC Barcelona92
3Ruud van NistelrooyReal Madrid60
4Cristiano RonaldoManchester United22
5Frank RibéryBayern München22
6Ivan Gennaro GattusoAC Milan20
7Steven GerrardLiverpool16
8Andrea PirloAC Milan8
9Juan Román RiquelmeVillarreal6
10RonaldinhoFC Barcelona6

Rommedahl en Ibrahimovic gelauwerd

In de laatste maanden van het jaar is het in veel landen gebruikelijk de voetballer van het jaar te kiezen. In zowel Denemarken als Zweden won een speler die wij in Nederland goed kennen.

In Zweden won voormalig Ajax-spits Zlatan Ibrahimovic de zogenaamde Guldbollen. De steraanvaller van Inter droeg zijn prijs op aan alle kinderen: "'Door hun enthousiasme speel ik zo goed." De afgelopen zomer bij Heerenveen vertrokken Petter Hansson viel ook in de prijzen. De speler van Stade Rennes werd uitgeroepen tot beste verdediger.

In Denemarken ging Dennis Rommedahl met de prijs aan de haal. De vleugelspits van Ajax, in het verleden ook spelend voor PSV, bleef enigszins verrassend Daniel Agger (Liverpool), Martin Jørgensen (Fiorentina) en Jon Dahl Tomasson (Villarreal) voor.

Seksschandaal in Zwitserse voetbal

Icoon VoetbalZwitserland mag dan komende zomer één van de gastheren zijn van het EK Voetbal, maar momenteel is de voetbalwereld in het Alpenland vooral in de ban van een heus seksschandaal. Een groot aantal voetballers en oud-voetballers van de Zwitserse profclub FC Thun wordt ervan verdacht seks te hebben gehad met een meisje dat onlangs zestien werd.

De politie heeft twaalf verdachten aangehouden en huiszoekingen bij hen verricht. Nog eens negen anderen worden verdacht, zo meldt het kanton van Bern. Ze worden ervan verdacht al sinds het begin van dit jaar meerdere keren seks met het meisje te hebben gehad.

FC Thun speelde in 2005 nog tweemaal tegen Ajax in de Champions Leage, maar verloor beide wedstrijden en zakte nadien terug. Momenteel vecht de club tegen degradatie uit de hoogste afdeling.
Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Sinkewitz wordt niet vervolgd

Patrik Sinkewitz wordt niet strafrechtelijk vervolgd naar aanleiding van zijn doping gebruik. Het Openbaar Ministerie van Bonn maakte dit dinsdag bekend. De Duitser moet wel een bedrag van vijf cijfers overmaken aan een goed doel.

Sinkewitz werd tijdens de Tour de France van afgelopen zomer betrapt op het gebruik van verboden middelen, wat hij later ook toe gaf. Zijn voormalig werkgever T-Mobile gaf hem om deze redenen ook zijn congé. Een aantal maanden later bracht de wielrenner ook naar buiten dat hij geruime tijd epo gebruikte. Bovendien bekende hij tegenover de nationale wielerbond de dopingpraktijken binnen de Duitse ploeg.

Het Duitse OM is nu van mening dat Sinkewitz met rust moet worden gelaten. "Hij is al voldoende gestraft door het kwijtraken van zijn baan en andere inkomstenbronnen. Bovendien heeft hij ons van waardevolle informatie voorzien in het dopingonderzoek", liet een woordvoerder weten.

Testdag 13-11-2007

Michael Schumacher is het racen nog niet verleerd. Dat bewees de Duitser vandaag tijdens de testdag op het circuit van Barcelona. Ferrari-testrijder Luca Badoer was twee tienden langzamer dan de zevenvoudig wereldkampioen. Pedro de la Rosa wist de derde tijd neer te zetten op een halve seconde van de Italiaan.

Heikki Kovalainen zette de vierde tijd neer, gevolgd door Robert Kubica. Force India testte vandaag voor het eerst met de nieuwe kleurstelling. Een van de twee coureurs die in actie kwamen voor het team was de Nederlander Giedo van der Garde. Hij eindigde op de negentiende plek, met hekkensluiter Roldan Rodriguez op 1,6 seconden.


De nieuwe kleuren van Force India

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 M. Schumacher Ferrari 01:21.922 64
2 L. Badoer Ferrari 01:22.129 76
3 P. de la Rosa McLaren 01:22.687 63
4 H. Kovalainen Renault 01:22.802 81
5 R. Kubica BMW 01:22.883 56
6 G. Paffett McLaren 01:23.008 46
7 K. Nakajima Williams 01:23.187 66
8 D. Coulthard Red Bull 01:23.332 55
9 J. Trulli Toyota 01:23.624 46
10 N. Heidfeld BMW 01:23.671 75
11 N. Rosberg Williams 01:23.847 58
12 F. Montagny Toyota 01:23.861 61
13 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 01:24.048 77
14 A. Zuber Honda 01:24.065 77
15 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 01:24.193 51
16 A. Davidson Super Aguri 01:24.246 70
17 J. Rossiter Super Aguri 01:24.480 69
18 K. Chandhok Red Bull 01:24.896 39
19 G. van der Garde Force India F1 01:25.317 84
20 Roldan Rodriguez Force India F1 01:26.973 87

Sluiter uitgeschakeld in Oekraïne

Raemon Sluiter is er niet in geslaagd om de tweede ronde van het challenger-toernooi in Dnjepropetrovsk te bereiken. In de eerste ronde was Andrei Pavel te sterk. De setstanden waren 6-3 en 6-1.

Pavel is tijdens het toernooi in Oekraïne als vijfde geplaatst en wist al twee keer eerder van Sluiter te winnen. Door het verlies zal de Nederlander wederom een aantal punten voor de wereldranglijst, waar hij op de 165e plaats staat, in moeten leveren. Vorig jaar reikte de tennisser nog tot de tweede ronde.

Powel wil gesprek met De Jonge

Berry Powel kan vooralsnog zijn draai niet vinden bij De Graafschap. De aanvaller, die in het verleden twee keer topscorer van de Jupiler League werd, wordt dit seizoen voornamelijk aan de linkerkant geposteerd. Hierdoor komt hij veel minder vaak in scoringspositie.

"Kijk, ik ben op m'n best als ik achter de diepe spits kan spelen. Nu sta ik vaak linksbuiten en dat ligt me niet," liet Powel in een reactie weten. "Ik moet heel veel verdedigend werk doen en dat is niet erg, maar in de omschakeling sta ik dan telkens op de linkerflank. Dat was in de competitiewedstrijd tegen Roda JC al zo en tegen Feyenoord ook. Dan ben ik niet op m'n sterkst."

Afgelopen weekend werd Powel, tijdens het duel tegen Excelsior, na 65 minuten van het veld gehaald. "Ik had niet verwacht dat ik gewisseld zou worden," aldus de voetballer. "En ik had al helemaal niet verwacht dat ik voor een middenvelder (Robbemond, red.) vervangen zou worden. In de beker tegen Roda JC zijn we ook al uitgeschakeld, omdat we meer verdedigend gingen spelen. Toen zat ik de hele wedstrijd op de bank. Waarom? Dat weet ik niet."

Komende week heeft Powel een gesprek met de trainer van De Graafschap, Jan de Jonge. Het onderwerp van deze conversatie zal de positie van de aanvaller zijn.

Ex-piloten eisen heropening ufo-onderzoek

Icoon X-factorEen veertiental gerespecteerde oud-piloten en ex-regeringsfunctionarissen eisen dat de Amerikaanse regering het onderzoek naar het bestaan van buitenaardse ufo's heropent. Volgens een maandag in Washington gepubliceerd rapport is dat een kwestie van nationale veiligheid.

Fife Symington, voormalig gouverneur van Arizona: "Wij willen dat de regering van de VS ophoudt met het onderhouden van de mythe dat er voor alle ufo's simpele, conventionele verklaringen zijn." Symington zegt zelf een ufo te hebben gezien in 1997 toen hij nog piloot bij de Amerikaanse luchtmacht was.

Ufo's worden tot nu toe afgedaan door de Amerikaanse regering als meteorieten of vliegtuigen die niet als zodanig herkend worden. De groep vindt dat de regering de zaak in de doofpot heeft gestopt.

Symington deed hier onderzoek naar en kwam in contact met een geheim agent van de CIA. Hij vroeg aan de agent waarom de Amerikaanse overheid alles in de doofpot legt. De agent zei: "Als wij het Amerikaanse publiek zouden vertellen dat er ufo's zijn, zou er paniek uitbreken."

Tot de groep behoren tevens een gepensioneerde piloot van Air France die in 1994 op weg van Nice naar Londen een ufo heeft gezien, een Iraanse piloot die in 1976 vergeefs probeerde een ufo te beschieten, en een voormalige functionaris van het Amerikaanse luchtvaartagentschap FAA die zegt dat een onderzoek naar een ufo die in 1987 in Alaska is gezien in de doofpot is gestopt.


Het item op CNN

Minister Vogelaar bezorgd over integratie

Minister Ella Vogelaar heeft vanmiddag in Den Haag haar Integratienota gepresenteerd. Bij die gelegenheid zei de PvdA-bewindsvrouw dat ze zich zorgen maakt over ''het groeiende gevoel van onbehagen'' tussen de diverse bevolkingsgroepen in Nederland. Volgens Vogelaar halen steeds meer allochtonen een diploma en gaan er ook steeds meer de arbeidsmarkt op, maar zijn die positieve ontwikkelingen niet terug te zien in het alledaagse contact tussen de bevolkingsgroepen.

De minister stelt dat veel allochtonen het gevoel hebben dat ze worden gediscrimineerd. Ook staan volgens Volgelaar de meeste autochtonen negatief tegenover kenmerkende aspecten van de islam. Ze vindt dat meer burgers, zowel allochtonen als autochtonen, zich moeten inspannen voor de samenleving.

Verdonk
Bij de presentatie sprak de PvdA-minister ook harde woorden richting de Kamerleden Geert Wilders (PVV), Rita Verdonk (TON) en Henk Kamp (VVD). Deze drie scherpen de tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen alleen maar aan met ''hun wedstrijdje wie de hardste maatregelen neemt op het terrein van integratie en immigratie.'' Naar de mening van de minister handelen politici die zich van die ''harde taal'' bedienen, niet in het belang van hun eigen achterban, ''die niet gebaat is bij een groeiende onveiligheid.''

Vogelaar beschuldigt haar voorganger Verdonk ervan ''een op onderdelen onuitvoerbare wet op de inburgering'' te hebben achtergelaten. De maatregelen die Kamp namens de VVD presenteert, onder meer rond het gebruik van gezichtsbedekking, lijken een poging tot aansluiting bij Verdonk en Wilders, vindt Vogelaar.

Rita Verdonk reageerde vanmiddag vol onbegrip op Volgelaars kritiek: ''Ik heb in mijn leven aardig wat domme uitlatingen gehoord, maar dit slaat alles. Ik scheer met mijn kritiek op de islam niet alle allochtonen in Nederland over één kam. Er zijn ook een heleboel moslims met wie het wel goed gaat. Ook jaag ik Marokkaanse probleemjongeren niet tegen me in het harnas. Ik ben niet verantwoordelijk voor het handelen van deze jongeren.''

Angelina Jolie uit broek gescheurd

Icoon ShowbizzTijdens de Britse première van haar nieuwe film 'Beowulf' is Angelina Jolie uit haar broek gescheurd. Dat was dan ook de reden dat Brad Pitt geen moment van haar zijde week. Met een hand heeft hij de scheur in haar leren broek geprobeerd te verbergen.

Het was niet echt een topdag voor Jolie. Niet alleen de naad in haar broek heeft het begeven. Maar tijdens het lopen op de rode loper stapte ze ook nog in uitgespuugde kauwgum. Toch liet ze zich niet uit het veld slaan. Ze bleef stralen voor de camera's van de fotografen, gaf interviews en deelde handtekeningen uit.

Database met misdragende vrijwilligers

Icoon PolitiekEr komt een landelijke database met de namen van vrijwilligers die gedragsregels tegen seksueel misbruik overtreden. Aan de hand van deze lijst kunnen organisaties controleren of nieuwe vrijwilligers zich in het verleden hebben misdragen.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie neemt deze maatregel ter voorkoming van seksueel misbruik van kinderen binnen vrijwilligersorganisaties. Dat heeft de CDA-bewindsman vandaag geschreven in een brief aan de Tweede Kamer.

Vrijwilligers komen op de referentielijst als zij de gedragsregels tegen misbruik overtreden en daarom uit een vereniging worden gezet. Dat betekent dat de lijst ook personen vermeldt die geen strafbare feiten hebben gepleegd.

FIOD-actie tegen fraude met onroerend goed

Icoon Justitie Een grote actie van opsporingsdienst FIOD-ECD heeft vandaag tot vijftien aanhoudingen geleid in een onderzoek naar mogelijke fraude met onroerendgoedtransacties.

Het ministerie van Financiën heeft dat bekendgemaakt. In totaal 54 locaties, bedrijfspanden en woningen, zijn doorzocht. In het onderzoek draait het om (ex-)medewerkers van drie bedrijven die actief zijn op het gebied van vastgoedbeleggingen, maar de bedrijven zelf zijn niet verdacht.

Het Openbaar Ministerie denkt dat de verdachten omvangrijke bedragen hebben ontvangen voor het gunnen en de afwikkeling van grote bouwprojecten en bij de afhandeling van grote onroerendgoedtransacties. Waarschijnlijk gaat het om tientallen miljoenen euro's.

De FIOD zette 610 man in voor de actie. Er zijn ook onderzoeken verricht in Zwitserland en België.

VVD komt met voorstel gezichtsbedekking

De Tweede Kamerfractie van de VVD presenteert morgen een wetsvoorstel dat het dragen van gezichtsbedekkende kleding verbiedt. De partij wil een verbod op het dragen van dit soort kledingstukken in het openbaar en in publieke gebouwen.

VVD-Kamerlid Henk Kamp zal morgen toelichten met welke aanpassing van de Wet op de identificatieplicht hij het verbod wil bewerkstelligen. Hij presenteert zijn plan enkele uren voordat de Tweede Kamer de begroting van het ministerie van Justitie behandelt.

PVV-leider Geert Wilders heeft afgelopen zomer een initiatiefwet ingediend om het dragen van een boerka of nikab op straat te verbieden. De VVD wees dat voorstel van de hand omdat het botst met anti-discriminatiewetgeving.

Morgen mogelijk nieuw topoverleg ontslagplan

Icoon PolitiekDe top van het kabinet en de fractieleiders van de regeringspartijen praten morgenmiddag waarschijnlijk opnieuw over het ontslagplan van minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken. Ingewijden verwachten dat het gesprek net als vorige week op het Catshuis wordt gehouden.

De coalitiepartners spraken toen urenlang over de impasse die is ontstaan over het voorstel van Donner om het voor werkgevers makkelijker te maken personeel te ontslaan. De PvdA is hier mordicus tegen en ook de ChristenUnie voelt er niets voor.

Donner zei vorige week dat er "perspectief is om eruit te komen", maar PvdA-fractie toonde zich aanmerkelijk somberder.

Man aangevallen door stieren

Icoon OpmerkelijkEen 39-jarige man is vanochtend in Echteld aangevallen door één of meerdere stieren. Hij raakte hierbij zwaargewond.

Toen agenten na een melding ter plaatse kwamen, lag het slachtoffer nog steeds in een modderpoel in het weiland, omgeven door 15 tot 20 stieren. Er waren meerdere mensen nodig om de man in veiligheid te brengen.

De man is met verwondingen in het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de man nog niet in staat is om te praten, is het nog niet duidelijk wat hij tussen de stieren deed en door hoeveel beesten hij is aangevallen.

Vrijwilligers voor seks met gehandicapten

Icoon OpmerkelijkEen liefdadigheidsinstelling in Zwitserland zoekt vrijwilligers die seks willen hebben met gehandicapten. De voorzitster van de organisatie vindt dat gehandicapten recht hebben op seks: "Het taboe moet maar eens doorbroken worden. Seks is een menselijke behoefte zoals eten en drinken."

De organisatie regelde al erotische massages voor mensen met een handicap. Nu gaan ze ook een stap verder door voor geslachtsgemeenschap te zorgen. In totaal hebben al negen mannen en vrouwen op de oproep gereageerd. Deze vrijwilligers, waaronder ook twee homoseksuelen, krijgen een vergoeding van 92 euro per uur.

Voorzitter Zemp ontkent dat het gaat om prostitutie: "Het verschil tussen de vrijwilligers en prostituees is dat zij zeer zacht te werk gaan en zich bewust zijn van de behoeften van de gehandicapten. Ze doen het niet om snel bij te verdienen."

Geen problemen door Duitse treinstakingen

Icoon FileVolgens de NS zullen de treinstakingen in Duitsland niet voor problemen zorgen bij de Nederlandse grensovergangen. Treinen die de grens passeren zijn van particuliere bedrijven die waarschijnlijk geen last hebben van de stakingen van machinisten van Deutsche Bahn. Dit heeft een woordvoerder van de NS vandaag laten weten.

Vanaf morgen zullen de machinisten van het goederen- en passagiersvervoer in Duitsland hun werk neerleggen. Ze willen dat de arbeidstijden verkort worden en dat ze een beter salaris krijgen.

Duitsland is niet het enige land waar deze week gestaakt wordt. In Frankrijk zal het treinverkeer veel hinder ondervinden van stakingsacties tegen een hervorming van de speciale pensioenstelsels. De NS denkt dat de Thalys tussen Amsterdam Centraal en Parijs wel gewoon zal rijden, net als de Eurostar Brussel/Parijs-Londen.

VVD wil tuktuks bij Amsterdam Centraal

Icoon BinnenlandsDe populaire tuktuks rijden al een tijdje in Amsterdam, maar bij het Centraal Station durven ze niet te komen. Als het aan de VVD ligt komt er een speciale standplaats voor de opvallende taxi's zodat treinreizigers de Tuktuk kunnen gebruiken voor korte ritten. Deze ritten worden door taxichauffeurs vaak geweigerd.

Deze week stonden er veel ingezonden brieven in het Parool van NS-reizigers die grof geweigerd werden als ze in een taxi wilden stappen. De reizigers werden bedreigd of weggestuurd als ze klaagden over de manier waarop ze behandeld werden. Van de politie kregen ze het advies om sowieso geen taxi te nemen vanwege de veiligheidsrisico's.

Agressieve aap in India

Icoon BuitenlandsEen agressieve aap heeft in de Indiase hoofdstad New Delhi vijfentwintig mensen aangevallen. Eén persoon raakte levensgevaarlijk gewond en ligt nog altijd in het ziekenhuis

Het wilde beest sloeg dit weekend toe, waardoor veel inwoners van de hoofdstad hun huis de afgelopen dagen niet durfden te verlaten. Een aantal weken geleden overleed de locoburgemeester van New Delhi toen hij werd aangevallen door apen en van zijn balkon viel.

In New Delhi leven veel wilde apen. De apen worden uit hun natuurlijke leefomgeving verdreven en trekken naar de steden, waar ze agressief worden. De apen worden nooit afgeschoten omdat Indiërs de apengod Hanuman aanbidden. De aap is vandaag gevangen.

Dat het met apen ook anders kan bewees deze week een aap uit India, die daar een kleine baby verzorgt.
Met dank aan crv voor de submit.

'Site voor mooie mensen is geen discriminatie'

Icoon OpmerkelijkEr is al een datingsite voor hoger opgeleide mensen, voor homo's, lesbo's en nu ook voor knappe mannen en beeldschone vrouwen. Op Mooiemensen.com kom je alleen terecht als je er leuk uit ziet. Kandidaten gaan na aanmelding door een strenge selectie. "Ik kwam vorig jaar op het idee voor de site", zei oprichter Dave Heijnerman gisteravond in FOK!radio. "Ben je knap dan word je in het uitgaansleven óf lastiggevallen óf genegeerd. Niemand durft je aan te spreken. Daarnaast is de man / vrouw verhouding op andere datingsites zoek. Er zitten vaak veel meer mannen dan vrouwen."

Het idee is bloedserieus, zegt Heijnerman. "Sommige mensen denken inderdaad dat het een soort 1 april grap is. Dat begrijp ik ook wel, want het is een redelijk controversieel idee. Ik snap wel dat mensen vinden dat ik discrimineer, maar dat is totale onzin. Andere websites zijn ook alleen maar voor bepaalde doelgroepen."

Knappe mensen hebben dus ook problemen aan een partner te komen. De site is daar een oplossing voor. Bij aanmelding moet je een foto insturen. Die beoordeelt Heijnerman zelf. "Ik heb drie knoppen: toestaan, afwijzen en twijfel. Bij die laatste roep ik hulp in van mijn vriendin, die een modellenbureau heeft. Verder helpt een vriend van mij er nog bij. Hij is artiestenmanager." Criteria zijn er niet echt. "Ik denk dat iedereen wel een idee heeft wie knap is en wie niet. En als ik zelf twijfel, kan ik het dus altijd aan anderen vragen."

Volgens Heijnerman wordt een knappe vrouw in het uitgaansleven nauwelijks benaderd. "Mooie mensen hebben vaak een natuurlijk barrière om zich heen. Mannen denken dat ze óf niet in hen is geïnteresseerd óf dat ze toch al bezet is." Aan de andere kant krijg je op andere sites weer heel veel aandacht, denkt Heijnerman.

De site is niet gratis, het is een commercieel idee. Je moet dus betalen om erop te komen. "Maar da's een stuk minder dan dure drankjes voor vrouwen te bestellen", aldus Dave Heijnerman. Hij wil verder elke maand een mooie mensen-feest geven waar knapperds onder elkaar zijn. Hiervoor gelden dezelfde selectiecriteria als voor de site.

Vind je het idee belachelijk of is het juist een gat in de markt? Stem in onze poll. En met welke FOK!ker / FOK!ster zou jij weleens willen daten? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

Zweedse vrouwen willen topless zwemmen

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een groep fanatieke Zweedse feministen voert momenteel op vrij rigoureuze wijze actie voor het 'recht' om topless te zwemmen in openbare zwembaden. In september werden enkele dames uit een zwembad in Uppsala gezet, nadat zij met blote borsten het bad betraden.

De feministen zijn daar woedend over, en hebben een campagne gelanceerd. "Als mannen met bloot bovenlijf in het zwembad mogen, mogen vrouwen dat ook. Het is een zaak van gelijke rechten", aldus een 22-jarige woordvoerster. "Als vrouwen verplicht een topje moeten dragen, waarom mannen dan ook niet?"

Onder de naam "Bara Bröst" (Blote Borsten) voeren de vrouwen actie om halfnaakt te mogen zwemmen. Ze zijn inmiddels al door enkele zwembaden op de vingers getikt. In één zwembad ontstond zelfs een heftige discussie, waarna de vrouwen hun geld terugkregen bij de kassa.

Met dank aan zagevent voor de submit.

3FM-actie breidt uit naar Zwitserland

Icoon RadioDe actie van 3FM in het Glazen Huis breidt zich uit naar Zwitserland. Het Zwitserse popstation Couleur 3 zal vlak voor kerst in Gèneve dj's opsluiten in een Glazen Huis om zo zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Ook het Vlaamse Studio Brussel doet dit jaar weer mee.

"Couleur 3 is erg enthousiast om mee te gaan doen", zegt Jean-Luc Lehman, directeur van Couleur 3. "Het is voor ons moeilijk is om in te schatten hoe het Zwitserse en Franse publiek zal reageren op dit evenement. De Latijnse volksaard is toch aanzienlijk anders, maar ons radiostation heeft eerder meegedaan aan bijzondere acties zoals afgelopen winter op Mali samen met La Chaîne 2 (een jongerenradio van de publieke omroep op Mali) en dat leverde veel waardering op."

Het succes van 3FM Serious Request is niet onopgemerkt gebleven in Europa, zegt 3FM zendermanager Florent Luyckx. "Diverse publieke radiostations hebben al belangstelling getoond om zich aan te sluiten bij onze actie. Couleur 3 is na Studio Brussel onze derde Europese partner en is het eerste radiostation dat Serious Request introduceert bij een niet-Nederlandstalig publiek onder de titel 'Couleur Terre'. Couleur 3 is in veel opzichten de equivalent van 3FM in Zwitserland en ik hoop dan ook van harte dat hun luisteraars van Couleur Terre een groot succes gaan maken."

3FM Serious Request staat dit jaar in het teken van water. Jaarlijks overlijden 1,8 miljoen mensen door gebrek aan schoon water. Het Nederlandse Glazen Huis staat dit jaar in Den Haag.

Ter Horst naar Kamer na Talibanuitspraken

Icoon PolitiekMinister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken moet zich in de Tweede Kamer verantwoorden over uitspraken die ze deed over de Taliban. Fractievoorzitter Geert Wilders wil haar hierover aan de tand voelen in een interpellatiedebat.

Ter Horst zei voorstander te zijn van vredesoverleg met de Taliban op voorwaarde dat de islamitische beweging eerst alle geweld afzweert.

VVD-Tweede Kamerlid Hans van Baalen stond aanvankelijk op het standpunt, dat Ter Horst het "verdient om doodgezwegen te worden", maar liet zich in de Tweede Kamer overtuigen door Wilders. Daardoor is er voldoende steun voor een debat, dat volgende week wordt gehouden omdat Ter Horst deze week op de Antillen is. Behalve PvdA-minister Ter Horst zal ook CDA-minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken daarbij zijn.

Overstromingen treffen Colombia

Icoon RampOngeveer een kwart miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen voor het stijgende water in het noorden van Colombia. De noodtoestand is inmiddels uitgeroepen in verschillende gebieden.

Het regenseizoen is pas begonnen, maar de regen is veel heviger dan normaal. In sommige gebieden komt het water al tot anderhalve meter hoogte. Rivieren zijn op verschillende plekken buiten hun oevers getreden. Volgens het Rode Kruis zijn circa 263.000 families getroffen door het noodweer.

Penispasta in strijd met Noorse wetgeving

Icoon OpmerkelijkErotische shops in Noorwegen zullen hun eetbare producten moeten aanpassen aan de Noorse wetgeving. Eetbare handboeien en penispasta mogen niet meer worden verkocht zonder op de verpakking de ingrediënten te vermelden.

Dat bleek toen de voedingsinspectie onverwacht binnenviel bij de seksshops. Zo vertelt winkelmedewerkster Kjersti Antonsen: "We waren eigenlijk wel verrast dat de voedingsinspectie bij ons langs kwam aangezien voeding helemaal niet ons belangrijkste product is." Kjersti's winkel zal de regels in acht nemen.

Divx-ondersteuning op de PS3

Een paar dagen geleden waren er de eerste geruchten, maar nu is het officieel bekend gemaakt: de PS3 zal binnenkort divx-bestanden kunnen afspelen. De CEO van Divx Inc., Kevin Hell, heeft dit in een persbericht bekend gemaakt.

De update wordt op dit moment getest om te voldoen aan de strenge eisen, maar binnenkort zullen PS3-gebruikers de update kunnen downloaden om divx-bestanden te bekijken op de PS3. Our technology will expand the multimedia functionality of PS3 by enabling users to enjoy access to the broad library of content in the DivX digital media format. aldus Kevin Hell. Wanneer de update precies beschikbaar zal zijn is nog niet bekend, maar ontwikkelaars met een dev-kit kunnen al divx-bestanden afspelen met de nieuwste firmware.

De eerste Lego Batman trailer

Ziedaar, de caped crusader, de duistere doch edele ridder van gotham city, hij is terug! Zij het in digitaal plastic en in een wereld opgebouwd uit blokjes.

Na het succes van Star Wars in een lego jasje is het nu de beurt aan Batman om te verschijnen in de wereld van de plastic bouwblokjes. Veel over de game is er nog niet bekend en helaas laat de trailer ook weinig los. Gameplay, verhaal of andere zaken komen niet voorbij in deze teaser-trailer, maar het spel zal dan ook pas over een jaar verschijnen.


Brit vermoordde mogelijk 11 meisjes

Icoon MisdaadDe Brit die is veroordeeld voor de moord op de Poolse studente Angelika Kluk (23), heeft mogelijk elf jonge vrouwen vermoord. De 61-jarige Peter Tobin werd eerder tot levenslang veroordeeld voor de moord op Angelika. Voor de moord had hij de vrouw ook nog verkracht.

In de tuin van Tobin heeft de politie van Kent het skelet gevonden van een jonge vrouw. De politie vermoedt dat het om restanten gaat van Dinah McNicol, een meisje dat in de zomer van 1991 verdween. In de tuin zoekt de politie naar nog meer lijken.

Tobin werkte als klusjesman en was op verschillende plekken in het Verenigd Koninkrijk actief. De politie vermoedt dat hij meerdere moorden op zijn geweten heeft.

Honkballers winnen van Zuid-Korea

De Nederlandse honkballers hebben gewonnen van Zuid-Korea. De ploeg van Robert Eenhoorn hield hiermee hun hoop op plaatsing voor de kwartfinales in leven. De wedstrijd tegen de naaste concurrent eindigde in 5-1.

Om zeker te zijn van de kwartfinales moest Nederland minimaal zeven punten scoren. Dat lukte niet, waardoor de wedstrijd tegen Cuba allesbeslissend zal zijn. Wanneer Nederland verliest van Cuba is het afhankelijk van de prestaties van Canada en Zuid-Korea.

MSN'ende medewerker FIOD ontslagen

Icoon DigitalEen medewerker van het FIOD/ECD-kantoor in Groningen is ontslagen, omdat hij tijdens diensttijd inlogde op chat- en babbelboxen. De contacten die hij daar onderhield waren vaak erotisch getint.

De rechtbank is het met de werkgever eens dat de man ernstig plichtsverzuim heeft gepleegd. Bovendien vindt de rechtbank, dat hij de opsporingsdienst in diskrediet heeft kunnen brengen en dat hij zichzelf hiermee in een kwetsbare en mogelijk chantabele positie heeft gebracht.

De man had ook altijd MSN aanstaan tijdens zijn werk op de dienstcomputer. Ook had de chatter soms de webcam ingeschakeld. Bij zijn leidinggevende kwam vorig jaar een klacht binnen, dat de man vrouwen via chatboxen lastig viel.

AAC vervangt MP3 op de Wii

Nintendo heeft bekend gemaakt dat het foto-kanaal in december 2007 een update zal krijgen. Het gaat echter maar om twee updates, waarvan eentje niet direct met het foto-kanaal te maken heeft: de MP3-ondersteuning zal vervangen worden door AAC-ondersteuning en je kunt nu zelf een plaatje instellen als icoon voor het photo-channel.

De nieuwe consoles zullen vanaf december 2007 alleen maar AAC-files ondersteunen en het is niet mogelijk om als gebruiker terug te gaan naar MP3-ondersteuning. Foto-kanaal 1.1 zal vanaf december te downloaden zijn. For Wii Console owners without the AAC file compatibility, you can download the updated version of the Photo Channel from the Wii Shop Channel starting in early December 2007. Please note that once you download the updated Photo Channel (ver 1.1), you will no longer be able to play MP3 format music files.

'Noord-Friesland loopt steeds verder leeg'

Icoon BinnenlandsIn het noorden van Friesland dreigt de verpaupering en leegstand zulke grote vormen aan te nemen, dat er spookdorpen dreigen te ontstaan. Dat beweert Rein Hagenaars van Wonen Noordwest Friesland.

Hij pleit daarom voor een masterplan waarbij problemen als armoede, drugs- en drankgebruik onder jongeren, afname van de bevolking en de verzilting van het landgebouw gebied worden aangepakt. "Het is pompen of verzuipen", aldus Hagenaars.

Terwijl er in andere delen van het land woningnood is, merkt Hagenaars dat in Friesland huurwoningen lang leegstaan. Ook komen er steeds minder reacties op vrijkomende huizen. Dit jaar daalde het inwonertal van Ferwerderadiel, Het Bildt, Menaldumadeel en Franekeradeel met vijfhonderd mensen. In dorpen als Tzummarum verkrotten panden en blijven nieuwbouwlocaties angstvallig leeg.

Hagenaars hekelt de eenzijdige focus van 'Den Haag' op de veertig probleemwijken die moeten veranderen in prachtwijken. Hagenaars en wethouder Lieuwe Miedema van Franeker willen een groot maatschappelijk debat om de problemen aan te pakken.

Beenhakker verlengt Pools contract

De Poolse voetbalbond PZPN heeft bekend gemaakt dat Leo Beenhakker zijn contract heeft verlengd tot november 2009. Mocht Polen zich plaatsen voor het WK 2010 zou de 65-jarige Nederlander wederom een contractverlening aan kunnen gaan.

Leo Beenhakker is mateloos populair in Polen. Onder leiding van de Nederlandse oefenmeester stevent het land af op deelname aan het Europees Kampioenschap in 2008. Het zou de eerste keer in de historie zijn dat Polen deelneemt aan een eindronde voor het Europees Kampioenschap.

Man trouwt hond om aan vloek te ontsnappen

Icoon OpmerkelijkIn het zuiden van India is een man afgelopen zondag tijdens een traditionele hindoeplechtigheid in het huwelijk getreden. Zijn bruid was een teefje. Hij moest met de hond in het huwelijk treden om boete te doen voor het stenigen van twee andere honden. Dat berichtte de Indiase krant Hindustan Times vandaag.

De 33-jarige P. Selvakumar trad in het huwelijk met de zwerfhond Selvi in een hindoetempel in de zuidelijke staat Tamil Nadu. Voor het begin van de plechtigheid was Selvi uitgekozen, gewassen en gekleed door familie van de bruidegom. In de Hindustan Times staat een foto afgebeeld van Selvakumar waarop hij staat afgebeeld naast Selvi die een oranje sari en een bloemenkrans draagt.

De bruidegom verklaarde dat er een vloek op hem rustte nadat hij vijftien jaar geleden twee honden had gedood en hun kadavers aan een boom had opgehangen. "Mijn handen en benen raakten verlamd en ik werd doof in één oor" zo vertelde hij. Volgens de Indiase krant had een astroloog tegen Selvakumar gezegd dat hij alleen door een bruiloft genezen kon worden. Onduidelijk is nog of de gezondheid van de man vooruit is gegaan.

Op het platteland van India worden door zeer bijgelovige dorpelingen soms trouwplechtigheden gehouden met honden en andere dieren. Ze geloven dat dit kan helpen om bepaalde vloeken af te weren. Het huwelijk van Selvakumar werd beëindigd met een feestmaal, waarbij de bruid een broodje te verorberen kreeg.

Met dank aan Maraatje voor de submit.

Leerlingen school Assen staken

Icoon OnderwijsLeerlingen van het Dr. Nassau College in Assen zijn vanochtend drie kwartier in staking gegaan. De scholieren zien niets in de 1040-norm die minister Plasterk van Onderwijs heeft aangekondigd.

De leerlingen vinden dat het onmogelijk is voor het Dr. Nassau College om 1040 uur kwalitatief goede lessen te programmeren. Leerlingen gingen tijdens de staking in discussie met hun docenten. Morgen wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over de 1040-norm.

'Beste Idee van Nederland bestond al'

Icoon TelevisieDe familie Soerjaman uit Hoogezand gaat mogelijk naar de rechter, wanneer televisiezender SBS niet met geld over de brug komt. Het gezin zag onlangs in 'Het beste idee van Nederland' hoe iemand 25.000 euro won met een autogordel die losschiet bij contact met water.

De 17-jarige Marciano Soerjaman claimt een soortgelijke gordel vijf jaar geleden al te hebben bedacht. Toen won hij er ook een prijs mee en registreerde het idee bij de belastingdienst.

Marciano's advocaat spreekt van een gecompliceerde zaak. Niet alleen het auteursrecht zou in het geding zijn, maar ook de specifieke uitwerking van het idee en de winnaar van het tv-programma. Beide partijen gaan de komende maand met elkaar praten. Komt daar geen bevredigend resultaat uit, dan gaat Marciano mogelijk naar de rechter.

Turkije bombardeert dorpen in Irak

Icoon OorlogTurkse helikopters hebben vandaag drie dorpen in Noord-Irak gebombardeerd. Volgens de Turkse CNN waren de Koerdische dorpen onbewoond en vielen er geen slachtoffers.

De aanvallen zijn waarschijnlijk gericht op rebellen van de Koerdische Arbeiderpartij PKK, die Noord-Irak als uitvalsbasis gebruikt om aanvallen op Turkije uit te voeren.

Sinds 1984 strijdt de PKK voor een eigen Koerdistan in het zuidoosten van Turkije. Vandaag werd nog een Turkse soldaat gedood in een gevecht met PKK'ers. De Turkse CNN had het over vier doden.

Explosie in parlement Filipijnen

Icoon BuitenlandsIn het Huis van Afgevaardigden op de Filipijnen zijn vandaag meerdere mensen gewond geraakt door een explosie. Dat wordt door media op de Filipijnen gemeld.

De ontploffing deed zich om acht uur 's avonds lokale tijd voor. Volgens radiozenders was er een enorme explosie in het gebouw net ten noorden van de hoofdstad Manilla. Een parlementslid vertelt dat er waarschijnlijk meerdere mensen gewond zijn geraakt. Wat de ontploffing heeft veroorzaakt is nog niet bekend.

Halo en andere Xbox-titels te downloaden op de 360

Microsoft heeft tegen het blad Official Xbox Magazine details bekend gemaakt over de aankomende herfst-update. De belangrijkste nieuwe feature is de mogelijkheid om oude Xbox-titels te kopen; waaronder titels zoals Halo en Fable.

Vanaf 4 december zal de update online komen en zal het dus mogelijk worden om een aantal oude titels te kopen voor 1200 MS-punten per stuk (13,96 euro). In het begin gaat het om de volgende titels: Halo, Fable, Fahrenheit, Crimson Skies: High Road to Revenge, Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex en Burnout 3. In de toekomst zullen er veel meer games beschikbaar komen om te downloaden.

De Europese videomarketplace zal nog niet in deze update zitten, maar grote studios zoals Warner Bros. schijnen al te willen meewerken aan de Europese videomarketplace.

Meer details over de herfst-update zijn nog niet bekend, behalve dus dat de update vanaf 4 december online zal staan.

Seedorf: "Het lijkt wel een burgeroorlog"

Clarence Seedorf vergelijkt de in Italië ontstane rellen met een burgeroorlog. Volgens de middenvelder van AC Milan is vooral de politiek debet aan de situatie in het voetbalgekke land.

De situatie ontstond nadat de Italiaanse politie een voetbalsupporter doodschoot tijdens rellen tussen Lazio Roma-supporters en Juventus-supporters. Ook bij de wedstrijd van AC Milan, tegen Atalanta Bergamo, waren er ongeregeldheden.

"De regering grijpt elke kans aan om de problemen van de Italiaanse maatschappij in de schoenen van het voetbal te schuiven. Ze kunnen beter al die politici eens twee weken schorsen in plaats van voetbalwedstrijden af te lasten. De mensen zijn niet tevreden en brengen die negatieve gevoelens mee het stadion in. Het lijkt wel een burgeroorlog hier," legt de international de schuld bij de Italiaanse politiek.

Ajax productiefst in Europa

Volgens onderzoek door Sportweek is Ajax de meest productieve ploeg van Europa. De Eredivisie komt als meest doelpuntrijke competitie uit het onderzoek rollen.

In de Eredivisie worden er per wedstrijd gemiddeld 3,12 doelpunten gescoord. De Eredivisie troeft hiermee alle andere Europese topcompetities af. Schotland (2,96), Duitsland (2,74), Engeland (2,64) en Spanje (2,64) maken de top 5 compleet. Frankrijk eindigde als laatste. In Frankrijk levert een Ligue 1-duel gemiddeld slechts 2,2 doelpunten op.

Ajax scoorde in elf duels 33 doelpunten, gemiddeld dus drie per wedstrijd. Hiermee blijft Ajax clubs als Celtic (2,83), Real Madrid (2,46) en Werder Bremen (2,31) voor.

Vurige Medal of Honor: Airborne trailer

Onlangs is er een nieuwe trailer van Medal of Honor: Airborne verschenen. In deze trailer wordt je geïntroduceerd met heftige vuurgevechten. Het spel wordt eind november in de winkelschappen verwacht.

Medal of Honor: Airborne neemt je wederom mee naar de slagvelden van Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je kruipt zoals de titel al impliceert in de huid van een paratrooper en mag de Westerse Asmogendheden helpen verslaan. Uniek aan dit deel van Medal of Honor is dat je aan het begin van een missie ook gewoon gedropt wordt en je zelf kunt sturen waar je landt in een missie. Je kunt dus bijvoorbeeld achter vijandelijke linies droppen, waar het erg lastig voor je wordt zo in je eentje. Maar je kunt ook droppen daar waar de rest van je divisie landt. Een andere unieke feature is dat je wapens automatisch upgraden wanneer je met veel precisie schiet.

Mogelijk aangifte tegen Deckers

Icoon ShowbizzRoddel- en achterklapjournalist Guido den Aantrekker die gisteren zeer ernstig gewond raakte doordat Daphne Deckers een champagne glas per ongeluk stuk stootte op zijn kin, gaat mogelijk aangifte doen. De verslaggever van Story raakte door het incident licht gewond aan zijn kin en moest op een EHBO-post een fikse snee laten hechten.

De werkgever van Den Aantrekker heeft zijn juristen de opdracht gegeven te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een aanklacht, zo meldt RTL Nieuws. Als de Story-advocaten adviseren dat Deckers te ver is gegaan, dan overweegt Den Aantrekker naar de politie te stappen. De roddeljournalist beweert echter dat juridische stappen niet zijn eerste prioriteit zijn.

Daphne Deckers zegt dat ze alleen een glas champagne, dat Den Aantrekker vast hield, over zijn shirt wilde uitgieten. Dit naar aanleiding van een voor Deckers en haar gezin onaangenaam artikel dat onlangs in Story was verschenen. Maar net toen Deckers het glas wilde leegkiepen, nam Den Aantrekker een slok waardoor het glas brak en hij gewond raakte.

Den Aantrekker zegt dat Deckers kwaad is over een verhaal dat hij schreef naar aanleiding van een interview met haar ex Maurice van Zeist. ''Dat was geen leuk verhaal, maar haar ex deed openhartig zijn verhaal omdat hij door Daphne al jarenlang wordt uitgemaakt voor oplichter. Als ze daar van baalt, krop dat dan niet op maar bel me even.'' De Story-journalist vindt het verder merkwaardig dat een vrouw die boeken over opvoeden schrijft, zich zo laat kennen.

Nederlandse economie groeit met ruim 4%

Icoon EconomieDe Nederlandse economie is in het derde kwartaal van dit jaar met ruim vier procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode in 2006. Het is de hoogste economische groei in zeven jaar tijd. De groei van kwartaal op kwartaal kwam uit op 1,8 procent, wat de hoogste groei in tien jaar tijd is.

De groei is vooral te danken aan hogere productie van aardgas. Er zijn in het derde kwartaal 26 procent meer kubieke meters gas opgepompt dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit is te wijten aan het slechtere weer waardoor er meer gestookt wordt.

De Nederlandse export steeg 7,5 procent op jaarbasis. Ook dit is voor een deel te wijten aan de hogere export van aardgas. Volgens Mathijs Bouman van RTL Z is er slechts sprake van een tijdelijk effect. De aardgasvelden in Nederland beginnen namelijk steeds meer op te raken.

Consumentenbestedingen stegen op een redelijk tempo met 2,5 procent. Er werden vooral meer duurzame goederen gekocht, zoals elektronica, auto's en meubels. Vooral de sectoren zorg en commerciële dienstverleningen groeiden hard. De goede cijfers zullen waarschijnlijk een goede weerslag hebben op de overheidsfinanciën van minister Wouter Bos.


Hoogste economische groei Nederland in zeven jaar tijd

CD: Ween - La Cucaracha

Eerder dit jaar verscheen als opwarmertje al een re-issue van 'Chocolate and Cheese', algemeen erkend als Ween's beste album. Aangezien dit werk alweer uit 1995 stamt, is het na een aantal wisselvalligere albums hoog tijd voor een waardige opvolger van deze plaat. Sinds eind oktober ligt dan ook een nieuw exemplaar van Ween in de schappen: 'La Cucaracha'. Een vrolijke titel, maar ook het Spaanse woord voor 'kakkerlak'. Is dat een dubbelzinnige verwijzing naar kruimeltjes 'Chocolate and Cheese'? De heren van Ween zetten je als luisteraar graag op het verkeerde been, dus het is hoog tijd voor een grondige luisterbeurt.

Brand kost 7 gezinsleden het leven

Icoon BrandEen brand in de streek County Tyrone, in Noord Ierland, heeft aan zeven gezinsleden waaronder een baby, het leven gekost. De ouders en hun vijf kinderen, woonachtig in Omagh, werden vanochtend om half vijf lokale tijd door het vuur verrast.

Vermoedelijk is de brand op de eerste verdieping ontstaan. Buurtbewoners probeerden met ladders nog bij het gezin te komen, maar de hitte was te groot. "Ik klom op de ladder, zag twee kinderen in paniek in de kamer voor me, maar de hitte was te groot. We konden er niet bij", aldus een buurman. "We hoorden geschreeuw van boven, we sloegen op deuren en ramen, maar niets hielp."

De directe buren moesten ook hun huizen uit omdat de vlammen ook hun woningen bedreigde. "Ik snap het eigenlijk niet, het zijn toch huizen waar je makkelijk uit kan ontsnappen lijkt me. Maar mogelijk zat het gezin opgesloten op de eerste verdieping en kon het geen kant op", vervolgt een buurman.

Leo Doran, een 66-jarige buurman, verklaarde:"Het gezin woonde hier vier jaar en was geliefd in de hele buurt. Wat een tragedie, de hele buurt is in shock. Het is ongelofelijk hoe snel het vuur om zich heen greep. In mum van tijd was het vuur overal en sloegen de vlammen uit het dak."

De brandweer arriveerde binnen tien minuten, maar toen sloegen de vlammen al uit het dak. Korte tijd daarna stortte het dak in zonder dat iemand uit de woning was gevlucht. Waarschijnlijk is dan ook het hele gezin is omgekomen.

Tragedie in Omagh, Noord Ierland

Loeb test Renault F1

Sebastian Loeb zal volgende maand een Renault F1-bolide besturen. De drievoudig rallykampioen zal 5 december een test uitvoeren op het circuit Paul Ricard. Tegelijkertijd neemt een Renault F1-coureur plaats in zijn Citroën rallywagen.

De wisseltruc is een initiatief van Total/Elf. De smeermiddelenleverancier is sponsor van zowel Renault als Citroen. Een woordvoerder benadrukt dat het om een eendaagse test gaat. Welke Renault F1-coureur plaats zal nemen in de rallybolide van Loeb is nog niet bekend.

Strachan: 'Euro League onvermijdelijk'

Als het aan Celtic-manager Gordon Strachan ligt spelen de Europese topclubs binnen enkele jaren niet meer in eigen land. De Schot voorziet een Europese competitie die bestaat uit drie divisies. Eerder probeerde Strachan al om met Celtic in de Engelse Premier League uit te komen.

Dat de FIFA en UEFA het plan hoogstwaarschijnlijk zullen afkeuren deert Strachan niet: "Met de huidige ontwikkelingen in het voetbal (de komst van rijke zakenlieden en bedrijven, red.) hebben we de FIFA en de UEFA niet meer nodig. We zijn zo machtig dat de FIFA wel akkoord móet gaan," aldus de Schot. "Als de clubs samenwerken zijn we zo sterk dat we desnoods de Europese voetbalbond (UEFA) of de wereldvoetbalbond (FIFA) buitenspel kunnen zetten."

Tanja Jess bevallen van zoontje

Icoon ShowbizzActrice Tanja Jess is moeder geworden van een tweede zoontje. Dat heeft haar vriend Charly Luske (29) gisteren bevestigd. Het kind kwam via een keizersnede ter wereld. Hij werd tien dagen eerder geboren dan gepland en hij was zeven pond zwaar en 52 centimeter lang.

De 40-jarige Jess zal nog enkele dagen met haar zoontje in het ziekenhuis moeten blijven. Het koppel heeft al een ander 4-jarige zoon. Die kwam ook via een keizersnede ter wereld.

Nieuwe hobby: gluren naar schuld van buren

Icoon OpmerkelijkIs er niets op tv, regent het buiten of verveel je je gewoon? Geen nood, er is sinds kort een nieuwe nationale hobby, namelijk in het Kadaster gluren naar de financiële situatie van de buren.

Dat Nederlanders een nieuw tijdverdrijf hebben gevonden is goed nieuws voor het Kadaster. Op sommige dagen komen er 100.000 aanvragen voor gegevens zoals de hoogte van de hypotheek. Kassa, want elke aanvraag kost 1,40 euro. En veel werk is het niet omdat de aanvragen grotendeels automatisch worden verwerkt. Vorig jaar maakte het Kadaster 4,5 miljoen euro winst.

Heitinga niet weg in winterstop

Ajax zal niet meewerken aan een tussentijds vertrek van John Heitinga. Atlético Madrid wilde de international in de winterstop overnemen.

De Spaanse club heeft zich officieel gemeld bij de Amsterdammers. Technisch directeur Martin van Geel heeft echter duidelijk gemaakt dat er over een verkoop van Heitinga, wiens contract bij Ajax nog doorloopt tot medio 2011, absoluut niet valt te praten.

Na het stoppen van Jaap Stam zit de club krap in verdedigers, aangezien Thomas Vermaelen nog geblesseerd is. Ajax wil zich om die reden in de winterstop juist versterken met een verdediger. Heitinga heeft zelf eerder aangegeven wel geïnteresseerd te zijn in een overstap.

'Nederland moet onverdonken'

Icoon PolitiekEx-premier Ruud Lubbers, inmiddels al weer 68 jaartjes oud, hekelt de verhoudingen tussen allochtonen en autochtonen in Nederland. In zijn onlangs verschenen boekje 'De vrees voorbij' bepleit hij voor een Nederland dat zich zoals vanouds opstelt als gastvrij gidsland.

In 2000 verliet Lubbers Nederland om Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen te worden. Toen hij vijf jaar later terug kwam, schrok hij van het land dat hij vooralsnog het langst heeft geregeerd. De samenleving had een metamorfose ondergaan. Nederland was verworden tot "een vijandig oord voor mensen die elders geboren zijn. Er is een nationale waan ontstaan dat minder allochtonen in ons land gelijk staat aan minder problemen."

Volgens de CDA'er is niet het aantal allochtonen van belang, alswel de manier waarop bevolkingsgroepen met elkaar omgaan. "We moeten ons bevrijden van de angst, de verkrampte reactie op mensen die elders zijn geboren, er anders uitzien of anders zijn. Ik noem het de derde bevrijding, na die van de Duitsers en van het communisme. Er zijn alleen geen geallieerden die ons helpen, we moeten het zelf doen."

Broodnodig vindt hij maatregelen als positieve discriminatie ("net als destijds bij vrouwen"), de openzetting van de grenzen voor kennismigranten en een sterk pleidooi van 's lands huidige premier, Balkenende, voor een harmonieuze samenleving ("Hij zou moeten zeggen: 'Moslims zijn de moeite waard'").

Ook heeft Lubbers het nodige aan te merken op allochtonen. Hij wijst er constant op dat zij hun handen uit de mouwen moeten steken. "Doe mee in de samenleving, dat is mijn centrale boodschap". Ook bedrijven, de horeca, onderwijs, sportclubs en verenigingen moeten zich extra gaan inzetten voor de deelname van allochtonen. Daar, op die plekken, moet het gebeuren.

Dit alles vat de ex-premier samen als 'onverdonken'. Het beleid van ex-minister van Vreemdelingenzaken Rita Verdonk, van vol=vol, zou hebben bijgedragen aan de huidige verhoudingen. In de populariteit van Verdonk, die ondanks een gebrek aan een duidelijk programma goed is voor 20 zetels in de recente peilingen, zit volgens Lubbers een les verborgen voor al haar collega's. "Zij moeten dezelfde soort fermheid en duidelijkheid tonen".

Utrecht in beroep tegen schorsing Vandenbergh

FC Utrecht gaat in beroep tegen de schorsing die Kevin Vandenbergh heeft ontvangen wegens een rode kaart die hij kreeg in de wedstrijd tegen Willem II.

Vandenbergh kreeg vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, omdat hij Frank van der Struijk vol op de kuit raakte. Assistent-trainer John van loen sprak na de wedstrijd zijn verbazing uit over de rode kaart omdat hij Vandenbergh geen schopper vindt.

Bruins inzetbaar tegen Groningen

Luigi Bruins zal volgens de medische staf van Feyenoord inzetbaar zijn tegen FC Groningen. De aanvaller liep in de wedstrijd tegen Ajax een lichte hamstringblessure op.

Aangezien de wedstrijd tegen FC Groningen pas op 25 november gespeeld zal worden is er tijd genoeg voor Bruins om te herstellen. Hij viel tegen Ajax tien minuten voor tijd uit. Wel zal hij de wedstrijd van Jong-Oranje komende vrijdag in Nijmegen tegen Macedonië moeten missen.

Migrant stuurt meer geld naar herkomstland

Icoon EconomieMigranten in Europa hebben vorig jaar 26 miljard euro overgeboekt naar hun herkomstland. Dat is 3 miljard meer dan het jaar ervoor, meldde Europees statistisch bureau Eurostat vandaag.

Het geld gaat onder meer naar Turkije en Marokko. Daarnaast sturen migranten in Spanje veel geld naar Colombia en Ecuador, terwijl vanuit Duitsland ook veel geld vloeit naar Servië en Polen.

Migranten in Nederland hebben vorig jaar 800 miljoen euro overgeboekt naar hun herkomstland. Twee jaar eerder was dat nog 900 miljoen: hiervan ging 220 miljoen naar landen in Noord-Afrika, zoals Marokko.

De cijfers gaan alleen over officiële bankoverboekingen. Geld dat op andere manieren wordt gestuurd is niet meegeteld.

Ouders gamen weinig met kinderen

Icoon GamesUit een enquete gehouden onder meer dan 2000 Amerikaanse ouders is gebleken dat slechts weinig van hen met hun kinderen gamen. 40% van hen speelt nooit samen met zoon of dochter een computerspel en nog eens 30% doet dat minder dan een uur per week.

Drie van de vier ouders heeft dus nauwelijks zicht op wat zijn of haar kind speelt en ervaart, want van de niet-spelende ouders zeggen de meeste ook niet mee te kijken met de gamesessies. Dit is opvallend, want veel van deze ouders geven aan dat ze het gamen overbodig vinden en slecht voor de opvoeding van hun kinderen, zonder er dus eigenlijk zicht op te hebben. 'Het is gewoon een totale verspilling van tijd' aldus een 47-jarige ouder.

Interessant hierbij is het verschil tussen 'oudere' en 'jongere' ouders. Vooral de oudere generatie die nooit een spelletje speelt laat zich negatief uit over games. De jongere vaders en moeders zijn eerder geneigd naast hun kind plaats te nemen achter de PC of console en zijn ook enthousiaster over het gamen. "Die game heeft gezorgd dat ik een betere band met hem heb" zegt bijvoorbeeld een 30-jarige ouder over de Halo 3 speelsessies met zijn zoon.

Meer gamesnieuws vind je op FOK!games

Alcohol op tv: jongeren meteen aan de fles

Icoon OpmerkelijkZien drinken, doet drinken. Jongens die naar alcoholreclames kijken of naar een film waarin veel alcohol voorkomt, gaan direct meer alcohol gebruiken. Bij veel alcohol op de buis drinken ze anderhalf glas per uur extra.

Dit blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen, dat is verricht in samenwerking met STAP, Stichting Alcoholpreventie. Al langer is bekend dat blootstelling aan alcoholreclame op lange termijn leidt tot een hogere alcoholconsumptie.

Als de jongens naar een film en reclameblok met drank keken, consumeerden ze in een uur drie glazen drank. Bij een 'alcoholneutrale' film en commercials zonder drank bleef dat beperkt tot anderhalf glas. Waarschijnlijk door onbewust imitatiegedrag, zeggen de onderzoekers.

Tachtig jonge proefpersonen (gemiddelde leeftijd 21,5 jaar) namen deel aan het onderzoek in een 'barlab' op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Dat lab ziet er uit als een gewoon café.

In tweetallen keken veertig koppels willekeurig naar films en reclameblokken met en zonder alcohol. De film waarin veel alcohol voorkwam was 'American Pie 2'. De neutrale film met weinig alcohol was '40 Days and 40 Nights'. De jongens die meededen, werden achteraf geïnformeerd over het precieze doel van het onderzoek.

Prent op proef bij Halmstads BK

Alexander Prent maakte van de competitieloze interlandperiode gebruik om zich te bewijzen bij het Zweedse Halmstads BK.

Prent wordt op dit moment bij NEC vooral gebruikt als invalkracht. Hij werd afgelopen seizoen nog verhuurd aan Top Oss. Door de komst van Jhon van Beukering en Tim Janssen bij de Nijmegenaren ziet zijn toekomst er bij NEC niet goed uit. Het contract van Prent loopt tot medio 2008. De 24-jarige aanvaller wil kijken of hij zijn carrière voort kan zetten in Zweden.

Opa weigert huis te verlaten bij brand

Icoon OpmerkelijkEen 77-jarige inwoner van het Zuid-Hollandse Oud-Beijerland wilde zijn huis niet verlaten terwijl daar brand woedde. De brand was ontstaan doordat hij een brandende peuk in zijn rollator had laten vallen.

Pas toen de familie gearriveerd was, verliet hij zijn huis dat inmiddels vol rook stond. De rollator is in rook opgegaan, het huis liep wat brand- en rookschade op. Doordat de man flink wat rook had binnengekregen is hij naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Konami biedt excuses en workarounds aan voor PES 2008

PS3-gamers zal het niet ontgaan zijn dat de jongste telg uit de Pro Evolution Soccer serie niet geheel probleemloos werkt. De game heeft last van lag als je online speelt, het beeld stottert als je offline speelt en de game wil ook nog wel eens vastlopen.

Konami heeft nu haar FAQ aangepast omtrent de PS3-versie van Pro Evolution Soccer 2008. Hierin worden workarounds aangeboden voor de problemen, die je kunt gebruiken terwijl de heren aan een patch werken die de issues definitief de wereld uit moeten helpen.

Zo kun je om het haperende beeld te voorkomen de game beter spelen op een HDTV, de stotteringen komen namelijk alleen voor op SD-toestellen. Er wordt echter druk gewerkt aan een oplossing die het mogelijk maakt om ook op een SDTV normaal Pro Evolution Soccer 2008 te kunnen spelen.

Konami heeft ook een aantal issues gevonden die invloed hebben op de online gameplay-kwaliteit. Een workaround hiervoor hebben ze niet, maar ook hier wordt momenteel aan gewerkt.

Marokkaans jongetje woont in ziekenhuis

Icoon OpmerkelijkDe 6-jarig Marokkaanse jongen Salmane woont tegen zijn zin al 2,5 jaar in het Universitair Antwerps Ziekenhuis. De jongen is door zijn oma naar het ziekenhuis gebracht, omdat het kind een ernstige darmaandoening heeft.

De jongen is, vanwege zijn darmziekte, in Marokko verstoten door zijn ouders. Salmane is al meerdere malen geopereerd en de ziekenhuisrekening staat ondertussen op ruim 600.000 euro. De oma is ondertussen verdwenen sneeuw voor de zon.

Inmiddels wordt er gezocht naar een pleeggezin voor de jongen. Een ziekenhuismedewerker van Marokkaanse komaf heeft daar reeds interesse voor getoond.

Ouders gamen weinig met kinderen

Uit een enquete gehouden onder meer dan 2000 Amerikaanse ouders is gebleken dat slechts weinig van hen met hun kinderen gamen. 40% van hen speelt nooit samen met zoon of dochter een computerspel en nog eens 30% doet dat minder dan een uur per week.

Drie van de vier ouders heeft dus nauwelijks zicht op wat zijn of haar kind speelt en ervaart, want van de niet-spelende ouders zeggen de meeste ook niet mee te kijken met de gamesessies. Dit is opvallend, want veel van deze ouders geven aan dat ze het gamen overbodig vinden en slecht voor de opvoeding van hun kinderen, zonder er dus eigenlijk zicht op te hebben. 'It's just such a waste of time' aldus een 47-jarige ouder.

Interessant hierbij is het verschil tussen 'oudere' en 'jongere' ouders. Vooral de oudere generatie speelt nooit een spelletje en laat zich negatief uit over games. De jongere vaders en moeders zijn eerder geneigd naast hun kind plaats te nemen achter de PC of console en zijn ook enthousiaster over het gamen. "That game has bonded me with him" zegt bijvoorbeeld een 30-jarige ouder over de Halo 3 speelsessies met zijn zoon.Zelfs de Wii heeft weinig verandering gebracht in het aantal ouders dat met hun kinderen gamet.

De laatste trailer van Assassin's Creed

Vlak voordat Assassin's Creed echt in de winkelschappen zal liggen heeft Ubisoft de laatste trailer van het spel vrijgegeven, namelijk de launchtrailer. Let op; de trailer kan bepaalde spoilers bevatten!

Het verhaal speelt zich af in het jaar 1191, in de tijd dat de derde kruistocht door het heilige land trekt. De genadeloze assassins verschuilen zich, terwijl ze beide kampen in het conflict onder druk zetten om de vijandelijkheden te beëindigen. Ze hebben de kracht om hun omgeving te veranderen in chaos en de gebeurtenissen te beïnvloeden in deze roemruchte tijd.

Vlaamse (17) verleidt Enrique Iglesias

Het is voor Enrique Iglesias te hopen dat zijn vaste vriendin Anna Kournikova niet meeleest op Belgische websites want dan zou hun relatie wel eens een flinke knauw kunnen krijgen. De media bij onze zuiderburen verhalen namelijk over de 17-jarige Stephanie Keysers uit Schilde. Zij vertelde gisteren op de radio een avontuurtje met de 30-jarige Spanjaard te hebben beleefd.

Keysers had eerder via de radio een 'meet & greet' gewonnen met de zanger. Zondagavond na een show in Brussel stond ze te wachten aan het podium. Plotseling kwam de drummer voorbij. Het lukte haar om met de drummer aan te pappen en achter het podium te geraken. Na een korte kennismaking mocht ze haar drie vriendinnen gaan halen.

Stephanie en haar vriendinnen kregen vervolgens te horen dat hen iets beters te wachten stond dan een meet & greet. Ze mochten mee in de tourbus, die hen meenam naar het Sheraton Hotel. Van de bar ging het naar de kamer van Enrique, waar Stephanie niet wist wat haar overkwam.

De 17-jarige Vlaamse geeft toe dat ze een beetje dronken was toen ze op Enrique's kamer belandde. Daar vroeg de zanger: ''Hoe oud ben je?'' Stephanie loog dat ze 18 jaar was waarop Enrique vroeg: ''Is het legaal om seks te hebben in België op je 18e? Ik ben 30.'' Volgens het meisje antwoordde ze daarop dat de zanger dan zeker veel ervaring moest hebben. ''Dat moet je maar zelf uitvinden'', antwoordde het Spaanse idool.

Toen deed de zanger de deur van zijn badkamer dicht en begonnen ze te kussen. Stephanie's moeder heeft begrip voor haar dochter: ''Het is een meisjesdroom die voor haar is uitgekomen.''

Unreal Tournament 3 soundtrack binnenkort te koop

Sumthing Else Music Works Inc. heeft aangekondigd dat de soundtrack van Unreal Tournament 3 binnenkort te koop zal zijn, nog voor de game daadwerkelijk in de winkels ligt. Vanaf 20 november zal de dubbel-cd in de Amerikaanse winkels liggen. Sumthing Else Music Works is de grootste uitgever van gamemuziek, zo geeft het bedrijf ook de soundtrack uit van games als Halo 3, Gears of War en Mass Effect.

De soundtrack zal bestaan uit 150 minuten muziek geschreven en gemaakt door Rom Di Prisco, die eerder al muziek ontwikkelde voor Need for Speed, en Jesper Kyd, die de soundtrack van Hitman: Blood Money in elkaar heeft gezet. De soundtrack zal verscheidene moderne electronische genres combineren. Van een mix van hard hitting electronica en breakbeat tot melodieuse muziek gemixt met harde beats.

"Unreal Tournament 3’s soundtrack largely consists of high intensity fast paced action tracks which provides the drive to match the title’s relentless gameplay style. Both composers Rom Di Prisco and Jesper Kyd are new to the Unreal franchise contributing a fresh electronic sound in addition to breathing new life into a number of UT classics which were completely re-recorded with modern sensibilities."

Aldus Mike Larson, Audio Director bij Epic Games.Guitar Hero 3 goed voor onbekende bands

In de Guitar Hero games zitten, naast de bekende tracks van onder andere Rage Against the Machine en Queen, ook liedjes van onbekende artiesten en artiesten zonder platenlabel. Juist voor deze artiesten en bands blijkt Guitar Hero goed te zijn.

De Britse band Dragonforce ('extreme power metal') kende bijvoorbeeld een stijging van 183% in hun digitale verkopen. De track 'Through the Fire and Flames', welke in GH3 zit, is op dit moment de meest gedownloade track in Amerika en blijft onder andere The Killers, The Rolling Stones en Metallica voor.

Guitar Hero 3 is een muziekgame die je speelt met een heuze nepgitaar. De game verschijnt hier op 23 november voor PS2, PS3, Wii en Xbox 360.

Need for Speed: ProStreet flitsender op PS3 of Xbox 360?

Veel games zijn de laatste tijd niet meer echt 'exclusief' en komen dus zowel op de PS3 en de Xbox 360 uit. Zo ook het spel Need for Speed: ProStreet. En als games op beide consoles uitkomen kan men het niet laten om beide versies vooral qua graphics eens te vergelijken. Daarom hebben wij voor jullie vandaag wat beelden van het racespel zowel op de PS3 en de Xbox 360.

Welke versie ga jij halen? Need for Speed: ProStreet voor de PS3 of de Xbox 360?

Supreme Commander officieel bevestigd voor 360

Vorige maand liet Chris Taylor in een interview "per ongeluk" vallen dat Supreme Commander ook voor de Xbox 360 ontwikkeld zou worden. Toen er gevraagd werd om bevestiging bij uitgever THQ hield het bedrijf zich stil. Vandaag blijkt waarom ze dat deden, het bedrijf zal de game namelijk niet gaan uitgeven. Aspyr Media zal de game namelijk gaan uitgeven en hij zal ontwikkeld worden door Hellbent Games.

Supreme Commander zal geen simpele port worden van de PC-versie. Zo zal de game op de 360 exclusieve units krijgen, nieuwe multiplayer modes en wat getweakte maps. Uiteraard zal de game over Xbox Live te spelen zijn.

Boek: Alyson Richman - De Muze van Vincent

Alyson Richman heeft inmiddels drie romans op haar naam staan, Een Zweedse Tango, De Zoon van de Maskermaker en nu De Muze van Vincent. Richman gebruikt vaak kunst in haar boeken als achtergrond. Ze heeft ook voor dit boek uitgebreid research gedaan, maar heeft de gevonden informatie hier en daar wel gebogen, om het verhaal te dienen. Richmans boeken vertellen vaak persoonlijke geschiedenissen, met pijnlijke levens, zoete liefde, die niet of wel tot uiting kan en mag komen. Zo ook De Muze van Vincent, dat de laatste zeventig dagen van het leven van Vincent van Gogh beschrijft.

Epic heeft geen plannen voor Unreal 3

Hoewel een van de meest populaire engines van het moment de Unreal 3-engine van Epic Games is heeft dit niks te maken met de mogelijkheden tot een daadwerkelijke game met de naam Unreal 3. Mark Rein gaf in een interview aan dat, hoewel hij nog geen idee heeft wat het volgende project gaat worden, Unreal 3 voorlopig nog niet in ontwikkeling zal zijn. Misschien in de verre toekomst, maar niet nu.

"Well, I don’t really know what we’ll be doing next. The great thing though is that engine is really popular. Just earlier today I was looking at some work done by a company based here in Birmingham which is really fantastic – the guys at Swordfish Studios are doing some really interesting things with it.

I know we’ll be doing some map packs and so on later, but there’s definitely no plans right now for an Unreal 3 game. Will we have new IPs? Sure, but not right now."Vrienden willen stille tocht doodgestoken Denny

MisdaadFamilie en vrienden van de afgelopen zaterdagochtend in Amsterdam doodgestoken Denny, willen een stille tocht voor hun vriend houden. Het 19-jarige slachtoffer, afkomstig uit Amsterdam-Noord, werd neergestoken na een ruzie tussen twee groepen jongeren bij een tramhalte op het Koningsplein.

Volgens zijn vrienden was Denny een populaire buurtbewoner. Ze zijn verbijsterd en kwaad over de brute dood van hun vriend. Denny's oom Howard Ommel liet op de Amsterdamse zender AT5 aan de vrienden weten dat vergelding geen zin heeft: ''We krijgen Denny niet terug als we de dader in stukken hakken. De dader moet zich aangeven bij de politie. Dan ben je pas een held.''

In verband met de steekpartij zitten er drie jongeren vast. De identiteit van degene die de dodelijke messteek heeft toegebracht, is echter nog onbekend.Video: De vrienden van Denny

-

Namco Bandai kondigt Naruto: Ultimate Ninja 3 aan

We zijn nog maar net bekomen van Naruto: Ultimate Ninja 2 of Namco Bandai heeft al weer een vervolg in de pijplijn zitten. In maart 2008 zullen we opnieuw in de huid kunnen kruipen van de ninja Naruto. Naast snellere en intensievere gameplay belooft Namco ook een aantal vernieuwingen voor de serie. Zo kent de game een RPG-element in de vorm van Ultimate Jutsu, hiermee kun je punten verdienen om je kracht of snelheid te vergroten. Als altijd zal de game ook weer een uitgebreide story-mode kennen, waarin je door 55 missies zal spelen in Hidden Leaf Village.
Tyfoon Sidr op weg naar Bangladesh & India

Icoon RampDe autoriteiten van Bangladesh en India houden hun hart vast. Orkaan Sidr, die zich op dit moment in de Golf van Bengalen schuil houdt, is de afgelopen 24 uur sterk in kracht toegenomen en gaat waarschijnlijk zware schade aanrichten in beide landen. De orkaan word daar komend weekend verwacht.

Op dit moment is Sidr nog een categorie 3 storm, maar men verwacht dat hij morgen wordt opgewaardeerd naar categorie 4 op de schaal van Saffir Simpson. November wordt gezien als de maand met de meeste orkaanactiviteit in het noordelijke deel van de Indische Oceaan. Normaliter zal een orkaan in de Golf van Bengalen niet uitgroeien tot een zware orkaan, simpelweg omdat het gebied niet 'open' is zoals de Stille of Atlantische Oceaan. Sidr heeft echter alle tijd gehad zich te ontwikkelen. Eerder deze week ontstond hij bij de Andaman eilanden voor de kust van Sumatra. Volgens het Nationale Orkanen Centrum in Miami is dit een hele gevaarlijke storm.

India en Bangladesh hebben dit jaar al te kampen gehad met extreem noodweer. De moesson van dit jaar was bijzonder zwaar en koste ruim 3200 mensen het leven. Het kustgebied van Bangladesh staat al jaren bekend als risicogebied. Het ligt laag en veel mensen wonen aan de kust. Elk jaar heeft het gebied te kampen met wateroverlast.

Golf van Bengalen, dodelijk gebied
Nergens op aarde hebben orkanen zo verwoestend toegeslagen als in het noordelijke deel van de Indische Oceaan. In 1970 trof tyfoon Bhola hetzelfde gebied met catastrofale gevolgen. Meer dan 500.000 mensen kwamen om het leven. Bhola wordt nog altijd gezien als de dodelijkste orkaan ooit.

In 1991 kwam supertyfoon Gorka in het gebied aan land. Een stormvloed van ruim zes meter zorgde voor zware overstromingen in het gebied. Bijna 140.000 mensen kwamen om en tien miljoen raakten dakloos. In 1999 was het de beurt aan Orissa die in India dood en verderf zaaide. Ruim 10.000 mensen kwamen om. Orissa ging destijds als categorie 4 storm aan land.

Orkaan Sidr in de Golf van Bengalen


Meer informatie over Sidr, of wil je weten hoe een orkaan ontstaat, kijk dan ook eens hier --> Hurricane Season 2007

Nvidia hoofdsponsor Electronic Sports World Cup 2008

De organisatiecommissie voor de Electronic Sports World Cup van 2008 heeft bekend gemaakt dat chipfabrikant Nvidia hoofdsponsor zal zijn voor het evenement, dat het komend jaar zal plaatsvinden in Californië in de Verenigde Staten. Nvidia zal de voorrondes in meer dan vijftig landen ondersteunen en ook de finalerondes in de verscheidene hoofdsteden. Als laatste zal het bedrijf ook de ESWC International Masters ondersteunen. Dit is de professionele competitie die voorafgaat aan de uiteindelijke Grand Finals. Matthieu Dallon, CEO van Games-Services, geeft tekst en uitleg:

"Nvidia has an international reputation for graphics excellence, so they are the ideal partner for us in this event. ESWC champions rely on Nvidia technology to give them the killer edge in competition. ESWC 2008 is a milestone for us as the Grand Final will be held in the USA for the first time. We made the decision to move because we felt it will be great for competitors, spectators and e-sports as a whole. It's part of our continuing efforts to ensure ESWC's skilled cyber-athletes gain the recognition they deserve by creating our most spectacular event ever in California. With representatives from all over the world, this will be a truly global event."

Nvidia steunt de ESWC al sinds haar oprichting in 2003. Het evenement is in korte tijd uitgegroeid tot een competitie met in de afgelopen finale in Parijs ruim 750 deelnemers en niet minder dan 35.000 toeschouwers. De finale in het CounterStrike toernooi, die niet minder dan drie uur duurde, werd zelfs via internet door meer dan een miljoen mensen bekeken. Nvidia was dan ook erg tevreden met de gesloten deal, Daniel F. Vivoli, Senior Vice President van Nvidia:

"Nvidia believes that ESWC is the most authentic and essential e-sports competition in the world. ESWC exists at a very exciting crossroads between new technology, entertainment and sport and we're delighted to welcome its Grand Finals to California in 2008."

Gevangene vergeet zorg voor hond

Icoon BinnenlandsEen 20-jarige man is toen hij een tijd terug de cel in moest vergeten om zorg te regelen voor twee honden. Eén van de honden werd dood aangetroffen in een woning in Eindhoven. De andere hond was uitgemergeld.

De honden waren van een 35-jarige Eindhovenaar die sinds een paar maanden in de gevangenis zit. Hij had de 20-jarige gevraagd om voor zijn honden te zorgen. Dat ging goed, totdat deze man enkele weken terug eveneens achter de tralies werd gezet. Hij vergat vervangende verzorging te regelen.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming maakt proces-verbaal op tegen de 20-jarige gevangene. De uitgemergelde hond is door de Inspectiedienst in beslag genomen.

Neergestoken A'dammer (23) overleden

PolitieEen 23-jarige Amsterdammer die afgelopen weekend werd neergestoken in de omgeving van de Warmoesstraat, is vannacht in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De politie vond de man in de nacht van zaterdag op zondag kort na middernacht bij het bureau Beursstraat, waar hij ineen was gezakt.

Het slachtoffer is vermoedelijk tijdens een ruzie in de buurt van de Warmoesstraat in zijn buik gestoken. Voorzover bekend zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Scheikundeproef thuis geen succes

Icoon OpmerkelijkZes jongens uit het Gelderse Wijchen zijn maandagmiddag opgepakt nadat ze thuis een scheikundig experiment hadden uitgevoerd. De jongens van 14, 15 en 16 jaar oud hadden onder meer kaliumnitraat verwarmd op een glaskookplaat. De keuken was hierbij in brand gevlogen.

Politieagenten waren na een melding snel ter plaatse en blusten het vuur met een brandblusser uit hun auto. De brandweer nam het vervolgens over.

Er zijn geen gewonden gevallen, wat een wonder mag heten: bij het verhitten van kaliumnitraat ontstaat er giftige rook. Vier jongens zijn op verdenking van brandstichting ter plekke aangehouden door de politie. De andere twee meldden zich later zelf op het politiebureau. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

Gehandicapten gebruiken AWBZ voor hoeren

Icoon OpmerkelijkDe AWBZ-bijdrage, een persoonsgebondenbudget (PGB) waarmee hulpbehoevenden zelf zorg in kunnen kopen, wordt vooral gebruikt voor luxe. Dat meldt staatssecretaris Jet Bussemaker, die een wildgroei signaleert in het oneigenlijk uitgeven van de PGB's. Zo bestellen gehandicapten escortdames, kopen drukke ouders huiswerkbegeleiding voor hun kinderen en worden bejaarden door hun kleinkinderen meegenomen naar jazzfestivals.

Sinds eind jaren negentig kunnen mensen met recht op AWBZ kiezen voor een geldbedrag in plaats van directe zorg. Dit jaar is de pot voor AWBZ 1,4 miljard euro, dat bedrag stijgt in 2008 naar 1,8 miljard. Wie een PGB ontvangt hoeft overigens over de eerste 2500 euro geen verantwoording af te leggen.

Elke maand komen 2200 mensen in aanmerking voor een AWBZ-bijdrage. Een deel van de nieuwe mensen vraagt een PGB aan vooral omdat het niet te verantwoorden bedrag zo hoog is, waarmee diverse diensten die niks met zorg te maken hebben worden betaald. Bussemaker vindt de trend ongewenst omdat mensen die zorg krijgen zonder dat ze recht hebben op een PGB hier de dupe van worden. Het potje waaruit zij geld krijgen wordt namelijk kleiner als die van de AWBZ stijgt. Het gaat bijvoorbeeld om mensen in een verpleeg- of verzorgingshuis. Verder merkt Bussemaker dat zorgaanbieders hun cliënten aanraden een PGB aan te vragen als zij zelf geen ruimte meer hebben voor zorg in natura. Zo kiezen jongere psychiatrische patiënten een PGB omdat de standaard zorg niet toereikend is.

Bussemaker gaat uitzoeken in welke mate de PGB wordt misbruikt. Verder verlaagt ze het bedrag waarover geen verantwoording afgelegd hoeft te worden naar 1250,00 euro.

R'dams ziekenhuis komt met allochtonenmenu

Icoon GezondheidAls allochtone ziekenhuispatiënt ben je binnenkort goed uit in het Medisch Centrum Rijnmond Zuid (MCRZ). Daar wordt weldra aan allochtonen voedsel 'uit hun eigen cultuur' geserveerd, alhoewel dit al tot kritiek heeft geleid vanuit de politiek. Begin 2008 komt er een menukaart die meer inspeelt op de wensen van Marokkaanse, Turkse, Antilliaanse en Surinaamse patiënten. Zo komt bijvoorbeeld couscous met lam op de kaart te staan. De huidige kaart bevat voornamelijk Nederlandse gerechten.

Het MCRZ hoopt met de nieuwe multiculturele menukaart een tweeledig doel te bereiken: meer hygiëne en betere controle op het dieet van patiënten. Nu is het zo dat nogal wat familieleden van allochtone patiënten thuis bereid voedsel naar het ziekenhuis meenemen. Hetgeen het risico op ziekmakende bacteriën vergroot en een gevaar oplevert voor het dieet van een patiënt. Met als gevolg dat de patiënt soms meer en dus duurdere ziekenhuiszorg nodig heeft.

Halal
De politieke kritiek is afkomstig van de Partij voor de Dieren (PvdD). Zij vrezen dat de kans groot is dat straks halal vlees op het ziekenhuismenu komt te staan, waarvoor dieren op rituele wijze worden geslacht. Een vertegenwoordiger van de PvdD haast zich te zeggen dat dit niet enkel geldt voor vlees dat geslacht is volgens de islamitische regels. ''Wij zijn tegen het eten van elk soort vlees dat afkomstig is van onverdoofd geslachte dieren. Dus ook tegen koosjer vlees, dat vooral door joden wordt gegeten'', aldus Lieke Keller namens de Dierenpartij.

Voor moslims is vlees halal als de slachter van het dier een moslim is en het dier onverdoofd met een mes de hals wordt doorgesneden. Daarbij moet de kop van het beest richting Mekka staan en tijdens de slacht de spreuk 'Bismillah, Allahu Akbar', worden uitgesproken. Voor religieuze joden geldt het soortgelijke. Met een vlijmscherp mes moet in één haal luchtpijp en slokdarm door worden gesneden. Het mag alleen gedaan worden door joden die daarvoor speciaal opgeleid zijn. Bovendien moet het beest koosjer zijn: landdieren die gespleten hoeven hebben èn herkauwen (paarden en varkens vallen hier buiten).

Gebruikt condoom gerecycled tot haarband

Schokkend en opmerkelijk bericht gisteren in de krant China Daily: Condooms in Zuid-China zouden worden hergebruikt als haarband. Hierdoor loopt de volksgezondheid gevaar.

De condooms worden in Zuid-China illegaal gerecycled tot haarbanden. Vrouwen en meisjes die de goedkope banden gebruiken kunnen geïnfecteerd raken met genitale wratten en andere ziektes, wanneer ze wellicht de haarband in de mond nemen terwijl zij 's ochtends hun haar opsteken, aldus een Chinese dermatoloog.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

[NFL]Uitslagen en standen week 10

De St. Louis rams hebben eindelijk hun eerste wedstrijd gewonnen dit seizoen. De Dolphins staan nog steeds op nul overwinningen. Ook de San Francisco 49ers zijn slecht bezig met maar liefst zeven verloren wedstrijden op rij.

Uitslagen:

Final1234T
San Francisco 49ers (2-7-0)00000
Seattle Seahawks (5-4-0) «1070724

Final1234T
St. Louis Rams (1-8-0) «710101037
New Orleans Saints (4-5-0)7002229

Final1234T
Buffalo Bills (5-4-0) «0021113
Miami Dolphins (0-9-0)307010

Final1234T
Denver Broncos (4-5-0) «3314727
Kansas City Chiefs (4-5-0)353011

Final1234T
Minnesota Vikings (3-6-0)00000
Green Bay Packers (8-1-0) «7614734

Final1234T
Atlanta Falcons (3-6-0) «7031020
Carolina Panthers (4-5-0)0100313

Final1234T
Philadelphia Eagles (4-5-0) «7062033
Washington Redskins (5-4-0)01231025

Final1234T
Jacksonville Jaguars (6-3-0) «777728
Tennessee Titans (6-3-0)033713

Final1234T
Cleveland Browns (5-4-0)7140728
Pittsburgh Steelers (7-2-0) «3671531

Final1234T
Cincinnati Bengals (3-6-0) «0631221
Baltimore Ravens (4-5-0)00077

Final1234T
Chicago Bears (4-5-0) «0301417
Oakland Raiders (2-7-0)30036

Final1234T
Dallas Cowboys (8-1-0) «7107731
NY Giants (6-3-0)7100320

Final1234T
Detroit Lions (6-3-0)707721
Arizona Cardinals (4-5-0) «3147731

Final1234T
Indianapolis Colts (7-2-0)0701421
San Diego Chargers (5-4-0) «1670023

Standen:

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
New England Patriots9001.0003551474-05-07-02-03-0Won 9
Buffalo Bills540.5561431663-22-25-30-13-1Won 4
New York Jets180.1111592281-40-41-50-31-3Lost 6
Miami Dolphins090.0001762570-50-40-60-30-3Lost 9

AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Pittsburgh Steelers720.7782531265-02-25-12-14-0Won 3
Cleveland Browns540.5562552644-11-33-42-02-2Lost 1
Baltimore Ravens450.4441381783-11-41-53-00-4Lost 3
Cincinnati Bengals360.3332192512-21-43-50-12-2Won 1

AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Indianapolis Colts720.7782651493-14-14-23-03-0Lost 2
Jacksonville Jaguars630.6671831642-24-14-22-12-2Won 1
Tennessee Titans630.6671781523-23-13-23-12-2Lost 1
Houston Texans450.4442032262-22-33-41-10-3Won 1

AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
San Diego Chargers540.5562121854-11-34-21-22-1Won 1
Kansas City Chiefs450.4441351732-32-23-31-22-1Lost 2
Denver Broncos450.4441532382-32-24-30-22-1Won 1
Oakland Raiders270.2221581941-41-32-50-20-3Lost 5

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Dallas Cowboys810.8892961953-15-02-16-03-0Won 3
New York Giants630.6672201903-23-12-04-32-2Lost 1
Washington Redskins540.5561771933-22-22-13-31-2Lost 1
Philadelphia Eagles450.4441891801-33-21-03-51-3Won 1

NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Green Bay Packers810.8892281424-14-03-05-12-1Won 4
Detroit Lions630.6672212164-02-32-04-33-0Lost 1
Chicago Bears450.4441611871-33-22-12-41-3Won 1
Minnesota Vikings360.3331661882-21-41-12-51-3Lost 1

NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Tampa Bay Buccaneers540.5561641444-11-31-24-22-0Won 1
Carolina Panthers450.4441501810-44-10-34-22-2Lost 3
New Orleans Saints450.4442022232-32-21-23-31-2Lost 1
Atlanta Falcons360.3331351822-21-41-22-41-2Won 2

NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Seattle Seahawks540.5561911414-11-31-24-23-1Won 1
Arizona Cardinals450.4441881953-11-41-13-42-1Won 1
San Francisco 49ers270.2221042101-31-40-22-52-2Lost 7
St. Louis Rams180.1111362480-41-40-21-60-3Won 1

Pyromaan 't Zandt slaat mogelijk weer toe

Icoon BrandIn het Groningse dorpje 't Zandt heeft afgelopen nacht brand gewoed in een schuurtje achter een woonhuis. De politie gaat ervan uit dat het vuur is aangestoken door de pyromaan die het dorpje al enkele maanden teistert.

Sinds augustus is er in 't Zandt dertien maal brand gesticht of een poging daartoe gedaan. De brand in het schuurtje werd rond een uur 's nachts ontdekt door surveillerende agenten, zegt een woordvoerder. Vervolgens werden alle beschikbare agenten opgeroepen en de buurt afgezet, maar dat heeft niet tot een aanhouding geleid.

De politie houdt dinsdagmorgen een uitgebreid buurtonderzoek. Ook zal onderzoek van de recherche dan moeten uitwijzen of de brand in het schuurtje inderdaad is aangestoken en of er een verband is te leggen met de eerdere branden. Volgens de politiewoordvoerder ''past het object wel in het patroon''.

De politie heeft in 't Zandt een permanente post ingericht en surveilleert 24 uur per dag om een einde te maken aan de brandstichtingen. Ook worden enkele tientallen inwoners ondervraagd. In de zoektocht naar de pyromaan heeft de politie eerder al de hulp ingeroepen van gedragsdeskundigen en een oproep gedaan in het lokale tv-programma Opsporing Noord. Een verdachte is echter nog niet aangewezen.

Film: Resident Evil: Extinction

Wat allemaal begon op de Sony Playstation is naast een platform-overschrijdende game-serie, nu toe aan zijn derde film: Resident Evil III: Extinction. Het verhaal gaat verder waar het tweede deel opgehouden is en we zien twee naar elkaar toewerkende verhaallijnen, allebei aangevoerd door chicks met ballen: Claire Redfield, die op weg is naar een veilige plek met haar convooi met mensen die het Tyrant-Virus tot nu toe ontlopen zijn en (Project) Alice, die in haar eentje op zoek is naar overlevenden. De trailer staat al een tijdje online.

Concert Dries Roelvink gaat niet door

Icoon MuziekHet prestigieuze project van zanger Dries Roelvink om op 28 januari een concert te geven in het Rotterdamse Ahoy is mislukt. Er zijn te weinig kaarten in de voorverkoop verkocht, waardoor de concertorganisator heeft besloten het feestje van Roelvink te cancelen.

Ook de 'list' die Roelvink toepaste om de première van zijn film 'I love Dries' aan het concert te koppelen, heeft niet mogen baten. De filmpremière zal nu plaatsvinden in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski.

De organisator van het concert houdt de mogelijkheid open dat er in de toekomst wellicht toch nog een concert met de Amsterdamse zanger georganiseerd gaat worden. Maar voorlopig is het van de baan, aldus een duidelijk teleurgestelde Roelvink vanochtend op Radio 538 in het programma van Edwin Evers.


Dries Roelvink
Voorlopig geen Ahoy voor oud-profvoetballer Roelvink

Records Kiplagat erkend

De internationale atletiek federatioe IAAF heeft maandag twee records van de Nederlandse Atlete Lornah Kiplagat erkend. Kiplagat liep de records al op 14 oktober.

Kiplagat liep de twee records tijdens de wereldkampioenschappen op de weg. Ze liep in Udinese de snelste tijd op de halve marathon en de 20 kilometer. Over de 20 kilometer liep ze 1.02.57, daarmee verbeterde ze haar eigen wereldrecord dat ze al sinds oktober 2006 had. De halve marathon ging in 1.06.25, het oude record daarop stond sinds 1999 op naam van de Zuid-Afrikaanse Elena Meyer.

Ook het wereldrecord van Haile Gebreselassie op de marathon werd door de IAAF erkend. Hij liep 2.04.26 tijdens de marathon van Berlijn op 30 september.

DVD: Zodiac

In de jaren zeventig en begin jaren tachtig was een groot deel van de Verenigde Staten met regelmaat in de ban van 'de Zodiac'. Een moordenaar die met een ogenschijnlijk volstrekte willekeurigheid mensen om het leven bracht en amper sporen achterliet. Hij plaagde de politie, door gecodeerde brieven naar kranten te sturen. Die brieven moesten op de voorpagina van de lokale kranten moesten worden geplaatst om nieuwe moorden te voorkomen. Ondanks meerdere verdachten werd nooit onomstotelijk bewezen wie verantwoordelijk was voor de meerdere moorden. Het verhaal van de 'Zodiac' werd al meerdere malen verfilmd en sinds kort is er een nieuwe versie uitgebracht op dvd, geregisseerd door David Fincher.

Uitslagen Belgie speelronde 13

Afgelopen weekend en gisteravond werd er weer een ronde afgewerkt in de Belgische competitie.Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen speelronde 10:

ThuisUitEindstand
Cercle BruggeClub Brugge1-2
FC BrusselsDender4-1
Standard LuikLokeren1-0
Racing GenkCharleroi1-0
WesterloSt. Truiden2-0
Zulte-WaregemEx. Moeskroen2-1
AA GentKV Mechelen4-1
Germ. BeerschotAnderlecht2-0
RoeselareBergen4-3

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Club Brugge1330+10
2Stand. Luik1329+18
3Cercle Brugge1324+14
4Anderlecht1323+6
5Racing Genk1323+1
6Ex. Moeskroen1321+7
7Ger. Beerschot1321+5
8Charleroi1320+2
9AA Gent1320+6
10SK Lokeren1319+1
11Zulte-Waregem1318-2
12Roeselare1317-8
13Westerlo1315+2
14FC Brussels1310-14
15Bergen139-8
16KV Mechelen138-10
17Sint-Truiden137-16
18Dender136-18

Topscorers:

NaamAantal
Tomou Bayard (Ex. Moeskroen)8
Jovanovic (Standard Luik)7
Akpala (Charleroi)7
Custovic (Ex. Moeskroen)6
Gombani (Cercle Brugge)6

Programma:

DatumThuisUit
01/12AnderlechtStandard Luik
01/12CharleroiZulte-Waregem
01/12Club BruggeAA Gent
01/12DenderRacing Genk
01/12Ex. MoeskroenFC Brussels
01/12KV MechelenRoeselare
01/12LokerenCercle Brugge
01/12BergenWesterlo
01/12St. TruidenGer. Beerschot

Vijf arrestaties na doodslaan Lottumer (17)

Icoon PolitieDe politie heeft gisteravond vijf mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een mishandeling eerder die avond in Lottum. Daarbij kwam de 17-jarige Sjoerd Rutten uit Lottum om het leven.

De vijf verdachten maakten deel uit van een groep jongeren die Sjoerd om onbekende redenen mishandelden. Volgens getuigen is de Lottumer doodgeslagen met een bankje voor eethuis 't Pumpke, maar de politie kon dat niet bevestigen. De groep ging er direct na het incident vandoor.

De vechtpartij ontstond na afloop van de jaarlijkse paardenmarkt, die veel mensen trok. De feesten rond de paardenmarkt werden na het fatale voorval abrupt afgebroken.

De politie had grote moeite om de gemoederen in het dorp tot bedaren te brengen. ''De emoties liepen hoog op'', zei een woordvoerder van de politie maandagavond. Burgemeester Kees van Rooij sprak familie, kennissen en vrienden van de overleden jongen maandagavond toe in een cultureel centrum in Lottum. Hij noemde het incident ''heel triest''.

De hulpdiensten hebben slachtofferhulp en een psycholoog ingeschakeld om de ontredderde getuigen van het voorval bij te staan. De politie heeft 20 rechercheurs op de zaak gezet. Vandaag gaan de hulpdiensten verder met de opvang.

In Venlo is door de politie en hulpdiensten een crisiscentrum ingericht.

Nederlander wil geld van sint en Kerstman

Icoon ShockingGeld staat hoog op de sint- en kerstverlanglijst van Nederlanders. Zeker 36 procent van de Nederlanders krijgt tijdens de feestdagen in december het liefst contant geld cadeau. Dat blijkt uit het jaarlijkse Europese onderzoek naar sinterklaas- en kerstaankopen van Deloitte.

Naast geld zijn bij vrouwen boeken (48 procent), cosmetica (44 procent) en sieraden (31 procent) populair. Haar wens voor cadeaus als theatertickets, kleding en schoenen, sieraden en vakantietrips blijft echter vaak onbeantwoord door de partner. Vaders komen er bekaaid vanaf bij de verdeling van de pakjes: zij ontvangen in december de minst dure cadeaus.

Bij het kopen van cadeaus maakt men dit jaar opvallend veel gebruik van internet. Gaf in 2006 nog maar 1 procent van de consumenten aan op het internet de aankopen te doen, dit jaar is 8 procent dat van plan. De belangrijkste redenen voor deze trend zijn het gemak van levering aan huis, (43 procent), het vermijden van drukke winkels (30 procent) en meer keuze (15 procent).

Hoewel de consument nog steeds positief is over de Nederlandse economie, is dat vertrouwen het afgelopen jaar sterk gedaald. In lijn hiermee zijn de verwachte totale bestedingen voor de decemberfeestdagen minder dan in 2006, en blijven deze ook dit jaar sterk achter bij het Europese gemiddelde. Als belangrijkste redenen voor de afname van decemberaankopen noemt de Nederlandse consument een lager inkomen, minder beschikbaar spaargeld en ook de hoge prijzen voor etenswaren.

Uitslagen Portugal speelronde 10

In Portugal werd afgelopen weekend en gisteravond weer een speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
BelenensesLeixoes SC1-1
Vit. GuimaraesPacos Ferreira0-0
Vit. SetúbalAc. Coimbra3-1
NavalUniao Leiria1-0
BenficaBoavista6-1
Sp. BragaSp. Portugal3-0
Es. AmadoraPorto2-2
CD NacionalCS Marítimo0-2

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Porto1082018-426
2Benfica1064019-522
3Sporting Portugal1053116-518
4Vitor.Guimarães1054112-819
5Sporting P.1053216-818
6CS Marítimo1052313-617
7Sp. Braga1042411-1114
8Belenenses1034310-1113
9CD Nacional102447-1010
10Leixoes SC1017210-1110
11Estr. Amadora1016311-139
12Naval102357-189
13Ac. Coimbra101548-158
14Boavista100647-186
15Pac. Ferreira101367-156
16Uniao Leira100375-163

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Lisandro LópezPorto9
2Nuno Gomes Porto5
=MatheusVitória Setúbal5
4negen spelers-4

Programma :

DatumThuis:Uit:
25/11Leixões SCSp. Portugal
25/11BoavistaVitória Guimarães
25/11MarítimoNaval
25/11PortoVitória Setúbal
25/11BelenensesEs. Amadora
25/11União LeiriaSp. Braga
25/11Académica CoimbraBenfica
25/11Paços FerreiraNacional

Microsoft en DivX praten over DivX op 360?

Er gaan al jarenlang geruchten over DivX support op de Xbox 360 en steeds bleek dit niet waar te zijn. Misschien dat er echter binnenkort verandering in komt aangezien Microsoft en DivX met elkaar rond de tafel zijn gaan zitten om te kijken of DivX support in de 360 gestoken kan worden, en tegen welke prijs. Dit blijkt uit een interview met een werknemer van DivX die antwoord geeft op een vraag:

Interviewer: Just a minor point here, but there was a recent Microsoft (MSFT) conference where I believe their media extender now incorporates the DivX codec on it, is that correct? Can you confirm that and does that mean we’re soon going to see Xboxes with DivX on them?

Antwoord: Yes! that, uh, we’re in discussions with Microsoft on that at this point in time, so I can’t go into any great detail on that. Um that is not a certified, that is not a certified or licensed product at this time.

Op dat moment greep de CEO van DivX in en werd het interview een andere kant op geleid. Officieel is er nog helemaal niets zeker, maar het lijkt er dus wel op de Microsoft serieus bezig is om DivX ondersteuning te krijgen in hun Xbox 360.

Sony: het maakt niet uit of Blu Ray wint of verliest

Howard Stringer, CEO van Sony, heeft een opmerkelijke statement gemaakt. Volgens Stringer maakt het voor Sony en de PS3 namelijk niet veel uit of Blu Ray nou wint van HD DVD of niet. Het enige dat Sony zou moeten doen als HD DVD wint is een kleine aanpassing aan de PS3: It doesn't mean as much as all that.

Ook merkt Stringer op dat het eigenlijk verstandiger was geweest als de twee rivalen hadden gekozen voor samenwerking in plaats van strijd: I wish I could go back in time, because I heard it was all about saving face.

Assassin's Creed laat weer van zich zien

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover, dan is de Sint weer in het land. Sommige onder ons zullen uitkijken naar deze gebeurtenis, maar veel PS3 en Xbox 360 bezitters kijken uit naar aankomende donderdag want dan ligt Assassin’s Creed eindelijk in de winkels. Tot die tijd hebben we nog een paar nieuwe screenshots voor jullie.

Het verhaal speelt zich af in het jaar 1191, in de tijd dat de derde kruistocht door het heilige land trekt. De genadeloze assassins verschuilen zich, terwijl ze beide kampen in het conflict onder druk zetten om de vijandelijkheden te beëindigen. Ze hebben de kracht om hun omgeving te veranderen in chaos en de gebeurtenissen te beïnvloeden in deze roemruchte tijd.

PS3 doet het goed in Frankrijk

Het nieuwe PS3 model van 40GB, met een prijskaartje van 399 euro, is enthousiast ontvangen op de Franse markt. Dit en de prijsverlaging van het 60GB model zorgde samen voor een flinke stijging in de verkoop van Sony’s nieuwste console.

Sony Computer Entertainment France heeft bekend gemaakt dat een maand na de introductie van het 40GB model de verkoop in Frankrijk flink is gestegen. Vanaf 12 oktober werden er maarliefst 100,000 PS3 units verkocht, hiermee zijn de verwachtingen van Sony overtroffen.

Volgens Georges Fornay, CEO bij SCE France en Senior Vice President bij SCE Europe, zal de doelstelling van 500.000 verkochte units voor het einde van het jaar gepasseerd worden. Verder melde hij dat momenteel de fabrieken op volle toeren draaien om aan de vraag te kunnen voldoen, en om ervoor te zorgen dat de PS3 optimaal verkrijgbaar blijft.

Online activiteiten Nintendo-games

Net als vorige week hebben we ook deze week weer een top 10 van Nintendo-games die de meeste online-activiteiten kenden. Het aantal connecties dat geteld wordt om deze top 10 te maken heeft niets te maken met het aantal gebruikers overigens, een enkele speler kan 10 connecties maken en deze tellen dan alle tien mee.

De top 10:
1. [NDS] Pokémon Diamond & Pearl - 1,391,845 connections*
2. [WII] Guitar Hero III: Legends of Rock - 519,952 connections
3. [NDS] Animal Crossing: Wild World - 268,538 connections
4. [NDS] Mario Kart DS - 240,020 connections
5. [NDS] Metroid Prime Hunters - 148,705 connections
6. [WII] Mario Strikers Charged - 141,727 connections
7. [NDS] The Legend of Zelda: Phantom Hourglass - 109,663 connections
8. [NDS] Jump! Ultimate Stars - 91,112 connections
9. [WII] Pokémon Battle Revolution - 90,688 connections
10. [NDS] Pokémon Fushigi no Dungeon Toki/Yami no Tankentai - 71,147 connections**

* Pokémon Diamond - 821,852 | Pokémon Pearl - 569,993
** Pokémon Dungeon Toki - 37,145 | Pokémon Dungeon Yami - 34,002

Vorige week:
1. [NDS] Pokémon Diamond & Pearl - 1,455,526 connections*
2. [WII] Guitar Hero III: Legends of Rock - 622,580 connections
3. [NDS] Animal Crossing: Wild World - 268,796 connections
4. [NDS] Mario Kart DS - 242,202 connections
5. [WII] Mario Strikers Charged - 155,239 connections
6. [NDS] Metroid Prime Hunters - 154,945 connections
7. [NDS] The Legend of Zelda: Phantom Hourglass - 126,388 connections
8. [WII] Pokémon Battle Revolution - 88,287 connections
9. [NDS] Pokémon Fushigi no Dungeon Toki/Yami no Tankentai - 86,818 connections**
10. [NDS] Jump! Ultimate Stars - 86,588 connections

* Pokémon Diamond - 860,143 | Pokémon Pearl - 595,383
** Pokémon Dungeon Toki - 46,365 | Pokémon Dungeon Yami - 40,453

Haze nog net op tijd voor de kerst

Vandaag heeft Ubisoft de definitieve releasedatum van Free Radicals First-Person Shooter Haze bekend gemaakt. Vanaf 14 december zal deze PS3-exclusief verschijnen in Europa. Daarmee is de game net op tijd om nog onder de kerstboom te kunnen liggen.Haze is een First-Person Shooter die zich afspeelt in het jaar 2048. In deze tijd laat de overheid militaire klusjes opknappen door Private Military Corporations (PMC). Je neemt de rol van een soldaat die zich aansluit bij Mantel Global Industries, de grootste PMC. Hierbij heb je een arsenaal aan high-tech wapens en voertuigen tot je beschikking, en daarbij nog eens het prestatie verhogende Nectar. Het gevecht begint in een land in oorlog, waar jij de strijd aan moet gaan met de rebellengroep the Promise Hand. Op het eerste gezicht lijkt alles volgens plan te verlopen, maar als snel beginnen er vreemde zaken te gebeuren…

BH met stokjes goed voor milieu

Icoon ShockingDat het milieu een heet onderwerp is wist je al, maar in Japan maken ze het nog heter. Daar komt namelijk een bustehouder op de markt met herbruikbare chopsticks (stokjes) er in opgeborgen en voedselhouders op de borstpartij.

Volgens het bedrijf dat ze op de markt brengt levert het een enorme besparing op, want normaal worden er veel wegwerpstokjes gebruikt bij het eten. Nu kun je herbruikbare stokjes altijd bij je hebben. Zo worden er hele stukken bos die jaarlijks door de chopstick-machines gaan mogelijk gered. Aanschouw zelf een demonstratie:

'Wilt u menu?'

Met dank aan Milieunet voor de submit.

Daphne Deckers slaat journalist ziekenhuis in

Icoon ShowbizzDe afgelopen avond heeft Daphne Deckers een journalist van Story tot bloedens toe geslagen. De journalist, Guido den Aantrekker, moest zelfs naar het ziekenhuis om zijn kin te laten hechten.

"Enige tijd geleden had Guido een artikel in roddelblad Story geschreven dat mij en mijn gezin vreselijk heeft gekwetst", aldus Deckers. "Ik wilde het glas champagne, dat hij vast had, over zijn shirt uitgieten, maar dat pakte anders uit." Den Aantrekker nam net een slok toen Daphne het glas tegen zijn tanden brak en het gezicht van de journalist opengehaald werd.

"Ik dacht dat mijn gebit eraan ging", zegt de aangeslagen Guido. "Met mijn tanden bleek niets aan de hand, maar wel heeft het glas mijn gezicht opengehaald. Met gierende banden ben ik naar de ehbo-post gebracht, waar mijn kin is gehecht."

Natuurlijk heeft het hoogblonde voormalige topmodel wel haar excuus aangeboden: "Dat wilde hij natuurlijk niet accepteren, maar ik meen het wel. Al blijft het wel een feit dat ik hem per ongeluk pijn heb gedaan, terwijl hij mijn gezin expres pijn heeft gedaan met zijn verschrikkelijke verhalen."
Met dank aan static voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #951
special
Random Pics van de Dag #950
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
©FOK.nl e.a.